Orionka:Výhoda muže u porodu - neudělá doma s kamarády v opilosti binec.
😜
Orionka:Výhoda muže u porodu - neudělá doma s kamarády v opilosti binec.
😜
J5:Když už probíráte porody rád bych se zeptal na něco co mně občas vrtá v hlavě. Myslíte si že přítomnost manžela u porodu má pro ženu nějaký význam, nebo benefit? V dobách kdy jsem rodil já tak podobná vymoženost nepřicházela v žádném případě v úvahu. To se, jak jistě víte, odevzdala žena do porodnice a když člověk vystřízlivěl došel si pro dvě nebo pro 1+1. Když tak okolo sebe poslouchám jak na tom pánové při podobné příležitosti bývají, nepřipadá mně tato možnost nijak povznášející ani pro jednu stranu. Ovšem názor chlapa v tomto výjimečném případě není rozhodně ten důležitý. Díky.
Ještě mě napadlo…taky otázka. Tedy vím, že jste byl s prominutím taky ještě mladej a blbej😉 ale když se ptáte na ty benefity, zeptám se trochu opačně, protože mi to neleze úplně do hlavy. Nebál jste se o svou ženu, případně dítě, co se tam s nima bude dít, co nemůžete nijak ovlivnit? Já jsem nic podobného nezažila, poprvé jsem měla rodinného příslušníka v nemocnici, když mi bylo 25, taťku s těžkým infarktem(který nakonec nepřežil) a jako dospělá, už jsem s doktory jednala o možnostech, o prognozách, rozhodně bych neseděla doma a nečekala, jestli dělají všechno, co je v jejich silách. Takže si nedovedu představit, odložit tam ženu, to nejdražší, co mám a čekat, že to nějak dopadne😲 Neberte to osobně, zažila jsem ty časy vím, že jinak to tehdy nešlo. Ale představit si to prostě neumím, že bych to vzala s klidem.
No a pak je ta druhá skupina, která tam třeba i chtěla jít, jenže pak to nedají, mají odpor k manželce, nebo naopak onen ,,madona syndrom".
Benefit u porodu. Nenechat tam ženu, která je v tu chvíli zranitelná, vydaná prakticky napospas personálu, samotnou.
Nerodila jsem, ale z těch historek z porodů mi taky vstávají vlasy hrůzou. O mé hrůze vůbec z doktorů se tu už všeobecně ví a představa, že bych dobrovolně vlezla do nemocnice, je absurdní. Mamka mě rodila koncem pánevním, na Prvního máje a sestra nemohla sehnat ožralého doktora. Dopadlo to ještě relativně dobře, křivou hlavu od kleští, přidušená, malinko nablblá, ale žiju😜 Sestřenka rodila 32h, nedokázala o tom ani nikdy mluvit, zanechalo to na ní těžké trauma a holka je jedináček. Vzdálená příbuzná porodila dvojčata(císařem) Pak rodila další dítě, bylo velké, nemohla ho porodit. Doktor to prý komentoval slovy, že když porodila dvojčata, jedno už musí zvládnout(taky asi ožralý) Dítě ji roztrhlo, vykrvácela na sále. Bylo to za komoušů a byla to velká kauza. Dítě přežilo. Takže to je jedna stránka věci.
Druhá je ta, co popisuje třeba Buggyra. Nemám děti ráda, vyhýbám se jim jak čert kříži, není mi příjemné, aby na mě dítě vůbec sahalo a já na něj dobrovolně nesáhnu nikdy, nezajímají mě ani moje neteř se synovcem. Neteř teda už pomalu ano, je jí 11 a už se s ní bude za chvíli dát normálně bavit. S děckama neumím mluvit, nezajímají mě jejich hry, ty blbiny, co z nich lezou. Všichni se tomu smějou, mně to nijak zábavné nepřipadne. Mimino, je pro mě mimozemšťan. Do kočáru se nekouknu nikdy, nezajímá mě, co tam je. Lidi si pamatuju podle psů, ale netuším, jaké s nima chodí děti.
