Čau vespolek, nejde nám připojení, ani telka nenačítá a jde hnusně, takže jdu pracovat a sem vlezu, až jestli to někdo opraví. Doufám, že alespoň do Vánoc🙄
Tom má pořád 38st, ale tak je to teprve druhý den. Bolí ho dost hlava, ale jeho i normálně občas bolívá.
Známé včera umřel muž😢 jen o pár let starší než já (neměl ani 60) Infarkt, mrtvice, nebo embolka, až po pitvě. Volali jí do práce, že on nepřišel do práce. Poslala tam sousedku, moji tetu, ale ta se nedozvonila, nedotřískala. Tak doběhla z práce a šly tam spolu. Ležel v kuchyni, jak se oblékal do práce. Už byl mrtvý nejmíň hodinu - dle záchranky(že když jim operátorka říkala, ať dělají masáž srdce, měl už posmrtné skvrny, říkala teta, ale teda do záchranky masírovaly)
Ne-e Niki, myslím, že jsi žádné fotky nedala.
Tom zatím s teplotou bojuje ne moc s dobrým výsledkem, ještě pořád má 38. Ale jsem mu říkala, že to chce prostě trochu trpělivosti, za půl dne to ze 100 na 0 nespadne. A ani to není dobré hned srazit. Prostě je nemocný a musí to pár dní vyležet. Tak ječí, že to nejde, že už ho všechno bolí. Měla jsem to před pár měsíci, takže vím😏Já mít teda 38, tak ležím jak Lazar a ani se nehnu, protože to jsem mrkev😛 Mě stačí k umrtvení 37.3🙄
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 13.12.2023, 15:43:54
Není to sice na mě, ale já si myslím, že problém je v dávkování. Tak nějak tuším, že člověk, když už to pere, si řekne: dám tam kapku navíc, ať to fakt voní…a je👎 U těch vzorků…je to pytlíček, pytlíček na pračku. Dala jsem pytlíček, ještě z něj předtím ,,odebrala" pár kapek do vody na mytí podlahy a chlap oblečení nosí, potil se v tenisových trikách a bez sebemenšího problému a to on je potvrzený alergik.
Fikovnice: Nemyslím, že by Niki nefungovala kvůli GKK. Spíš tipuju, že oblbnutí způsobily antihistaminika…
Já právě prosila, ať sem Niki vypíše, CO KONKRÉTNĚ jí dávali.
A Raduš, Ty to píšeš tak jako, že Niki poškodili ve špitále…ale na začátku byla ta Puella (když jsem si googlila recenze, hrozila jsem se).
Ne, ne, já to píšu jako fakt, že kortikoidy jsou svinstvo, kterému se u určitých nemocí a problémů člověk nevyhne, ale netušila jsem, že se po nich cítí mizerně? Myslela jsem, že právě přijde velká úleva, že problémy jsou pak sice různé, ale až u dlouhodobého užívání. Workovi, když dala kortikoidy na zánět prostaty, bylo mu hned druhý den líp. Jinak bez zkušeností, u nás v rodině je nikdy nikdo nebral.
Niki většinu dostávala v injekcích, tak asi neví.
