Různé podoby názvu? Jako třeba? Ne, v té diplomce o ní není zmínka. Tedy já ji nevidím.
Příspěvky uživatele
lesnizinka
No jo Kometko, to je jiný svět, tu už je skoro Sahara, o nějaké rašelinové půdě si můžem tak akorát nechat zdát. Jen jíl a kamení😟 Borůvky od nás rostou vzdušnou čarou cca 40km, nejblíž asi v Buchlovských horách.
Ježíš, asi jsem slepá, ale já jsem tam nic o kyselině šťavelové nenašla, ale přiznám, že jsem nedočetla do konce, jen složení.
Vlhko a polostín, ani jedno moc nemám. Respective mám buďto jedno, nebo druhé. Nejspíš ani nebude mít rád těžké půdy, ale humusoidní, což tu taky nemáme. Volně v přírodě tu neroste nikde v okolí, viděla jsem ho jen kdysi u jedněch sousedů na zahradě.
Pokračování od vedle, ať to tam neplevelím. Mám dvoubarevný oměj, tuším bicolor, dokonce jsem ho objevila v létě i před barákem u potoka. Už se mi tam povedlo,,zavléct" i blatouch😉 Nejlepší je, když jdete takhle kolem potoka s někým, kdo kytky moc nezná a: jéé, to je krásná kytka a kde se tady vzala?? A já: ta je od nás, asi to ptáci roznesli. Nevěřícně 😲?? No vážně, je to od nás ze zahrady…V thůjích mám guláš, moc se v těch koniferách neorientuju, víceméně všemu říkám thuje, ano, poznám jalovce, tis... U nás jsem zatím neviděla jedinou včelu😲 A to už rozkvetlo kde co.
Digitalis sice znám, léta jsem ho dávkovala babči, ale náprstníku se u mě bohužel nedaří, zkoušeno opakovaně na různých místech. Lék na dnu neznám, taky nemusíme mít všechno😉 Ocůny mám na louce, i v okolí pozemku. I konvalinky (i růžové, což už není moc vidět, asi se nějak postupně přepýlily) oměj se tak nějak přesévá sám.
Však jo, tohleto hebedo snad poznám, i když jsem si celý život myslela opak: že se tomu jen říká kobylka a ve skutečnosti je to právě saranče. No nic, teď již to vím😊
😛😛😛 Jako že, jak nám to takhle píšete, si to pěkně v hlavě sesumírujete? Tak to jo, ještě že nás máte😜 Mě to ostatně taky pomáhá. Škoda, že to neulehčuje i tu práci samotnou🙄 Ohrabala jsme polovinu jezera, nemůžu se hnout🙄 Myslela jsem, že se dom ani nedoplazím.
👍Tuším se jich budu raděj vyptávat: a ty jsi kdo? Protože s jistotou budu čučet na kobylu a přemítat, jestli je to takhle, či právě naopak. Jsem zahradnice, v hlavě sotva držím ty kytky😉 ale hmyzáků potkávám právě stovky, tak se zajímám, no🙂 Díky🙂
Buggyro, úspěšná švadlena a úspěšná pěstitelka👍 Tááááková nádhera!🌼 Mám tu brigádníky, pochopitelně přišli o hodinu dřív, ještě jsem žvýkala snídani. Musím je kontrolovat, protože jinak bude všechno jinak🙄 Teda kontrolovat znamená, jít to dělat s nima, samozřejmě😏
Ha, ha Bobi, já se bála, že si tě tam nechali a ty jsi to tu četla a napsala určitě, až ti klesnul adrenalin, aby jsi nenapsala ještě něco peprnějšího, že jo?!?😜 Ano, obrovská pravda. Vždycky se může pokazit a myslím, že hlavně proto, že lidi si neváží toho, co mají a myslí si, že by mohli mít něco lepšího. A ne, že k tomu přibudou všechny ty ,,mouchy", ale ještě cizí děti, cizí příbuzní. Ani ve snu si neumím představit, že bych tohle chtěla dobrovolně absolvovat😲 Záměrně píšu dobrovolně, protože pokud zůstanete samy(sami) buď se smíříte s tím, že to tak bude a nebo budete hledat ještě někoho k sobě. Ale musí to být kur.vsky těžké a pro mě teda fakt téměř nepředstavitelné. Už jenom proto, že já nejsem zrovna moc tolerantní člověk.
