Teda Nikis ty si taky expert🫣 Doufam, ze se z toho vylizes, at tam cely vylet nechrchlas👎
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Dneska u nás soplivo, nevlídno. Je mi to šumák, rozbombardovala jsem obývák, chtěla bych ho dodělat, ale nevím nevím, myju okna zevnitř, peru a znova věším záclon. Já mám výšku 3m a rozstříhané to mám po 4m tuším, celkem nějakých 22m záclon, takže to peru po dvou kusech na 3x(jednu teď v zimě ani nevěším, aby tam byla mezera na stromeček) Máme takové pitomé garnýže na míru, jako součást obložení a pověsit tam tu záclonu, je výzva…já tam nemůžu dosáhnout s tou žabkou, mám krátké prstíky, takže odrané, orvané nehty a nadávám jak šakal🙄 Ještě musím odtahat ode zdi, rozhodit a povysávat sedačku a za ní(tak dvakrát do roka jen) Takže bojuju a nestíhám(mezitím si vymyslím vždycky ještě něco jiného…)😏
To zase bylo😏 Během půl hoďky sme koupily stromek a že: ještě obejdem obchody, když už sme tady…A co chceš? Tááák, koukneme, co kde mají..Takže jeden vedle druhého, i v Tedi sme byly a to projít není na chvilku🙄 Nějaké zkoušení hader(mamka) Pak ještě k Tescu do pračky, naštěstí (a prý jsem měla velké štěstí, říkal pán, co šel po mě) jsem tam hodila tepich a šly sme do Tesca zabíjet čas. Ještě pak bylo 10minut, mamka si šla koupit kafe, protože já musela ještě do sušičky. Mezitím druhá pračka nešla spustit Ukrajinci, tak s pánem volali na SOSlinku. Pán čekal na moji velkou. Konečně doprala, mrskla jsem to vedle do sušičky a spustila, pán si to házel po mě do velkého bubnu. Přijdu za 10minut, pán nepere a volá na SOSlinku. Prý jak jsem si spustila sušičku, tak se zase bloknul ten displej a nepustilo ho to pustit si tu jeho🙄 Už byl celkem přinasratej, ale viděl, že já jsem to nebloknula, koukal mi na ruce, když jsem to spouštěla, radil. Naštěstí, než jsem to dosušila, se mu to taky rozjelo. Byla jsem u toho poprvé a kousnout se to mě, tak vemu prádlo a zdrhám😛 no nevěděla bych samozřejmě vůbec, co s tím😏 Tak jsem byla přešťastná, že mě to tak hezky vyšlo👍 Akorát Tom doma vyšiloval, kde zase jsme, přijela jsem domů před půl pátou🙄
kometa:.Možná tlak..Já měla věčně 90/60.
Krvácení z nosu je při hypertenzi. Ne při nízkém tlaku.
Jsem jí to chtěla napsat, ale vidím Reni, že vás to taky nakoplo k reakci😉
Tom krvácí z nosu často, jenže on trpí na rýmy a od urputného smrkání mu prdne cévka. A to má asi taky dědičné, tchán s tím byl taky na vypalování. Taky píšu proto, že ho tam posílám. Teď u covidu samozřejmě taky, pořád v nose narvané tampony😏 Takže si myslím, že z covidu to ani nebude.
Včera jsme byli na vystoupení žáků školy. Jeli jsme na 15h(takže hned ve 13.30) a tak jsem neobědvala, že až přijedem raděj. Jenže: začátek na konec o půl hodiny posunutý, pak kdesi cosi a bylo skoro půl šesté, když jsme vyjížděli. Vezli jsme ještě paní zástupkyni a že: vedle ve vesnici mají koncert děcka…houslisti. V 17h, tak se zastavme mrknout. Sem si říkala, že to nebude na dlouho, když už skoro půl hodiny hrajou, to jen mrknem, to se zvládne. Nakonec ne, že nehráli, ale začátek posunuli skoro na 18.15! Netrvalo to sice dlouho, asi půl hodiny, ale domů jsme přijeli až v 20h🙄 Já teda ne, že od půl desáté nejedla, jenže ani nepila, už jsem málem padala do mdlob. A jídlo…měla jsem dělat langoše, tchýně nám dala připravené těsto. No nic, už cestou jsme si objednali pizzu, byla až 20.15🙄 Takže jsme to do sebe večer natlačili, Já jsem se jen ráno posr…(klasika) Tom prý od 4h nespal, bylo mu těžko😏 Teď vyrazíme s mamkou do Hradiště pro stromek. Jí, my máme už pár let ten umělý právě proto, abych tohle nemusela absolvovat😏
Couvat a parkovat umím, jóó, teď s čidly mi to jde teprve😉👍 ale normálně jsem po tom pitomém covidu, nevím už ani kolikátém, měla výpadek s těma stranama.