Niki…no zvládla, ale že by jsi byla ready, to se říct nedá😟Snad jak se tělo očistí od všechn těch sajrajtů. co do tebe rvali, bude už líp. Nevěděla jsem, že kortikoidy až takto ovlivňují fungování člověka, vždyť to dostávají i děti?!😲
Bohužel, u nás taky na chuja👎 V neděli jsme byli na vystoupení dětí, bylo to v tělocvičně. Bylo tam poměrně chladno, ani jsem si nesundala bundu, jen rozepla. Tom si kabát shodil, pod ním měl tlustý svetr, ale po chvíli, že mu od zdi táhne na záda, si ho jen přehodil přes ramena. V pondělí mi říká: jsem zvědavý, co jsme tam zase chytnuli, začínají mě nějak bolet ta bedra. Já na to: nestraš, nechci zase covid na Vánoce! Minule jsme ho tam chytli od jeho kolegyně, kterou jsme vezli👎 Dneska nad ránem mi cinkne SMS, koukám 4.50, který debil, nějaká reklama? Tom: mám 39st a nejde to srazit, acylpyrin nezabral, nepotím se, vzal jsem si teď paralen. Letím za ním, prý ať mu uvařím nějaký potící čaj. Tak jsem půl hodiny vařila čaj, než se ochládnul, abych dala med a citron. Takže na jistotu to chytnu taky👎 Jsem moc zvědavá, kdo u nás ty Vánoce nachystá😎
Už jsem o té spodničce uvažovala. Ale šaty jsou to,,úzká roura na tělo" měla jsem pocit, že se tam v pase rýsují i ty punčocháče, takže víc tam toho ani přibírat nechci. Spodničku samo nemám, možná mamka. Přemýšlela jsem, jestli nevlézt do švadlenky a prostě koupit něco, čím ty šaty podšiju. Nerada bych ovšem koupila něco, co nakonec bude lepit taky😏
Aviváž jsem myslím někde četla. Nejsem si jistá, že nějakou mám, možná zbytek nějaké staré, kterou jsem nevyhodila(nic nevyhodím😉) a lila ji do vody na podlahy.
Bavlněné kalhotky Bobi….ty asi nemám ani jedny. Mě nějak nejsou příjemné, přijde mi, jako bych měla plenku. Že toho na těle mám nějak moc. Já totiž většinu dne, chodím naostro. Doma vždycky, v zahradě většinou. Mezi lidi samozřejmě ne😛Pod tyto šaty jsem si ani kalhotky nevzala, stačily punčocháče. Stejný problém😎přišlo mi, že už tam mám narvaných milion věcí, pod ty úzké šaty a kalhotky jsem musela vysvléct🙄A to je nijak nemám moc natěsno, ale já prostě nesnáším ty silonky a když už jsem musela mít ty, tak nic víc, stačilo😏
Doumývala jsem venkovní okna, předtím to nešlo, mrzlo. Vyvezla jsem vrchovaté obr kolečko listí ze vchodu - konečně v těch mrazech spadla většina listí z vistárie, teď jsme v tom do vchodu museli normálně brodit😛 To ne😉vítr to sfoukal do rohů, ale fakt by to byla 20cm vrstva. Opravila jsem si světýlka, která jsem na vistárii ve vchodu na podzim přeťala plotostřihem. Jsk jsem byla v ráži a fidlila to🙄 Vloni mi je spojoval strejda, obkouknula jsem😉 jak na to a letos už jsem je opravila sama👍 Jsem na sebe hrdá😀Ale na příští rok musím koupit nová, už jsem koukala, že jich dobrá polovina(těch pidi led žároviček) nesvítí, asi je vypálilo slunko, jak jsou tam napořád😟 Počkám, jestli budou po Vánocích někde v akci, potřebuju alespoň 30m. Vzala bych i 50, aby bylo alespoň kolem přední strany baráku, ale nevím, jak je upevnit tam, kde jsou cihly…musela bych tam navrtat nějaká očka asi…a to by mě Tom nejspíš zabil😜
Tyhle jsou taky silnější, mají vzor, takové jako káro. Jo materiál…normální punčocháče prostě, ale jelikož je jim asi 100let😛 je možné, že materiálově už to postoupilo jinam. Mě bylo líto kupovat jiné, když tyhle mi leží ve skříni roky😎 A taky jsem si nebyla jistá, jestli by to nebylo z bláta do louže jen o pár stovek lehčí😉
První, co mě napadlo, jestli to nejste vy?!?😜 Záhy jsem pochopila, že je to nějaký americký mastodont🤪 a celé nejspíš vtip😉