kometa:Kobylky jsou ty větší zelené s dlouhými tykadly (viz Ferda mravenec). A jsou to dravci. Což se pohledem stejně nepozná.😉Sarančata jsou menší s krátkými tykadly. A vegetariáni.
No jo, jenže když je nebudu mít vedle sebe, jak porovnám délku tykadel apod? Jdu to zkoumat na obrázkách: najdi 5 rozdílů😉
Bydlíte u nás?😲 Tady na naší vrbě🙂
🙂 Snad mu bude jen líp a líp. Řeknu od nás. Ráno přijdu do pracovny, ani ne moc smrádek, ale v záchodku leží bobky. Nezahrabané a dle velikosti Vikťounové. No paráda Vikťi, hezké bobiše, super! Napapal se vepřového maska, trochu kapsičky…a za dvě hodiny…srajda👎 Takže já už fakt nevím, když jí pořád víceméně to samé.
To je jednoduché, Nikouš je buďto stále posr…nebo ne😉 Papal, pil, takže nic hrozného se mu myslím neděje. Horší by bylo, kdyby byl apatický, nejedl. Uvidíme, co písne Nikča. Však víš, že má moc práce a většinou píše pozděj.
Ne, já jsem naprosto cajk, ale děkuju za starost😉
Dneska, než jsem se dokopala od NETu - začalo pršet. Nijak moc, jenže se blbě čistí kytky, když máte po prvním šáhnutí promočené rukavice. Tak než to obeschne, jsem Tomovi zašila tenisové triko a sobě zkrátila ramínka na podprdě. Pak jsem ostříhala plotostřihem a nůžkama vystříhala nějaké jehličnany(chvojky) kolem baráku, vysvobodila z ní urvanou televizní anténu😏 všechno pozametala vyhrabala listí(kolem baráku a v garáži) vyhrabala záhon, kde za chvíli budou kvést crokusy a modřence. A trávník pod břízou, kde už kvetou prvosenky. K pokračování na skalce jsem se nedostala, protože bylo půl čtvrté a neměla jsem nic k obědu a stejně ve chvíli, kdy jsem si dělala omeletu, začalo pěkně pršet. Dneska několik přeháněk, ze kterých spadlo takřka neměřitelné množství vody, ale bylo to otravné, protože co chvíli.
My s tím nic, jen tady se tleská, jakoví jsou to frajeři. Ještě pár stránek dřív, byli Poláci na černé listině, protože ti stejní zemědělci, nám sem dodávali svoje hnusné, bůhví čím napuštěné maso😉
Někteří mi tu předhazovali, jak si nevážím chudáků zemědělců, jak se oni nadřou…aha, takže vysypat ukrajinské obilí a plácat se po zádech, jakoví jsme frajeři, je v pořádku? Takže on se ukrajinský zemědělec nadře míň? No minimálně vyjede víc nafty, jak musí vystříkat ty tuny postřiků a to stojí také hodně peněz, takže tím se to tak nějak vyrovnává, ta konkurence ne? O lidské slušnosti je tady zbytečné se zmiňovat.
Vůbec to nerozeznám😲 Když jsem byla děcko, všechno na loukách byly ,,kobylky". Jestli opravdu, netuším. Pak se začalo mluvit o sarančatech a všichni tak říkali té velké zelené. Nepátrala jsem, jestli je to pravda a koukám, že možná ani ne😲 Tak teď jsem za blba, nechám se poučit, pokud si to ovšem budu schopná zapamatovat😛