Aktuálně: 3 724 inzerátů211 529 diskuzních příspěvků18 267 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 04.03.2024, 23:12:38 xxx.xxx.88.187

Niki já když vidím tu puclatou hlavičku, já bych ho tak oblemtala. Viktínek to nesnáší, jak se na něj vrhnu, háže znechucené pohledy a pak se někam odklidí nejlíp, co nejdál😜

Buřtíky…ráno já chodící, potkám sousedku - běhající. Prý: plavková sezona se blíží, musím to shodit". Já na to: to by sme nemohli pořád žrát ty buchty. Ona: ale ne, vy určitě jíte hrozně zdravě. No tak to teda vážně nejíme. Řekla bych, že teď cca dva roky, je to čím horší. Vařívala jsem mnohem zdravěj, ale zatím co, teď by jsme fakt měli, nějak nám chutná spíš, co by nemělo😊

lesnizinka
lesnizinka 04.03.2024, 19:42:25 xxx.xxx.88.187

Čauky holky, dneska venku krásně, takže nestíhám, jsem vlezená v zahradě. Ráno jsem napsala sáhodlouhý blemt ke koníkám, protože tu se to koní😉jenže jsem se uklikla a všechno se mi vymazalo. Nakrknutá jsem to nepsala znovu a už ani nebudu😛 Buggyro, máte taky krásného kocoura a les…tak ten vám závidím, ten je opravdu malebný👍 Tak jak Saga se zvířátky, tak já to mám se zahradou..nadšení po 20letech dřiny polevuje a hlavně mě nějak chytla ta záda(i když teď se mi zdají lepší) takže využívám už tři roky brigádníky, nedřu se tam pořád sama. Spíš teda jde o to, že na jaře je to všechno hrr a musí to být během měsíce sakumprdum hotovo….a to sama prostě nestihnu. Jařilo se minimálně 2-3 měsíce, to už ale neplatí, teď je to fičák. Pak už se tam během roku plácám sama, ještě jsem pak volala brigádníky v létě, když mi měla přijet návštěva na zahradu, aby to bylo vyčištěno, upraveno všechno najednou, ne jak to běžně je, že se někde plácám(nejčastěj v zelenině) a mezitím mi zbytek totálně zaroste, zaplevelí se. 

lesnizinka
lesnizinka 04.03.2024, 10:44:58 xxx.xxx.88.187

Nejsem sice žádný slepičář, ale slepice jsme doma měli odjakživa, já svoje nemám, zatím má ještě pořád mamka, zvládá. Vajíčko bez skořápky začnou slepice většinou snášet na konci snášky, prostě když už jsou vyčerpané a se snůškou končí. Není to pravidlem u všech, ale některé to tak mají. 

lesnizinka
lesnizinka 03.03.2024, 19:49:35 xxx.xxx.88.187
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 03.03.2024, 18:45:55

U nás naprosto stejně. Moji psi se starali o starého chluchoslepého našich Alfíka,,vodili ho", hlídali ho. Stejně pak štěndo Mandy. Když už byl špatný Worka, všichni psí kamarádi s ním soucítili, neotravovali, když viděli, že už s nima běhat nemůže, dávali pozor, aby ho nepovalili, prostě našlapovali kolem po špičkách. 

Ale taky to znám jinak: sousedky feny JRT útočily na svou bábu(JRT) která měla nádor na mozku a epi záchvaty. Sousedka ji musela dát k mámě. Ale ony vůbec mají to chování…takové pro mě zvláštní. 

lesnizinka
lesnizinka 03.03.2024, 17:12:44 xxx.xxx.88.187

Souhlasím s Janaa, nehrotila bych, ale bedlivě sledovala jakékoliv další náznaky. Měli jsme v okolí berňáka, se kterým jsme se celkem často potkávali, ale psi se spolu seznámili až jako dospělí, chodila s ním panička. Potkali jsme se, my baby jsme si vyměnily pár vět, zatímco psi na sebe dělali ramena, já směrem k nim občas prohodila, že je to kámoš, tak po sobě stokrát akorát přeznačkovali a v pohodě jsme se rozešli. Jakmile šel s páníčkem, okamžitě šel s klukama bojovat, jednou byla i mela. Stejně tak, když už Berry nebyl, potkal se se psem a páníčkem Worka, který šel s mým mužem. Worka na berňáka z ničehožnic skočil, když už se minuli. Muž přišel nasr… a nechápal, protože tohle Worka nikdy neudělal( na žádného psa) Prostě s jiným vedením padají pravidla a všechno je jinak😉či lépe řečeno: můžete čekat cokoliv. 

lesnizinka
lesnizinka 03.03.2024, 16:57:03 xxx.xxx.88.187
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 03.03.2024, 15:38:26

