jste mi připomněla,že taky jste po operaci…Já teda v pátek už hůlky odhodila a už zase skáču přes kaluže😇
Příspěvky uživatele
Bobca
Děvčata(Kouťáku,nevím,jestli sem někdy čučnete)..Další smutná zpráva..Čendovi diagnostikovali rakovinu lymfatických žláz..Zatím je doma,ale pokud by se to mělo zhoršovat,nechají ho uspat..Má už 12 let,špatně vstával už loni,ale do lesa pořád tíhnul..I teď s páníčkem,on jede na kole a čenda vedle něho..Už né tak daleko,ale vím,že musel....Ráno byl vždycky nachystaný,kdy už půjdem..Bude mi moc chybět..jsem se těšila na září-10 dní jsem s ním měla být(doufám,že třeba ještě bude)…
Krásné fotky-ti motýli🦋miluju luční květy,a dřív,když jsem víc jezdila,jsem u pole zastavila a natrhala si vždycky kytici domů..Veškerých trav,obilí,šťovík,vlčí máky,chrpy..kopretiny..penízek,žebříček..To žluté si nevzpomenu…🙂
Co Malina? přišla domů a hned se chladila,co?
Varaxi:Vážně Gině říkáte Gindo? 😀 To slovo je takové zavádějící. 😀
já předpokládám,že se jí říká Džína…Džinda??hm?🤭Nad tou Gindou jsem se taky napřed pozastavila😊
Niki-super!!! moc ti to sluší…..👌
Jinak já žiju,byla jsem včera taky na akci..Přijela jsem o půl 2,unavená,uchozená(pomáhala jsem i čepovat)..I jsem tančila!! ve čtvrtek odhodím berle a v sobotu rehabilitovala na tanečkách😇Kolena v pohodě,ale zase to schytaly kyčle…Ale to bude dobrý-to se rozchodí...Barák jsem jen zametla,je sucho..
Normálně mě to rozslzelo😢..ale jako v dobrém..představila jsem si tu radost a to vítání😇..i doma jak se vítaly…z takových věcí jsem já naměkko😟..Hlavně že to dobře dopadlo👍
jó,Micka zalézá do kůlny pořád..je divná(v životě tam nebyla,spává na trávníku,nebo v truhlíku-tady jí zavazel list,tak sedí na kraji😊)....Vyleze na jídlo a zase zaleze..Včera už za náma šla dozadu ke garáži a v půli cesty se otočila,uviděla jiného souseda -a metla pryč..Musel jí někdo něco udělat..
jste začaly péčkovat i tady??😇
U nás večer teda taky bouřka jak blázen..Rány přímo nad hlavou blesk střídal blesk-taky jsem hleděla z okna🌩️🌧️…A od rána prší..V 7 hodin jsem dala kačenku pěkně do igelitového fusaku a na 150 foukla do trouby..Zelíčko bude pak cobydup…A dopřála jsem si koupit i půlku knedlíku..Mňam🤗..V Lidlu za 150,- /2 a půl kila-nekup to..Budu mít asi 6 obědů…
Jani užij si klidu,vypni telefon,wifinu…a relaxuj
Hmn..může být…ono tady ještě chodí jedna rodina venčit 2 stafordy..jeden musí mít náhubek,bo pokousal doma babičku a i jejich 3 letá dcera se ho bojí.(bydlí v 2pokojovém bytě..)psi jsou doma zavření v jedné místnosti,chodí je jen 3x denně venčit..Někdy Micka leží kousek od dveří,psy má na háku,ale oni se můžou zbláznit..Dřív před nima utíkala..On je neveme třeba nakrátko a že by ji obešel…i jsme podezřívaly,jestli NÁHODOU v tom nemá prsty..Bylo to na druhý den,co jsme letěly pro Micku,ji vzít,aby mohl projít..
