Teď jsem došla.. Ještě mě to tu pustilo.. Našla jsem, od včera tam vyrostla další zelena, tavpravo, celkem velká na to, že tam nic večer nebylo.. No a ty další jsou holubinky jedlé, takže z nich něco udelam.. Ještě jsem našla minisoustavu asi hříbku, takže asi začnou.. Čendu jsem krásně vycesala, sebe splachla ve sprše, bo jsem byla durch a po o budu cekat na telefon, že jsou na ceste a pojedu domů.. Ve 3 jsme domluvené na další houby s holkama..
Příspěvky uživatele
Bobca
Tady teda nerostou, jen jednu ruzovku a 2 holubinky růžové jsem viděla, ale nebrala, byly male, a když jich neni vic… TyhleTyhle byly v okruhu asi 1m2..je tu v noci zima asi.. Ještě dnes zajdu a odpolko jedu domů. Mluvila jsem s Petrou, mladí byli kdesi a ze neco donesli.. Já
Pořád se mi to seká, mizí mi psaní, musím pořád restartovat.. Buď mi končí tablet, nebo nevim…. Ozvu se až budu doma.. Ještě sem dam fotky hub, co, jsem našla.. Prý jsou to vzácné holubinky zelené.. Hm,?? Zná je nekdo?
Ano, kocour… Rano jsem poslala, a zas to tu neni…
Ahoj z Kamenné.. Houby nerostou, ale v lese je krásně.. Chystám se právě, Cenda už pochtiva.. Rano jsme byli taky.. Páníčci odjizdeli kolem 9..ještě sem dam fotky od Zdenky.. Dcera dovezla sebou 15letou Jeanu, Džínu.. Šedivá stařenka uz… Miki byl nemocny, najednou mu vypovedely zadni nohy.. Zdenka zavolala veta, neco mu pichl, ale nemohl se umyvat. Tak se mu utvorily cucky na zadku, musí mu to vycesat.. Mela jsem napsanou litanii i s fotkama vcera, a zmizlo mi to.. Tak jdem.. Pa
Nemohla jsem se sem vůbec dostat.. Zaseklo se mi to na hospodářských zvířatech… Zdenka jela do Polska a já čekám na Marušku, chce vidět i zadelavani.. Jinak bych už měla dávno zaděláno.. Přijede po 9..včera dojela z Prahy zatím kámoška od dcery a chtela něco v Polku, tak jely.. A dcera dojede dneska..včera jsem si zajela ještě do Frýdku do galanterie.. Prodavačka ze mě byla zpocená, jak hledala všelijaké spony a popruhy, mají velký sortiment, u nás nic nekoupim…
Jinak je tu krásně, svítí sluníčko.. Rano jsem se byla podivat na kuřátka, Cuk a Gek jsou už kohoutiska jak se patří.. Jsem je pozdravila a zacli kokrhat jak zběsili.. Cuk má nádherně lesklé cerne proměnlivé peri.. Ten zůstane a Gek pujde na pekáč.. Kocouri me vcera vítali, mazlili se.. Marušku už slyším u vrat, tak valim.. Papa
Nevím,jak na panelákách tady,ale v Olmiku jsme neměli nic na bio odpad..Tady vedle u bytovky mají 2 hnědé..i na trávu a tak..
