Aktuálně: 3 731 inzerátů210 779 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bobca

Bobca
Bobca 15.10.2023, 07:25:56 xxx.xxx.20.192
kometa:

A co když bude jako ten tvůj Max? Ustojí to rodiče?

Ano,to máš pravdu..Holčička nenapsala,jaké mají podmínky,jestli mají dům…atd..

Tady mi tedy přišlo (i dle pravopisu), že to fakt dítě je…

Jani,psala,že je jí 10🙂

Bobca
Bobca 14.10.2023, 14:24:37 xxx.xxx.20.192
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 14.10.2023, 08:56:07

právě že nemůžu..potřebovala jsem něco zjistit na úřadech a chtělo to po mě se zaregistrovat nějakou ID…vyjela jsem z toho radši…

Uživatelské jméno mám samozřejmě🙂

Bobca
Bobca 14.10.2023, 11:18:09 xxx.xxx.20.192
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 14.10.2023, 08:46:59

ok.chápu..a děkuji za vysvětlení😊..Jen mi prostě nejde do hlavy to množství vody..Dopol jsem to měla zaplé 3 hodiny,a zase 9000ml..Takže na to pořád myslím..a ráno jsem větrala,i když byla “velmi vysoká vlhkost” na liště…asi půl hodiny..Poslouchám z různých stran různé rady,ohledně toho větrání…a pak nevím,co si mám vybrat..

Našla jsem byt,jenže 14000 i s poplatky-levnější tu neseženete...4patro bez výtahu…na důchod si nestěžuju,ale to už bych si nemohla dovolit nic..šetřím na všechno..pojistku auta,na technickou,benzín…pneu za chvíli…A zatím se bez auta nechci obejít….

Tak to zatím budu řešit takhle.

Bobca
Bobca 14.10.2023, 08:58:33 xxx.xxx.20.192

já vozila kočku v kočárku na panenky,oblékala jsem jí miminkovskou košilku.tenkrát na šňůrky na rameni🐈..Učila skákat přes spojené ruce-"okénko"-skok od sebe)..a na povel “hop”skákali..

Já bych ti doporučila napřed kočičku..S pejskem musíš chodit ven,i když se ti nechce..A věř,že se ti nebude chtít🤔..Jsi ještě hodně mlaďoučká a já osobně bych začla kočičkou..

Bobca
Bobca 14.10.2023, 08:29:14 xxx.xxx.20.192

jsem ze staré školy…co je bankovní identita??Já se přihlašuju v bankovnictví heslem,potvrzuju smskou,co mě pošlou a nikdo po mě nikdy identitiu nechtěl..?? jsem u KB 31 let..bankovnictví mám v počítači doma..

Raduš-a zkoušela jsi sem tam i jiný obchod??myslím na oblečení a záclony-tu bych bez “ošahání” teda nekoupila..V Pepcu nakupuju gaťky za 30,-sedí bezva..a myslím,že by ses tam oblékla za pár šupů celá😊

Bobca
Bobca 14.10.2023, 08:11:40 xxx.xxx.20.192

Počasí fakt krásné..Včera jsme u Petry zlikvidovaly už na zahrádce rajčata a okurky..z těch nic nebylo,prodal nám na trhu místo salátovek nakladačky..a navíc strašně pichlavé..Bylo jich asi 6 za celou “sezónu”..Meduňka,jak jsem ji kdysi ostřihala,je nádherná..i máta..Kdyby se mi chtělo dělat sirup..jak se mi nechce..😎

Jinak hlásím,že už mám “vysáto”přes 7 litrů-za 4 dny-po chvilkách..Včera jak jsme byly venku,jsem zapomněla,a běželo to skoro 5 hodin..a bylo tam 1,2litru😲..Nasměrovala jsem to k otevřené skříni…

