Aktuálně: 3 711 inzerátů210 562 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bobca

Bobca
Bobca 20.10.2024, 10:38:22 xxx.xxx.20.192

teď čtu zpětně,a vidím,že ti to už Raduš “vytáhla”…😊

Bobca
Bobca 20.10.2024, 10:33:28 xxx.xxx.20.192
kometa:

.jen mě trochu štve ta narkóza,naposledy mi po ní bylo špatně,a to tak,že velmi

A to nenabídli epidurál?

Reni,já jsem s tím počítala-minule to bylo fajn..ale..byla jsem 14 dní předem objednaná na předoperační vyšetření..Minule mě doktorka dořvala,že sebou nemám papíry,a to jsem se šla jen objednat.bo tam se nedovolá telefonem..Teď jsem všechno měla,a že stačí ve středu 16 a dala mi papíry na krev a moč..a pak,jak jsem ve středu přišla,tak mě dořvala,že jestli si nepamatuju(nepamatuju)že se týden předem vysazuje Trombex..tak mě na ARU doktorka řekla,že je to málo od  16.do toho 21.a že by to mohlo udělat paseku v tom vpichu-né na koleni,ale mohlo by to krvácet dovnitř páteří..A že půjdu pak n apár hodin na Jip..jsem to už psala,ale teď je toho tady tolik🤭

Naposledy-to jsem myslela ,když jsem byla na té histerektomii(stejně si to nepamatuju to i-y..🙂)V květnu mě nemohli uspat,že by mě neprobudili,tak jsem byla jen vpichem uspaná.jsem si to pochvalovala..

Bobca
Bobca 20.10.2024, 10:22:31 xxx.xxx.20.192

Moc děkuji za pochvalu💪😇..Dnes nastupuju do FN v Olmiku,zítra jdu na laparo s meniskem..Tak se asi chvíli odmlčím..uvidím..budu mít sebou tablet..

Bobca
Bobca 20.10.2024, 10:13:04 xxx.xxx.20.192

barzojíci jsou fakt nádherní-majestátní-tak jako Yoda👍…Neměla jsem možnost se takhle setkat s nimi naživo…ale to zbarvení..Jsou samá ruka,samá noha,ale hrají si jak malá děcka😊

Bobca
Bobca 19.10.2024, 07:47:18 xxx.xxx.20.192

a děvčata-děkuji za podporu🥰.."všechno bude fajn",jak zpívá Ledecký..Doufám,že tam bude ten můj zdravotní bratr,co mě vozil na WC..a před tím mě posazoval na mísu..to byl zážitek🤭

Bobca
Bobca 19.10.2024, 07:41:03 xxx.xxx.20.192

v poho,to já si jen tak dělám srandu.🙂 ..jen mě trochu štve ta narkóza,naposledy mi po ní bylo špatně,a to tak,že velmi…ale teď to bude jen na půlhoďku..Takže opakuji pro neznalé ..Jdu s druhým-pravým kolenem na meniskus..V květnu jsem byla s levým..Nic to néni,za chvíli jsem skákala přes kaluže🤭nebojím se toho .Nastupuju v neděli ve 14hod,a berou mě v pondělí dopol..v úterý,nebo ve středu pojedu domů..

Bobca
Bobca 18.10.2024, 07:59:16 xxx.xxx.20.192

Já včera dopadla!..Přijela jsem na anesteziologii chvilku dřív..V 11,a byla jsem na 11,15..Sestra posbírala papíry..Tak příjemnou sestru jsem dlouho nezažila..Trpělivá,veselá,rozsévala dobrou náladu..Za chvíli vyběhne:kde mám paní Horákovou?..Vy nejste vůbec v systému!!Co s váma?..Já často prohlašuju-třeba v obchodě-že nespěchám,že jsem v důchodu..Vedle seděly 2 ženy,jedna taky na 11,15 a druhá na 11,45..Ještěže jsme měly dobré téma na plkání..Tu první vzali 13,10,druhou po ní a mě 13,20..Za 5 minut jsem byla i venku..Byla tam ta moje minulá anestezioložka..veselá,příjemná..A že tentokrát mě musí uspat,že jsem nevysadila včas Trombex na ředění..Přitom jsem byla 14 dní před objednaná na předoperační-jsem psala..Dr mě objednala na den předem před “árem”..a poslala mě dom..a ve středu mě dořvala,že jestli si nepamatuju,že se to má vysadit týden před..no coment..Tak nejsem nadšená,ale že prý mě dají pak na Jipku na chvíli..Operaci by to až tak neškodilo ,ale po vpichu do zad by to mohlo krvácet dovnitř..