Takže proto se bezdomovci hrabou a hledají jídlo u paneláků v konťasu..Já teda jídlo nevyhodím,jen jednou jsem zkoušela nějakou buchtu z ovesných vloček(nevím proč,když mi vločky nechutnají)😲,nechutnala mi,tak jsem ji zabalenou dala na zídku u kontejnerů…A jak jsem již psala,nejmíň 2x jsem tam “nakoupila” pytlík ořechů-vlašáků a liskáčů..Nové rifle,triko,které na mě poznala sousedka,že ho chlap (nové)nenosil,tak pověsila ty věci taky tam😊..Jó dalo se tam nakoupit různých věcí-i nové věci..Vnuk básnil pořád o takovém tom hrníčku na čaj-i s konvičkou ..Krásný,zeleně tečkovaný,ještě originál zabalený v plastovém obale byl vedle na zemi..Vnuk měl radost a já taky-otřela jsem ho poctivě…🙂a byl dárek jak hrom..Ve městě(Ol) byly u popelnice knihy..hodně knih..Teda na to já jsem celkem pes🤔Nečtu,ale ke knihám mám prostě úctu👍…Pak sklenice a hrnky…no chystalo se k dešti…Neměla jsem je jak odnést-Zdenka má mraky knížek(1500-2000),vozila jsem jí je i od známých,co je chtěli vyhodit…Takže zmokly..😟
S těma červama je mi to divné,bo tu nikdy nebyli..jsem tu už 3.léto..Asi 2 měsíce mám naproti nové sousedy…nemůžu je obvinit,ale začlo to vlastně až po jejich nastěhování..Poprosila jsem je,jestli by mohli balit ty"rizikové"odpadky,jsou mladí..ty červi vůbec neviděli,že lezou z popelnice a že po nich šlapou u dveří…Co už..
Pojedu dnes ke Zdence,budem péct a chystat na ty narozky..Uvidím se i se starými známými z “kdysi”-z 90tek,když jsem za ní jezdila ještě do kolchozu s pomazlit s telátkama🐄..I její holka dojede z Prahy..
Takže..hlásím předem..nevím,jestli se dostanu k tabletu👎…Jednak nebude čas,a druhak-když bude,tak skládáme slova z písmenek(fugo,nebo jak se to jmenuje-Zdence je to vzácné,tak jí to umožňuju)..se na net vůbec nedostanu..Takže Raduš,musíš vydržet🙏a Niki bych taky nechala,ať si užívá,odpočívá,však se všechno pak dozvíme😎😊☀️papa..přijedu v neděli a v pondělí ráno tradá za Čendou..tam čas bude..
No a my máme popelnice dole v chodbě,vyváží se komunál co 14 dní..mezitím papírová a plastová-takže ty jednou za měsíc..V plastu můžou být taky,když nezabalí ten box od jídla….Je mi jen divné,že se “sešli” většina až u vchodových dveří..cca 6 metrů od popelnice..Viz foto..Tady jsou už trochu smetení..byli na ploše asi 1m2..Já v pokoji mám koš,podle potřeby vynáším,zatím žádný živočich nebyl..🙂
Jinak už by mohlo přestat pršet..Tady povodně nehrozí,ale kousek dál už byly..V noci zas chrstalo,a včera celý den s malými přestávkami.🌧️.Je 17 venku-což je fajn,tady mám 26,3..
já teda sítě nemám,ale i komáry né..je to divné,ale nemám..jen ty zelenořitné muchy někdy zezdola..Jak jsem dojela v neděli dom,tak jsem na chodbě vymetla lopatku červů!!!lezoucích🐛..nejvíc jich bylo u vchodu..popelnice jsou uprostřed chodby,z komunální na mě taky pár zíralo😲..asi tam dolezli-potvory jedny..Prostě nemůžu vychytat,kdo tam háže nezabalené boxy od jídla…nebo zbytky…Dveře na ulici jsou otevřené,takže sem může vlastně kdokoli…
já se před chvílí vzbudila🙄(teda v 8,ale Zdenka má narozky,tak jsem se s ní zakecala)