no hleděla jsem napřed na fotku..co to je za mimozemšťana!!😲a ona ropuška(ani není ve smajlíkách)
Jinak k té kočce..Sleduju dost ty přírodopisné seriály,že divoká zvářata cítí i zemětřesení a tak…jen mi to přišlo divné u kočky..Vždy přiběhla na zavolání,zachrastění “pamlskama”..Jak nás viděla s Peťou u garáže,už za náma běžela-v rámci svých možností-laloky se jí kmitaly v tříslech..Je jak surikata-zastaví se,hlavu nahoru,dolu,sleduje..asi jak hůř vidí…Je béžovomourovatá…Jen se ode mě nenechá pochovat,což mě štve..Jen od paničky a pánečka-ten byl úplně mimo,když se nemohla najít…
Dneska Jiřinky dělaly takový rambajz od časného rána,až mě dostaly o čtvrt na 7 z postele…a ztichly!!😊.Mají asi 2 mladé-víc hlaviček není vidět..Ale..Sleduje je nějaký vetřelec,dokonce nasisuje do hnízda(nepsala jsem to už?).je to menší jak vrabec(nebo vrabčí mladík🤔)..Sedává kousek od hnízda na zdi přilepený..
Jinak mám dotaz.Myslíte si,že může kočka vycítit blížící se přírodní úkaz??popíšu..vedle Micka se “ztratila”.majitelka chodila,volala,jsem jí šla pomoct,nasisovala jsem i pod auto-ona taky..Micka nikde..A najednou zpod toho auta vylezla,(jestli byla za kolem?)lákala jsem jí na pamlsky-nevzala si a zalezla zpátky..Za pár hodin zase nikde..to byla zalezlá v kůlně,kam vůbec nechodí a protáhla se tam malou škvírou.To bylo ve středu,jak se hnala ta velká bouřka..Holky říkaly,že takové hrůzostrašné mraky ještě neviděly..Já byla mimo,tam jsem viděla jen černo nad areálem..Uničov to minulo,ale o kousek dál to teda bylo horší..Chová se prostě dost divně..je to starší dáma,chodí pomalu,zdržuje se pouze před bytovkou-podél ní..Už s ní chtěli jet k vetovi,ale včera že byla trochu lepší..Myslíte si,že to mohlo být,že by vycítila to počasí..Jinak se bouřek nikdy nebojí..Hůř teda vidí..
“Pepo já se spletla”😄..ale tady se myslím házela sláma a vázalo se to nějak-už si to nepamatuju až tak..Měli jsme kdeco..I kombajn,lištu-žačku,i bubnovou..různé pluhy..obracák na seno.i za koně i za traktor-takový rozmetací..Za koně byly takové jako prsty,a házely to seno za sebe..Tek na vyorávání brambor..i čerta,toho jsem nesnášela-člověk se nalítal..
Buggyro-je to ale samovaz🙂taky jsme ho měli..Odpolko se hnaly černočerné mraky,hrbócelo,ale nic moc-spadlo pár kapek..Byla jsem teda vedle v dědině,že tam budou hrát trampi..ale sešlo z toho..Lidí na pivku bylo dost-byl hic a dusno jak blázen..Ale večer už byl parádní chládek..Dostala jsem se domů až v 11,až jel rozvozce domů..dnes si musím dojet pro Pažouta😇Večer si ho bude brát dcera,jedou do Písku na rodinný sraz..už asi na 36.👍
Jó Jani,jak jsi dávala fotku Čendu…je to krasavec!! toho bych taky brala,líbí se mi taková červená..👌
přece Phíkovnice podlehla prosbě palicolámání🙂
protože poklopy Phíkovnici poměrně příšerně padaly😄
..pěkně popsané..👍Pobča popadala za pupek🤣pěkné přirovnání..Půjdu projít pod proudem příjemně probouzející a povzbuzující pvody😊a půjdu pracovat ..postříhám pásky potrhaných pracovních povyhazovaných priflí🤩(došly mi slova😂)papá
Děvčata,děkuji za účast🌷
Ještě jsem včera dopoledne,když mi volala zkrz ten požár,a okřikovala toho divočáka,jak po ní zas šplhá a kouše jí,říkala,že jsem tu rozhodila sítě na jméno pro něho..tak jsme se zasmály,a že to teda bude Fordík..Ferda se jí ztratil..😟i Miki..Že se půjde podívat do útulku na nějakou kočičí kamarádku(ráda) pro Barču…🐈
Jinak u nás hic od rána.Na meteo 42 na slunku za oknem..Včera jsem si koupila po delší době kačenku-chlazenou,2,5kg za 150 korun..V Lídlu..světe div se-měla i droby uvnitř👍Vykoupala jsem ji,osušila a dala ještě zmrznout,a bude na víkend..Květák za 45-obrovský,pěkný..Měli ve slevě ještě čtvrtky,ale nesnáším,když je v tom zataveném plno krvavé vody kolem masa..brr..šla jsem pryč.