Buggyro, dávala vy ste vůbec už někdy kočičáky? Snad je vidím poprvé😲 U nás - Vikťa jak vyžle - už jsem byla několikrát rozhodnutá, že s ním pofrčím na veterinu, abych zjistila proč. Z toho se mi zase zdálo, že se lepší. Nevidím problém na záchodku, nevidím, že by nežral, nemůžu přijít na to, proč netloustne😟
Gučinka spala někde venku(v garáži?) večer domů nepřišla. Ráno, jak jsem se probudila seděla mi v patře na terase za dveřma. Bože Gucci ty jsi trubka, jak tam jako dlouho sedíš??😏 Pak se po mě pošlapala a málem mi prošlápla břicho…to je šílená tučibomba😲 snad to ani raděj nefotit. Chtěla jsem poslat vánoční přání chovatelce..no nevím teda😏 Ona sice ví, tušila, upozorňovala nás, že Gucci bude velká kočka po taťkovi, že ten je fakt velký a Gucci se mu podobá nejvíc. No tohle by asi ani nečekala😜 Já vím, že jí to zkracuje život, ale co já s ní mám dělat? Kdyby byla sama, schovám jídlo, ale já potřebuju pořád cpát do Viktěny a nedat jí, tak mezi nima ještě vyprovokuju nevraživost, což rozhodně nechci, ani tak to není bůhví jaková láska😏
Jsem zvědavá jak přežije Niki dnešek, hlavně se snad neoháže😎 Prádlo…no nevím Bobi, co nosí Niki, ale já nemám levné prádlo, to bych rozhodně nevyhodila. Když už si dražší kalhotky koupím, koupím si je proto, že se mi strašně moc líbí a ty bych nedala😉 Jinak si na práci hodně objednávám i z Číny, tak kalhotky za 50Kč ty jo, ty by klidně letěly, ale i tak si myslím, že vyprání a neutralizace v sodě třeba…by mělo stačit, dělá se to tak i u nádob, které se myjou od chemie.
Jo holky dotaz: která nosíte hodně sukně? Já vůbec😎 O víkendu jsme byli na akci a já si slavnostně dala snad po 20letech silonky a ty úpletové šaty. No to bylo teda něco👎 Ta sukně na těch silonkách byla doslova přilepená, to se jen cpalo nahoru, neustále jsem se snažila to stáhnout zpátky, ale bez nějakého efektu. Chvilku pomohlo, když jsem ty silonky potřela sněhem😎 Je v dnešní době nějaký spolehlivý přípravek, v čem to vyprat, nebo nastříkat, aby to takhle nelepilo?😲 Ani lepidlo by snad nemělo lepší efekt, než tahle kombinace dvou elektrizujících materiálů👎
Taky ten termín neznám…nesetkala jsem se, nepotřebuju, že áno😉 Ale tak člověka to napadne, vo co asi go.
Včera jsem si pomohla debílos🙄 Umyju sprcháč, který není přes vodní kámen vidět chemií - muž řve🙄 Umyju ho octem - muž řve😏Tak mě včera napadlo, že ho zkusím umýt parním čističem, jestli to pustí. První jsem ho teda stejně nastříkala octem, aby to líp rozpouštělo😉 Za prvé je tam jen pidi kartáček, takže mi málem upadla ruka, jak jsem to po centimetru drhla a čistič je poměrně těžký. Nemluvě o tom, že jsem to celé drhla snad 5x, než to bylo alespoň ucházejícně čisté👎 Dneska mě bolí ne jen ruce a ramena, záda jak jsem se tam kroutila, ale dokonce i stehna, jak jsem dřepěla. Kdybych to vzala chemií a hubkou, mám to tak 10x rychlej a 10x bych byla míň nadřená. Nacož mi muž vynadal, že je tam stejně smrad a na co to jako čistím, když to bude za týden totéž?!?🙄 No aby jsi alespoň někdy viděl, že je ten sprcháč skleněný😛Nemluvě o tom, že byl ku.evsky drahý🙄 a přes ten vápenec to ani není poznat👎 (ne, že by k nám, natož do koupelny někdo chodil😉to je čistě pro náš pocit😀)
Našla si to na NETu i s tím videem s cizí kočkou. Ale to je v poho, klidně podle toho mohla učit svou kočku, to neřeším 🙂
Podle psaní je Míša dítě. Zřejmě takové koťátko zařídili rodiče a Míša dostala tohle vysvětlení. ,,Skvělí rodiče"🙄co by pro holčičku přející si koťátko neudělali, že? 👎
Mě asi ne, neháže. Jinak….to je vtípek, ne reálná situace😉
Udělala jsem si malou pauzičku(šla jsem si dole pro vysavač na okno😉) tak kuknu a…Nikča nic, ještě lapí u toho doktora??😲
Fikovnice: Já sama za sebe a dlouhodobě - také víc tíhnu k důchodcům než třeba k dětem. Mám na mysli stran nějakých mým malých možností pomáhat.
