Aktuálně: 3 737 inzerátů211 104 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 19:08:20 xxx.xxx.83.21

Orinko, tuším, kam míříte narážkou na prezidenta. Ano, jsem poprvé od Havla, kterého nám svět záviděl, hrdá na svého prezidenta. A nezvedá se mi kufr ve chvíli, kdy otevře hubu. Krom toho, že je to opravdu pohledný chlap, je světaznalý, umí se pohybovat mezi státníky, léta působil v centrále NATO atd. Jo, byl v KSČ, protože kdo chtěl funkci, být musel. My sme rodina policajtů, takže o tom taky hodně vím. A už jsem psala, že taťka taky do strany vstoupil, aby mu dali pokoj a přestali ho šikanovat. Takže důvody jsem znala a nenapadlo by mě, mu to vyčítat.  A ono je rozdíl, být přesvědčený komunista a ten, co toho jen využíval, aby se měl líp. Není to chválihodné, ale ne každý zvládnul být disident. Některým byla prostě ochrana blízkých důležitější. 

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 18:52:12 xxx.xxx.83.21
Orionka:

Nikoho, kdo by nemohl jet na dovolenou? Třeba takoví, kteří o dovolené mají druhé zaměstnání…. Kdybyste nežila v kraji razovitem, tak byste věděla, že někteří i soboty a neděle, i svátky na melouchu.

Orionko, mám bratránka malíře pokojů. Dělá celé dny do večera, někdy i ty večery. No vyrobil si 4děti, já mu u toho nesvítila. Takže se musí ohánět. Ano, dělá i víkendy, hodně často. Ale jezdí na dovolené, i třeba 2x na hory v zimě. Každý svého štěstí strůjcem. Lidi nějak nechápou, že fakt nikdo, nikdo není povinen se o vás postarat. Je to váš život a jak si ho zařídíte, tak ho máte. A máme tu štědré podpory, když už. Pokud chcete garantovanou péči až za hrob, stačí být křesťan, o ty se přece postará pánbů…  

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 18:42:40 xxx.xxx.83.21

Coudas, pochopila jste správně, nemám. Mám jen neteře a synovce. A děti od sestřenek. Ten tlak okolí, co popisujete, ale ten byl i za nás. Jak já machrovala před spolužáky s riflema od tetky z USA😛 Nosila jsem se jak pávice. Samozřejmě mi jako děcku nedošlo, jaková muka to třeba byla pro ostatní spolužáky, co se k něčemu takovému neměli šanci dostat. Ale tlak jsme tomu fakt neříkali.

O chytrém mobilu mi neříkejte, my si spolu nerozumíme už rok. Občas se na něm pokusím něco najít a třískla bych s ním o zeď. Takže já ho mám jen k telefonování a SMSkám😉 Jo, tlak na mě byl😉ale nehroutím se z toho😜 já ho musím mít kvůli autu, protože to přes něj komunikuje taky😏 Asi si spolu taky víc rozumí😛mě dneska zase vybrzdilo v zatáčce🙄

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 18:33:17 xxx.xxx.83.21

Orionko, tady vůbec nechápu, o čem mluvíte? Když nebudete držet hubu a krok, jste pro komunisty. To chcete, aby se vrátili? Straší. Nevstoupíš 2x do stejné řeky. A zatím hranice zavírá Německo! - znovu opakuju, jste svobodná, máme svobodné volby. Je to volba většiny, to je prostě demokracie. Vy se těžce smiřujete s touto vládou, já nechci v žádném případě vládu populistů. Co mi zbude? Buď můžu nadávat jako teď vy, nebo se můžu někam vystěhovat třeba. Uvidíme. Učňovské školství je hrůza od samotné revoluce a že tam bylo socanských vlád dost a dost. Neřešil nikdo. pokud zase budou jen štědré podpory nemakačenků, momentálně a vlastně pořád: no protože by nás jinak nevolili…tak učni prostě nebudou. Děcka jsou blbá, ale budou z nich vysokoškoláci, však to zaplatíme všichni.  

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 18:21:19 xxx.xxx.83.21

To je reakce na toho Babiše a covid. Otevřeně píšu, že Babiše nemůžu vystát. Nepamatuju si, co za covidu říkal, už ani to, co dělal či nedělal. Ale vždycky říkám, že o covidu nevěděl nikdo nic, nevěděl, jak se bude vyvíjet, respective už viděli, co způsobil za masakr v Itálii. Nikdo prostě nevěděl, co dělat či nedělat. Takže nikdy nebudu ani Babišovi vyčítat, co se dělo. 