Bobi vím, že ženské jsou takové horší v orientaci, moje mamka je zmatená jak lesní včela kdekoliv, i tam kde už byla 100x. Ale já jsem právě tohle neměla, jak říkám, mám mužský mozek, nikdy nezabloudím. Teda doteď jsem se orientovala. Druhá věc s tím covidem: u koho z vás pravidelně likviduje ty chuťové buňky? Podle toho bezpečně poznám, že mám covid, nemusím si dělat test. Tom chuť neztrácí, ani mamka ji neztratila, jen zase já a ještě pořád to není úplně dobré. Jak dlouho může trvat, či běžně trvá obnova? Jak často ty buňky regenerují? Když si spálím hubu, trvá mi tak dva dny, než je to OK. Tohle už trvá 14 dní👎
Bobi, včera koukáme na nějaký přenos, skončí a prý: teď začíná cyklokros z Uničova. Čumím na Toma: jako fakt, z Uničova, tam se jezdí cyklokros?😲 No asi jo, když jde😛 Teda Bobi, co vy tam všechno nemáte…😎 Byla jsi na cyklokrosu?😜 Nekoukala jsem, jen kousek(nemusím zase vidět všechno😛) ale bylo u vás teda celkem hnusně a na rozdíl od nás, vám tam i držel sníh!😲 Nám včera právě vykukovalo i slunko a všechno roztálo👎
Asi ne, asi nestávalo, nevzpomínám si. Mám dojem, že až po covidech. Nenapadlo by mě to, ale v telce o tom někdo mluvil, že začal mít podobné problémy po covidu.
😛 Já jsem onehdá, po delší době jela autem, jenom pojížďky po dědině. Vjela sem k nám zpátky do ulice a najednou jsem si nebyla jistá, po které straně cesty mám jet. Přemýšlela jsem, po které ráno chodím a po které jsem jela, když jsem vyjížděla. Jenže u nás se objíždějí rozbité kanály, tak se kličkuje vlevo-vpravo podle toho, kudy je to lepší objíždět. Takže to mi moc taky nepohlo😏 Si říkám, jestli to nebude spíš Alzheimer🙄
A já myslela, že šibe jen mě😏 Tom se mi totiž směje, když nevím, že to snad každý automaticky zvedne pravou, vůbec o tom nemusí přemýšlet, nikdy😎
Já je mám od puberty a nepřejdou asi nikdy. Taťkovi přešly, protože umřel(je to něco dědičného) Má to trochu míň brácha a hodně bratránek. Tomu je 60+ a lítá po doktorech už 10let, našli mu bechtěreva. Nejspíš to s tím nijak nesouvisí, to zdědil zase od druhé poloviny rodiny. Už jsem se ho právě kdysi psala, jestli mu přišli na to, co to má a jen nad tím mávnul rukou, nějak o tom nechtěl mluvit, tak si myslím, že ne. Jestli si vzpomenu, až spolu zase budem, zkusím to s ním znova probrat. Ale vídáme se jednou-dvakrát do roka jen.
Chtěla jsem to dát na všeobecný, protože je tam větší vzorek, ale tam se ještě rodí😉 Holky, nejste některá přeučený levák? Já jo a už tak 10let pozoruju problém, že se mi to asi vrací zpátky😉 protože když mi někdo řekne,,zvedněte pravou ruku", tak musím přemýšlet a různě si zdůvodňovat, jestli ta pravá ruka je opravdu pravá🙄 Někdy se normálně ptám Toma: je tohle pravá ruka, že? A třeba u řízení je to dost problém👎 Asi jsem ani nebyla přeučený pořádně😉 protože hážu odjakživa jen a pouze levou rukou a to móóc dobře, závodila jsem v hodu krikeťákem. Ale zase to mělo výhodu, protože u fotbalu třeba, jsem byla šikovná na pravou i levou nohu, bylo mi úplně jedno, kterou zrovna kopu.