Taky tak. A Buggyra ať ti dá tip, kde se jí před Vánocema takhle ty prachy urodily😜
Už jsem psala: my tady máme odjakživa cikány slušné, zařazené mezi ostatní, nikdy s nima nebyly problémy, vždycky chodili do práce i teď, po revoluci. Nevím jak mladá generace, s těma teď už moc do styku nepřijdu. Nedělám absolutně rozdíl, když se člověk chová a žije slušně. U Toma na škole je romský učitel. Rodiče zpočátku nebyli zrovna nadšení, ale děcka začala dělat velké pokroky, chodí k němu rádi, oni to s děckama umí, tedy umí si je získat. Těch, co jen nenatahují ruce pro dávky a něco dokázali, si vážím o to víc. Bohužel…je jich minimum😕
U nás od včera taje, tak jak asi všude. Už jsou skoro 3st. Podle radaru nad ránem i pršelo. Valím uklízet, opět jsem v těžkém skluzu😊 Jo, do toho nám začal blbnout(protékat) další záchod….nemám teď čas sakra, se s tím rýpat😠 teprve jsem před pár dny opravila v ložnici🙄
Co ta Nikiš, už jsi uschopněná? Tu pampeluchu, teda pokud je to kořen(zbytek je hnusně hořký) bych si vařila na pročištění jater, je na to výborná. Ale až potom, co už nebudeš užívat žádné léky. Zbytek jak psaly holky, lichořeřišnici a jitrocel klidně, zbytek si nech, až se ti tělo trochu srovná.
Anonychie - našla jsem u lidí. O zvířatech tam nic není, nebo by se to u zvířat jmenovalo jinak? Nejspíš to bude mít i Vémolova tygřice, ne? 👎
Jak plýtvání?😉 My tady kupujem drahou Puellu aby nám vonělo prádlo(některé ji v zápětí i vyhodí a ještě dají hafl peněz za léky na následky😜) a sousedům prádlo voní svěžestí…zadara😛
My naopak máme doma vlhkost jen 28😕rozesychají se nám parkety, takže polovinu zabal a pošli nám k Vánocům😉
Jasněééé, ráno vycházím, chumelenice jak blázen, parádně se vystupňovala. Cca v polovině trasy se to ale uklidnilo, už plácají jen velké mokré kusy sněhu.
Nakonec včerejší ranní mrolení přešlo do sněžení a půl dne sněžilo. Bylo těsně nad nulou a fučelo - dost nevlídno. Ráno se probudím, okno osněžené a tedy už v noci fučelo hodně. Ze své ložnice na sever jsem moc neviděla, ale z chodby pak, že je zase chumelenice, fučí od jihu. Momentálně je těsně pod 0st. a něco kolem 20cm sněhu. Snad přestane alespoň chumelit, než půjdu okruh.
Niki, už je to lepší, už ti přešly ty blbé stavy?