já hlásím,že moje Jiřinky mají 2 mláďata-vykukují z hnízda a staří krmí…ale jsem tam přistihla-nevím,jestli to není vrabec,čico,ale nasisuje dovnitř hnízda,sedává i venku,když staří nejsou poblíž..nevím,co to je,je to spíš menší jak vrabčák..
Holky…smutná zpráva…Fordík je mrtvý……😢😢..Dopoledne jsme si volaly se Zdenkou..Taky další jobovka..Příbuzní(Zdenky bratranec) v Pěčíně v Orlických horách v noci vyhořeli…zjišťuje se od čeho…začlo to prý od vrat stodoly-o půl 10večer..Paní byla v práci..Mají 2 holky-dvojčata.myslím 18-19let..Měli pospravované podkroví..3pokojový krásný byteček..…Dole bydlela Zdenčina teta-máma od majitele..Bydlely jsme tam rok ,jak jsme chodily do Kostelce N.Orl. na SZTŠ…Všechno lehlo popelem…To mi volala asi v 11hodin..Odpolko jsme v 5 s Petrou,že budem grilovat-poprvé letos..V 5 volá Zdenka,že Fordík asi vběhl pod kola bagru,nebo čeho,spravují tam silnici..a on jí utekl pod plotem…a…Našla ho,a už nebylo pomoci..do třetice-přítel si našel babu😟..Mě ráno přišel mejl,že umřel kamarád-muzikant-hasič..60 let-po těžké dlouhé nemoci…vitální,usměvavý, veselý,velitel hasičů-myslím dokonce krajský…Hrávali jsme spolu v Mašince-Olomoucká sejšn kapela…Obrečela jsem ho😢…
Grilovaly jsme kuřecí paličky,přišli i kluci..fučelo zas hrozně…V 8 hodin se ztišil vítr…byl krásný večer..Poslouchaly jsme písničky na přání…
Chingis:Ted na mě na Facebooku vykoukla tahle fenečka.
pěkná…hned přepošlu..je podobná Bobešovi…Děkuji…
Jó,Buggyro-co je to “ačokčo”??
To by mohla máti, ale určitě se celá třese sedět dvě hodiny na sluníčku a zabývat se parchantama nevychovanýma. Možná bude těch úrazů více…
Nevím proč jsem si představila,jak máti “způsobuje”ty úrazy,když si dítko nebude chtít nasadit helmu😊..
Co se týče Forda-Henryho-Haryho..Prý má tak 3 měsíce,včera jsem telefonovala se Zdenkou,šplhal po ní,drápky zaťaté do nohy,nebo jí okusoval palec-zoubky jak jehličky..Zrovna cosi pekla,tak plné ruce práce(voláme si,že ona má tel.na hlasito a dělá si při tom)..Takže to bude pěkný divočáček..prý má krásná očka..Už se na něho těším..🐈
Masařku taky nevidím-nechce se mi to zvětšovat,musela bych to stáhnout na plochu,ořezat….nemám chytrý telefon..ale myslím,že je to ta,jak popisuje Janča-ta melírovaná..je na horní části misky(obrázku),hm?
Jinak Buggyro,je mi blbé popisovat,co každý den vidím,ale je to prostě tak..Mám to přímo pod nosem..Stříbrná zimní bunda visí za trubku sušáku za límec už X dlouho..2prostěradlo mělo myslím rekord 3 měsíců,až bylo vyšisované dobleda..Ale ty,co byly spadené a zaťapané(růžové a žluté)jen matně pak vykukovaly z trávy…Prostě jim na tom nezáleží..žene se bouřka a mladá věší prádlo-vedle toho suchého,které by mohla sundat…co na to říct?..To není pomluva,to je jen suché konstatování..