Moc jsem nenaspala.byla teda bouřka kolem 23hod-řekla bych jako "kráva".(jako hrom je málo).provazy vody bubnovaly na střechu domečku pode mnou,jako by jel vlak.Tak jsem vstala zavřít okno a už nemohla zabrat..Jsem zkoukla kousek “Kriminálky Anděl”,nasadila chobota a pak to šlo..Ale hic v pokoji-spávám při otevřeném okně..Byla jsem ráno jak zmoklá myš..🐁-🐀
Musím ještě došít do zítra ty další polstry-pořád to odkládám a chtěla bych to vzít Zdence na narozky..Jo a mám zakázku na kuchařskou zástěru a a keltskou pánskou sukni..Jen nemůžu najít,jak vypadá..Jestli se dotyčný nespletl a nechce skotskou..Nevím,že by kelti chlapi nosili sukně..Dejte prosím inspiraci..dík😎
Takže Raduš-vše dobré👍
jo,a v neděli měla “naše”Nikča narozky!!!! Tak vše nej nej nej Niki🌺💐🎶💝a užij si dovči👏
Dobře Raduš…moc se omlouvám😇..nebrala jsem to,že mám zapařené pod prsama jako, že mám z toho přímo depku,ale že je to nepříjemné,když jedeš zrovna do bazénu,sauny a do takového hicu a vypadá to prostě hrozně …Navíc u pasu flek podobný pásovému oparu..to mě už úplně rozhodilo,ale to už jsem tady neřešila..nakonec to teda nebyl..ale dávala jsem si pozor,co se týče ručníků atd…kontaktu s Jaruš..Jsem všem vděčná za všechny rady..🙂
Ano uznávám,rýpu do tebe akorát,co se týče postavy,protože vím,jak vypadáš a nerozumím tomu,že jsi tlustá…Už nebudu,neboj…a nebudu si ani na nic stěžovat…Mám se fajn a to je hlavní..Jo,teď mám Petru,hlídání..užívám si..Takže mě nemůže být nijak zle..ale přijde podzim..vánoce..
Je mi jasné,že se ti stýská po pejsovi-ani se neopovažuju ti ho připomínat,bo vím,že ohledně toho nemůžeš být prostě v pohodě…JÁ tě chápu,ale ty se nesvěříš,ty to v sobě dusíš…Každá jsme prostě jiná..Sama říkáš,že to máš v povaze..to popichování(vím,rýpání je škaredé slovo)Vždyť já jsem taky ráda,že jezdíš konečně ven a užíváš si..
Takže-ještě jednou promiň…💖
mě v podstatě nařkla ze špatných úmyslů.
Raduš,asi jsi mě nerozumněla…takhle jsi to vzala??😎
prostě jsem už nějaký rok v pohodě a ty napíšeš,že pořád mručím,že....tak jsem zareagovala jak jsem zareagovala..Vy jste byly na Fauně,i tady jste, má rodina,chodila jsem,a chodím sem za váma ráda,i když už nemám nějaký čas Maxe..nebyla jsem kdysi v pohodě,to tu ví každý,ale teď snad už delší dobu jsem,né??Tak se nečil a buď v klidu.Vím,že to myslíš dobře,ale mě se zase dotklo,že si pořád stěžuju,když si nestěžuju😕…a jsme si kvit😊..život jde dál…👍🌻👌Vpodstatě se chlubím,že zase žiju….😇ale už delší dobu,hm??Tak z toho měj radost..já mám..Tys taky začla konečně jezdit s chlapem ven..a je to fajn,né???🙂
Já fakt nevím, co ty pořád mručíš, že nejsi ve své kůži, nemáš dobré období a nevím co ještě
No coment..nebudu se rozčilovat..smazala jsem odpověď…Jen něco málo..
Před “obdobím” jsem žila daleko intenzívněji…ale to neva,já ty tvoje rýpance vydržím..Jen nevím,kdy naposledy jsem si tu stěžovala na blbé období..Musela bys hledat hóóódně hluboko ve Fauně.
Kdysi na to byl dermazulen…a ten byl taky dobrý….
Raduš,máš moje psaní zas nad sebou😀
Že prostě podřezat, ono to zvíře ztratí vědomí a zabijete ho tak jako tak ne? Tam už jsou vteřiny jedno.
