Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 26.11.2023, 16:54:28
Bych medu sežrala flašku na posezení, páč je to sladké a co je sladké, od toho se neodtrhnu😜
No jo, ale co ti teda lapí na těch hlasivkách, když zánět to není?😲 A našli ti stafylokoka a zánět to není? Vždyť to jde proti sobě!? Já vím, že stafylokoka máme taky všichni, tak jako zvířata ty giardiee, problém je jen, když se to přemnoží. Pak je ti ale tato info(že ho máš) tak nějak k ho.nu😏
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 26.11.2023, 15:07:53
Navaluje z medu?😲 Tak to jsem fakt ještě neslyšela😛 No pamatovala jsem, že jsi psala, žes někde dostala ATB, tak jsem myslela, že bereš. No koukám, že jsi podobný expert jak já😉
Ježíš néé, Jana bere ATB, já myslela podpůrně, prý ho dožáže likvidovat a taky na imunitu, kterou má, no a teď teprve bude mít v ři…👎
Jani, psala jsi, že piješ teplou vincentku, což je dobře. Na toho stafylokoka…zkusila bych med. Prostě minimálně lžičku ráno, nezapíjet, nechat ,,projet" krkem. Pokud nejsi alergik. Nějaký kvalitní přímo od včelaře, nebo nějaké té jejich spešl prodejny, mívají i s propolisem.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.11.2023, 08:28:58
Jo, jo, normálně to naliju do myčky, na dno. Kapsli na údržbu jsem tam dala jednou…dostala jsem ji tuším k tabletám jako dárek(byla přibalená)
U nás je sníh všude, trochu, je -0,8. Ráno, když jsem vstávala, byla chumelenice. Cestou jsem neměla. Jen nechutně fučelo, což je horší než mráz👎
Niki dá jen kortikoidy, nic jiného není. Jak jsem psala, je to nepříjemné, ale neumírá se na to, prostě bych to vydržela. Ještě mě napadlo Niki, omýt se vodou s octem. Trošinkou octa, malou lžičkou na litr. Čistý ocet jsme s Tomem vyhodnotili jako nejůčinější na různé štípance a kousance, proti třeba fenistilu účinkuje téměř okamžitě, do pár sekund to úplně přestane svědit. A to Tom se jen tak na vyzkoušení něčeho ukecat nedá, narozdíl ode mě, já vyzkouším všechno hned. Ale měl kousanec v létě na holeni, velkou bouli, otok, svědilo to jak kráva a když se to po mazání fenistilem neztratilo ani druhý den, spíš rozlézalo na ještě větší otok, našla jsem někde radu na ten ocet. Od té doby, jak ho něco kouslo, šel si hned kápnout ocet na tamponek a potřít. To je u něj skoro zázrak, fakt jen tak něco nepřijme, ale tu poznal, že to vážně pomáhá. A svědění, co si budem, to snese teda dlouhodobě málokdo.
Niki čekala jsem, že písneš, že už o hodně lepší a prdlajz?!?😲 A třeba fenistil jsi nezkoušela? A jak se jmenuje, co ti nabídnuli?
Kdyby mi netekla voda na mytí, vlila bych do vany několik rychlovarných konvic, naředila a omyla se v tom. V té kose, co je venku, bych studenou nepoužila, kdyby mi platili😎 Mamka má dneska sraz, takže jsem jí zavírala slepice a Mandy.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 25.11.2023, 11:57:51
Bála? Čeho? Ocet je sice kyselina, ale jen pár procentní, vždyť to jíš v každém nálevu, tak proč by to nedala myčka či pračka😉 A navíc si tam hned dopustí vodu a naředí to.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 24.11.2023, 13:55:17
Do myčky dávám tablety 3v1 nebo tak něco. Ale je tam násypka na sůl, já mám tedy dole, takové kolo, co se odšroubuje a nasype sůl. To není kvůli mytí, ale jen čistě kvůli myčce.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 25.11.2023, 10:51:34
Ne, zjišťovala jsem to jako první, půl roku po.
