Před hodinou jsem nějaký vytahala ze skleníku…tak ho tam jít posbírat?😉Nečetla jsem, na co všechno, taťka ho jedl na zánět ledvin a kameny.
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Zkoušela si myslím, někdy tak dva roky zpátky. Ale klidně zkusím znovu, třeba trefím lepší příchuť. Kterou žerou ty tvoje?
Ale tak jo, jenže to, co píšete, beru tak nějak jako samozřejmost, protože to člověk, teda hlavně na vesnici má kolem. Forum je asi založeno na něco navíc, co neutrhnu za humny😉
A to je ten problém právě, veterináři jsou dealeři různých značek, takže vám doporučí to, za co mají tučné provize ne to, co je opravdu kvalitní. Zrovna Brit moc dobré hodnocení nemá😕
Vidíte a u nás je nežrala ani jedna ze tří koček. Oni se rozhodli, že jsou britky a budou teda žrát, jen ty pro briťáky a nic jiného nevezmou na milost😏 Pořád jim zkušebně objednávám malé pytlíky různých značek a ještě ani jedna, ze snad třiceti druhů se nechytla🙄 Samozřejmě vybírám, aby byli lepší než ty royalky, ale bez šance.
Už tu někdo psal výše(nebo to bylo jinde?) hodně lidí to dává psům. U lidí vlastně nevím, nepátrala jsem zatím, na co to je. Kouknu😀
Bobca:jó,má ještě potůček..tam by mohla být teď voda🤭
Ano Bobi, z potůčku, u vtoku je trochu prohloubený, aby se něco dalo nabrat. Kyblík tam neponořím(na čerpadlo) je tam sotva tak 20cm vody. Ale dneska je venku moc hezky, sluníčko, nefučí, takže se mi bude pracovat dobře😀 Jo, jo, mám na to teď čas, vždyť houby dělám🙄 Jen se trošku bojím to zhýbání s kýblem a konvema - že mě zase chytnou záda, která trošku polevila. Ne, že bych si vyskakovala, ale s trochou snahy se i celkem obleču😉
To jo😀 já samičky ráda sleduju, jak hledají ty díry, u nás je jich hodně(samiček) vždycky nějaké vidím a právě jsem si myslela, že jim to zjednodušším a koupím budku. Jenže pak jsem se dočetla, že samy tam většinou nevlezou🙄 No a tam končí mé nadšení, protože na jaře je to šílený, ale šílený blázinec, nezvednu se od práce a nepůjdu se bavit lovením čmeldové, musela by počkat tak do června😜
Verun:Máme čmelíny dva, a každé jaro je to jen ve znamení "honu" na čmeláka a čuměním na čmelín.
Výbava: síťka na odchyt-umístněná vždy po ruce, uřízlá stříkačka s vatovým uzávěrem pro přepravu a implementaci čmeláka do čmelína….sledování čmelína, zda se čmelákovi bydlení zalíbilo(po výletu dělá osmičky a skenuje si okolí) strkání stébla do výletového otvoru, zda je čmelák zabydlen, aby jsme tam necpali jiného…poprali by se…a hlavně poznat čmeláka a necpat tam pačmeláka…
Jéžíš a jakový krásný, špalkový👍
Čumím jak blázen kdyby ste to nenapsala netuším, v životě jsem o pačmelákovi neslyšela😲 Fakt, že ne😊 Takže jsem si to našla a musela jsem se smát tomu, že samička jde poznat podle odlišných holení🤣
Na podzim jsem právě čmelíny procházela, že si koupím, ale ten odchyt samiček mě odradil, na to nemám na jaře vůbec čas😟
Nevím, jestli jsem psala? Včera jsem vezla sousedovi z ulice svoji Fabku na servis. Nakonec jsem svolila, že půjde do Prahy, do služby😉jako auto pro učitele.