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 18:15:30 xxx.xxx.83.21

Bobi nechápu😲 jak jsi přišla na to, že já depresi mít nebudu? Přece všichni tvrdíte, že je to nemoc a může přijít na každého, stejně jako rakovina třeba. Takže když ji nechci, nevěřím na ni, tak ji mít nebudu? Tak super👍 se mi ulevilo. Roky jsem četla o tom, jak Klára Trojanová trpí na strašné deprese. Rozvedli se, zamilovala se a ejhle, deprese jsou pryč! Zázračné uzdravení asi. Takže není to o tom, že si tu špatnou náladu hýčká? 

Pořád slyším, jak je na děti strašný tlak. Hmm, nějak nevím odkud(o tom odstřihnout je od sítí, už jsem psala) že se musí učit? Ty jo, mám několik kamarádek učitelek a jejich ,,škola hrou" se s naší ,,školou hrůzy" nedá srovnat. Asi třikrát víc prázdnin. My sme žádné ,,školy v přírodě" místo učení neměli. Nikdo se nás neptal, jestli se chcem raděj učit to nebo támhleto. Doma? Rodiče na ně dlabou, nechají je čumět na ty sítě, jen aby sami měli od nich pokoj. Máte někdo děti školou povinné? Prosím vysvětlete mi ten tlak. 

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 17:56:07 xxx.xxx.83.21
Coudas:

Lesnížínko neznáe nikoho, kdo by nemohl jet na dovolenou, tak se Vám představuji. Ale v poho, to se nepočítá. Ale nejezdíme na dovolenou ne proto, že bychom na to neměli, ale protože nám svědomí nedovolí nechat hospodářství napospas. A tak výletujeme po ČR na den, dva…

Ale to je přece úplně o něčem jiném. Já bych mohla jet kamkoliv po světě, ale nejela jsem. 15let jsme nebyli na dovolené kvůli psům, protože jsme od nich nedokázali odjet. Letos jsme měli už zaplacené letenky na první naši dovolenou po těch letech - jen týden v Řecku, třetina z toho ještě pracovně. Onemocněl kocour, letenky propadnuly, opět nic. Nějak už ani nedoufám, protože teď začnou nemoce zase nám. Muži vypadlo tento týden koleno, já jsem na řadě - nejsme už nejmladší, no🙄 Alespoň nám nemusí nikdo závidět😛 

Jen dopisuju, už vidím, že mě předběhla Balu. 

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 15:55:25 xxx.xxx.83.21

To jsem psala já.  A myslela jsem to realisticky. Ani já si nekoupím vrtulník, i kdybych ho chtěla. Ale je to nutné, mít každou kravinu? Všichni někde bydlí, všichni mají nějaké auto, všichni mají co jíst a nechodí nahatí. Já prostě neznám nikoho, kdo nemůže jet minimálně jednou ročně na dovolenou. Vy jich třeba zníte přehršel, já ne. Kdo se snaží, žije normáně, dobře. Jenže jim nějak není nic dobré. Když jsem v telce slyšela, jak jezdí do Polska na cigarety a měsíčně ušetří několik tisíc…takže kuřáci, můžete mi říct, kolik tedy měsíčně utratíte jen za cigarety? Jestli mi takový člověk řekne, že se mu nežije dobře…tak to se asi nemáme o čem bavit👎

Jo a k těm bramborám. Můžete si je koupit u soukromníků, jak někdo psal, v x řetězcích, i ti Vietnamci je mají. Chcete mi tvrdit, že za komančů jste si mohla vybírat, jestli takové nebo makové? V regálu byly jedny a když nebyly už hyper super, nikoho to nezajímalo, ber, nebo neber. Nejsem si jistá,, jestli u nás na dědině vůbec v sámošce brambory byly. Mohla bych se zeptat mamky, ale nebude si to pamatovat, protože je prostě nepotřebovala, tak neřešila jakové a jestli jsou. 