A včil mudrujte..Já mám okno vlastně v rohu(vyfotím,jak půjdu ven),kam slunko vůbec nejde..Do druhého jde ráno,ale to jsem neotvírala zkrz jiřičky,aby mi sem nevletěly..Takže celé léto otevřené-i v noci…Nemohlo mi to sem teda “naletět”?..kde by se tu vzalo tolik vody??To těma tabletama nebo tím malým harapákem,bych to nikdy nezlikvidovala..Zatím netopím.ten přístroj vyfukuje vlažný vzduch..mám tu 23 !! to jsem neměla ani v zimě,když jsem topila😊

Bobca
Bobca 14.10.2023, 07:53:26 xxx.xxx.20.192

to s tou vanou nemá chybu😂🤭

Přidám se s pejskem..Brácha si pořídil asi v 1991 Akita inu-psa..Jela jsem s ním pro něj někam k Letohradu.už si nepamatuju..Byli jsme i uvnitř..Podmínky měli fakt super..Jeden pokoj v bytě byl vyčleněný jen pro fenku se štěňaty..Všude čisto…Zkrátím to..Ze štěněte vyrostl krásný pesan,za asi 2 roky tamtéž koupil mámě fenku,že je pak “dá dohromady”..jenže..Aranka měla padoucnici..Zůstávala stát na místě a začla se třepat..Všechny dveře v chodbě byly rozkousané,když byla třeba bouřka..Musela brát léky..Takže bylo taky po plánech😟..V 11 letech oslepla,naříkala jak malé děcko,když se zasekla někde v rohu..Tak jsme ji museli dát uspat..Aron se dožil 12 let..Byl nádherně zbarvený-rezavou s bílou..Teď má brácha zase Akina,ale ten si kousával ocas,když byl menší-točíval se dokola,když někdo šel kolem plotu-museli mu kousek amputovat,bo si ho úplně překousl..Nevím,jestli to dělá dál.Na mě je celkem alergický..Chtěla jsem ho pohladit jak Rona a on mě ťafl za zápěstí,nestiskl moc,ale bolelo to dost dlouho a teď na mě šťěká,když dojdu..🐕

Bobca
Bobca 13.10.2023, 09:23:20 xxx.xxx.20.192

“zrzavci”….taky bych chtěla vidět fotečky😇..najdu je někde?? nebo je prosím dejte ještě jednou..prosím🙏dík

Bobca
Bobca 13.10.2023, 07:16:33 xxx.xxx.20.192

Kometko-všechno nejlepší k svátku🌼🌻💐-dort tam není😊

Tak se vrátím k tomu kotli..vidím,že jsem skončila kdesi na minulé stránce s vysvětlením mého bytu..ale to neva..

Raduš-je kotel a “kotel”..Nevím,jestli kdy viděl servisáka(asi jo)..Kdybys zažila ty zvuky předloni-jsme málem utíkaly s optičkou(je to u ní vzadu ve “vyšetřovně”)..přišla,že co to dělá..mám přímo nad ním postel😇..rachotil,bouchal..já to šumnění tady mám pořád taky.i když se pořád odvzdušňuje.😲a když se to veme kolem a kolem,bytná chodí "kolem"v ulici často..Nemá to tak daleko i z domu..Já,jako nájemník bych se do toho neměla plést..Měla by dopustit i vodu…Budu trvat na tom,že teda se budu dívat,kde se to napojuje,a budu ji dopouštět potom já..Radiátor na chodbě topí,i když je zavřený nafest..2 metry od něj jsou otevřené dveře do ulice..Zapsala jsem stav plynoměru-jen tak..stejně zbytečné..Já netopím ještě,mám to na dvojce,abych nepřerušovala oběh-ale topení je studené..Vedle soused je nemocný,tak psal,jak je to s topením,tak mi bytná napsala ať to zapnu..přes víkend se má ochladit-prý..

