kometa:Tak já 6/10. Na fosilku to není špatné.🙂
Reni-však ty v tom žiješ😀,tak abys to nevěděla?🤭
kometa:Tak já 6/10. Na fosilku to není špatné.🙂
Reni-však ty v tom žiješ😀,tak abys to nevěděla?🤭
majtky…já znám rajtky..je to totéž?
už si vybavuju !😊 ano..děkuju za připomenutí
A ty mřížky si taky pamatuju,a byly i válečky..Majtky nevím,co je..Jinak,jak mám kámošku u FM,tak už od školních let-teda středních, jsem pochytila spousu slov..lejík říká lejk, pak lajblik,štrample,skřidla,legát…atd..Já jí zas dostanu dýnkem-prkýnko🙂šufánkem,říkám dule,místo dole..jijou,u ní jedí a v Čechách "jí"..Na střední byly spolužačky,jedna z Písku u Jablunkova,z Nižní Lhoty z Nového Jičína,Vsetína Valmezu..a Zdenka od FM..tak to byla směsice nářečí..Máma Slovácko,otec Volyňák a tchýně Troubky..Po válce se přestěhovali sem nahoru na Uničovsko..
já měla 3/10..a to jsem spíš hádala…to my jsme teda neznali..nedá se to ani z ničeho odvodit..
jako že by rozum dostával ?možná v poslušnosti,ale co se týče dovádění?🤭ty kreace opět nemají chybu👍..a jako malé štěndo mu ty ušiska plandaly úplně stejně..Prostě je boží…👌🙏pořád překvapuje…dík moc za fotečky🥰
Coudas:Ano, měla. Děkuji.
počkat,počkat..jaký koncert?a kde v kostele? to mě zajímá..mi něco ušlo??Nebo jsem zapomněla?.Prosím,připomenout🥰
Jinak..mám toho víc,ale nevím,jestli jsem toho půlku nezapomněla..Lejik(nebo lejk)je trychtýř po vašemu😊..nemýlím-li se?..Krowky miluju,ty vozil kdysi děda z Ruska.(nebo z Ukrajiny,nevím)..ale v Olmiku byl-nebo ještě je v Masných krámech ukrajinský obchůdek,tak jsem si je taky kupovala..a chalvu!! teda to byla mňamka..Měli jsme toho doma kyblík,jako děcka jsme na ni s bráchou chodili..jen na spodku ten olej..ten mi vadil..to bylo v 60-70tkách..Jé,tak bych si kousek dala hmmm🤗Prodává se to ještě někde?
Jsem si vzpomněla-Elišák má taky vlastně hádě..to zelené,že?nebo tyrkysové?..Jani,to cizí slovo-nemůžu se vrátit na minulé vlákno,by mi to zmizlo..to je nějaký druh nového háděte?..Vím,že máš moře všeho-celou bytovku..jen jsi právě dlouho sem nepsala,jestli něco nerozšiřuješ….Vidím,že jste byly na jedné burze..tak ať se vám zadaří potkat se 🙏
Fikovnice:Jj, a vzpomínáš, že v pondělky byly v TV slovenské inscenace?
ano,slovenské inscenace-na těch jsme vyrůstali,a učili se Slovensky..Teď někde říkala myslím Kronerová,že u nich se české filmy nedabují do Slovenštiny,ale slovenské v Čechách se dabují..proč?by se mohli taky všichni učit na nich..né?
Coudas:"coudas, tomu nerozumím proč se nesmí? 😲"
To taky nevím, protože to vždycky někomu bude vadit a chce diskutovat o něčem jiném 🙂
Coudas-může…ale pokud se otevře jiné téma?.proč né..Je tu spousta bezdětných..respektuju je..Já měla dvojí děti,jsem už i prababičkou,ale..dopadla jsem,jak jsem dopadla..a přitom jsem žila dětma..velkou rodinou..ale žiju..a chodím sem a udržuje mě to..😇
tak nechť ten onen diskutuje o něčem jiném….. no 😉
spojila jsem 2 reakce..politika je něco,čemu nechci ani rozumnět,bo právě v těch diskusích-myslím osobních,když člověk někde sedí a chlapi se začnou hádat..já odcházím..respektuju každého názor,ale já mám ten názor,že s tím nic nedokážu udělat,a chci mít v duši klid..Nechci se rozčilovat nad něčím,co nezměním..Tak samo opravdu nesleduju zprávy,ani v rádiu..Na ukrajině mám někde rodinu z otcovy strany..kdysi hódně dávno jsme si párkrát napsaly se sestřenicema..Nedívám se na videa z války..některá jsou nahraná-tak proč z nás dělají blbce..
