Evi, vždyť v Praze potřebuje děti hlídat tak milion lidí a pokud není přehnaně drahá, což si myslím, že určitě není, tak by přece sehnala i jiné hlídání ne? Nebo opačně, kdyby to dávala, tak dělat společnici nějakému starému samotnému člověku..?
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Hmm holky, to jsou samé nedobré zprávy takto před Vánocema🙄
U nás nakonec všechno jinak. Já chycené trochu ty mandle, malinko hnis tam je. Ale jsem si stříkla před spaním i po snídani a skoro je necítím, tak snad to zaženu. Jenže jsem si nevzala na noc ten ibalgin a to bylo horší. Všechno mě bolelo, několik hodin jsem nespala, jen se převalovala u telky, dostávala jsem střídavě křeče tu do nohou, tu do rukou…což nikdy nemívám. Už včera to trochu začínalo, nasadila jsem hořčík, ale budu muset asi přidat. Ráno jsem zase nemohla sejít schody, dralo mě v lýtkách i stehnech, opět bolela ramena. Tom se na mě po snídani dívá: no ty nevypadáš, že by jsi byla schopná někam jet🙄 Ale jo, lupnu růžovku a to pude😉 Kolem poledne říká: raděj vemu kámoše, protože to nevydržíš, to předávání auta bude trvat hodiny, hodinu cesta tam, hodinu zpátky… Vzala jsem to s povděkem, lupla si růžovku a za hodinu šla uklízet garáž, aby auto nešlo do takového bince. Musela jsem odtud vystěhovat blbiny, které se tam skladujou roky, zbytečně samozřejmě, akorát z toho vždycky něco sletí pod kola zaparkovaného auta. A objevila jsem staré myší hnízdo pod uskladněnýma zbytkama parket a všechno posr…👎Ani nevím, jestli to tam i smrdělo, protože teď teda moc necítím. Koupila jsem si olejíček na tělo s takovou ,,zimní" vůní, ráno se osprchuju, natírám a zjistím, že nic necítím😏 Blbiny jsem vyvezla do domku, jen se to tam ve volném čase bude muset roztřídit a uklidit. V půlce úklidu mi volá Tom: ty voe ještě, že jsi nejela! Já padám na hubu, teď volá kámoš, že mu auto jede jen 30kou a vrací se zpátky do salonu. Tam bylo nastavení něco jako ,,převozová rychlost" a jak on tomu taky moc nerozumí, těm ,,vychytávkám", i když sám má automat, tak tam něco nechtěně přepnul zpátky na tu 30ku😏 Auto je doma, ale nafotím ho nejdřív zítra, dneska už byla tma.
Prší👍 Bohužel mám jet do toho Brna muže autem(bude sedět vedle) a z Brna už svým. Poprvé v takovém autě, přejití z manuálu na ,,superautomat"🙄Snad se ještě ozvu.
Evi, já jsem zprvu zelenou vyloučila z výběru, otevřený pytlík je jao vonítko na WC a najednou mi začal vonět, hřebíčkem a Vánocema😜
Vzhledem k tomu, že jsem včera ztratila chuť a čich, tak bůhví, co cítím, že😎
Používám toto: https://www.zbozi.cz/vyrobek/smarty-tofu-cat-litter-green-tea-2-8-kg/ a dávám na svůj kompost. Nevím, jak je to ve městech, ale toto by určitě mohlo jít i do hnědých popelnic, ne? Načůrané koule hážu do WC.
Trochu mě bolí v krku.