Opravdu si ještě někdo může myslet, že by u mě hormony něco změnily? Nemyslí si to ani moje mamka a myslím, že ta mě zná dokonale. Taky léta trochu věřila, že se třeba něco stane, ty biologické hodiny atd. Neteř se synovcem, že mi rozbouří hormony(ne, to byla spíš ta dokonalá antikoncepce😜) A ano, když jsem před 40kou uvažovala, co tedy, jestli do dítěte jít(s velkým odporem) také jsem uvažovala směrem, že se třeba stane zázrak a já to dítě budu mít ráda. No pomyšlení na to, že se to nestane a já zbytek života protrpím s myšlenkama, co jsem to jen udělala a dítě bude trpět, protože budu v prvé řadě milovat své psy, o něj se postarám, což o to, starat se já umím a dělám to ráda, ale ta láska by tam nebyla. To si žádné dítě nezaslouží😟
Nechápu, jak z dospělého člověka může vypadnout, že něco byla jen póza. Já jsem se muže x krát ptala, jestli opravdu děti nechce, protože já rozhodně ne a nechci se v 50 dozvědět, že toho lituje a říkal to jen proto, že mě třeba nechtěl ztratit. Asi bych ho za to zabila. Nesnesla bych žít s tím, že mi celou dobu lhal, i když by to vlastně byla z jeho strany milosrdná lež. Brala bych to tak, že co všechno jsou ještě lži?!? naštěstí vidím, jak skřípe zuby, když je u nás nějaká návštěva s dětma😏
Sarah01:Missha se mně hodně líbí tento BB krém, dřív jsem kupovala od Nars a ten byl hrozně drahý, tento je fakt pecka https://www.notino.cz/missha/m-perfect-cover-bb-krem-s-velmi-vysokou-uv-ochranou-male-baleni/p-425446/
Aha, díky👍 BB právě používám denně a taky na sebe denně(jen ne ve vyloženě zatažené dny, jako je ten dnešní s vánicí😉) patlám 50 faktor. Tohle je určo dobré řešení, minimálně na zimu. Jen já musím nějak trefit odstín😏můj ksicht je mimo všechny paletky, většinou si musím dva smíchávat🙄
bambule:https://www.korejskakrasa.eu/vyhledavani/?string=Pigmentov%C3%A9+skvrny
Hledala jsem pojem pigmentové skvrny.
👍
A když jsem si to teď projela vzpomněla jsem si, že i od Mizon jsem si hodně objednávala, poslední cca před rokem. Ale ne už konkrétně na skvrny.
Ráda bych napsala, ale už si to nepamatuju, to jsem používala tak před těma 15 rokama. Jen si pamatuju, že to bylo od Misha a se slimejšem. Tehdy se tu o tom ani ještě nemluvilo. Pak to přestala firma dovážet, ale já už jsem to ani nepotřebovala. Teď si objednávám různé už, ale holky, co momentálně řeší vyloženě skvrny, vám určo přesný typ dají👍
No nevím. Moje spolužačky, všechny do jedné, cca 20, se vdávaly a rodily kolem těch 20. let. A nejmíň polovina se následně rozvedla. Takže pak řešily, jak rozumně uživit sebe s dětma, lítání s vyplazeným jazykem kolem malých děcek…do těch 35 byly vyflusnuté ženské, o nějakém užívání si života, svého života, nemohla být řeč. Dávno mají nové chlapy, některé i další děti samozřejmě a pořád nevidím, kdy spokojeně žily ty své životy. Sousedka mi řekne: když už bych konečně mohla mít klid, musím lítat kolem vnoučat(je stejně stará, jako já) Mám je ráda, samozřejmě, ale už toho mám občas plné zuby, jen lítám do práce a z práce a když bych mohla mít volno, mám tu děcka. Popravdě ti závidím, jak jsi si to zařídila ty.
Hasiči určo houkali i u nás - je to u každého většího větru, stromy to podemlelo při povodni, tak to pořád padá. Ale to mě není šance vzbudit, já to neslyším.
Sice sekáček na led nemám, ale nějaký jako, že mám…sekáček. Jenže ta potvora to nechce. Když byl nemocný a začala jsem mu maso dávat, aby měl, co potřebuje, škrábala jsem mu hovězí…a on ho potvora nechtěl, až ho měl na kousky velikosti nehtu na palci, tak ho jí🙄 A to jsem právě zkošela mu to nějak namlet, nasekat, aby to šlo rychlej. Jenže on to maso nejí z misky, to si ho prostě nevezme. Musím mu ho po kouskách házet před nos na dlažbu v kuchyni. Je to rozmazlenec, já vím🙄 jenže ,,když on v mládí tolik stonal"😏
Balu, já jsem nepsala, že byla blbá, že měla v 19 děcko, ale že byla v 19 ještě blbé děcko a už měla rodinu.
balu:Znáte kosmetiku české výroby “bione”? Používám ji. Nejraději řadu s medem.