Ne, že by se mě to ještě nějak týkalo, ale já se nebojím bolesti, to nějak vůbec. Jsem na sebe tvrdá, vydržím hodně a nemám se zvládáním bolesti problém. Mám asi hodně posunutý práh bolesti, ale to my asi celá rodina. Když mi trhal zuby, ani jsem nepoznala, že hotovo, nebolelo mě to ani následně, vůbec jsem si nemusela vzít tabletu, i když mě všichni strašili a měla jsem ji přichystanou. Nic si od bolestí čehokoliv neberu, takže když už jsem si někdy kvůli něčemu vzít musela, tak mi zabrala okamžitě a nafurt😉 Mám problémy se střevy, koliky minimálně jednou do týdne takové, že drápu na WC zdi, takže jsem nějak zvyklá a asi si ani nedovedu představit, že by porod mohl být ještě horší🙄
Já bych se bála jen a pouze bezmoci z toho, že je to něco, co nemám pod kontrolou a víceméně nemůžu ovlivnit. A to, že bych byla v nemocnici, to by byla pro mě teprve nálož. Nesnesu absolutně nic invazivního, injekce, z kanyly omdlévám jen, když ji vidím u někoho jiného(teda snažím se to nevidět) se mi chce zvracet a musím jít pryč. Nikdy jsem v nemocnici hospitalizovaná nebyla, jen jednou mi na pohotovosti šili prsty a to jsem předvedla slušný hysterák👎 A doufám, že se tam nikdy nedostanu, protože bych asi umřela jen z toho🙄
No však já jsem také nepsala, že film byl skvělý a skoukla bych ho 5x ještě😏 Mě zaujalo jen téma. A ano, nelíbil se mi konec, takový nemasný-neslaný, ale na druhou stranu jsem byla ráda, protože jsem se dost bála, že ti dva ho přišli zabít a zabijou ho. Bohužel české filmy mají obr problém se zvukem, totálně blbě nazvučené, takže mě občas nepomáhaly ani sluchátka, něčemu jsem nerozumněla a jen si domýšlela, tudíž jsem možná něco i blbě pochopila👎
Bobííí a zapomněla jsi napsat, jak se ti líbí stromkovo jméno?😜
J5 - v tomto vás naprosto chápu. Mě teda přijde nekoukatelné i vyvalené těhotenské břicho. Teď je hrozná móda, dávat na NET fotky z porodů…jako prý něco povznášejícího. Zrovna tento týden jsem na to narazila několikrát. Ani omylem by mě nenapadlo na něco takového koukat. Povznášejícího pro koho? Možná tak pro rodiče toho dítěte, ne tak pro mě, která si brouzdá po NETu na co kouknout, co si přečíst a narazí na fotku dítěte, které vypadá v lepším případě, jako poblité od slavícího otce. To je snad nějaká úchylka, tohle cpát lidem?Se pak nedivím, když tyto ,,povznášející fotky z porodů" zahlédne 20letá holka, nikdo už ji nedonutí rodit🙄
O katastrofě na cestách jsem psala sáhodlouhý žblebt. Uklikla jsem se úplně na konci a všechno se mi vymazalo🙄 Třeba se hecnu a napíšu to zítra znova, dneska už rozhodně ne😏
Niki deštník možná ještě doma někde mám, ale vůbec ho nenosím, neměla jsem ho určitě 20let. Když tak jsem se psy nosila pláštěnku, protože potřebuješ mít volné ruce, ne v jedné bojovat s deštníkem😉
Ač se mi při slově nemocnice, neřkuli porodnice navaluje, domácí porod absolutně nepochopím. Porod podle mě není něco, co si řídí člověk sám, kecy typu: řekla jsem si, že porodím přirozeně, tak porodím přirozeně, mi přijdou jak ty ostatní blbosti bio matek. Že to jedné vyjde, protože tam určitá pravděpodobnost hladkého průběhu prostě je neznamená, že to pak bude vykřikovat na NETu a cpát to dalším jako standard. V dnešní době, kdy jsou všichni chcíplí už ve 20, je to až k smíchu. Kdyby to pak teda neodskákalo to děcko. Nevím, jestli hladké porody byly v dávných dobách běžné, nevím jak u vás ostatních, ale v každé naší rodině nějaká rodička umřela. Mého dědy od taťky první žena(rok cca 1920) Mojí babči švagrová(1940) Muže babči teta(1920) Mojí sestřenky švagrová(ta s dvojčaty - 1985) - ta jediná rodila v porodnici.
