Aktuálně: 3 503 inzerátů217 073 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bobca

Bobca
Bobca 16.11.2023, 07:41:31 xxx.xxx.20.192
Leithian:

Kdo se ptal na mopsiky. Nevim zatim kolik jich ma novy domov ale urcite ne vsichni. Nicmene pokud o ne zajem nebude zustanou kde jsou. Jen to pro majitelku bude zahul a nebudou mozna az tak moc rozmazlovani. Ale papani venceni a cisto i to vlidne zachazeni mit budou. Rozhodne neskonci na veterine na injekci nebo v utulku

Daja na str 75..jen chtěla vědět,jak dopadli🐕Mě to taky zajímalo Jani-dík,že ses ozvala...…Snacha má-jsem psala-už 3.mopse…

Jak jinak?havěť vpořádku??🐍🦜🐟-jsem zapomněla-máš i rybičky??😊

Bobca
Bobca 15.11.2023, 11:47:58 xxx.xxx.20.192

Tak jsem doma..i z nákupu..Stavila jsem se v Lidlu..Jsem uchozená,třepou se mi normálně nohy.A to jsem jela autem..Petra mi radila,ať jedu i k doktorce,že kdo mě pak odveze,když nebudu moct..Není to daleko od parkoviště,ale stačilo mě to..Jsem zdravá..JÁ nikoho už nemůžu nakazit,ale MĚ se může teď chytit ledaco,jak jsem oslabená..PRÝ…..Mám jít na ty 80tiny…tak ještě váhám..ale je to až v sobotu..😊

Bobca
Bobca 15.11.2023, 11:28:08 xxx.xxx.20.192

Velká gratulace💐❤️Já si říkala,kdeže se poděla paní Zrzavcová…a ona zatím psala a psala😉Tak to je teda překvapení jako hrom🥰..Nejsem čtenář knih,ale já bych spíš využila té el-podoby..Ale vaše články a kresby se mi líbí..Musím zjistit,jak to teda spáchám👍😊

Bobca
Bobca 15.11.2023, 08:24:30 xxx.xxx.20.192

Bobča se nenaštve😎..Bobča je zmatená jak lesní včela😊

Stíhám číst..a najednou čtu něco o hrncích ve vaně u fíkovnice-čico😇.Vracím se do minulých stránek-a nic nenacházím..👎

Pak,jestli se neurazím,že se budu mrouskat🤔..To už jsem ani zpět nehledala,proč bych se měla urazit😎..Niki,to vzniklo,že Raduš zapomněla,a ptala se tu,jak je stará Čikinka a jestli je kastrovaná..Tak jsem objasnila,že asi né,že je ještě malá..A rozvinula se diskuse..Jasně,že víme,že kastruješ…

Pak Ronja s červem v hlavě😇..to už jsem úplně vedle😟pojištění Fida….a zažehnutí jiskry u fíkovnice😲🌼🍀fleky na stropě…no,mám každopádně co číst😄

Jdu za chvíli k dr. a asi se pak vrátím o několik vláken zpět….Píšu pravidelně,jen se včera ta reakce někde zatoulala-to už ale fakt dlouho né-(tady na chovu)..Raduš,ty se nevracíš před sebe,tak si myslím,že ti sem tam něco ujde..Píšem někdy současně…😉 Jak se ti můžou ztrácet lidi😲

“Jo a co teda Tvoje mamka, jak měla nějaké zdravotní problémy??”Jani fíkovnice-neřeš nemoci👍💐..soustřeď se na sebe,ať jsi v pohodě😇😊🌷Už je ti lépe a lépe?????🌼

Bobca
Bobca 14.11.2023, 16:09:23 xxx.xxx.20.192

tak to teda nééé😲

Já odpovídala na že “to by se jeden,nebo dva”…A já dodala"klidně 3" a napsala jsem!!!!to už se mi dlouho nestalo,že by mi zmizel příspěvek😇a už nevím,co jsem psala….ale psala😢👌

Bobca
Bobca 14.11.2023, 16:00:11 xxx.xxx.20.192
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 14.11.2023, 08:51:59

prvá,druhá…protože pak se to rozdělilo na ta 2 družstvapři vybišce…Nebo “první” šly třeba skákat do dálky a "druzí"do výšky…Bylo nás ve třídě hodně…

Bobca
Bobca 14.11.2023, 09:10:54 xxx.xxx.20.192

ano taky vybiška..(ale ta prga se u nás neříkala)…Pocházím z dědiny mezi Rýmařovem,Šternberkem a Uničovem…Směska nářečí…Osídlovalo se po válce pohraničí,takže tam se dá slyšet všechno..Já,ovlivněná ještě tchýní-přistěhovali se z “Tróbek”(Troubky u Přerova)…Moje máma pocházela od Uherského Brodu-Slovácko-"užička"..a táta-Volyňák.."gajuč",kakajo"..Já-nevím s kama to mám,ale říkám “dule”(dole)..jijou(jedí-jí)..nende(nejde)..Všude hned poznají,že nejsem z tama😊

