Aktuálně: 3 463 inzerátů217 212 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bobca

Bobca
Bobca 25.12.2023, 07:21:58 xxx.xxx.20.192
bambule:

Po kozníky v břečce…. Hele to je fakt hustý. Někdy to automatické opravování neni marné.

a kde to automatické opravování zapnu??já si to po sobě čtu,opravuju,ale někdy musím stejně editovat,co mi tam naskočí..a to si jsem jistá,že to mám dobře👌no teď jsem tam měla 3 překlepy a uvidím,až to odešlu🙂Hezký zbytek svátků..ať se vám všem dobře venčí🐕

Bobca
Bobca 25.12.2023, 06:56:16 xxx.xxx.20.192

Já si ji pustím zpětně,byla jsem pozvaná k Petře po 7 hodině a asi v 10 jsem šla domů..byli tam všichni kluci..Já si nedala ani vínko-jen na přípitek trochu..Měla jsem včera odpoledne po chvilkách v levém uchu “bouřku”(vždycky asi 30 vteřin)..nešlo to zastavit..Byla jsem malátná..nebyl to stav kocoviny,spíš nevyspání,nízký tlak,jsem se motala(hlavně,že mám doma tlakoměr-nenapadlo mě se změřit.).i u nich asi 4krát..nepříjemné😟

Dostala jsem poukaz na pedikůru.Mluvila jsem o tom,že už se mi blbě zohýbá ke stříhání nehtů na nohách😊..Trefila se..I já👍Koupila jsem jim “domeček” na klíče..teda bez dvířek-ten mám já..Pořád někde hledají klíče..A že ho sháněli všude možně-já teda taky,ale sehnala jsem v Olmiku na Bělidlech v jakémsi novém obchodě vedle Pepca.

Bobca
Bobca 24.12.2023, 17:58:39 xxx.xxx.20.192

noční kalamita na Rýmařov..

Mám upečené ty rohlíčky a biskupák👌ten krigl jsem dostala i se 6 pivama v dárkovém balení včera od “šéfa”..Nějaký vánoční speciál Holby😇

Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 24.12.2023, 11:45:23 xxx.xxx.20.192
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 24.12.2023, 08:47:50

ahááá,jo..já zapomněla(a to mám tak pořád)😇..Ale volaly jsme si ráno,takže to padlo..má 2 z Rýmařova-tam pečou dobré..že nemám nic péct..U nich je kalamita,cesty nebyly prohrnuté,poslala mi fotky,jak hasiči uklízeli v noci napadané stromy na Valšovský žleb..takže zítra přijedou podle počasí..Ale taje to..

fotka z rána..sníh na domečku pode mnou..a nefotila jsem vedlejší😊už je i to žluté na zemi..😎

Obrázek
Bobca
Bobca 24.12.2023, 07:55:40 xxx.xxx.20.192

hezký štědrý den😊všem..

Raduš,máš to pěkně vyzdobené..i ty venkovní fotky jsou super..👍O vánočkách jsem letos nemluvila,ale rohlíčky jsem chtěla,to jo(těsto mám v ledničce)..Vlašáky byly stuchlé,tak jsem pomlela nesolené buráky..uvidím,jaké to bude🙂..a biskupák..

jenže-nevím,kdy je udělám,bo jsem jak po koťatech..Došla jsem o půlnoci..Bylo to super,od 4 hodin se hrálo-skoro nonstop-prsty vydržely,jen je dnes nezohnu do pěsti..Ale to se poddá👌Jó,u nás taky nasněžílo..pošlu tohle a pak stáhnu foťák,ať mi to nezmizne.

Bobca
Bobca 23.12.2023, 07:15:42 xxx.xxx.20.192

jo,a já nakonec nic nepeču..Jsem tlustá na 3 prsty-a neumím si říct NE👎Na Štědrý den asi udělám vánočku jako překvapení pro dceru-na první svátek přijede i s vnučkama od syna,ať je čerstvá,nadělám pak taky chlebíčky..Dnes si převleču,nabarvím se konečně!!Byla jsem se nechat ostříhat(líp se barví krátké)🤭odpolko máme posezení s pár lidma v “okně”..mám vzít kytaru(ó mé prsty-půl roku jsem nehrála),ale nějak to dopadne🎵🎶..udělám chuťky s česnekovo-sýrovo-mrkvovou pomazánkou🙂Našla jsem recept na slané arašídové rohlíčky-tak maximálně tyhle-bo jsem si namlela už buráky,a vemu je tam..