co už…asi si vygruntuju,kdybych se nevrátila🤭

Bobca
Bobca 17.10.2024, 19:29:22 xxx.xxx.20.192
Fikovnice:

Ono těch laboratoří je už dnes hodně. Takže kdyby Buggyra chtěla, klidně by se tam mohla jít prospat…😊 Třeba by to spojila i s výletem za mnou…

Problém je, že ona nechce.😄

Jani..u nás je celkem nával,čeká se..hledím,že by někdo mohl jen tak…Já teda čekala,že budu spát někde pod kamerama-jak to ukazují v telce..a ono to je jenom oddělení nemocnice..Poprvé se spí samostatně,a pak už normálně po 2.když jdeš pro přístroj.Já byla naštvaná!!Chtělo se mi už v 9(jak si nejdu odpolko bucnout)tak mi to nasadila a já usnula..V 10 hodin na chodbě takový rachot!!bouchání nábytku..přišla sestra z jiného oddělení a  “ahój Lenkó”na celou chodbu..A bylo po spaní…převalovala jsem se hodně dlouho,ale snad prý “ta hlavní hodina stačila” na ten monitoring..45 desaturací za hodinu spánku.. 

a Raduš..EKG mám úplně vpořádku,to s tím nemá vůbec nic společného…

Bobca
Bobca 17.10.2024, 19:14:02 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 17.10.2024, 17:49:06

Niki-psala jsi,že jeden byt odmítla…Proč?to byl tak malinkej?já bydlela už i v 4,5x4,5m,pak 3x7,a teď 5x5m..Mohla tam jít a hledat dál!!je mladá,já se stěhovala už 6krát(a o Leithian nemluvím-že Jani)Hlavně,že by to měla lepší,než teď..a pak čekat na městský..ale u nás se dává městský byt  jen samoživitelkám,nebo prostě potřebnějším..Já nemám nárok..mám být ráda,že bydlím…

Bobca
Bobca 17.10.2024, 09:35:28 xxx.xxx.20.192

Jó,a chtěla jsem napsat,že jsme byly se sousedkama v Senici na Hané pro novou kočičku..rezavou..První kotě jsem viděla,byl to kocour,druhé jsem neviděla-prý je to kočička..uvidíme Rezaví bývají prý jen kocouři??..je děsně plachá..kočka tam prý měla 7 koťat,někde ve firmě ve skladu..Jedné paní se zželelo a nabídla(asi 2 měsíční)na FB..Je malinká,bude přes zimu v bytě a na jaře začne chodit ven,bo by utekla…Ale od včera,kdy to zveřejnila,už je má všechny zadané..Jely jsme už v 7 hodin..Micinka je 14 pochovaná..napřed sousedka nechtěla ani slyšet,ale poslední dny pořád brousí po nabídkách..tak jsme jely...Bude to už 3. Micinka..a jeden byl Miciáš🐈

Bobca
Bobca 17.10.2024, 09:24:58 xxx.xxx.20.192

Raduš,holtr je faklt jenom na snímání tlaku-na tu arytmii..Na snímání apnoe jsem měla přístroj(krabičku) na zápěstí,,na prstě klapku,hadičky provlečené rukávem a za ušima pověšené-vedené pod nosem..Na břiše gumou připevněné cosi…A na tom zjistili(doma),že mám to apnoe,tak teprv na 1 den mě poslali do spánkové..na základě toho vyšetření!!nemyslím,že se tam může jen tak někdo jít vyspat😇..Tam mi zjistili ten těžký syndrom..do měsíce jsem byla na 2 dny zpátky a odjížděla jsem s chobotem..Prý se na to čeká dost dlouho..Nechci tím říct,že mám něco extra,ale vůbec mě to netěší..Ale pomůže to spát a nechrápat.