Tu používám na odličování, teď mám nově syrovátku, ale už jsem zkoušela víceméně všechno. Na řasy používám dvoufázové se světlíkem, protože používám voděodolnou řasenku.
bambule:Značku Mary-May můžu doporučit, měla jsem od nich nějaké věci ( čistící gel i ten cica krém, sérum) a spokojenost. O tom, že korejská kosmetika nesedí evropské pletí jsem četla , ale také jsem četla názory dermatologů, kteří to vyvracejí. No mě sedí a funguje, takže proč vymýšlet něco jiného.
K tomu jen dodám, že korejskou kosmetiku používám skoro 15let👍 U evropské jsem měla různé problémy, které s korejskou, ani čínskou nemám. A jen korejská mě zbavila pigmentových skvrn, o což jsem se s evropskou snažila dobrých 15let neúspěšně.
Já ty blbiny s čertama taky Bobi nemusím🙄
Dneska obchůzka teda výživná🙄 Od večera fučí jak kráva. Do nějakých 22h včera byly -4st, pak začalo fučet a bleskově se oteplovat o půlnoci už byla nula. No a ráno vichr, ozdobičky z venkovního stromku lítají po terase🙄 Jestli mi to serve i ty řetězy na baráku a na borovicích, tak mě asi jeb.e👎 Vyšla jsem teda ráno a proti tomu vichru až vedle do dědiny(nějakých 800m) bylo nepříjemných, těšila jsem se jen na to, jak to namostě otočím a už půjdu po větru. Jedni sousedi tam dělají nový plot a kousek vedle spadnul velký podhlodaný strom od bobra. Chlapi se smáli, že to dneska mám i s překážkama, já jsem jim na to, ať ty další dva obr stromy, co ještě nenačal něčím obalí, nebo ty už jim spadnou na ten nový plot. Doufám, že to udělají, vlastně jim zbylo to staré pletivo z původního plotu, tak i mají čím! V naší ulici na mě pak mávnula stará paní sousedka, t jdu k nim, že jsme spolu od léta nemluvili. Tak jsem s ní poseděla chvilku na chodbě a probraly sme, co nového v dědině, u nás, u nich. Vyjdu ven a tam chumelenice😲 A to by snad až tak nevadilo jak to, že ten vichr to ještě znásobilo a já jsem už proti nemohla vůbec jít, víc mě to zastavovalo, než jsem šla. Těch 300m domů jsem teda měla co dělat, aby ulezla👎 A už mi bylo i celkem zima, jen v mikině a vestě a letních leginách ještě. Včera jsme byly s mamkou na nákupech, nakoupila jsem maso Viktínovi, tak to musím naporcovat, tzn. našmidlat to na pidikousíčky do pytlíčků po 200g. To budu dělat půl dne a nechce se mi do toho😏
Áno, úplně jsem se začala ztrácet v odhadu věku lidí🙄 Jak všem, co je neznám vykám, tak si taky myslím, protože já jsem přece ,,stále mlád"😜 že jsou všichni starší a tak s nima i mluvím. Nakonec nějak zjistím, že jsou mladší než já a jsem z toho mírně řečeno v šoku😛 Tom to komentuje slovy: počítej s tím, že už jsou všichni mladší, než ty😜😎
V době mojí mamky jsem nežila, dospěla jsem v revoluci. To už jsem 5let chodila se svým mužem. A na rozdíl od mé mamky, která mluvila stejným jazykem jako Bobča😉 jsem byla velmi neoblomná ve svých názorech. ,,Proč jsi měla proboha děcko v 19?!?😲 když jsi byla sama blbé děcko🙄" No protože to tehdy bylo normální, že se kolem 20ky vdáš a máš děti. ,,A to jsi nikdy neuvažovala o tom, že by to tak nemuselo být, že bys mohla třeba do třiceti randit, užívat si mládí?" Néé, tak nikdo neuvažoval. Já nevím, změnily se za pouhých 18let mozky? Uvažování? Já jsem věděla už od nějakých 16, kdy změna režimu nikoho nenapadla, že se rozhodně nemíním ve 20 vdávat a starat se do konce života o děti. Je to spíš povahou, moje mamka je naprosto submisivní člověk, dělá, co se po ní chce, co kdo po ní chce, neuměla se nikdy proti ničemu vymezit, do babky smrti dělala jen co ona po ní chtěla, v 60ti letech👎 Já jsem byla právě po babči a dělala vždycky jen to, co já chci, ne co se po mě chce, či očekává.
Niki, myslím, že to bylo na Primě(což je pitomé, nedá se přetáčet👎) Finta: někdy jde přetočit tak, že si tam dáš Krimi a pustí tě to až přetáčet pozpátku i Zprávy. Reportáž byla o tom, že chce vláda skrouhnout podpory solárů, solárníků.