Já myslím,že to jedno není..Než to vědomí ztratí😲tak ho to bolí a trápí se..Králík se taky migne v zátylku,a pokud nezačne téct krev,tak ho zapíchnu pod krkem..Kapr se taky musí omráčit a pak teprve….Prase,kráva…všechny se omračují..Byla jsem kdysi v Xaverově…Zážitek na celý život..(myslím,že se to tak jmenovalo-bylo to v rámci praxe na zemědělce v roce 1976-exkurze do drůbežářských závodů)Zabíjecí linka…a vůbec zpracování toho kuřete,než jde na stůl..jely zavěšené za pařáty do"tunelu"s elektrikou…a dál jeden člověk zařezával….atd atd…
Ahoj holky🌼.i kluku jeden,co tu chodí jen číst😉
Tak já jsem konečně doma..už bylo na čase..teda dojela jsem včera,ale garáž to opět jistila..a večer se mi nechtělo psát,jen jsem počela,dala sem tam paleček a šla spát..I Modravy jsem viděla jen kousíček😔..
Bouřka v sobotu?..ta byla teda “hustá”..Byla jsem od pátku na rodinné slezině,kde jsme vždycky s kapelou hrávali..Už jsem tam nějak od covidu nebyla,ale rozhoupala jsem se,že letos teda jo..Dres code byl "doba kamenná"(každý rok je jiný)..Bylo nás moře..teda aspoň to tak vypadalo..spousta odjela už v pátek v noci po hraní..končilo se kolem 4 ráno..Měli jsme ležení nahoře v sále na karimatkách,a mladí s dětma ve stanech..V sobotu navečer proběhla jedna,že v Hustopečích je “saigon”"(mladí byli s tama),a že se dívali na radar a že se to stahuje ze všech stran na nás..Barák na kopci,blesky ze všech stran..Tak všechno ze stanů nanosit dovnitř,i pod přístřeškem(je tam nově udělané kryté sezení)jsme poschovávali)Stihlo se to..Naštěstí jen velká hrůza,co se týče “blesk stíhal blesk”a hromobití,ale déšť střízlivě..Stany to přežily,děcka uvnitř taky..Příští rok je “divoký západ”..Ve čtvrtek jedu Zdence na narozeniny do neděle a v pondělí hlídat Čendu na 3 dny..
přijela jsem..stop..vybalila..stop..balím na další akci..stop..…nestíhám..stop…nebudu k mání do neděle..není tam signál…písnu pak…stop..papapapapappapapapapapapaaaáááá
Hezké ráno..
Radus, já to asi přeskočila v té záplavě příspěvků, tu tvoji odpověď. Tak to by bylo lepší to odpoledne tak napiš zpravu. Já si jaksi zafixovala, že budeš na protějším břehu a budeš plavat sem…. A telefon samozřejmě nebudeš mít u sebe😎jdem na snidani papa.. Kdybyste videly ten raut 👍
Koncert je chlapík hrající na kytaru.. Zizzi Horváth.. Zkraje neznámé písničky, co slozil, pak Redla, Patejdla, Durindu.. Olympiky. Už nám byla zima v šatech.. Ochladilo se, ale v pokoji hic pořád.. Posloucháme ho z pokoje, že poslední série do 10
Radus,doufam,žes četla o zítřku.. Jen pokud by byl vlacek plny, tak bysme asi nejely.. Nechtěla jsem ti teď psát zpravu, bo by tě trefilo, kdo ti píše takhle večer… utíká to neskutečně.. Tak dobrou noc..
Radus,promiň zítra to asi nevyjde, Jarus objevila vláček na okruh do Luhacovic.. Nějak před obedem, a oběd už máme tady.. Dnes jsme taky nebyly tam na pivku, byly jsme v bazene, saunach, solné mistnosti, no, to jsme ocekavaly jine… odpolko znovu bazen, prochazka na tocenou zmrzlinu, pak pivko Jezka, kvasnicoveho a teď po večeři Zubra přímo tam.. U stanku maji Radegasta..
Tak nemůžu fakt vědět, kdy… Dnes nebyl takový hic odpolko, i trochu pofukovalo… po Ulici pujdem na jakysi koncert..