Cos se týče spaní na břiše,spávala jsem tak asi do 50..pak mi neurolog po bouračce,kdy jsem si hla krkem,řekl,že to je nejnepřirozenější poloha při spánku-jako poloha hlavy,já spávala sice bez polštáře,ale to vyvrácení hlavy do boku,že je nepřirozené..A to rameno jsem vyřešila anatomickým polštářem..Takže jsem se naučila spát sice s nohou pokrčenou(taky není dobré,zkrz páteř-ale zvyk je zvyk..),ale rameno podsunuté před tím polštářem,a hlava tudíž je v rovině s tělem…Někdo to tu psal,že mu to vadí to rameno..tohle je fakt řeření👌

Bobca
Bobca 16.10.2024, 08:28:37 xxx.xxx.20.192

Buggyro,a co tak přes den si na chvíli aspoň dát bederní pás při nějaké zátěži-zkrz tu dolní páteř(žebro by to ale asi odskákalo)..Já ho teda mám někde ve skříni🤭..teď už ho nenosím,ale dostala jsem ho do práce kdysi na noční u pásu,že bych ho měla mít..Ale myslím si-můj názor-že jak jsem tím byla stažená,tak mi tlačí vnitřnosti víc na tu páteř,tak mi to přišlo víc bolestivé,jako kdybych ho neměla..Tu matraci schvaluju!!tak už šup šup-spát na ní😊

To apnoe si myslím,že nemáš.pokud je to jen tak málokdy..to probuzení je právě tím,že se nemůžeš nadechnout,a najednou popadneš dech..To je dobře,že jsi zatím v tomhle stádiu..

Dájo,v té spánkové laboratoři (normální ddělení v nemocnici-žádná laboratoř) bylo spousta chlapů..ať se toho nebojí..A hlavně-přestane chrápat!!Já chrápala jak dřevorubec.. 

Bobca
Bobca 15.10.2024, 18:55:33 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 15.10.2024, 15:14:09

chtělo by to sem tam vyšetření,jestli se to nezhoršuje..může to způsobit až zástavu…Já se budila ze spaní udýchaná,jak kdybych běžela maraton..sucho v krku,chrapot,bušení srdce..Tak mi dali napřed přístroj domů a pak jsem šla do té spánkové na noc,a následně chobot..už tomu bude vlastně v lednu 2 roky..vozím ho sebou všude..

Je dobře,že sis pořídila tu matraci…Ale budeš si ji zase sesedávat,když na ní sedíš u stolu místo židle..hm?ta by se ti tam nevešla?😇

Bobca
Bobca 15.10.2024, 14:28:19 xxx.xxx.20.192
Buggyra:

Já taky! 😀

Já mám ještě k tomu (naštěstí čím dál vzácněji) po svém otci spánkovou apnoi, takže někdy je to probuzení vážně sranda 🙂

spánkovou apnoi mám taky a  buď ráda,že jen občas ..Mě čeká do smrti spát s chobotem na nose..mám těžký syndrom..ale dá se na to zvyknout a spaní je dobré..

Bobca
Bobca 13.10.2024, 17:08:26 xxx.xxx.20.192

Kometko-všechno nejlepší k svátku🌼💐🌺

Bobca
Bobca 13.10.2024, 09:39:13 xxx.xxx.20.192
Sardullah:

Já tchánivcům tykala a říkala mami, tati… asi by bylo možná lepší říkat jménem, ale u pantáty jsem si neuměla představit, že mu budu říkat Rudo… a zas mi přišlo divný říkat tchýni Danuško a tchánovi tati.

tchánivci..to je krásný termín🙂..Já měla tchýni o 40 let starší,všichni jí říkali babičko,tak jsem to měla jednodušší.."ahojte babi"..Vykala jsem samozřejmě..byla vdova,tak pantáta  nebyl..Pocházela z Troubek,tak jsem od ní pochytila i tu mluvu..Máme rodinu kolem Kojetína..Uhřičice, Tovačov..Někdo tady je taky s tama..Na venčení pejsků tam bývá trasa..Už nevím kdo..

