Niki-oves??....já myslím,že slepicím se oves nedává,hm?.No ale nevím to jistě🙂Já myslím,že pšenice…Třeba se Bodlinka staví..U nás -3,sníh není..Má být sluníčko,tak uvidím ve středu,zrovna mi vyšlo takové počasí na cestu do Olmika..chci jet ráno-určitě budu škrábat skla..👎
Příspěvky uživatele
Bobca
Já psala,do toho mi zavolala holka,pak Zdenka a pak mi to někam zmizlo🙄
U nás fičák,ale nesněží..-3 ráno,teď už -0,2..ve FM sněží,asi 10cm už../teda 2 km od ..Já hledala techničák na technickou a našla jsem hudební"poklady"..tak jsem si dělala diskošku..teda jako na tanečky né,ale Nightwish “fantoma opery”-miluju tu skladbu😍..i "sleeping sun"..a spoustu dalších..Ještěže mám uvařeno..Včera jsem děla kuřecí na nudličky,prskla jsem tam hořčici-jsem někde četla..kurkumy trošku a zalila posledním zbytkem 12% smetánky…Rýže jsem uvařila jaksi moc-dělám na cibulce jasmínovou od ťamana..Tak mám ještě 5 balíčků v mrazáku a oběd ještě na 2 dny..😎
Sarah01:To nebylo úplně tak myšleno, jak bylo napsáno. Ale udělalo mně radost, že jsem zaplatila dluhy, nakoupila, co jsem potřebovala a samozřejmě s penězi na trvalé platby a na živobytí je počítáno. 🙂
ahááá😇tak to jó👍já považuju za pozitivní i to,že i když mi přidali 360 k důchodu,tak aspoň nestrhli tolik probírané téma-příspěvek na děti.Takže se mám dobře👌😎
lesnizinka:Čau ne, fauna je zrušena totál.
ahoj žínko😊kde se tu bereš??nespletla sis víčka😇😉dík za odpověď🥰
Sarah01:Mně dnes zaměstnavatel udělal takovou radost, přišla mně krásná výplata, tak jsem všechno utratila. 😁
nebude to spíš pozitivně-negativní?z čeho budete příští měsíc žít??😇Pokud nemáte ve “stružoku”rezervy?😊🤭
Ale udělat si radost je hodně pozitivní👍já si taky dělávám drobné radosti👌
co když “andílek” je náměsíčný?😔😴😊..nebo chodí jen,když nejste doma,a pak honem hups do pelechu🤭a dělá mrtvého brouka..
Odberryho:Netuším, kde ji najít, když sem nechodí 😀 Hádám, že tohle se probíralo ještě na ifauně, nebo je to k dohledání ve zdejší diskuzi?
ve zdejší diskusi už ne..nezkoušela jsem,jestli se dá ifauna ještě otevřít..kdysi se to řešilo,a nevím,jak to dopadlo..
jaja.ona chodí jenom tam..jsem si neuvědomila,vám to napsat😎
Raduš,to kolečko nevypadá špatně😊
Mě se po zapnutí PC a kliknutí na konkrétní vlákno,kam chodím,vždy ukáže místo,kde jsem zkončila minule,a můžu pokračovat..nic nemusím hledat👍..A vůbec nejlepší je to,že když kliknu na “seznam vláken”pod příspěvkem,tak se mi nabídnou všechna vlákna bez ohledu na druh🙂..od pavouků po včely..a tam kde přispívám je napravo ta “diskutovaná” cihlička a vím,že jsou tam nové příspěvky..Dobře se v tom orientuje..A že jsou zaháčkované jenom ty vlákna,kam chodím..Chápu,že na telefonech to není asi tak přehledné..
Za mě dobrý👍
Odberry..Kdysi,na začátku vlákna “třetí víčko”-než se z něho stala “brbárna”,bylo opravdu řešení tohohle problému..Zakládala ho Canka,bo její Bertík ten problém měl,a dostal se z toho..Canka sem nechodí,ale možná by vám mohla poradit,hm?🐈
kometa:Samozřejmě, že ho nezachraňují. Já je povětšinou ani nečtu. Stačíte mi vy, byť jenom virtuálně, známí.