Varaxi:Já bych neporodila. Bez lékařské péče bychom byli oba mrtví.
Mně se totiž nespustily kontrakce. Praskla mi voda a nic. Den čekali, že se spustí, další den už jsem měla nález protilátek, začínal nějaký zánět. Tak to dalších 24 hodin rozbíhali, brala jsem ATB. Nebýt tu ta možnost, nežiju.
Jsem rodička teoretik, ale proč hned, jak se zjistilo, že to nejde a začíná problém, nebyl ten císař? Nechtěla jste vy? Přijde mi naprosto zbytečné, takto riskovat život obou, když polovina rodiček má císaře jen proto, že si to tak přeje🙄
Mě by tehdy asi ani to dítě v kabele nijak nepřekvapilo😜 Pro mě byl bizár ty fotky či reportáže z oddělení, kdy vezou na vozíku ty novorozence zatažené v zavinovačkách, že jim jen brunátné hlavy koukaly, vypadali jak larvy chroustíků. Já jako člověk s mírnou klaustrofobií, která nesnáší žádná fyzická omezení(trvalo měsíce, než mě mamka jako puberťačku ukecala na podprsenku😏) čepici jsem na sobě nesnesla od chvíle, kdy jsem si ji dokázala jako mimino strhnout…Určitě mi to trauma vypěstovali na tom vozíku, taky jako chroustík😛
Orionka:Výhoda muže u porodu - neudělá doma s kamarády v opilosti binec.
😜
J5:Když už probíráte porody rád bych se zeptal na něco co mně občas vrtá v hlavě. Myslíte si že přítomnost manžela u porodu má pro ženu nějaký význam, nebo benefit? V dobách kdy jsem rodil já tak podobná vymoženost nepřicházela v žádném případě v úvahu. To se, jak jistě víte, odevzdala žena do porodnice a když člověk vystřízlivěl došel si pro dvě nebo pro 1+1. Když tak okolo sebe poslouchám jak na tom pánové při podobné příležitosti bývají, nepřipadá mně tato možnost nijak povznášející ani pro jednu stranu. Ovšem názor chlapa v tomto výjimečném případě není rozhodně ten důležitý. Díky.
Ještě mě napadlo…taky otázka. Tedy vím, že jste byl s prominutím taky ještě mladej a blbej😉 ale když se ptáte na ty benefity, zeptám se trochu opačně, protože mi to neleze úplně do hlavy. Nebál jste se o svou ženu, případně dítě, co se tam s nima bude dít, co nemůžete nijak ovlivnit? Já jsem nic podobného nezažila, poprvé jsem měla rodinného příslušníka v nemocnici, když mi bylo 25, taťku s těžkým infarktem(který nakonec nepřežil) a jako dospělá, už jsem s doktory jednala o možnostech, o prognozách, rozhodně bych neseděla doma a nečekala, jestli dělají všechno, co je v jejich silách. Takže si nedovedu představit, odložit tam ženu, to nejdražší, co mám a čekat, že to nějak dopadne😲 Neberte to osobně, zažila jsem ty časy vím, že jinak to tehdy nešlo. Ale představit si to prostě neumím, že bych to vzala s klidem.
No a pak je ta druhá skupina, která tam třeba i chtěla jít, jenže pak to nedají, mají odpor k manželce, nebo naopak onen ,,madona syndrom".
Benefit u porodu. Nenechat tam ženu, která je v tu chvíli zranitelná, vydaná prakticky napospas personálu, samotnou.