Psala jsem Janě-Fíkovnici k Vánocům smsku..tak vás mám tady na víčku pozdravovat😇řeší nějaké zdravotní problémy…víc jsem se neptala..Tak vyřizuju pozdrav🙂
Příspěvky uživatele
Bobca
Já jsem tu psala,že jsem byla děsná slepice(už se nebudu rozepisovat,proč jsem si ho vzala-o 20let staršího chlapa)… já si prostě vzala jeho 2 děti(8+9 let),jeho matku(o 40let) a spolu jsme měli další 2 děti…Na chlapa jsem si zvykla,po 26 letech,až zemřela jeho matka a děcka si našly partnery jsem odešla dochovat nemocnou matku…proto jsem dnes sama,,spousta se mnou nemluví,ale tak to prostě na tom vrchu je zařízené…Smířila jsem se s tím..a tady s váma je mi dobře…hlavně v psím okénku🐕,ale abych neurazila jiná vlákna,kam chodím😇tam taky🌼Jsem vpohodě,a to je to hlavní👌
Přeji všem hezké a hlavně klidné,pohodové Vánoce💐❤️Bobča
Bobca:Ještě jsme našli "Monkey byznys"-nevím,jestli to píšu správně-ten opičák s kufrem.. a skupina -"123",prý taky existuje,já nevím,ale se sousedkou jsme hledaly..ta flaška by mohlabýt "JAR?".."Druhá tráva"-ten trávník..
četla jsem teď zpětně…všechno jste už napsali🤭..akorát nevím,kde je ten Komunál?ta hromada hlíny??
omluva se přijímá…ale vyznělo to tak 🙂
a ještě jeden..
rapotačka:Nenašla jsem ty veselé, pozitivní příspěvky, tak to dám sem, snad pobaví.
rapoťačko.."veselé okénko"..jen přispívejte..humor léčí…😊
zvířátka po flámu…
trojAAAcko:Snad jsou všechny aspoň trochu korektní. 😃
dávejte si za sebe co chcete,ale nemusíte “rýpat”…já to myslela vážně..není to vtipné…😕
aha 123 už někdo psal…
assil:Tak schválně kdo to dá 😀
Ještě jsme našli "Monkey byznys"-nevím,jestli to píšu správně-ten opičák s kufrem.. a skupina -"123",prý taky existuje,já nevím,ale se sousedkou jsme hledaly..ta flaška by mohlabýt "JAR?".."Druhá tráva"-ten trávník..
A veřejně chci vynadat Raduš!!!Řeklo se žádné dárky a co mi dneska nepíplo v aplikaci Zasilkovny..že mi od ní jde balíček🙄Bobi dáme jí na prdel?
Niki.já jí vynadala už soukromě…Já tobě napsala,ať nic neposíláš,a jí jsem to nenapsala..taky mi včera přišlo upozornění…doufám,že v pondělí ještě bude zásilkovna otevřená..prý to pak můžu vyhodit..No,špek přece vydrží,né?🤭Já letos ani ty losy neposlala…jsem prostě zapomněla…🙄
To je dost,žes sem dala tvoje kočičáky..už jsem je dlouho neviděla..🐈
Možná si teď "nakakám do hnízda",ale já měla v kuchyni pod troubou šuplík s veškerým nářadím(v dílně by to kluci poztráceli-postráceli)🤫..Sadu klíčů,vrtáky-vrtačka byla teda v dílně.. kladívko,kleště, sikovky,hřebíčky,šroubky,šroubováky..prostě všechno pro drobné opravy v domě.. Na to mi NIKDO nesměl sáhnout…Já měla chlapa na okrasu-jak jsem s oblibou říkávala.S nadsázkou samozřejmě..On používal rčení “4 baby v baráku a JÁ abych tu něco dělal??”Takže mě odpadlo to strategické prošení,jestli by něco nemohl udělat..šla jsem a udělala to sama..S všudypřítomnou tchýní za zadkem,která by přece nechtěla po starém chlapovi,aby něco udělal…Ale abych na něho jen nekydala,3x jsme přestavovali vnitřek baráku-vlastně zedníci,které domluvil..ostatní-malování,dodělávky byly na nás -babách..ale-jedna dcera byla moc malá,babička stará,tak se starší dcerou…Chtěla bych uvést jeden příklad za všechny..šla jsem kolem koupelny,kde se holil,plné umyvadlo vody s vousama..Procedil skrz zuby"neodtíká odpad"..já vzala kýbl,odšroubovala sifon,voda odtekla,zašroubovala jsem ho, a se slovy “už odtíká” jsem odešla..Tak jsme si my žili..mlčky…🤫🤗
