Není to antibiotikum😉jsou to probiotika. Ano, určitě by bylo lepší dávku rozdělit, ale dovedu si představit ten boj u nás, takže já bych byla ráda, kdybych to vůbec nějak do Viktína dostala. Když zdrhne a bude se schovávat po baráku, tak jsem pak v prd…a nedostanu to do něj už nikdy. Tak to právě bylo s Leonkem a ATB, když měl tu čištěnou packu(otravu krve) To ATB mít musel, no jak ho dostanete do kocoura, který v zahradě zdrhne a raděj dva dny nevyleze? Dvakrát dostal a pak mu otrnulo a utekl. Vet teda říkal, že to nevadí, že to stačí, na veterině měl dva dny v kapačkách.
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Megííí, možná jsem vztahovačná, ale tohle: Znovu se ukázalo, že jsme národ závistivců a stádních neználků. Nadávám, protože Blažena taky a Máňa říkala… to mělo být na mě?😏 Jestli ano, tak snad ani nemůžete být dál od pravdy. Závidět…já jaksi nemám proč komu co závidět, já jen nemám ráda vychcanost a prolhanost a obohacování se na úkor ostatních. Stádní neználci…nikdy jsem neměla názor většiny, ani tu ho nemám. A Blažena a Máňa neříkaly, protože já nemám kamarádky, už jsem to psala asi tisíckrát. A se sousedkama jsem nebyla od Nového roku, co jsem jim byla popřát. Navíc jedna je Putinova mluvčí🙄 takže s tou bych se nikdy o politice nebavila, ostatně stejně tak i s většinou sousedů ve vsi. Takže jsme u té stádnosti zpátky…není. Nepotřebuju, aby mi někdo říkal, co si mám myslet. Tím to tu ze své strany ukončuju🙂tedy končí neděle a bude potřeba i pracovat😉
Ježíš, já nemyslela jménem😏 Přezdívkou z Fauny, nebo nickem nového příchozího, to je fuk. Nestuduju ip adresy jako ostatní a vaše přihlášení jsem nějak nepobrala🙄
Jenže to jste Megííí jedna z mála, co takhle žije. To vás ctí, to ano. Ale vidíte, taky nepodpoříte české zemědělce, české zpracovatele, české bla, bla a jedete nakoupit levně do Němec. A honem si to omlouváte (nebo nám) tím, že je alespoň nepomlouváte. Jenže já je také nepomlouvám. Ty slušné. Mimo jiné jsem sem dávala: Kdo to chce dělat dnes? Už právě jen ti, co si z toho udělali kšeft. Vůbec nemluvím o těch, kteří to zdědili po předcích a i oni tím žijí, ale upřímně - kolik takových je? Nevěřím, že ti mají čas na to, jezdit demonstrovat do Prahy. Ti jsou rádi, že jsou rádi a nějak to v tom hospodářství pytlíkujou. A kecala bych, nevím, ale myslím, že ti ani o ty dotace nežádají, možná by nedosáhli. Ty jsou a byly pro jiné
Pár jich tu kolem mám. Ale jestli jedou také demonstrovat netuším. Já jsem dávala příklady toho zneužívání. Toho, že každý, kdo se označuje zemědělcem není ten dříč, ale jsou mezi nima i vychcánkové, ostatně jako všude.
A proč se nepodepíšete? Všichni se tu víceméně známe, už dlouho, takže nějak víme, co od koho čekat.
Ano, preferujem Galy a Jonagoldy. A teď nevím (nám se už druhý rok jablka neurodila) takže jsme koupili od Itala, který tu nedaleko má sady. Tu, ne v Itálii😉 Je to dobře, špatně? 😉
Jen taková úvaha: kdo má potřebu, ať nakopne traktor a jede zemědělce podpořit do Prahy. Tuším, že Pražáků je o hodně víc, než zemědělců a nasr…toliko Pražáků, blokováním už tak zablokované Prahy, si jejich sympatie a podporu nejspíš nezíská…
Jako na práci? No tak to 100%😏
S tímto se dá souhlasit. Nijak neovlivníte to, že zemědělce nikdo nebude chtít dělat. Proč taky, je to moc práce. On už nechce nikdo dělat nic, jsme líní. Ale už jsem četla, že zemědělců ubývá, Jenže ono to není tak docela pravda. Ubývá jich na počty, nikoliv na plochy obhospodařované půdy. Malí poprodávali a vytvořily se obrovské agropodniky. V tom je ten rozdíl.