Kvůli autu musím zprovoznit chytrý mobil. Zatím se mi zdá debilnější, než můj tlačítkový. Nebo to má záludnostikteré musím v nastavování objevit. Třeba to, jak mít čísla dle výběru a ne podle abecedy🙄 Asi nějaké skupiny, že? Tak s tím jsem ještě nikdy nepracovala, ani na noťasu to nemám. Ještě mobil žije, ale už jsem s ním chtěla praštit několikrát, zatím jsem ho házela jen po muži na gauči ve smyslu: kuva udělej s tím něco, nebo mě šlak trefí…🙄
Scénář: začnete kocoura koupat, synovi to nijak nepomůže(vlastně, má projevy jakové? Co mu vyšlo krom těch koček?) a kocour vám ze strachu začne kálet po baráku. Rozhodně bych kočku, která od přirození vodu nesnáší nestresovala koupáním.
Tak topení nerozumím se přiznám, nevím, co si představit pod uzavřeným (či ne) okruhem. Ale tam je to poněkud jiné, v topném okruhu je líh.
Že bych nechala v poměrně novém baráku vysekat a vyměnit trubky, které jsou úplně všechny ve zdech? To ani omylem, to si raděj budu nosit vodu v kýblu od studny😜
Úplně čistě náhodou, protože jsem zpětně cosik hledala, jsem objevila příspěvky od Sagy, Efe, zkoušky od Janiny. Několikero příspěvků, které se mi neobjevily, jako nepřečtené. Nechápu😲 Až teď jsem je všechny pročetla😊
V noci byl opět mrazík, něco k -2st a teď koukám jak blázen na meteostanici….10.8st😲 Venku sluníčko, bliká na ná pršení😏Musím konečně po týdnu kouknout na předpověď😉 No a záclona stále visí😏protože jak na sviň od té doby a mlhavo, ani neprší, nesněží, jen slunko🙄
Máme tam zatím 3 filtry. Uvažovali jsme o té drahé, protože nám ji někdo vychválil. Teď si ji dávala v létě sousedka, tak posečkám na nějaké výsledky. Oni bydlí 5 let a vyhazovali bojler😲👎 Takže snad ještě hůř, než my☹️ Bohužel, když jsme to konzultovali s vodařem, co nám tu už měnil kde co, včetně bojleru po tom, co musel vyměnit první trubku v rozvodu od něj v kotelně konstatoval, že to potrubí je za těch 15let absolutně zanešené a muselo by se nějak moc složitě nákladně a s nejistým výsledkem zkusit pročistit v prvé řadě to☹️
Na čtvrté vyvaření v octu, tentokrát celého složitě rozebraného ventilu se zdá, klep, klep, že zastavil. Uvidíme po pár spláchnutích🙄
Niki už je to dobrý👍 hlásím, že dneska je mi mnohem líp jak včera, včera jako by to byl nějaký poslední záchvěv té nemoci. Ráno jsem vstala čile, nehoršilo se, tak jsem si zatím ještě nevzala ibalgin. Sice mě zase na schodech píchalo v tom lýtku, ale v klidu to neva. Už jsme hledali náhradní řešení, kdo za mně převeze z Brna auto, ale snad budu moct jet. Jestli i živi dojedem netuším😜Jen mě trápí ty občasné záchvaty suchého kašle, to bude v autě nepříjemné😕
Od včera opravuju záchody. Oba geberity protékaly(jako bych před 14 dny neopravovala třetí🙄) vyvařila jsem v octu ventil, ale pomohlo to jen u jednoho, ten druhý nic, nepomáhá😟 Budu chtě nechtě muset přistoupit na koupení nového, zase tisícovka v prd…👎 A urychleně, protože tam shodou okolností ani nejde zavřít úplně hlavní přívod, takže tam pořád protékají litry vody. Sice naší ze studny a sucho teď není tak nehysterčím, ale se.e mě to na n-tou😠 Ona ta naše tvrdá voda, ta nám soustavně likviduje všechno☹️Onehdá jsem se nad tím zamýšlela: na radonu jsme, tvrdá voda jak sviň, začala neskutečná vedra a sucha, v zimě ale o dva stupně míň, než vedle v dědině….no ráj na zemi to tady máme😜