prudí mě,že se to tu všechno podřizuje Ukrajině..nejsem rasista,žila jsem v jednom domě s Ukrajincema,ale…a už jsem v TOM..Proto je tu vlákno o politice zvlášť..Jinak se může diskutovat o čemkoli..Jen se to tu teď řešilo hodně dlouho..nechtěla jsem se účastnit,tak jsem jen vyčkávala..Já už taky nemám kocoura..začla jsem na IFauně řešit Maxíka,ale pak jsem ho dala hodným lidem,a chodím sem kvůli vám všem..Jste svým způsobem mí “přátelé”..Na venčícím vlákně je spousta fotek ..kochám se,Čenda už je v psím nebíčku,tak už ho hlídat nebudu..a on byl pro mě taky nej pes..
Prosím,pište si co chcete,když bude politika,přeskočím diskusi,ale lepší by bylo ji řešit v “politice”aspoň pro mě..tam já nechodím..už jsem psala,mám asi 5 vláken,napříč tématy,kam chodím,a je mi fajn..🌼🌷💛☀️-u nás leze sluníčko,,
Coudas:Máte tam chybu 🤭WTF. Ne, legrace. OK, tak já už držím ústa a jdu si barvit čtverečky, protože sem vůbec nepatřím. Dolezla jsem jen kvůli Cance, tady jsem Buggyru co nejvíce ignorovala, na rozdil od konského tematu, a když mě zaujalo téma, diskutovala jsem. Já osobně ze zkušenosti vím, že nikoho nezajímám, takže ani to, co denně dělám není zajímavé a přínosné. No a když jsem se snažila zapojot jinak, tak ignorace. Ale v poho, jde mi to blbě, ale umím ostatní respektovat. Přenechavám tedy prostor matadorům. Přeji všem krásný podzim, ten sníh už by mohl napadnout.
Káťa
WTF..to taky nevím co je-píše to často fíkovnice..
Já osobně ze zkušenosti vím, že nikoho nezajímám, takže ani to, co denně dělám není zajímavé a přínosné. No a když jsem se snažila zapojot jinak, tak ignorace.
Káťo!🙏proč to píšete?to neznamená,že když člověk nezareaguje,že nikoho nezajímáte..Já dávám palce!!! tím dávám najevo,že jsem si to přečetla a zajímá mě to..
Ale holky..co to čtu?😲 Jani-Leithian,promiň,tos nemusela🥰..Já si na to zvykla..taky nemám někdy o čem psát..Už to není dávno jen o nás 3..🙏je to veřejné-nechci úctu,jako zakladatelka..žínka má víc času,nemá s kým pokecat,tak chodí častěji,Niki má taky rozlítané.. Já sem chodím,čtu tu denně,jen nemám třeba argument na to reagovat..je fakt,že se to tu hodně rozjelo zkrz blbou kapucu..Já si ani nevšimla,že by to bylo blbě..Taky tak mluvím..Nevnímám to..Já jsem byla ráda,když mě někdy Kometka opravila-někdy jsem se sama zeptala,když jsem si nebyla jistá..Taky někdy napíšu něco nespisovně..Ale jsem vůči ostatním tolerantní..Jen je to už hodně dlouhé..Já chodím sem tam čučnout i do češtinářského vlákna a tam už není celkem nic moc..
Coudas-varuju vás,že sem nebudete chodit!!😠Ukončeme už tu češtinu a začněme zase psát co kdo kde kdy,hm?😇Já čekala,až to pomine,a že se bude psát o něčem jiném..Chodím sem ráda,počtu si tu..Zajímáte mě.jen někdy nemám o čem..Mám i rozlítané..Chodím na rehabky,někdy se zaseknu v hladovém okně,ale sleduju vás tu!!.Ale i tak chodím na ta jiná vlákna..každé ráno⛅takže…
Já už můžu chodit pomalu po pokoji,ven ale pořád s berlema..Potřebuju už ale větší nákup..Prošvihla jsem mlíko ve slevě,..pro toaleťák jsem se včera šmatlala do Rosmana-zavěšený na berli(na nůši🤭)se s ním úžasně šlo..Otevřu ledničku a tam tvrdý sýr,mléko,hořčice,vajíčka,flora..Pro pečivo chodím s baťůžkem do Hrušky Chodím dopol.i odpol.malý okruh kolem baráků..
a Jani,co hadi? na ty nechodím…máš něco nového??😊
druhá půlka😀
jedna půlka😀
Daja:Bohu žel já jsem ta jedna s mála co bojkotuje FB.