Jste to nedočetl, viďte😉
Za to máte velké plus, i když vám to nejspíš bude k prdu😉 Viďte😉
Ale zase zkušenost, kterou jistě máte všichni. Najednou je všechno v marketech kvalitní a české a proto vlastně superkvalitní😏Koupíte si šunku, tu nejdražší, od kosti, českou pochopitelně a doma vám z ní vyteče kýbl vody a za dva dny je čuchlá. Nebudu se dohadovat, jestli za to může výrobce či obchod, ale já jsem za to dala svoje nemalé peníze a chci tedy kvalitní zboží. Podpořila jsem českého výrobce a jsem tak akorát nasr…
Nevím, co přesně tou polovinou zboží myslíte? Nemyslím si, že je nutné mít na výběr z 50 jogurtů, 100 druhů pečiva atd. Vážně se ptám, protože tohle opravdu nevím…co se děje s těma všema potravinama, co se neprodají? Neřkuli, co se děje se zelovocem, třeba od těch českých zemědělců, tak drahoceně vypěstovaným, co za 14dní shnije? Všechno se nespíš vyhodí na skládky a tady se skučí, jak nebudeme mít, co žrát👎
Víte, že si vás vážím, za vaše znalosti flory. Nebudu se tudíž do vás navážet podobným způsobem. Já píšu svůj názor, vy máte právo na ten svůj. Každý máme nějaké zkušenosti.
Platí pro všechny: většina tu má problém argumentovat bez osobních invektivit. Nehodnotím vaši inteligenci, vy nehodnoťte tu mou.
Já zase zírám, jak jste naočkovaný tím, že u nás se dělá všechno nejlíp, bez chemie atd. Vy zřejmě žijete v jiné ČR a s jinýma lidma, než já. Kde jste přišel na to, že německé vepřové je podřadné? Ono už se na tyhle pomluvy polského, ukrajinského, teď koukám dokonce i německého dělalo několik kontrol a byla to pravda toliko stejná, jako 100% českého masa. Něco se našlo všude. Máte na to nějaké testy? A že to všem těm příhraničním nevadí a jezdí ty šunty levně nakupovat? Mohli přece podporovat české zemědělce a kupovat to za jednou tolik tady.
A odbočím-li od zemědělství, tak je to tu se vším. Všichni jsou velcí patrioti, ale jen, hubou. Kolik lidí si teď koupí ,,českou" Škodovku a podpoří největšího zaměstnavatele u nás? Už moc ne, koupí si raděj za polovinu auto dovezené z Číny. Najednou nevadí ani režim, co v Číně vraždí lidi, ani uhlíková stopa. Jde jen o mě, v prvé řadě o mě a pak až budu ta poslední spravedlivá. A tím opravdu myslím i sebe, taky nakupuju levně na Aliexpresu. Teď tu plno lidí nadhodí, že Škodovka je stejně německá. Díky bohu, jinak by byla už minimálně dvacet let v ři.i👎
Nevím, o jakových dohodách se teď bavíme, ale pokud vím, vozí se sem hovězí maso z Argentiny, banány z Equádoru a bla, bla 100 dalších potravin. Nic z toho nekupujete? Najednou vám ta uhlíková stopa nevadí? Musí equádorský zemědělec splňovat stejné normy, jako český(polský, francouzský…) ? Ne, nesmí jen v banánech překročit limity chemikálií. Stejně tak jako ten ukrajinský, jinak mu to znemožní dovoz do EU. Opravdu jezdí z EU kontrolovat welfare argentinského skotu?
Megííí, ale ty rovné podmínky, co chcete, jsou, či mohly, či měli by být jen díky EU, na kterou tak krásně svorně nadáváte. Jinak…se sem doveze jídlo třeba z Jižní Ameriky, kde je práce ne za 100/h, ale za 30 a co s tím chcete dělat? Budete požadovat, aby se udělal pořádek v Jižní Americe, nebo zase o zákaz dovozů, tedy konkurence? Tak na jednu stranu jsem tu označována za levičáka(ano, mám částečně levicové myšlení, nějak vždycky chci aby se měli dobře všichni. Ovšem jen ti, co si to zaslouží, ne jen natahují ruce) na druhou stranu tu všem vadí konkurence a hlavně chtějí rovné podmínky. Ale zrovna to je výmysl EU, umělý. Já chci taky rovné podmínky, chci tu černozem, takže asi budu žádat EU, ať to dá dopřádku, protože já se tu 20let pachtím a snažím se jídlo si vypěstovat na tom, co se ani ornou půdou nazvat nedá. Takže proč já rovné podmínky nemám a nějaký zemědělec z agro nevímčeho je mít musí?
Nevím přesně, o kterých daních mluvíte. Tady je třeba Švédsko, porovnejte si, v tomhle se nepohybuju, nesrovnám. https://mzv.gov.cz/stockholm/cz/ekonomika_a_obchod/prace_a_podnikani_ve_svedsku/dan_ve_svedsku.html
Ti, co jim to pronajímáme my, mají bio farmu. Ano, určitě jedou ve velkém na dotace, ale taky se snaží, prodávají maso, mléko, obiloviny a také různé bio výrobky.