Tak já frajerka si vyšla na okruh…viděla jsem na západě ten černočerný mrak😉 Za chvíli chumelenice jak blázen, dala jsem kapuci z mikiny. Jenže pak jsem se v polovině otočila proti, to bylo výživné, natáhla jsem i kapuci z bundy, jenže strašně šlehalo do ksichtu, hlavu jsem skláněla až někde pod prsa😎 z bundy to jelo dolů, ale na dlouhé mikině jsem měla nános jak sněhulák, o tenkých legínách nemluvě, na těch to teda nestálo, ale zvlhly. Přišla jsem domů, když už skoro přestalo(teď už slunko) Tom jak mě viděl, tak si dělal srandu: to je pech toto, že?!?😜 Sundala jsem legíny, od půl stehen, kde končí mikina, jsem měla nohy nějak tečkovaně rudé a ještě se mě neohřály🙄 Zateplené legíny má zásilkovna, budou v pondělí, musím vydržet😎 Zapomněla jsem asi napsat, že se mi Bobi posr….robot vysavač👎 Píšu Bobi, protože Bobča ho viděla, když byl nový😉 Vyjel ze základny a zastavil, zhasnul, znova se zkusil rozjet, zase ticho, pak zahlásil chybu laseru. Zdálo se mi, že se mu to na hlavě neprotáčí. Ve čtvrtek jsem ho posílala do Prahy na servis, budou volat, co mu je a kolik to bude stát. Uvidíme😕 Štve mě to, i když obývák a jídelnu nevysává, protože jsou tam tři schodky a koberečky, na halu a patro je to velký pomocník, hlavně v ložnici super, protože máme velkou postel, kam ani pod celou pořádně vysavačem nedosáhnu a on mi to pěkně projede. I se šatnou, koupelnou, WC. Hodím ho tam a za hodinu zajdu pro něj. Stačí odělat předložky v koupelně, pár kytek, než se tam štrachat s ručním vysavačem😏 Tím pak tak jednou za měsíc vysaju pavučiny po zdích😉
Já jsem taky cizího Macka párkrát potkala v kuchyni a obýváku😏 protože v létě jsou všechny dveře dokořán…minimálně pracovna a obývákové francouzské šoupačky. Jednou dal značku v pracovně, myslela jsem, že mě klepne, jak jsem ucítila ten smrad😲no naštěstí uvědoměle na obložení, kde se to dalo v pohodě umýt😉
Čtvrtek-pátek jsme byli v Liberci. Včera nás probudila pořádná chumelenice, vločky jak prachové peří. Ale na zemi to nezůstávalo. Mamka hlásila, že u nás hezky sluníčko a umývá okna Vánocům. Domů jsme vyrazili někdy těsně před 16h, na kopcích kol Liberce už byl sníh, ale nepadalo. Začalo pršosněžit někde za Boleslaví a bylo to prakticky celou cestu. Potmě je to blbé. Vysočina…ta byla výživná, na teploměru nula, jelo se za sypačem sotva 70kou. Naštěstí jen ca 10km, nebo by mě trefilo. Pak teplota vyskočila na 1+ a to už jsme si troufnuli jet…všichni. U nás na Moravě (Brno a dál na východ) jen jemně mrholilo, cesty i suché. Přijeli jsme domů v půl deváté, naštěstí kolona u Brna, která už je tam zřejmě na věky, celkem jela. Nevím, jestli Macek už umí dvířkama do garáže, ale cítila jsem tam zase značky. Jsem zvědavá, co na tohle vymyslím…jak to řešit🙄 Že jim žere granule by nevadilo, ale smradit to tam a otravovat mi kočky nebude☹️
Teď se probudím a bílo u nás. Taky to roztaje, je 1+ a už spíš mrholí, než sněží.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 24.11.2023, 15:02:19
Taky tak😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.11.2023, 12:26:27
Já dávám ocet protože za a) nepoužáívám aviváž a za b) máme tak tvrdou vodu, že bych měla pračku za chvíli zabetonovanou. Já nehraju na nějaký calgon, protože odmítám dávat předražený ocet, sodu, sůl, nebo co v tom vlastně je. Musela jsem se smát, když mi servisák kladl na srdce, že musím do myčky dávat hlavně tu sůl do myčky. Přečtu si složení a za pětkrát takovou cenu je to normální sůl! Ach bože….😏
Kočka je víc venku, žere trávu a myši a někdy najdu venku vyblitý smotek. U kocoura, který je pecivál, jsem to nepozorovala až jednou se snažil vyblít několikrát po sobě a došlo mi, že to bude problém. Teď mu pravidelně dávám bezo pastu a je klid, nezvrací.
Moc díky všem za psaní a za zkušenosti👍 Holt když má člověk(pes) alergii, tak se musí fungovat jinak. Možná se k ní taky dopracuju, na stará kolena už jsem měla projev taky na kde co👎 Ronjo, klidně pište! Já letos, vlastně i vloni, když jsem pečovala o Woru zahradu takřka ignorovala, neudělal jsem v ní nic, tedy nic nového, jen základní údržbu. Byla jsem letos pořád nějak marod, hodně jsme vyjížděli, pak jsem nestíhala. A popravdě…bez Worky mě to v ní ani nebavilo, nějak mi všechno přišlo zbytečné😟 Teď na podzim, už jsem začala přemýšlet, co by chtělo a se mělo vylepšit, udělat jinak, vykopat, dosadit…uvidíme😏 Já také nemám vystudováno, kupovala jsem si časopisy ve velkém, v Naše krásná zahrada - bylo hodně návrhů a inspirací na záhony, některé jsem dala při budování architektce, ať mi to někam zakomponuje. Poslala bych vám je klidně, ale šoupnula jsem je sousedce.