Kamarádku mám od FM,takže věty..Stydím se “koho čeho”..jdu do řezníka..Pochytila jsem od ní hodně"výrazů"..V Kostelci n.Orlicí-nástavba-jsme se sešli spolužáci z celé republiky,takže to bylo zajímavé..Kladno,Praha,Krkonoše,Vsetín,Litomyšl.Valmez..HavlBrod..Pardubice-to když jsem první den slyšela “votevři vokno”..voči a “viď”..a to zpívání,jsem myslela,že pojedu dom..byla jsem na internátě..I z Písku u Jablunkova-napůl polsky…4 holky,co mluvily “kratce” a ostravským nářečím…🙂

Někde tu byl hantec..věděla jsem všechny výrazy v testu,bo brácha studoval v Brně a já to od něho pochytila..

to jsou nářečí,ale přesně-čím jsou krmeny děti na “déčku”. Jsem ráda, že už nemám malé děti…Připojuji se….👍

Bobca
Bobca 14.11.2023, 08:45:04 xxx.xxx.20.192

jo,a třísky si vyštaruju sama jehlou-vpohodě😇

Bobca
Bobca 14.11.2023, 08:43:19 xxx.xxx.20.192

tříska…to já si asi před 40lety při popostrkování látky,strčila ukazováček pod jehlu šicího stroje(elektrického)..Ta se zlomila,a byla vidět jedna část po nehtem a druhá-špička koukala malinko z bříška ukazováčku na druhé straně..Kdo viděl někdy jehlu do šicího stroje ví,že je kolem dírky rozšířená😊..co teď..Letěla jsem přes dvůr ke švagrovi…elektrikář..všelijakých kleští měl..Zkoušel,bál se přitlačit..až takové ty štípačky s tenkými “chapadly”se mi zalíbily..Povídám"ukaž"..Zmáčkla jsem pořádně to bříško,aby vylezl kousíček té špičky..zabrala,vytáhla !!…a sunula se k zemi😇…povolilo napětí..švagrová s mokrou hadrou běhala kolem mě ,a já byla ščastná,že nemusím jet někam řezat prst👍Od té doby posunuju jen dvěma prsty do vidličky😀👌Ještě minimálně půl roku jsem to cítila..

Bobca
Bobca 13.11.2023, 19:08:03 xxx.xxx.20.192
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.11.2023, 18:48:04

Jani-Buggyra má pravdu..říkáme ti to tu všichni..Víš sama,že se ti to vrací ty stavy..a tělo si pak prosadí svoje a budeš muset zůstat doma stejně…😇

Já mám přijít ve středu v 9 na kontrolu,vracet k lékům se zatím nemám(k těm,co jsem vysadila)..ale není to na 100% dobré..Je mi horko,uvnitř zima…teplota 34,7…Nic nedělám..Včera žádná námaha-jen jsem zametla…pomaličku..Dr.mi říkala,že se to může ještě klidně rozjet..Takže neusínám na vavřínech..

Bobca
Bobca 13.11.2023, 09:58:14 xxx.xxx.20.192

Pokusila jsem se zobrazit Buggyru(omlouvám se za nepodobnost),jak se zbavuje třísky..

Nevím,kde je paní Zrzavcová..čekala jsem kresby😊

Obrázek
Bobca
Bobca 13.11.2023, 09:23:19 xxx.xxx.20.192

ani nijak blbě nečuměl.

Raduš-asi čuměl😄😎..Ta tvoje dvojka je stejně zvláštní..😊Leželi ti dva někdy spolu a třeba se navzájem olizovali??..To,co popisuješ je vyloženě provokace-kdyby se to dalo natočit…🐈..Taky nevím,jestli je ta malá od Nikči kastrovaná?myslím,že ještě ne,že má kolem 3 měsíců..?

Je fajn,že si tak rozumí s Nikoušem🐱..Co se týče kapičky..Max ji dostal hodně malý,(2-3měsíce..)vím,že slintal tak hodně,že jsem volala,co mu je..290kč..

Kouťáku,je fajn,že jste se ozval..pohlaďte za nás Mourka🐈je to fešák..Nerostou mu ještě blány mezi drápkama?když sní tolik rybek??😜

Bobca
Bobca 12.11.2023, 16:53:38 xxx.xxx.20.192
Fikovnice:

Bobčo, tak se na úklid ještě vyprdni, ne? Mně radíš zpomalit a sama chceš uklízet barák…?