Jo,a hlavně nemám ten velký pekáč na zakrytí,jak jsem mívala doma..a alobalem by to šlo blbě,tak jsem to zkusila a je to fajn..Dajo,taky nepodlévám-což v pytlíku ani nejde🤗ale už jsem ji neměla od toho datumu na fotce…
Plako-vyfikundace…krásné slovo🤭🌼
hmn:zcela úžasná je kachna pomalu tažená - dát do pekáče, posolit, pokmínovat, nepodlévat (😉) a šupnout do trouby na 120stupňů a 5 hodin - bez kontrolování, na poslední půl hodinu odkrýt
i bez pytlíku…
Ano,přesně tak!!👍…nechtěla jsem rozpoutat takovou diskusi🤭.My chovali husy.morky,a peklo se to přesně,jak popisuje tady hmn…o půl 7 se dala do “teplých krajin”,jak děcka tomu říkali a ve 12 se jedla krásně upečená…To mi kdosi poradil tuhle vychytávku,tak jsem ji asi 3x zkusila…nekupuju si kachnu často--Když byly v Globusu před pár lety ve slevě za 125 kč- 2,5kg kachny,koupila jsem si 2,měla jsem z toho moře obědů..kosti jsem přepekla,přidala zeleninu a uvařila vývar…vše jsem zavařila(mám malý mrazáček)
Já to tam dala jako “že si někdy-jednou za rok -udělám i kachýnku”..a přidala tu vychytávku🤭👍🙏a chlapi se toho chytli….
Plaka:S tím neporadím, já tam neměla problém vše vypsat. Vliv na pečení kachny má jedině teplota trouby. 🙂
A nic si z toho nedělejte, tohle pečicí/pečící dělá problém hodně lidem, mně to vadí v běžné netové diskuzi pouze za předpokladu, že se to zopakuje vícekrát, to už mi tikne oko. Dumám, jak to jednoduše vysvětlit. Jak psala výše kometa, děj a účel. Co se peče? Kachna. V čem se peče? V sáčku. Takže pečící se kachna je v troubě v pečicím sáčku.
Ano v sáčku..a né v papíře.."N" nemusí brečet-myslím si dělá asi srandu,bo tam má fotky u té kachny…Nebudu na něj reagovat.
Plako-ale to přihlášení-i bez přihlášení to po mě chce ty údaje…a chtěla bych se zúčastnit…
I jako modro-černé..samože pruhy tam jsou..Fialové přímo né,to jsem asi přehnala…Modrofialové?? Jakou teda vidí Stelča?
Stelle:Jakou mají barvu?
já bych řekla fialovou,ale bude to asi tmavší lila…
Plaka:Pečící sáček? Ne, pečicí.
Hasicí/hasící, lepicí/lepící, vařicí/vařící, mrazicí/mrazící a tak dále… Je to rozdíl a většina lidí to píše špatně.
asi jo,ale já to fakt netušila a píšu to asi vždycky blbě..😇
Plaka:Mě dneska potěšil e-mail z UJC s přáním pěkných svátků a poděkování za doposud vyplněné odpovědi v online dotazníku. https://www.mapovaninareci.cz/dotaznik-web/
Těším se na nové tři sady otázek, taky vyplňujete?
Plako-registrovala jsem se tam už dřív..neprošlo mi to..zkouším to dnes…zase né..Chce to po mě ty příbuzné,co mě ovlivnili,a když je tam zadám,pořád to chce “uveďte aspoň jednoho”..nemůžu se tam dostat,a chtěla bych..
pečicí papír jsem četla…ale pozdě.jsem to napsala stejně blbě,ale nemá to vliv na pečení kachny,žejo?🤭
a jsou tam i upínací pásky..a nemusí se dávat vůbec voda,já jen osolím a pokmínuju-tentokrát jsem dala jaksi víc kmínu,ale mi to neva…