Úplně v pohodě Jani, nic na tom není. Já jsem nic nezdědila, tedy vzdala se toho ve prospěch bráchy protože ,,já mám přece dost" (moje mamka) Po ní polovinu baráku dědíme stejným dílem, zatím, protože ji na bráchu zatím nepřepsala. I když Tom bude brblat, byla bych raděj, kdyby přepsala, nechci tohle řešit po její smrti. Tom brblat bude, ale má nejmíň co mluvit, jejich barák na švagra přepsali před pár lety a ještě mu k tomu koupili sousedů domek. My jsme dostali stavební pozemek (asi 5tinu toho všeho majetku) s tím,,že máme přece svého dost"😛 Máme, nehodlám si tím otravovat život. Náš majetek je vlastně můj majetek a dědí Tom. Následně brácha s rodinou(dle zákona) případně mamka, když umřu zítra. Zívěti taky sepsané nemáme, protože je Tom pověrčivý a kdyby ji sepsal, jistě druhý den umře😉Chápej tak, že bez závěti je prostě nesmrtelný…jako všichni😏
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Ne, nesetkala, protože se v těchto kruzích nepohybuju. Lupusi, vy jste nezklamal. Odpovídala jsem Sharinganovi, který mi i tak dokázal odpovědět slušně, bez osobních invektivů.
Znám to jen od drůbeže a tam se požívá jen zastříhávání. Takže tedy pro ty, co to běžně provádějí ( i když mám vůbec problém na to jen pomyslet) zeptám se: proč? To opravdu nestačí zastříhávat letky? Místo toho, abych zasíťovala, uzavřela výběh, zmrzačím zvířata? Proč je tedy vlastně chovám, protože je chci a chci? Takže jestli to správně chápu, chci kačenu, protože se mí líbí a najednou mi nevadí, že to vlastně není tak úplně komplet ta kačena? (doplň si dle chovu: uřežu uši, ocas….) 😟
Jani (ber to jako odlehčení situace🙂) nabídnula bych to psímu útulku, abych udělala famílii radost😉😛
Někomu, kdo chce hospodařit, něco chovat. Kdo už to dělá, ale nemá na to dobré podmínky. Ne nějaký naivní snílek, ale lidi co už ví, co taková práce obnáší.
Ty jo, tak to máš super plány, držím palce a budu ráda, až takového skvělého chlapa najdeš, že se nám pochválíš👍 Jako vážně👍
Ale: nějak se mi nechce uvěřit tomu, že někdo takový v tomhle našem věku existuje. Fajn pohledný chlap, pracovitý, co není alkoholik…je to hrozné, ale snad nějaký vdovec? Jenže…ten má dospělé děti, které budou tátovi do všeho kecat, nemusí si macechu oblíbit a budou prostě otravovat život. Asi moc čtu, ale prostě jsem už stará na to, abych byla naivní. Jo, červenou knihovnu nečtu, to je fakt, to mi leze na nervy😜 takže asi vidím všechno moc černě😏
Probůh, kachnám(slepicím) se nic neamputuje, jen se jim zastříhne peří, tedy letky. To v chovu psů jsou lidi zvířata schopní mrzačit👎
Koukla jsem sem, protože mi po zimě na jezeře zase přištál párek divokých kachen. A ano, také jsem uvažovala o tom, že si tam cíleně pořídím nějaké mandarínky, protože se mi strašně líbí. Jenže za a) bych do zahrady potřebovala spíš ty běžce a za b) mi sem běžně chodí liška, takže by dlouho nebyly👎
Ukrajinská rodina by byla dobrá. Jsou šikovní, pracovití. U známé taky na baráku po babičce byli, polovinu na něm opravili, jenže pak se on musel pohnout za prací na druhý konec republiky.