Jinak jsem ráda, že je Ti líp!

Jani,já to mám ve smlouvě..v neděli vytřít a vytáhnout danou popelnici na ráno…Většinou jen zametu a vymetu vchod..Pokud není našlapáno..Mám za to 100.-(4krát do měsíce)Teda 200.-mi odpouští a 100.- si platím-podle smlouvy úklid(divná smlouva stejně)😊…dnes jsem to vzala taky jen smetákem a mokrou hadrou utírala kapky na schodech a po chodbě-kde jsem je viděla…Jindy nebývá tak pokapaná..Jako naschvál..ale nepřepínala jsem se…neboj..

Bobca
Bobca 12.11.2023, 12:28:19 xxx.xxx.20.192
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 11.11.2023, 12:32:18

tohle se začlo praktikovat koncem 80let.."einclíky" byly postaveny z velkých balíků slámy..mráz-nemráz..I na druhý den šupajdilo..Otetovalo se telátko do obou uší,dostalo visačku a šup s ním ven..Nosilo se jim aspoň mléko od své mámy..Já teda byla zastánce bytí u své matky-i jsem to zažila jako zootechnička..Prý byla telata odolnější venku...Naštěstí jsem po převratě z kolchozu odešla..Když jsem jezdila ke Zdence,tam byly venku v těch boudečkách..šla jsem se s nima pomazlit..až na vyjímky,byla telátka zdravá,čilá,vitální…

V "Doubravském dvoře"na Července u Litovle mají tyhle plastové domečky..krmení je vyřešeno moc dobře..Telátka jsou spokojená…Bývají i po 2..Chodím se s nima muchlat😇

když jsme u toho,jaký je rozdíl,když po porodu ženě hned seberou děcko,a pokud dostane žloutenku,donesou ti ho třeba za 3 dny..a nějaké pokládání na břicho??Naštěstí teda kdysi..teď je mají matky u sebe.. Já se toho nedočkala,ale aspoň jsem se ještě vyspala těch pár dní..😎

Bobca
Bobca 12.11.2023, 08:34:07 xxx.xxx.20.192

nechtěla jsem vám zarazit diskusi😟…jen se mi líbila ta hříbata…netušila jsem,že mívají takovou čupřinu😊

Bobca
Bobca 12.11.2023, 08:31:06 xxx.xxx.20.192
Daja:

Děkuji už jsem to našla podle vašeho popisu, ale jde mi o to jak dopadly ( nemůžu je mít ) .

Dája

napište Leithian…..🙂

Bobca
Bobca 12.11.2023, 08:28:25 xxx.xxx.20.192

ahoj děvčata🌼-Kouťáka jsem tu dlouho neviděla-doufám,že nasisuje😉-tak ahoj Kouťáku🙂..co Mourek?

Jinak mám dobrou zprávu,že zase už “skáču přes kaluže”😇Bezva jsem se vyspala-na chobotu bylo 9hod 15 min.😲😔👌Včera jsem už odpolko nevydržela a došila první várku těch pytlíků na internu do FM…vylepšila si stůl na šití,nachystala na dnes další várku v bílém provedení..Dnes poslední den těch prášků..A je mi fajn.Jen dnes zvládnout vytřít barák..nejde to jen zamést-nevím,co se tu dělo u sousedů,jsou pokypané schody a dole celá chodba..tak doufám,že mě to nějak neskolí😎

Niki,a jak se vlastně jmenuje “Malá”🐈a co kočička v autodílně??čtu poctivě,ale nevím,jestli jsem něco nezasklila..že budeš odčervovat..Renča ti píše kapičku..já ji taky dávala..🐱

Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 12.11.2023, 07:11:58 xxx.xxx.20.192
Daja:

Prosím, nějak nemůžu najít kde to bylo psaní o těch buldoccich co jim zemřela páníčka. 

Jen mě zajímá jak dopadly. Nemáte někdo informací?

Dája

je to na “všeobecný pokec” ze dne 9.11…mopsíci..

Bobca
Bobca 11.11.2023, 09:00:00 xxx.xxx.20.192

. V kočičí a koňské komunikaci se za ta léta už trochu vyznám.

Reni-o tom žádná❗..na to jsem chtěla ještě zareagovat…👍

Bobca
Bobca 11.11.2023, 08:57:55 xxx.xxx.20.192
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.11.2023, 08:51:17

😀😊jak máme každý člověk jiný úhel pohledu,že??😎..je fakt,že to videjko je tak krátké,že nevidíme víc,ale aspoň jsme si pokecaly👌