S tím zbavováním se věcí…já se stěhovala z baráku do menšího a menšího pronájmu..takže jsem se musela zbavovat věcí..Nevyhazovala,ale dávala do oběhu známým,rodině…Knihy jsem odvezla Zdence..ta má celou jednu stěnu knih.myslím,že i ze 2 tisíce....A jak se prodával barák po rodičích,spoustu toho tam zůstalo..Jenže kam bych to tak dala-do 25-30m2? něco se zavezlo k bráchovi..Já si vzala ručně malovanou kazetu na blbosti-máma byla malérečka na Slovácku..i kytaru mi pomalovala,ta zůstala ve zkušebně..Lituju robota ETA 022,nebo tak nějak..byl tam i makomlýnek,mixér(byly tam 2 motory-na rychlo a pomalejší na šlehání)struhadla všechna-hlavně jemná na mrkev,pak na bramboráky..Na bazoši,kdybych si ho chtěla pořídit po částech,stálo by to ke 2000.na novodobých struhadlech jemné není...Ale to jsem odbočila..

Bobca
Bobca 12.10.2024, 09:17:45 xxx.xxx.20.192

dodatek…venkovní nejen,byly to všudybylky..ale jen do postele nesměly..🙂

Bobca
Bobca 12.10.2024, 09:13:07 xxx.xxx.20.192
Ronja s motejlem:

Nevzpomínám si, jestli to byla moje máma nebo sousedka, ale jedna z nich dala kočce místo misky s vodou misku s mlíkem s tím, že kočka vodu nepije (teď doufám, že to byla sousedka;)). Myslím, že jsem se tehdy ptala, kde a jak si ta kočka nadojí mlíko, když má teda žízeň. 

Jasný, že se to dělalo, vždyť i Popelka dávala kočičákovi mléčko. Ale přirozený to není, stejně jako pro nás, že to zvládáme, že nám to chutná a že to zvládne spousta těch zvířat, fajn. Můj pes z kravskýho snese jen kefír, líp určitě snášel výrobky z kozího mlíko. Hele ona veterinářka novou paničku asi poučí ne? 

Pardon, jestli tu přibudou další a další stejný/podobný příspěvky, mně to děsně trvá.

teda,konečně jsem se tím prokousala až sem…Vrátím se k tomu mléku..Já piju mléko denně,někdy to dělá i litr..Nikdy jsem neměla problém na WC,spíš bych uvítala,abych se někdy z něho potentočkovala..V kravíně se dávalo kočkám mléko i mlezivo,jinak se vozilo do vepřína selátkům..7let jsem “ošetřovala” mléko..přepouštěla z 5 kravínů do centrální mléčnice,přes chladicí zařízení šlo do “tanku”..a to ledové z tanku bylo prostě úžasné..4,5% tuku..Vařily jsme si z něho na snídani kakao..Kočky se na kravínech držely,že chytaly myši..Vždycky měly misky plné..A co se týče mléko koťatům?..v 60.-70tých letech se prd vědělo o nějaké laktóze,či co,kočky u nás doma dostávaly hlavně mléko..U nás byla mlékárna,kam se vozilo mléko v konvích,vylévalo do bazénu,a my děcka jsme chodili s konvičkou..cestou jsme upíjeli..Podmáslí v 10l bandasce jsem táhla domů-malá holka-kolem 10 mi bylo..se kupovalo pro prasata..Však taky měli přes 200kilo😲Koček jsme měli od 4 do 7 kousků..samozřejmě venkovní..Vozila jsem je v kočárku pro panenky..

A vodu si kočky nacházely ledakde..ta se jim do misky nedávala..Vím,že i z napaječky u slipek pily..a tady Micince chutnala na zahrádce z květináče..