Raduš-nemusíš se sedřít..cos nestihla nazdobit,tak to prostě nebude..Nejsi zdravá!!.Zdraví je přednější,než nazdobený byt a strom.😇Očekáváš prezidenta??Rodina pochopí,že nejsi zdravá..👍

Niki-je dobře,že si užíváš wellnesy a masáže..to ti přeju..za nás nic takového nebylo😇

Ještě mi něco dnes přišlo..tak se podělím🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 23.12.2023, 06:52:34 xxx.xxx.20.192
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 23.12.2023, 00:55:25

Jani,o žádných zrcátkách já teda nevím,marně přemýšlím-vím,napsala jsem,že se tě nedotkne,ale mě svítila do krku jen tou svítilnou😊..tak pojídej aspoň tu Cezeru,nebo jiné,jí podobné prášky..hořčík..a o vincentce ti asi nemusím psát..😇

Bobca
Bobca 22.12.2023, 09:51:24 xxx.xxx.20.192
Xerxova:

libela je vodováha, posuvné měřítko je šupléra a ta podivná stupnice na šupléře je nonius…

jojojo😇dík🙂

Bobca
Bobca 22.12.2023, 07:18:57 xxx.xxx.20.192

nebo váha??..ale je to celkem jedno😇ale dobře jsme se pobavili (doufám,že je tu i chlap)o češtině😎

Bobca
Bobca 22.12.2023, 07:14:01 xxx.xxx.20.192
balu:

Mluno - návrat před rok 1850 - elektřina. No tak to fakt znát nemůžu.

už jsem si myslela,že si to budu muset taky vyguglit,že to sem nikdo nedá🙂..Taky znám tál jako plech na pečení..Myslím,že je to hodně krajové ty názvy..cidlinu taky nevím.jedině něco od slova cídit?😕

Bobca
Bobca 22.12.2023, 07:04:33 xxx.xxx.20.192

Já nevenčím,ale přidám se k názoru,že mě vzbudila bouřka🌩️ nad Uničovem,a létající předměty vedle u sousedů..Nechtělo se mi vylézat do okna,ale fičák byl fest …a celý den včera pršelo☂️

Bobca
Bobca 22.12.2023, 06:58:04 xxx.xxx.20.192
Fikovnice:

Když budeš v nouzi nejvyšší, zkusím se po Brně poptat po nějakém dobrém ORListovi. Já se tam chystám, už dlouho, ptž jsou to už 2.5 měsíce, co nemám zpět svůj hlas. Strašně, ale opravdu strašně tam jít nechci, ptž vůbec nezvládám zrcátka do krku (hrozí, že jim to tam s prominutím zableju!), ale fakt budu muset.

Jani,tím zrcátkem se tě ani nedotkne..Dřevěnou lopatičkou ti podrží jazyk-jak u doktora,a posvítí si na hlasivky..Budeš říkat"é".."í",a ona se bude dívat na hlasivky,jak se domykají..Pojídala jsem Cezeru,jednorázově jsem absolvovala 10 injekcí hořčíku,asi obden..Při slově"obstřk hlasivek “jsem teda myslela,že mě do nich bude píchat jehlu,ale to řekneš jenom é,nebo á a dr. ti tam vstříkne trošku tekutiny,nepíchne!!.Půlhoďku nesmíš jíst,ani pít..Neni čeho se bát..A ty hlasivky namáháš,tak bych s tím něco dělala..Já nemohla zpívat-v půli hraní jsem s(z)tratila hlas☹️..I se říká,že hlasivka je sval,který se musí cvičit..Ale nedomykavost je špatná..Já chodila několik měsíců na logopedii a cvičila ”unga,unga" a “ha-š”.."hu-ho-ha-he-hi"..a různé-pro mě nepochopitelné cviky,a vyléčila mě😇..Měla jsem to z vlhkého a plesnivého bytu..Okamžitě jsem se stěhovala-ale náhoda mě dohodila slunný a levný byt..Tady bych to neutáhla..Ale jak jsem to tu odvlhčila a topím víc,jak loni,je to lepší..

Raduš,jdi na tu foniatrii,nemyslím,že do tebe bude něco píchat..Vím,že tam čekávali pacienti na sluchátka..