já je teda čtu,akorát je divné, když třeba anonym odpovídá anonymovi…
jó,má ještě potůček..tam by mohla být teď voda🤭
Buggyra:Tak to už bych dávno měla čerpadlo a vodu z potoka bych čerpala do skleníku elektrikou. Vyhloubit v potoce díru, do ní instalovat kyblík, do něj šoupnout čerpadlo obalené v mikrosíťce, aby nenasávalo bordel, a voda by se do skleníku pěkně dopravovala sama, a vy byste mezitím mohla ve skleníku pracovat. Takového času strávit na nošení konví, to by mě trefilo - ale tak já ten čas nemám 🙂
Raduš má potok přes cestu,a skleník daleko v zahradě..Se nachodí..To bych asi radši na kolečka dala nějaký barel,nebo aspoň 20l kanystr..uvidíme,co písne,jak to vyřešila..
přidám příběh s blatíčkem..Jak jsem již psala,jezdívám hlídat “bordera” Čendu-oblíbený pes celé vesnice..Domek kousek od lesa..Denně 2x jsme chodili na houby(už mám zamluveno září)..Jednou jsme jeli se sousedem jeho "džípem" do lesa kousek za dědinu se podívat,jestli tam byli divočáci..Tam šel Čenda způsobně za námi po desce přes obrovské místo,rozryté těžkou technikou..bahno,kaluže..No nazpátek nás chtěl předběhnout😲Uvízl po břicho v tom smradlavém bahně a nemohl se vyhrabat..Už jsem myslela,že za ním budu muset vlézt,ale podařilo se👌..Ještěže měl soused vzadu v autě “lódnu”,ve které pes leží -jezdívá s ním často..Tak se pesan převezl,a já ho pak kropila konví venku před barákem😊 Mají bečky na dešťovku..Nevěděla jsem,že má rád vlézt do rybníčka kousek od domu..už to vím..👍
tak to já bych nevěděla kam volat..ale zatím jsem si takové věci dokázala udělat sama😎..Jenže jsem hever nechala v autě,co jsem dala dětem,tak mi zatím pomáhá modlení,abych nepíchla..Ve středu jedu na tu technickou,musím kuknout,jestli mám povinné vybavení..
,
a ještě bývaly “plačky”.. ženy,brečící na pohřbech..nevím ale,jestli placené..slyšely jste o tom?
Doron,nejsem až tak.. Nikolce jsem ještě večer napsala..To byl jen ten moment,že Zdenka brečela,tak jsme si poplakaly😢..Nevím,co to bylo za plemeno,ale pamatuju si,že vždycky,když přijely,tak to bylo torpédo po baráku(bývala jsem u nich tak 4x do roka)i teď byla ještě hodně živá..
Buggyra:Nevěděla jsem, že jsou na pružné látky jiné jehly, děkuji za informaci, já jsem ohledně strojového šití naprostý analfabet, vím jen to, co jsem si přečetla v návodu, a tam o jiných jehlách (v tom, co jsem zatím přečetla) nic psáno nebylo. Pouze jednoduchá/dvojitá jehla.
Na tu spešl streč jehlu se příležitostně optám v galanterii, protože já opravuji hlavně ty vietnamské legíny nebo punčocháče, a to je vše pružné, tak to se mi bude hodit 🙂 děkuji
Já si vzpomněla,že na vyšívání se fakt nepoužívala patka,ale látka se natáhla do dvojitého kolečka,aby byla napnutá..Ale jste borka,že jste to vlastně “zavyšívala”😇Ty srečové jehly jsou žluté,riflové jsou modré..a na streč se používá i syntetická nit-je pružnější..Bavlněná je pevná-nepruží..Mohla by vám vynechávat stehy..Za mě byly ještě silonové nitě.na silonové a pružné věci..ty by na ty elasťáky byly taky dobré..Ale věda je dál,tak chtějte v galanterii nit na pružné věci..☝️
Vím,není toho času,na těch videích je to zdlouhavě popisováno,ale takové ty základy by se hodily..👌ale vy se neztratíte👍zvládla jste to i jako laik😊
Buggyra:A taky mě rozčiluje, že neumějí lidi rozlišovat Nový a nový rok. Jako super, že mi popřejí štěstí a zdraví, ale když je to jen na jeden den, tak to se snad ani nemusejí obtěžovat 😀
to tak nesmíte brát🤔😍..hlavně že popřejí…myslí to určitě na celý rok..😇Taky mě celkem vadí,že se dnes až tak nehledí na pravopis,ale to bysme se museli rozčilovat imrvére….😎