Buggyra:Bobčo, děkuji za zhodnocení stroje, to jsem ráda, že to není nějaký křáp, tak bezva. To budou herky čubrnět, až budou mít vyšívaný límečky na dekách 😀
😄😄😄
Kde je ta Bobina zase dneska? Tady se rovnají záda…a taky jsi nenapsala, jestli už ty močové dobré?Já jsem první den nemoci začala lítat čůrat snad co půl hodiny a moc…zrovna jsem si na tebe vzpomněla a říkala jsem Tomovi, že ještě mi to sedne sem a trefí mě už. A že bych se s těma zádama vůbec nedivila. Asi by mě to konečně donutilo taky k tomu fyzioterapeutovi zajít🙄
Na ostrovech…je podstatné dodat. Nový Zéland, např. A takto to pak dopadá, když se do věcí přírody montuje člověk: https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-australske-zdivocele-kocky-bude-likvidovat-robot-plivajici-toxicky-gel-40438053#utm_content=ribbonnews&utm_term=ko%C4%8Dky%20v%20austr%C3%A1lii&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-svet-kamo-krysy-jsou-vsude-australsky-queensland-zaplavily-tisice-mrtvych-i-zivych-hlodavcu-40451860
Včera jsme objednali mě…k Vánocům naslouchátko, protože už je to na chuja, mému muži nerozumí nikdo, všem jsem překládala😉 ale jak už neslyším, nerozumím ani já, takže na sebe akorát doma řveme😎 on, že mi to nebude 100x opakovat, já, že nemá mluvit do zdi, ale na mě a artikulovat🙄 Vybral nějaké bezmála za tři tisíce, jsem ho s tím poslala někam, zaprvé nevím, jestli to vůbec mou vadu řeší a zadruhé bylo za ucho…nesnesu ani sluneční brýle, po chvíli mě hrozně začnou bolet uši, mám takové měkké boltce. Takže jsme nakonec vzali za necelou tisícovku a vyzkouším.
Ráno kouknu na jezero, v noci mrzlo, tak zase trochu zamrzlo a tam v ledu leží ten největší závojnatý karásek červený😢 Měl nějakou asi rybí chorobu, nebo parazity, prý to ty kupované ryby mívají, takovou ránu za žábrama..myslela jsem si, že na to asi umře😟 I jsem ho zkoušela nějak odchytit podběrákem, ale ani omylem, jak se přiblížím k molu, tak zmiznou, až třeba časem by se nějak víc ochočili, ale ten čas právě neměl😟
Buggyro, za popis večírku😛👍 Bych přísahala, že jsem tam byla já, protože by to vypadalo naprosto stejně. Jen s tím rozdílem, že já bych i odmítnula jakoukoliv funkci a zdrhnula hned po prvním jídle😉Moje chudinky hluché uši nesnášejí hlasitou hudbu a tohle dunění basového reproduktoru…na to mám doslova alergii. Když jsme byli na Festu muže, poslala jsem ho za zvukařem, jestli neslyší, jak to duní a přehlušuje všechno ostatní. O trapném křepčení přiopilých na parketu, ani nemluvím. No já tančit neumím, nikde jsem se neučila, tanečním jsem se vyhnula, takže by mě ani nenapadlo tam předvádět nějaké podivné kreace😏které potažmo vidím u všech ostatních, protože jsem schopná, narozdíl od nich, to vnímat😉
Borovice: vy jste koumes, o tom žádná, ale ona je velká( hustá černá) má cca 5-6m, to tam nedostanete ničím, možná tak hasiče s plošinou😉 Proto jsem po ní taky posledně lezla. No a natáhnete, rozsvítíte a zjistíte, že tam a támhle to mělo být na jiné větvi…🙄
Ale tak já tu bábovku i všechno ostatní spytlíkuju, ale třeba tchýně ji proti mě má jak vatu, mám tedy podezření, že tam dává o kypřidlo navíc, protože je ho tam někdy i dost cítit.