A navíc..já nemám zkušenosti s plynovým kotlem,já jen,když jsem zapalovala ty vafky sirkou a vždycky to bouchlo,tak mám z plynu respekt..👌

Jo,brzo-ber to tak,že je to starý barák..nejde nám tu vůbec slunko,ani naproti sousedům..Měla jsem tu i 19 stupňů už(mě to neva,ale když jsem slyšela,jak chrchle naproti..) a to spatifilum si teda koupím🌻

Bobca
Bobca 12.10.2023, 18:13:54 xxx.xxx.20.192

já mám byt (pokoj) 5,10 x 5,40..z toho “uřízlý” roh-1,50 x 2,20 koupelnu….Takže ve zbytku kuchyň,ložnici,obývák😊..Kdysi na baráku jsem měla 85 kvítek..na oknech,schodišti…všude..Lopatkovec znám…Ale tady jsem zatím neuvažovala o žádném kvítku..V Kapucínské mi odešly zkrz plynové kamna-"vafky",na Topolové zkrz kocoura jsem nemohla mít..

O kotli příště..🙂letím ven

Bobca
Bobca 12.10.2023, 07:38:55 xxx.xxx.20.192

tak suma sumárum za 2 dny celkem 3,6 litru..Dnes mám za úkol jít nahodit kotel..Tak až si přečtete ve zprávách,že něco lítalo nad Uničovem-tak to byl náš barák😲

Bobca
Bobca 11.10.2023, 21:25:30 xxx.xxx.20.192
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.10.2023, 15:09:56

zapisuju si,jak dlouho to mám zaplé..takže by mi to měla odečíst..Tady se na vyúčtování nehraje..Prý to “vždycky nějak vyjde”..přeplatek se nedovíme…až teď,když jí zvýšili zálohu,se to bude zapisovat v každém bytě..No coment..

Bobca
Bobca 11.10.2023, 21:19:29 xxx.xxx.20.192

ví o tom od prvopočátku…a jen říká.."když tu bydlel syn,tak tu žádná vlhkost nebyla" jako kdybych já ji tvořila..je fakt,že on nevařil…ale i tak přeci nemůžu vyprodukovat tolik vlhkosti…když si uvařím třeba brambory,nebo tak nějak…je to prostě v tom baráku…Sousedy mám jen naproti jedny..Zítra mám jít nahodit kotel,tak začnu topit..Kluci tam měli taky plíseň,stříkal to Milan tím Savem proti plísni…

Bobca
Bobca 11.10.2023, 13:27:46 xxx.xxx.20.192

jojo,větrám často..to všechno vím..jen jsem zkoušela dnes mít zavřené,bo jsem pustila ten oný v 6 hodin-venku byla mlha..a jela pryč..Jinak větrám i v mraze atd(jen jsem loni moc netopila..letos budu)Ještě bytná nenahodila kotel,to musím taky několikrát upomínat.…Teď mám taky otevřeno, bo jsem dojela teprve domů-je krásně venku..Každý radí něco jiného-že si sem to vlhko pouštím,že nemám tolik větrat..V pronájmu v Přáslavicích jsme měli směrnice,jak větrat,jak dlouho,neotvítrat ventilačky..a jen 4 minuty dokořán-ne víc..že to zvenku kontrolovali😲..

Nastavila jsem přístroj na 4 hodiny než jsem vyjela a vylila jsem 1100 ml..Bytná všechno ví,já to řešila tabletama ceresitu-viz ty nádobky…Slibovala i okna a jsem tu 3 roky 1.12.a nic..Byty hledám,ale všechno je drahé..Spíš bych právě chtěla tenhle dát dopořádku..se mi tu líbí jinak..všude blízko,mám tu novou “rodinu”😇😊..tak budu odvlhčovat a odvlhčovat..

Bobca
Bobca 11.10.2023, 06:29:45 xxx.xxx.20.192

Raduš,připomínám znovu..na tohle se teda netěším..na takováhle okna😲..To na vařečkách je ve skříni a ve válendě.Tak jsem zvědavá,jak mi pomůže ten přístroj.Jo,nad pokojem  na hůře je položená vata-asi 10cm vysoká-jen tak položená.Zajímá mě názor,zda je lepší mít na hůře to střešní okénko pootevřené.jestli bude líp schnout prádlo,nebo naopak..Ale loni mi tam v zimě neschlo..ani na chodbě,protože dole otvíral dveře na dvorek a bylo tu zima,než by otvíral teď přes léto..Za 2 dny jsem tu nasbírala po těch chvilkách 2,2 litru😲