Dája
já taky nemám FB, ani instagram a ostatní tomu podobné sítě..Nepotřebuju je k životu..
čepku jsem si pořídila až tak před 2 lety..měla jsem bundu bez kapuce a zebala mě hlavička..ale to jen,když víc mrzlo..Po sundání jsem měla vlasy přilepené k hlavě,takže jen,když jsem ji pak sundala doma..
Do té helmy bych dala plátýnko na suché zipy-přilepené tavnou pistolí..(stačí čtverečky..)pořídila bych si jich víc-ze 3,a pak prala současně-stačí přečváchnout v umyvadle..hm? Napadla mě i čepička z ustřihnutého rukávu z trika,ale to neřeší připlácnuté vlasy..
to jsem ráda..Já se tady řežu smíchy kdykoli.. i nad něčím v telce..Nikdo mě neslyší,tak si to užívám…Kdysi,když Dinózo v Námořní vyšetřovací službě prohlásil o jedné domácí,že “ vypadá jak kondor krocanovitý,a je týden za zenitem”…jsem vybuchla smíchy,a to jsem nebyla sama..hleděli na mě jak na blbce,ale mě to bylo jedno🤭On má vůbec dobré hlášky..mám ho ráda..
Ano,závidím sousedce,že by si nemusela mýt vlasy třeba i měsíc..A víc ženských znám..Je to nespravedlivé..Někdo si tam musí dávat olej,mastit si je..Já si je ani nefénuju,myju vlažnou vodou.aby se prý neaktivovaly mazové žlázy..🤔Kupovala jsem si i březový,nebo kopřivový,levný v Penny..Tenhle taky nestál moc. a je ho 500ml.
kometa:.Strašně se mi mastí-i bráchovi
Změnit šampón? Nebo zkusit suchý? Jenom námět.
Reni…Saga to popsala za mě..přesně,slovo od slova👍 Trvalou jsem kvůli tomu taky absolvovala..možná i den dýl to vydrželo,ale jinak nic nepomáhalo..Suchý šampon-tenkrát jako pudr-chvíli,někdy to bylo poznat,když to člověk přehnal,a tyhle ve spreji?škoda peněz..Obětovala jsem na první asi 140 korun..a nic..Teď mám z Lídlu tenhle,a není špatný..Když nemusím ven,jen tak na okruh dopol. a večer s berlema,tak to neřeším a vydržím i na 3.den,ale to už musím..Já prostě i zkrz tu masku to mám vzadu dost slehlé..Raduš,proč se neobjednáš teda někde v Praze,když tam jezdíš?já bych to zkusila..ať se ti na ty vlasy podívá..To tvoje popisování koudele a vzhled čarodějnice…proč?doma je to jiné,ale jezdíš teď s Tomem do světa…Já bych to obětovala ty peníze..🥰
Dájo.česnek jsme nikdy nijak nemořili ,a sázeli svůj..Ale možná právě proto se nám nedařil-nevím-brzo plesnivěl ještě na záhonu..Ale otec pěstoval ve velkém a jezdil ho prodávat na trh do Rýmařova a i vajíčka..Už tam na něho prý čekávali..Ale taky ho určitě nemořil..možná to bylo půdou..
Jinak jsem si tu teď poplakala nad filmem “Bella mia”..kdysi dávno jsem ho viděla,ale zapomněla jsem podrobně děj a hlavně-jak to dopadne😇..samozřejmě dobře..
zase mi došla další várka…
nemůžem tu být všechny na jedno brdo..Líbí se mi namalování-já to ale neumím..Jen si šmrcnu obočí tužkou-bez něj jsem jak nahatá..oči moc nemůžu,i když řasenku jsem si kdysi pořídila..štípou mi,když se mi dostane maskáro dovnitř....Od operace před 12 lety se nemůžu dotknout očí,i když přes víčka..Kapu si umělé slzy ještě sem tam v noci..
A kdysi mě kámoška namalovala-dělala jsem na benzince..Jak já se “necítila”..Každý si toho všiml.."co se slalo?"Líbilo se mi to,ale žila jsem s tchýní o 40 let starší..takže..a chlapovi by se to líbilo,ale nezastal by se mě před maminkou..Takže..nejsem prostě zvyklá..
tak jsem to našla..Udělají se 4 culíky a ustřihnou se pokud možno stejně..a je to..pak jsem našla tu ruku bez sádry,jak mě kousl Maxík..Do druhého dne jsem ji měla takovou..Max dostal ATB a já jen višňák..🤭Jo a ta poslední,je po ránu,když sundám chobota..Pak spěte s chlapem !.zaručená antikoncepce😇