Včera jsem se u autoservisáka nedozvonila, tak dneska druhý pokus. Už mi otevřel, domluvili jsme se, ale auto mám zase doma😏 (alespoň máme čas se rozloučit, fakt je mi to líto) Že ať tam nestojí, aby do ní někdo nenapálil, až bude mít na ni čas, tak mi zavolá a přivezu ji. Musí se taky objednat na STK. Tak jsem se alespoň stavila u sousedky s olejíčkem - jsem si objednala, baj očko, ale mi nevoní. Jí taky ne😎 měla covid, nic necítí😛 Tak jsem jí ho nechala, až to posoudí, buď si ho nechá, nebo se ještě zeptá snachy. Já bych ho tu měla a měla, pak by čuchnul a letěl by do koše, to by byla škoda, raděj ho pošlu dál rovnou😏
Jo a tím jsem chtěla říct, že jsem dneska krom tohohle dělala prdlajz (upekla křidýlka k obědu se salátem) a nudím se sakra. No zítra konečně poryju ten skleník a jestli nebude pršet(jako, že má🙄) tak tam nanosím z potůčku konve vody. A ty musím první nakýblovat, protože tam konev neponořím, takže do každé tři kýblíky vody a nanosit tam alespoň 20 konví.
Já vím, tablety beru (když si vzpomenu😏) Z kozy, ovce, jakákoliv divočina…nic takového do huby nedám, nikdy jsem se nemohla ani zúčastnit domácí zabijačky, vlastně jsem k babči nešla několik dní, abych se nepoblila. A nejsem vegetarián, ale to zvíře znát nemůžu. Králík…už to ani Puňťa nežere😉 mi čím jsem starší, tím víc začíná taky smrdět🙄
Chlapi, vy jste tak staří jak já?😲 Pro nás na hranici, je to prostě těžké, pořád. Celý život jsme jezdili na Slovensko, na větší nákupy na Slovensko, na dovolené na Zlaté piesky, Čechy byly pro nás dá se říct poměrně neznámá kotlina😉tak nějak se nás netýkaly.
Co se týče pohanky, tu se nic takového nepěstuje, takže o nějakém pohankovém medu jsem ani neslyšela. Máme celá rodina křečáky, takže áno, mám užívat rutin, tudíž jsem chtěla jíst pohanku, je zdravá, o tom žádná. Jenže já nemůžu👎 mě to nepřejde přes hubu, mě se z ní navaluje😲 Kámoška prodávala na jarmarku pohankové palačinky, zpracovává jejich firma. Ne, nepožila jsem ji, to se nedalo😎
Goro, med je cítit česnekem? Ptám se proto, že já si ho trhám do váz, nosíme ho i taťkovi na hřbitov, je z něho hezká kytka. A všichni se diví, jestli mi to doma smrdí po česneku?!? Ne, ve váze krásně ,,medově" voní, smrdět začne, až začne ve váze zahnívat, nevymění se voda.
Najedená myslím je, nevypadá bídně, jak se u nás říká. Sice není tak tlustá jako od Niki😉 ale žádná vychrtlina. Je to opačně, kotec se psem je blíž k domu, tam za ním chodí, tam stojí takřka pořád, není tam snad jen, když žere v tom seníku. Ten a stáj má u zadního plotu, kde kolem chodím já a tam jí v létě chodí něco dávat i mamky s dětma. Já si nemyslím, že by až tak trpěla samotou, prostě má toho psa. Ten to má horší, jen leží v kotci na boudě, nikdy jsem ho neviděla odtud pryč, nemyslím si, že ho někdy někdo odtud vezme ven, ani nevím, jestli ten pes umí chodit, kotec je celkem malý😢
Anonymní:Co si myslíte o chia semínkách jsou zdravé jak se říká?
Těžko říct. Já je jím většinou jen v sobotu na palačinkách. V hotelech jsem se naučila jíst chia puding (dezert) tak si ho občas udělám i doma, já huba mlsná ho trochu i osladím😉
Medvědí česnek kvete začátkem května.