Vzhledem k tomu, jak se dneska cítím, budu ráda, když se mi do Štědrého dne nějak povede ozdobit stromek🙄 Přesto, že jsem si večer vzala ibalgin, jsem se probudila ve 4h, v nohách mě dřelo a píchalo(budu potřebovat tu vaši dornovku😉) když jsem pak vylezla ráno z postele, nemohla jsem sejít schody, jak mé píchalo v lejtku. Po snídani zase ibalgin, ale už mi přijde, že tak dobře nezabírá, jako ten první😏 A nastupuje suchý kašel, začalo to teda už večer. Paralen si, vzhledem k přechozené žloutence před lety, pořád netroufám nasadit, byla jsem ráda, že teploty se drží kolem těch 38st. tak nemusím, ale asi bych to měla prostřídat. Záda…normálně mě už cca rok bolí bederní páteř, nemůžu se ohnutá obléct, nezvednu nohy, teda hlavně pravou. Musím nohu vyhodit na škrabadlo a natáhnout si jak ponožku, tak kalhoty🙄Už to vypadá, že to přechází a zase covid a pořád dokola👎
Šicí stroj nevím😟
Hmm holky. ten už nemám, samozřejmě někomu spadnul🙄 dobrých 10let
Ježíš to je blbost toto, může mi to někdo vysvětlit? Máme elektronický teploměr pod pazuchu a máme pistol na čelo, kterým měříme teď pořád. Změřím se - mám 37.8, jdu na wc, dát Viktěnovi kapsičku, vrátím se, lehnu, změřím se a mám 36.9😲 Cítila jsem, že mi je zima, natáhla jsem si zase rolák, že mě třepe, tak jsem se změřila poprvé. To druhé bylo takové jako kontrolní a naměřím to takhle. Když jsme to minule zkoušeli přeměřit tím pod paži, dostali jsme třetí hodnotu. Co si jako vybrat?
Nikouš, ty už jsi dlouho nebyla nachcípaná, ty si zase koleduješ🙄 Měla jsi si uvařit grog jako já👍na mě teda účinkuje 100%, protože normálně nepiju, ale kdyby jsi si dala víc rumu, určo by to zabralo i tobě. By kobyle s Božkou koukaly, jak jim po tom Božkově vyspěvuješ😜
Možná na to mám naivní pohled, protože za a) nevím, co přesně děláš, co všechno tvoje práce obnáší a za b) nevím ani, co přesně obnáší sezení u psychologa. Nikdy jsem neměla tuto potřebu. Ale přece, když o tom přednášíš, učíš, tak přenést to do praxe, by neměl být až takový problém. Navíc hele😉lidi co tam jdou prvně, přece stejně jako já vůbec neví, jak to vypadá, má vypadat. Nejsi podvodnice, šarlatánka, máš vystudováno, tak to využij👍 A nemusíš jít do důchodu v 65, když tě to bude bavit, můžeš to dělat, dokud ti to bude myslet.
Já jinam jak na kočky nechodím…v rámci zachování dobré nálady😉 Ani nevím, že někde nějaká,,politika" je. Už ti to Jani holky psaly…snad bych se poptala po práci jinde. Nebo si otevři vlastní praxi, vždyť teď kdo nemá svého psychologa, jako by nebyl😉 Myslím, že i peněz by jsi měla víc.
Beru zpět, už jsem ten sprey našla😏 nejsme až takoví bordeláři, no skříňka s léky přeplněná a nepřehledná. Už mě to nar…onehdá, kdy si vemu krabičku s něčím a další tři na mě vypadnou(horní skříňka v kuchyni) Takže jsem teď pohledala ve sklepě vhodnou krabici, vyházela všechno ze skříňky a ejhle…sprey byl zastrčený za krabičkama s náplastěma😊 Tak jsem to uspořádala do krabice a tu strkla do skříňky. Kdo bude něco hledat, vytáhne krabici celou a projde si ji. Jsem to uspořádala i podle užití.