Fikovnice:Když budeš v nouzi nejvyšší, zkusím se po Brně poptat po nějakém dobrém ORListovi. Já se tam chystám, už dlouho, ptž jsou to už 2.5 měsíce, co nemám zpět svůj hlas. Strašně, ale opravdu strašně tam jít nechci, ptž vůbec nezvládám zrcátka do krku (hrozí, že jim to tam s prominutím zableju!), ale fakt budu muset.
Jani,tím zrcátkem se tě ani nedotkne..Dřevěnou lopatičkou ti podrží jazyk-jak u doktora,a posvítí si na hlasivky..Budeš říkat"é".."í",a ona se bude dívat na hlasivky,jak se domykají..Pojídala jsem Cezeru,jednorázově jsem absolvovala 10 injekcí hořčíku,asi obden..Při slově"obstřk hlasivek “jsem teda myslela,že mě do nich bude píchat jehlu,ale to řekneš jenom é,nebo á a dr. ti tam vstříkne trošku tekutiny,nepíchne!!.Půlhoďku nesmíš jíst,ani pít..Neni čeho se bát..A ty hlasivky namáháš,tak bych s tím něco dělala..Já nemohla zpívat-v půli hraní jsem s(z)tratila hlas☹️..I se říká,že hlasivka je sval,který se musí cvičit..Ale nedomykavost je špatná..Já chodila několik měsíců na logopedii a cvičila ”unga,unga" a “ha-š”.."hu-ho-ha-he-hi"..a různé-pro mě nepochopitelné cviky,a vyléčila mě😇..Měla jsem to z vlhkého a plesnivého bytu..Okamžitě jsem se stěhovala-ale náhoda mě dohodila slunný a levný byt..Tady bych to neutáhla..Ale jak jsem to tu odvlhčila a topím víc,jak loni,je to lepší..
Raduš,jdi na tu foniatrii,nemyslím,že do tebe bude něco píchat..Vím,že tam čekávali pacienti na sluchátka..