Goro, já jsem v podstatě taky na Slovensku, polovina našich procházek se psy byla přes kopec ,,u vás". Stále to celkem těžce nesu, že už to není u nás. Ne, že bych vám to chtěla upřít, myslím tím společné ,,u nás", já jsem v tom ještě vyrostla, část rodiny je v Skalici.
Ne, ne. Ne, že bych si myslela, že má bůhví jakovou péči, jeden i druhý, to si nemyslím, ale má seno, má zděnou stájičku, má k ní i seník kam chodí na to seno (nakulí jí tam balík) trochu to vidím přes desky. Jde jen o to, že je to teď strašně rozbahněné a ona v tom stojí jak trubka, bahno má i na zádech, asi se v něm válí či co🙄
drvodelkafialova:Škoda, to je ale i důvod, proč vám odchází ty zmarliky. Až pořídíte další, udělejte větší jámu a dolů pěkně drenáž. Zmarlika ten jíl taky nemusí. Trpí na takových stanovištích na houby. Ale na to svážku u domu by jít mohla. Má ráda spíš mírně zásadité až neutrální ph, klidně ji spíš udělejte štěrkovou mulč u kořenů místo kůry, to by se jí mělo líbit.
Tam kde stojí barák a je jezero a před barákem, byl kdysi dávno potok a jeho nivy. Takže prakticky jen čisté kamení, oblázky. Aby mi před barákem alespoň něco trochu rostlo, museli jsme navézt 40cm ornice. Takže to, co má rádo drenáž tam celkem roste. Jenže keře, stromy, mají kořeny hlouběj a ty pak krní. Vpředu až u plot mám, či spíš měla jsem ty růžové akáty 2ks velké a žluto a červenolisté bezy. Pochcípalo to všechno, z posledních sil o život bojuje jeden akát a dva bezy žlutolisté🙄Zahradu sice mám, obr, ale něco tam udržet při životě, něco co prostě chci, ale nemám na to zrovna moc podmínky, dá zabrat. Ocházejí mi duby, klasické. Přitom ne tak daleko od nás, duby rostou, nálety. Byli se na mé dívat zahradníci, známý vystudovaný přes kytky, děkan z univerzity taky přes floru, nikdo nepřišel na to, co s nima je. Jsou už velké a bude brzo po nich. První začal jeden, ten z poloviny odumírá, po x letech začíná i druhý😢 Jediné, co mě napadá je buďto sucha, co tu pár let panují, nebo naopak podmok, který by v těch místech být mohl, je tam potůček. Oba duby jsou sice na navážce, tedy jako by nad, ale právě se jim už kořeny mohly dostat do míst, kde vsakuje voda.
goro:dobrý tip, je to tak…
Goro, vy bydlíte u nás?😉 Mám někde taky tak hezké fotky z lesa, ale asi je má v compu muž. Tyhle byly jen z naší ranní trasy kolem potoka, se psy, se psem.
S těma kopytama jste mi Buggyro připomněla tu kobylku, co kolem ní denně chodím. Teď, jak pořád sněžilo a pršelo, má z výběhu tankodrom a když vidím, jak tam stojí celá zabahněná a po kolena v blátě, je mi jí líto. Ona by možná mohla přejít někam kousek dál, kde toho bláta tolik nemá, možná ani žádné, ale ona většinou stojí u toho kotce s ovčákem…asi si povídají😉
Jooo, tak to už vím proč ji nemám😉 to nepude. U nás je jen jíl a kamení😕 musela bych vybágrovat jámu a navézt tam Tatru písku😉 To za a) Za b) je poslední léta takové sucho, že mi vždycky zajde půl zahrady, kytky to ale zatím jakž takž rozchodí. A je tu za c)😏 sme větrná hůrka. Kousek vedle, kde byla v plánu je pavlovnie a ta je chudera už rozlámaná totál👎