Bobi, octa dám odhadem, tam je to jedno celkem, do té nálevky na aviváž dám prostě ocet, odhadem je to deci?
Myslím, že všichni, co máme doma zvířata, myšleno v bytě, domě, to potřebujeme něčím převonět😉 Používám přesně totéž, co je i Puela, tedy vonné oleje a silice v difuzeru s tyčinkama, aromalampy, vonné svíčky Yankee Candle, nakládám si levanduli do lihu - do rozprašovače.
Nemám děti, takže sajrajty tipu vlhčené ubrousky a jednorázové pleny používat nemusím a nepoužívám. Mikrotenové sáčky ještě ano.
Nejsem dealerka puelly, dostala jsem tip od Nikči, hledala jsem, co je firma zač, našla si recenze. Objednala vzorky a možná bílý parfém objednám, ale rozhodnutá ještě nejsem, podle toho, jak zareagujem na to vyprané prádlo. Pověšené mi navonělo celý barák na dva dny.
Vyjádření k Puelle…zbytečné drámo. Všechny éterické oleje jsou ve vysoké koncentraci dráždivé a škodlivé. I běžně užívané věci, jako třeba chilli či jen blbá ředkvička…se dá používat jako insekticid. Výkřiky o škodlivosti pro životní prostředí jsou poněkud mimo a zbytečné. Nikdo to nikam nelije po hektolitrech. Většina normálních lidí, ne vyložených biožen používá parfémy. Spousta těch, co tady vykřikuje, nejspíš i někdy použila sekundové lepidlo.
Už jsem si vyráběla prášky na praní, kupovala mýdlové ořechy. To je možná tak účinné na trochu ušudlené prádlo, se kterým se projdu městem do kanclu a zpátky. Ještě líp projedu autem (mimochodem - taky škodlivé pro životní prostředí že, nejspíš chodíte jen pěšky) Ale oblečení od trávy, zablácené a od hnoje ze zahrady v tom nevyperete. Aviváž nepoužívám už léta, dávám ocet. Tak by se mi líbilo, prádlo něčím ovonět. Tečka.
P.S. Bobi, neoblékla, objevila jsem tam i jedny vyprané kalhotky, ty co právě nosím ráno pod legíny, protože mají dobrý střih, ale neměla jsem ráno odvahu si je obléct, protože jsme dnes jeli na cesty, tak abych se nezbláznila😛
Ano Bobi, naprosto běžně podceňuju první chladné dny(a stejně i první horké) protože si na to člověk blbě zvyká🙄 To je furt teplo, teplo a najednou bác a je -1st a mrznou ti ruce, nohy. Kor teda nám, co chodíme ven denně a pravidelně, holky poklízet i dvakrát denně (já už nemusím😟) Než mi docvakne že je a bude už zima, mám opar😏
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.11.2023, 07:52:01
To jsme na tom stejně, já jsem ve welnesu taky nikdy nebyla, protože sauny, masáže, zábaly, výřivky…není nic pro mě. I když jezdíme i do welness hotelů, nikdy to nevyužíváme. Toma jsem onehdá přemlouvala, ať jde, ale to vzdal😉Před pár měsíi jsme měli na pokoji infra saunu, tak jsem si říkala, že to prostě zkusím, jednou v životě a třeba se mi to zalíbí. No nakonec na to vůbec nebyl čas, večer jsme přišli a já byla utahaná jak kotě, Tom měl ještě jedno jednání a než přišel někdy v 22.30 já spala jak zabitá😛
Teda…to jste se Buggyro navlékla jak do -10😛 V čem budete, až bude mrznout, vždyť víc už toho na sebe snad ani nedostanete😜Mě včera přišla ta mikča, doufala jsem, že bude trošinku jiné barvy, bohužel je taková, jak ji popsali, ale neva, ještě se to dá. Hlavně, že jsem trefila velikost, protože v recenzích psali, že je to všechno malé, ale jsem to riskla ve své velikosti, aby to na mě pod bundou zase moc neplandalo. Ani materiál není aušus, normální teplákovka, zespod počesaná, ne nic tenounkého, jak taky k něčemu psali recenzenti. A je akorát, ani přes prsa mi není úzká. Na ty tenké legíny to taky pomohlo dost, když je mi do půl stehen. Nakonec mi bylo skoro až teplo(na chůzi mám raděj, když je mi trochu chladněj, než když se přehřívám)