Lymfodrenáž…asi budu mít stejný problém, jako ty. Poslední dobou mi začaly také otékat nohy. Nikdy jsem jako celkem štíhlá tento problém neměla. A když si chci pomačkat(prohmatat) břicho, tak mě to bolí. Onehdá byl ptávě takový cvik na nafouklé břicho - masírovat si ho tenisákem. Jak jsem přitlačila, tak to zabolelo. Jsem si říkala: ty jo, to je zase co..tohle? A zkusila ho prohmatat bez míčku. A zjistila, že mě to bolí. Říkala jsem muži: mě něco bolí v břichu, co mě sakra takhle může bolet v břichu?!?😲 No neuklidnilo mě to teda vůbec🙄 Až ty teďka…že by to byly ty uzliny? Před 20 rokama, když jsme se vrátili z Číny jsem měla pořád kašel a průjem. Tak jsem tehdy šla na nějaká vyšetření, aby to nebylo něco cizokrajného. Plíce čisté, tak jsem šla ke švagrové na sono a ta se zarazila na tom břichu, pořád na to civěla, pak zavolala primáře…něco si špitali, pokyvovali hlavama…Jsem jim říkala: nečumte tam na to a řekněte co tam sakra vidíte! Švagrová mi řekla, že neví jistě, že mi dá žádanku na kolonoskopii, protože mám v břiše zvětšené uzliny. Tím moje vyšetřování skončilo, protože na kolonoskopii jsem samozřejmě nešla. Je to 20let a žiju😉
Sarah01:Na takovou nabídku tykání od mužů jsem alergická a vždy řeknu, že to necháme tak, jak to je. V práci si netykám se všemi a už vůbec ne se svým vedoucím, tomu jsem rovnou kdysi na večírku řekla, že jako s šéfem si s ním tykat nikdy nebudu.
Taky ne, s lidma si běžně netykám, vykám i mladým děckám. Nějak mě ta móda tykání, kdy jsme všichni kamarádi, nepohltila.
Já právě nevím, jakový jsem typ. Spíš asi teplý, když shrnu ,,svoje" barvy. Modré oči, světlejší vlasy, pleť…no to nevím, tmavší prostě. Nikdy jsem nebyla ani u kosmetičky, u kadeřnice ještě v dobách, kdy nějaký ,,typ" nikdo neřešil. A stejně jak koukám většina tu, inklinuju k té stříbrné barvě. Bílé zlato ne, tam bývá nikl právě. Takže jen to stříbro, mohla bych asi chirurgickou ocel, ale ta se mi tak nelíbí. Jak jsem psala, v nošení šperků jsem naprostý nováček, nosím je dva roky. A ne, nic výrazného. Jak jsem prcek, s malou hlavičkou, všechno větší na mě vypadá podivně.
Ano, hádali mi vždycky míň, ale ne o generaci, to určitě ne. Slečna jsem byla tak do 40. Pak mladá paní. Nikdy mě to rozhodně neuráželo, někdy to bylo úsměvné. Třeba když mi paní v nějakých mých 48 říkala: a děti, ty budou kdy? Jsem na ni vyvalila oči, že teda rozhodně nebudou, já a děti ne-e a za druhé, už ani kdybych chtěla😛 A ona: proč? Nemůžete mít děti? A já: no to nevím, nikdy jsem to nezkoušela😛 ale je mi skoro 50! Ona z toho vedle, protože její dcera chodila s mým o 4 roky mladším bráchou do školy a paní si myslela, že ta mladší jsem tam právě já😏 V nějakých 30 jsem to neřešila a když je člověku 50+, tak každý rok, o který vypadá míň, už může jen potěšit😉
Balu, to není despekt. Psala jsem to proto, že opravdu hezká paní, kterou všichni obdivovali, se přestala barvit a během dvou let se proměnila ,,mávnutím kouzelného proutku" v babču. Bylo mi to spíš líto, když jsem ji viděla po nějaké době. A nepoznala. Ano, je to její věc, její přístup k životu. Já na to prostě mám názor jiný. Nebo Bohdalka že. Všichni ji obdivují, jak dobře vypadá. Nemyslím si, že si někdo říká: jó, baba se barví, líčí, dělá ze sebe mladou, jen aby nevypadala na to, že je to babka nad hrobem...Dělá pro sebe maximum a má můj velký obdiv. Jsem z jiného těsta, dáma nikdy nebudu, ale prostě se alespoň trochu snažím nevypadat, jak babka😉