.Dnes jsem ani neotvírala ráno na pár minut,bo je napsámo na liště"velká vlhkost"..Vezu bráchu dnes do fakultky na nějaké vyšetření-švagrová nemůže..tak jsem od půl 6 vzhůru,abych nezaspala😔

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 10.10.2023, 17:56:59 xxx.xxx.20.192

Ne,zateplený není..okna ta stará dřevěná,v zimě zamlžená uvnitř..nedoléhají-jsou zkřivená..dávala jsem sem ty fotky.Ve zdi nad zemí navrtané díry….Nemá cenu řešit čím to asi je..Jak se začne topit,prostě letos to nebudu tak škrtit..a budu zapínat ten přístroj..a větrat..👍

Jen jsem chtěla,že to funguje..nevím,že by střechou zatékalo…Ale ty baráky jsou na sebe nalepené,společnou zeď-dírama mezi cihlama vidím k nim na hůru..

Bobca
Bobca 10.10.2023, 08:22:00 xxx.xxx.20.192

Bytná má u sebe doma taky zvlhčovače,že tam má 35%..🙂

Bobca
Bobca 10.10.2023, 08:19:14 xxx.xxx.20.192

Raduš-"nejsem blbá,ani mladá,abych dávala králíkům mokrý jetel"😇(slunce.seno..-mě napadlo)😀😊Otevřeno nonstop jsem měla v létě,když bylo horko-nebo celý den..Těch 75 jsem měla loni v zimě,kdy jsem větrala těch 10 minut ráno..A navíc-teď ráno,když tu mám 63-7,když otevřu,letí to dolů na těch 58.Dnes je mlha,počkám si až bude líp..Jen tu mám vydýchaný vzduch..musím někdy větrat-pustit si sem čerstvý..do chodby to moc nejde,smrdí zezdola popelnice😕..Ale !!na hůře už mám pootevřené střešní okénko,zkusím pak průvanem pootvírat okno tady a dveře až nahoru..

Navečer jsem to měla taky chvíli a teď ráno jsem vylila 0,450..Teď nevím,jestli to nenacucalo i v noci něco..Mám to sledovat,zapisovat,a bytná mi to pak odečte..Už se zapisuje elektrika i v bytech,bo jí zvedli zálohu..Já  jsem jediné ráda,zaplatím si co jsem si propálila..

Jó a jedna podstatná věc..Mě sem jde slunko jen v létě chvilku ráno..jinak tu mám tmu-jen odrazem od bytovky vedle-je žlutá,tak se mi to tu osvětlí..Peťa má v létě přes 30 stupňů v bytě a já maximálně mezi 24-25..Je to starý barák-byla to prý skoro ruina..Podřezané to prý snad je..

A jsem ráda,že konečně vím,za kolik je KWh..

Bobca
Bobca 09.10.2023, 14:34:37 xxx.xxx.20.192

Děvčata…tak za 2 hodiny provozu-1 KWh..a 800ml !!!!!vody😲👍

Obrázek
Bobca
Bobca 09.10.2023, 08:56:03 xxx.xxx.20.192

Niki-běž k doktorovi!!!!!😈.To není normální..I ta bolavá hlava pořád..U nás vím o dvou,co mají covida,nevím teda průběh.

S tím (ne)oblíkáním mám taky problém..V sobotu,teda minulou,jak jsme slavili,tak já v triku,ostatní mikiny..mě bylo teplo..Jak jsem tlustá,tak mě hřeje to sádlo asi..I ruce teplé-Peťa ja kusy ledu..😊

Mám zaplý ten odvlhčovač..Včera už..Je tam nějaká funkce,že to vypne jak dosáhne 50 a pak se zapíná po 10 minutách na pár minut..Fouká z něj dnes už teplejší vzduch-včera ledový…To pude.a voda tam už šplouchá,když s ním pohnu..Měřím si spotřebu-zapsala jsem si stav elektroměru v 7  a jak to vypne-čučnu kolik to natočilo😇