Nad řetězci by dozor měl být, taky ho platíme z daní, že se na to kašle…měl by někdo říct, kdo v tom má podíly a komu ta situace vyhovuje. Ale jinak, buďme za ně rádi, můžeme si koupit věci ,,od stvoření světa". Za komančů by ste si ani tu ,,čínu" neuvařily. Teda jo, takovou tu českou😉

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 10:40:19 xxx.xxx.83.21
Coudas:

Tak máte štěstí. Vy víte, odkud ti sousedi ty peníze vzali?

To samozřejmě nevím a ptát se jich nebudu, je to jejich věc. Já jen popisuju, co vidím a co si o tom myslím. Jednoduché. Orionka musí chuděra ,,žrát" béčkové brambory…já jsem nikdy nic takového nezažila, my jsme si brambory vždycky pěstovali sami. A pěstujem si je i jako ,,lidé za vodou", kteří by si mohli jakékoliv koupit. Jo, je to práce. Ale i radost. A i ona píše, že práce je lidem třeba😉 Takže tak😉

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 10:19:42 xxx.xxx.83.21

Mě jen fascinuje, jak všichni brečí, jakoví jsou chudáci. Neznám nikoho, kdo by si nemohl koupit, co chce. Rozhlédnu se po sousedech. Dvě vedlejší novostavby - mladí lidé, do 30 už měli děti a u toho vystavěli baráky. Všichni 4 jsou v dělnických profesích, takže žádné peníze IT pracovníků. Mají auta, jezdí na dovolené, kouří jednu od druhé…Ano, mám větší barák, dražší nové auto. Nekouřím, nemám děti, takže zase fůru peněz ušetřím, ale v podstatě…jsme na tom stejně. Takže čím se měří ten chudák prosím?

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 10:10:09 xxx.xxx.83.21
kometa:

K té depresi dětí..myslím,že se na nich hodně podepsal ten “lockdown”

Souhlas. Od té doby výrazně přibylo “zhroucených” dětí. Něco jako nedokončená socializace?

Ono je to jednoduché, házet to na lockdown, když se to přímo nabízí. Jenže ony si dneska ty děti dělají lockdown jaksi samy. S kámošema se nebaví, jen čumí do mobilů. Ven nejdou - je tam horko, zima, hmyz a nevím co ještě - lepší je ležet s mobilem na posteli a s kámoškou si telefonovat.

Dál…naprosto souhlasím s Balu. My sme nebyli přímo snad perzekuovaní, na první pohled nebylo nic vidět. Jenže taťka musel do KSČ, aby mu dali pokoj, aby mohl být v práci ve vedoucí funkci. Jo, chtěl aby se rodina měla jakž takž dobře. A vyhrožovali mu. Ale…byli zemědělci, takže tak jak píše myslím Sardullah, byli sme chudí, v zemědělství byly proti průmyslu poloviční platy. To jen k té rovnosti. Na dovolenou jsme mohli jen po Česku, za hranice by nás nikdo nepustil. Až někdy v 83, sme mohli se Statkem do Bulharska na dovolenou. Jeli sme vlakem, přes Rumunsko a mysleli sme si, jak sme skvělá prosperující země - u nás měli lidi i auta, v Rumunsku jezdili s oslíkama. To bylo jediné, co jsem k politice v té době věděla. už jsem psala, že u nás se o ní mluvit nesmělo, takže Balu, odkud vy jste jako dítě info měla? Maximálně od rodiny. Jenže když rodina věděla, že musí mlčet, věděla ste jako dítě jen to, co vám cpali ve škole. A ne, že by mě něco takového jako děcko zajímalo. Děti si hrály, nic jiného nás nezajímalo jen to, kdy se sejdem a co budem hrát. Jako puberťačka jsem už byla těžce zaláskovaná a kluci byli to jediné, co mě tak zajímalo. Teda krom zvířat. 

lesnizinka
lesnizinka 05.11.2024, 20:03:49 xxx.xxx.83.126
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 05.11.2024, 19:54:21

Platí to i o černém? U nás hnízdí jen ti. Ale několikrát byl na jezeře a nic, tak asi nééé😛

lesnizinka
lesnizinka 05.11.2024, 19:55:31 xxx.xxx.83.126

Už jsem měla napsané tři reakce a jelikož nechci nikoho urazit, vždycky jsem je smazala. Já, narozdíl od většiny tady, co píše, že politiku nesleduje, ji sleduju velmi.