Bobca
Bobca 21.12.2023, 19:37:52 xxx.xxx.20.192
Buggyra:

neznám: cidlina, hrma, lorna, mluno, ornát (věděla bych orát-oráty), parazol, svat (i když vím, že je to křížovkářský výraz, a v křížovce podle nápovědy to dávám), krokev (v kontextu bych věděla, slovo znám, ale teď si nevzpomenu), vantroky (nejsou to peníze?), kvelb, firhaněk, škapulíř (vím, že něco, co se nosí, ale nevím konkrétně), bulík, hambálek 🙂

kvelb může být i obloukový strop..Kvelby jsme měli na chodbě..hrma je venušin pahorek..pekáč je "lódna"..takže lornu taky nevím..svak je švagr nářečím..vantrok jsou dřevěné necky..firhaněk-záclonka..škapulíř se nosí-jako talisman....Krokev-si myslím něco  na střeše-asi střešní kryt na hřeben?..hambálek-dřevěná hůlka nad kamnama,na sušení utěrek..ano-ornát-farářův hábit..ale mluno mi taky nic neříká..

Bobca
Bobca 21.12.2023, 19:18:36 xxx.xxx.20.192
lesnizinka:

Díky za přesnější info, já mám několik desítek let staré. Když jdete k ušnímu, že neslyšíte, udělá vám audio a pak vám řekne: s tímto se toho moc dělat nedá, můžu vám napsat na zkoušku léky, ale upřímně…moc nepomáhají a tím to skončí, tak nějak nemáte další léta chuť nic řešit. Až teď vlastně, kdy se s váma ,,ani prase nedomluví"😛 Počkám ještě, co zjistím od strejdy a pak asi začnu řešit intenzivněji. 

Raduš,jdi na foniatrii🙂Hledej recenze doktorů tam někde u vás v Hradišti,nebo Brodě..v Brně..Jsi mladá,s tím se dá ještě něco dělat..Mě vyléčila hlasivky,a vím,že tam chodili lidi i ohledně sluchátek..👍

Bobca
Bobca 21.12.2023, 12:13:06 xxx.xxx.20.192

tohle mi dnes přišlo mejlem,tak se podělím..Nebyla jsem si jistá u 15 slov ze 100..

Bez použití internetu měli v rámci jedné práce o čtenářských dovednostech vysvětlit čerství absolventi význam následujících slov:

Štulec, arkýř, kandelábr, rapír, antoušek, cidlina, souchotě, mantl, libela, splín, brak, dlab, echo, flakón, tyl, grunt, hrma, ingot, jupka, krecht, lorna, mluno, nátepník, ornát, pech, rek, sak, tipec, úzus, vindra, kar, zdviž, bandaska, krchov, váda, parazol, obrtlík, svat, koudel, zubačka, pikolík, vazelína, próba, krokev, struska, meandr, slať, poberta, cvikr, roub, vatra, buchar, klestí, pipeta, vantroky, šlem, ambit, podběrák, záděra, šamot, druk, hučka, sloha, kvelb, heligonka, rumiště, veřej, firhaněk, škapulíř, verpánek, bulík, krtina, kolorit, keson, ruměnec, bryčka, žebřiňák, vozka, štolba, kohorta, klaka, setník, žoužel, humno, talek, paravan, mašlovačka, houžev, korbel, portmonka, kastrát, hambálek, duchna, konkubína, ozim, eskapáda, rouno, pléd, ráčna, tovaryš, pergola.

Ze sta slov správně určili průměrně 7 slov a jak jsi na tom ty? Já, myslím, díky kvalitnímu školství v minulosti jsme na tom velmi dobře.

Bobca
Bobca 21.12.2023, 12:09:39 xxx.xxx.20.192

Raduš,já myslím,že pro naslouchátko se chodí na foniatrii,nebo ušní..A přímo ho tam doktorka nastaví a vyzkouší se tam…Takhle bych ho asi neobjednávala..

Ještě k tomu “posezení”s nějakým starým člověkem..To se navazuje dosti blbě..Nevím,kolik je té kámošce let,ale jít někde v tomto věku k cizí osobě a začít se “přátelit” je dost těžké..Já jsem ukecaná,dám se do hovoru klidně někde v obchodě s kýmkoli…ale pak chodit cíleně někam..když se mi třeba zrovna nechce..Já si domluvila kdysi v Olmiku chození ven s jedním kámošem..Jenže-já bych šla po obědě-on měl biatlon..On chtěl o půl 5,a já měla Gibse..A čekat na někoho,až bude mít ON čas??Ta domluva je ve vyšším věku složitější..