Jani, chtěla jsem napsat, že rodiče jsi si měla vzít na byt, protože právě, i když to byl jejich dům, nikdo neví, jak to dál s barákem dopadne, ty jsi ve městě, jak jsi psala nejsi typ na venkov, takže taky proto. Nebo si je vykop a dej si je do Brna do kolumbulária, někde u sebe. Určitě by i oni pro tebe chtěli to nejlepší, usnadnit ti život. Zamysli se nad tím, prosím.
Nebo tak👍
Jani, měla jsem sepsaný eleborát k tomu tématu, ale raděj jsem to smáznula.
Jani, já na starých věcech a hlavně domech taky lpím. U nás to bylo hlavně na baráku po prarodičích, ve kterém jsem vyrostla. Baráku po taťkovi jsem se vzdala ve prospěch bráchy, protože on na něm měl zůstat, stará se o něj, mamce přispívá na všechno a jednou…si ho nejspíš prodá proto, aby si buďto koupil lepší byt v Praze, nebo opraví barák po babči, který mamka řekla, že bude taky jeho, ze stejného důvodu - stará se o něj, o celé humno. stromy i pole za ním. Já mám svého dost. Takže jak jsem na baráku a humně lpěla, teď jsem tam raděj už přestala chodit, protože brácha ,,zpražákovatěl"🙄všechno je staré a k ničemu a musí se zbořit, uřezat, vyhodit. A to já ani nechci vidět🙄 Psychicky jsem se od obou baráků oprostila a přestala řešit, co s nima nakonec bude. Není to už moje věc. Tobě bych Jani doporučila totéž. Nechci být krutá, ber to jako radu. Barák prodej, nic ti nebrání tam na hřbitov zajet, setkat se se sousedy, příbuznýma. Peníze vraž do bytu, do zážitků, nemusela by jsi počítat každou korunu😟 Tohle je něco, čím si zbytečně přiděláváš starosti a stejně ti nic jiného, než to prodat nakonec nezbyde. Nebo to necháš podědit familii? Nemyslím, že by si to zasloužili👎 Užij si to, dokud si to ještě užít zvládneš a teď myslím spíš peněz z prodeje, protože barák je jen na práci.
To by chtělo ten znuděný párek z bytu, kdy pán bude zdatný řemeslník a paní celá žhavá něco zvelebit. Víkend za cenu opravy něčeho, vymalování, nebo třeba vyčištění, posekání zahrady😉
Holky, když čtu, jak rehabilitujete na té dornovce….kurňa, momentálně bych taky potřebovala, dneska jsem zase málem vyplivla duši. Nejhorší je ten začátek, když se postavíte pod ten 4m plot(na výšku) a vidíte těch 20m před sebou. Vyplazíte se stříhat 5x nahoru dolů, trvá vám to půl hodiny a zjistíte, že máte ostříhané 4m. To máte chuť nechat tam brigádníka stát s utéct domů😛Paradoxně dneska, i když jsem ke konci zase nemohla došlápnout na nohy, bylo nejlepších posledních 5m cca, protože tam ten plot byl jen z jemných proutků opučený, žádné vystříhávání pákovkama a vyřezávání pilkou🙄 To šlo celkem už rychle👍
A ještě celou dobu nadávám, kdo kuva vymyslel takové ploty🙄😛 na mou obranu - tohle já ne, zahradníci. Jen…my je nechali vyrůst takhle vysoko, protože na tu velikost zahrady to bylo prostě adekvátní. Když nebyli sousedi, jen pole, nebyl problém, teď už začíná být, postupně je budem muset snižovat, vždycky vybrat jeden a metr říznout. Tihle sousedi nefrflou zatím, ale vysadili si stromy a taky jim to bude hodně stínit. Ale druhý soused, ač tam má pole frfle, takže ten asi po víkendu zkusím s brigádníkem snížit. Bude to pakárna, ale nedá se nic dělat. Tedy…snad nám to půjde🙄
Prd Jani zadara😉 Ronja ráda rekonstruuje, jak píše😜 Ronjo, proč stud? Vím, že kdysi na Fauně některé holky tu dovču u Jany taky řešily, ale nevím už, na čem to ztroskotalo. Jani, na čem vlastně?