lesnizinka
lesnizinka 05.11.2024, 16:21:06 xxx.xxx.83.126

No super, napsala jsem sáhodlouhý článek a vypršel čas spojení, takže se nenačetl a je fuč. Se.u na to, už ani nevím, co všechno tam bylo. Alespoň to nemusíte číst😜

lesnizinka
lesnizinka 05.11.2024, 10:19:20 xxx.xxx.83.126

Asi takto: souhlasím s Balu. Názorově, na komunisty. Na druhou stranu jsem na tom stejně jako Bobča. U nás se o politice nesmělo mluvit, protože by nás zřejmě zavřeli, teda rodiče. Ve škole nám tvrdili, jak jsou komunisti super a já tomu věřila, protože mi k tomu doma nic neřekli. Až po revoluci jsem se dozvěděla, jak taťka trpěl. Po revoluci běžel a KSČ knížku jim hodil na hlavu, že už si s ní můžou vytřít zadek. Že už na něj nemůžou. Byl neskutečně šťastný. A já tehdy v 89 ještě pořád nechápala proč, i když mi bylo už 18. Jo a že někdy existoval nějaký skaut jsem neměla potuchy. To jen v kostce. 

A rýpnu i do tématu pohlavní identity. Jsou lidi opravdu trans a nežije se jim v jejich těle dobře. Pozná to každý už u nějakého 7letého dítěte. A ne, ani to dítě, mladý dospělý o tom nemusí přemýšlet ví to. Bohužel v dnešní době to je nic jiného než móda, po nově ,,trend". Vidí to na NETu, přijde jim zajímavé nebýt nic, nebo být všechno, protože jen kluk, nebo holka je ,,příiš obyčejné". Mám příbuzného, kdo v tomto brouzdá po NETu ho nejspíš zná, ten chtěl být králík, ani nevím, co chce být teď. Ano, taky si klepu na čelo, ale na druhou stranu…ať si se svým žinotem dělá, co chce, je dospělý. 

A móda…nedávno vyšla studie, kolik mladých lidí má duševní problémy, sebevražedné sklony atd. Nevyvrátíte mi, že tohle taky není móda. Je moderní být strašně depresivní, mít sebevražedné sklony a nevím co ještě…protože to je přesně ta pozornost, kterou na sebe potřebují strhávat. O normální spokojenou slečnu přece nikdo na NETu nezavadí.  Takže musí být buďto bezpohlavní bytost, nebo se věšet. Jsou znudění. Velký bič a malý dvůr, nic jiného je nevyléčí. Rozhodně není třeba zřizovat další psychoporadny a nevím co ještě. Jenže je problém, že generace jejich rodičů už v tom vyrostla taky, nemá kdo se normálně zamyslet👎

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 15:47:39 xxx:xxx.a32f:e471
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 04.11.2024, 15:36:37

LK, odkud ste, cca? Jsem na slovenske hranici, ale u nas kralici vubec nezijou. Teda uz skoro ani zajici.

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 11:20:42 xxx:xxx.a32f:e471
Bobca:

Raduš,tys to v Praze asi vnímala jinak-to je pravda👍..to se k nám na dědinu nedostalo..nějaké stíhání lidí..

V jake Praze🫣 Ja jsem byla v Praze az od roku 95. Deda byl odsouzeny kulak tady u nas a trpela tim samozrejme cela rodina. Tatka a jedna segra vstoupili do KSC-aby mohli vystudovat, segra si vzala i komunistickeho funkcionare. Dalsi dva sourozenci skoncili jako obycejni delnici, pres ocividnou inteligenci. Jenze ti komunisty nezkousli. Strejda se s tatkou dlouho nebavil, nez si to pak nechal vysvetlit. 

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 10:37:54 xxx:xxx.a32f:e471

U nas uz jezek nechodi cca mesic. Myslela jsem, ze zacne, jak se oteplilo, ale neukazal se. Ted uz mrzne.

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 10:34:15 xxx:xxx.a32f:e471

Bobi ale super, ze si nam napsala, co si pamatujes👍 Ja teda z detstvi skoro nic a hlavne jsem se zadnych hromadnych akci, krouzku, nerkuli taboru neucastnila. Jak neco zavanelo organizaci a povinostma, tak jsem se zdejchla jak para nad hrncem😜

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 10:30:10 xxx:xxx.a32f:e471

Ano zjednodusila jsem to, napsala jsem v kostce, jak to bylo. Kdo to vnimal pozitivne, jako slavu a cviceni sel. Stihane rodiny a jejich deti jiste ne.