Ten s mulčovačem se netýká nás, jen jsem to tady měla za zády. Tu akci👎
Půda je největší bohatství - to je taková mantra už mi přijde, jen se mi to zdá už poněkud přežité. To se týkalo možná doby před 100 lety, kdy byl na vesnici každý marolník, protože nebyly sámošky😉 Kdo to chce dělat dnes? Už právě jen ti, co si z toho udělali kšeft. Vůbec nemluvím o těch, kteří to zdědili po předcích a i oni tím žijí, ale upřímně - kolik takových je? Nevěřím, že ti mají čas na to, jezdit demonstrovat do Prahy. Ti jsou rádi, že jsou rádi a nějak to v tom hospodářství pytlíkujou. A kecala bych, nevím, ale myslím, že ti ani o ty dotace nežádají, možná by nedosáhli. Ty jsou a byly pro jiné. Samozřejmě nesouhlasím se zastavováním a betonováním kvalitní půdy. To se nás nijak netýká, tahle problematika, u nás je půda příšerná, krom řepky se tu snad ani nic jiného na kšeft nepěstuje. Vlastně…já mám barák taky na ..orné půdě". Bylo tam zažádáno o vyjmutí, protože tam Obec udělala stavební čáru, už je tu celá ulice.
Jen bych to shrnula: nikdo nikoho nenutí býti zemědělcem. Nelíbí se ti to - běž dělat něco jiného. To se ostatně týká každé práce.
Tak ještě jednou, jestli to nebylo možné vyčíst: louku pronajímáme zemědělci, chtěl ji, má ji, hospodaří dle svého uvážení a dotací, pochopitelně. To, co píšete o tom konkrétním, co demonstrovat nepůjde a zaleze - to máte pravdu…jen jestli to tak opravdu je. Protože to očividně(vydávání peněz a na co) nikdo nekontroluje, nebo minimálně nekontroloval, dosud. Na jednu stranu tu horem dolem nadáváte na EU a hned se zase oháníte nesmyslnýma zákonama EU, které je potřeba dodržovat, tedy já bych měla😉 Najednou je v pořádku dodržovat zákon proti houští😉A můžu tedy vědět, čemu houští na pozemcích, které 30let nikoho nezajímaly vadí? (nejsou to moje pozemky, ani nevím, čí jsou) Ničemu, ale proč na to nevzít peníze, když dávají. I když je to jeden z nesmyslů EU, tady se to zrovna hodí. A tak je to s náma se všema a Češi jsou v tom obvzlášť mistři. Vždycky si vyberem jen, co se nám hodí a o zbytku budem vykřikovat, jak je to naho.no a k ničemu a vymysleli to ti blbci…dosaď si kde, je to vlastně jedno.
Jedni mluví o uhlíkové stopě a odkývají, jak hrozný je greendeal. A ono to tak nějak taky spolu souvisí. Tetky a strécové o tom nic neví? No asi víc, než ti Pražáci, protože my v tom žijem a máme to v přímém přenosu. I to hospodaření. Aby bylo jasno. Jako rodina(ne já, ale máti) jsme také vlastníkem polí a luk. Pracovat na tom nehodláme, nejsme zemědělci. Takže je nějakému soukromému zemědělci pronajímáme. On na posekání veme dotaci, nemám důvod mu ji závidět, buď dá nějakou kačku za nájem, nebo třeba pytel obilí, podle toho, jak a s čím hospodaří. Ale: neměl by tu louku posekat, senem si buďto živit dobytek, nebo ho prodat? Tak by to mělo fungovat ne? Proč louku poseká, má zájem posekat jen v případě, že na to dostane peníze? Kadeřnice také stříhá lidi jen, když na to dostane od státu peníze? Co se stane, když nám milostivě tu louku neposeká? Nic, byla tu neposekaná 30let, zarostla houštím - náletama, tak trochu i zlesovatěla😉 a kupodivu se nestalo nic hrozného. Takže CHKO rozdávalo peníze, aby to někdo vyčistil. Proč? Netuším, asi je třeba utratit peníze za blbosti. Aby bylo jasno, to se ve velkém dělo 5-3 roky zpátky. Takže někdo dostal peníze, někde vzal na to obr mulčovač, měsíc tam jezdil, nechal po sobě neskutečný bordel, takže se tam stejně absolutně jít nedá(stejně jak, když tam bylo houští) Nikdo to nesekal, neudělal z toho třeba tu louku, za dva roky houští obrazilo, no a co, nic se neděje, budeme mít za miliony nové houští. Takže i takhle se podniká v zemědělství. A státu to tedy pomůže v čem? Nám všem?