zcela úžasná je kachna pomalu tažená - dát do pekáče, posolit, pokmínovat, nepodlévat (😉) a šupnout do trouby na 120stupňů a 5 hodin - bez kontrolování, na poslední půl hodinu odkrýt i bez pytlíku…
Ano,přesně tak!!👍…nechtěla jsem rozpoutat takovou diskusi🤭.My chovali husy.morky,a peklo se to přesně,jak popisuje tady hmn…o půl 7 se dala do “teplých krajin”,jak děcka tomu říkali a ve 12 se jedla krásně upečená…To mi kdosi poradil tuhle vychytávku,tak jsem ji asi 3x zkusila…nekupuju si kachnu často--Když byly v Globusu před pár lety ve slevě za 125 kč- 2,5kg kachny,koupila jsem si 2,měla jsem z toho moře obědů..kosti jsem přepekla,přidala zeleninu a uvařila vývar…vše jsem zavařila(mám malý mrazáček)
Já to tam dala jako “že si někdy-jednou za rok -udělám i kachýnku”..a přidala tu vychytávku🤭👍🙏a chlapi se toho chytli….
S tím neporadím, já tam neměla problém vše vypsat. Vliv na pečení kachny má jedině teplota trouby. 🙂
A nic si z toho nedělejte, tohle pečicí/pečící dělá problém hodně lidem, mně to vadí v běžné netové diskuzi pouze za předpokladu, že se to zopakuje vícekrát, to už mi tikne oko. Dumám, jak to jednoduše vysvětlit. Jak psala výše kometa, děj a účel. Co se peče? Kachna. V čem se peče? V sáčku. Takže pečící se kachna je v troubě v pečicím sáčku.
Ano v sáčku..a né v papíře.."N" nemusí brečet-myslím si dělá asi srandu,bo tam má fotky u té kachny…Nebudu na něj reagovat.
Plako-ale to přihlášení-i bez přihlášení to po mě chce ty údaje…a chtěla bych se zúčastnit…
Mě dneska potěšil e-mail z UJC s přáním pěkných svátků a poděkování za doposud vyplněné odpovědi v online dotazníku. https://www.mapovaninareci.cz/dotaznik-web/ Těším se na nové tři sady otázek, taky vyplňujete?
Plako-registrovala jsem se tam už dřív..neprošlo mi to..zkouším to dnes…zase né..Chce to po mě ty příbuzné,co mě ovlivnili,a když je tam zadám,pořád to chce “uveďte aspoň jednoho”..nemůžu se tam dostat,a chtěla bych..
pečicí papír jsem četla…ale pozdě.jsem to napsala stejně blbě,ale nemá to vliv na pečení kachny,žejo?🤭
ano,jsou to přímo pečící sáčky..je jich v balení 5..měla jsem i české…Pak existuje tunel,ten se stříhá..kačenka je i křupavá-může se tedy trochu ještě dát otevřenou,ale aby se nevysušila-mě to stačí..je úžasně měkká,úplně se mi rozpadla..Kupovala jsem je v Tescu..jsou na bočním regálu,už nevím s čím.
dávala jsem na všeobecný fotky z minulých vánoc…chtěla jsem to okopírovat,mi to nešlo…zkusím vybrat znovu..Deka s kočičkama je od Raduš…jsou to starší fotky,ale chtěla jsem navodit atmosféru vánoc🤗
já bych s dovolením otevřela zpátky vánoční téma…Našla jsem fotky z dřívějších příprav...pečení vánoček..Ty první jsou u děcek…Posledních 10 je už tady v Uničově…si dělám vánoce sama sobě…To posledním je kachna v troubě a deka je od Raduš-s kočičkama….
Moc se omlouvám za 7. obrázek…dělám většinou cenzuru,tam bylo dost nevhodných,ale tohle jsem přehlídla..nezkontrolovala jsem si výsledek..😀dám si příště pozor…Není to vtipné😟
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.12.2024, 11:34:35
takže si dovolím.."chlap přijde ke stolu,kde sedí samotná žena ,a ptá se.."prosím vás,je vedle vás zaměstnání?..pardon,chtěl jsem říct volné místo"..…"už dlouho,že?..a jak se tak na vás dívám,dlouho ještě bude"🙂..
děvčata,já nevím,jestli to byla malina,nepoznala jsem to ani podle chuti..ale prostě jsem si nepochutnala..Já si dělávala na pečení kdysi rybízovou-měla jsem takový “masomlýnek” ,z boku vylézaly stopky a slupky a já chytala jen tu šťávu..Asi si ji taky koupím..V Lidlu mají dobrou..nevím ale,jestli tam jsou zrnka..To mohla být taky domácí…