Já bych z toho Jani přestavěla dům na bydlení…na chatu je toho škoda. A já si jen klepu na čelo, kdo potřebuje chatu. Ale jo, ti co se nudí na bytech. Ale já znám i lidi, co byli na baráku a pořídili si chalupu. To je masochismus😛
O kravkách to není vždycky, ale tohle byla reakce na psaní Niki, která napsala, že doktorka i sestra byly nepříjemné. Myslím, že člověk, který tam jde s podezřením na nedobrou diagnozu a se strachem z toho zákroku, to poslední co potřebuje, aby mu to dělala nějaká nechutná kráva. A je mi úplně jedno, co má paní Mudr. za problémy, jestli se jí její práce nelíbí, ať jde do Kaufu za pokladnu👎
Niki, právě proto skáčeš, aby jsi mohla takhle mlsat😉👍
Valím stříhat plot, je tu brigádník.
Add kolonoskopie: no jo dámy, jenže…hodně lidí má velmi nepříjemné zážitky a kdo vám zaručí, že nenarazíte na takovéhle kravky? Já jestli budu někdy v životě tohle muset podstoupit, tak jedině v celkové anestezii. My máme asi na tohle smůlu, mamka byla na ablaci srdce kvůli fibrilacím: přes dolní žílu se dostali s tím, že blbě, nakonec jí to probíjelo do podložky a měla popáleninu. Přes horní žílu se dostávali snad hodinu, prý tam měla nějakou deformaci žíly, řvala bolestí, po zákroku, který by měl být normálně bezbolestný, byla naprosto zničená, říkala, že porod dvou dětí byl naproti tomu naprostá brnkačka a to jsem já byla koncem pánevním. Když jsem ji viděla, jak vypadá - hrudník celý modrý, bok celý modrý - hodinu po zákroku, nemohla ani mluvit, měla jsem co dělat, abych neomdlela a vyběhnula jsem zvracet.
Tak pupíky doufám kontrolujete, jestli není nějaký problém. Akční po kastraci by moc být ani neměly, omezila bych jim výběh, případně je rozdělila, aby se zklidnily. První moje kastrovaná kočka byla v pohodě. Druhá byla mimo dva dny, až jsem byla vystrašená. A nevím, co tam s ní dělali, protože z přátelské kočky zdravící návštěvy se stal naprostý ustrašený introvert, který se cizích lidí bojí jak čert kříže👎
Prochcané noci? 😕 U nás nakapkalo doteď 1.2mm🙄
Jezírko mám já. Komáry nemám, jsou tam ryby, žáby a jiní hmyzožravci, denně nad ním loví netopýrci hned, jak se trochu smrákne. Ti jsou asi ze stájí nad náma.
Jani ,,jenom"?😉 Vždyť to máš chalupu s dvorem i super pozemky kolem!👍 Jediné na co jsem koukala, kde je příjezd? Ten pozemek, kde je to parkovišťátko s autama ale není tvůj?
Nemám dva hektary, jeden a něco. A odečtěte barák, zahradní domek velikosti normálního domku😉 a kurt. Naproti mám ještě jeden menší pozemek, ale to by ste musela mít kamziky, protože je zavezený haldama zeminy, odbágrované z kurtu a už zarostlý stromy.
Ale já neměla tu vodu, žádnou vodu, o teplou nešlo😀
Jani mě se tvoje chalupa líbila👍 Kdybych neměla, už tě lámu na prodej😉
Sago, není to americký sen😉 byl to můj dětský sen, v krásné zahradě jedné Němky jsem vyrůstala a říkala jsem si, že jestli budu mít někdy tu možnost, vybuduju si taky zahradu, ne jen humno, jako jsme měli my. Koníky by vám vlezli místo zeleninové části, pro dva je to velké dost😉 kdyby jste nechtěla být soběstačná v zelovoci🙂