A to ještě nevíš, jak já jsem zmatkovala😇 Říkám Tomovi: Bobiš je ztracená, nehlásí se a to už měla být ve středu doma, přijdu na víčka ve čtvrtek a tam ani ťuk. Musím napsat SMS Nikče, jestli nemá na ni telefon, když mě zmiznul. Nenašla jsem ho ani v blbníčku, kde jsem si myslela, že je. Mám to pro Niki rozepsané a Tom že: co blbneš, na Bobču mám přece telefon já!(včera) Tak si ho hned naťukám do mobilu, uložím a večer, jak přijedem od tchánů, ti jdu smolit zprávu. Najdu zprávy…a čtu tam zprávu od tebe. Jak to, že mi napsala zprávu na telefon, Bobča(že se mi ukázalo jméno) když jsem ji v mobilu neměla?!? 😲Zmatená jak lesní včela jsem zapomněla, že jsem si tě tam před pár hodinama uložila. Do třetice jsem si uvědomila, že ten telefon na tebe, mám zapsaný v adresáři mailů😎 Asi mám alzheimera👎 Teda včera jsem četla článek, že mám asi ADHD. To si tedy myslím dávno. Známá, co má ADHD teď už dospělého syna se mě zeptala na pár věcí a říká: tak podle všeho ADHD máš, chováš se úplně stejně, jako můj syn😏Tak to je trochu lepší varianta než alzheimer v 50🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.03.2024, 12:28:56 xxx.xxx.88.187

Už jsem chtěla včera napsat a zapomněla jsem. Oproti Praze, je u nás (krom sucha) taky teplo. Je to určo už víc, než 14dní, co jsem si říkala, že je to divné, ale jak se tu říkalo,,na větrné hůrce", protože foukalo imrvere, tak poslední možná dva roky skoro nefouká. No a od doby, co jsem na to pomyslela, fučí opět imrvere. Pofukování ani neřeším, bezvětří snad u nás není nikdy, respective bylo jen, když byla ta strašná vedra, ale teď fučí a fučí, je to nepříjemné hlavně, když něco děláme v zahradě a bere nám to vítr a ráno, když proti němu musím šlapat. 

Jo…a jezero jsem vyhrabala těsně. V pondělí jsem to dovyhrabovala z vody a když jsem ve čtvrtek přijela, už jsou tam naplcaná vajíčka a nastěhové žáby řádí jak černá ruka. Musím nakrmit bělice, aby jim to ty mrchy všechno nevyžraly. Naštěstí už je hodně rákosí, tak se tam potvory neprotáhnou😉

lesnizinka
lesnizinka 03.03.2024, 11:39:54 xxx.xxx.88.187

Může to být ne reakce, ale blbě píchlé, napíchlá céva, která teče do podkoží. Ono se to pak za nějakou dobu vstřebá. 

lesnizinka
lesnizinka 03.03.2024, 11:20:58 xxx.xxx.88.187

No nééé Niki, na Nikouškovi fakt zhubnutí vidět není, je to puclena, krásný👍 a snad už bude už i zdravý. Užijte si s čivinkou, poumuchluj ji za mě. Když jsem ráno docházela k brance, jsem se ohlédnula a vidím po cestě za mnou běžet JRT Lilinku. Tak jsem na ni počkala. A to Lili je ta míň mazlivá, většinou se ani nenechá pohladit, ale stačí jí, že na ni mluvím. A kokinko dostane pochopitelně😉

lesnizinka
lesnizinka 03.03.2024, 11:17:18 xxx.xxx.88.187

Jéje Bobiš!😛👍 Ale já jsem tě nechtěla vyprovokovat k jízdě domů😔jen jsem se bála, když jsi psala, že pojedeš ve středu domů, co s tebou je. Ani mě nenapadlo, že by jsi mohla zůstat myslela jsem, že je to nějak limitované, ubytko. A tak to je fajn, že to ani nemáš daleko, klidně tam můžeš jezdit častěj, jak jsi psala: užít si za výpomoc😉 Je důležité být tam, kde je ti dobře. A to u tebe je ,,mezi lidma". Já to mám naprosto opačně😉

lesnizinka
lesnizinka 03.03.2024, 07:50:45 xxx.xxx.88.187

Viktorek má to trávení v nepořádku taky tak nějak pořád. Doteď jsem to neřešila, ale přidaly se zuby, tak budu muset. Nechce se mi do toho, protože tohle s ním rozhodně neabsolvuju a pokud by byl výsledek IBD, tak co s tím? Dá se s tím u koček něco dělat, nebo jen kortikoidy, jako donedávna u lidí? 

lesnizinka
lesnizinka 03.03.2024, 07:40:17 xxx.xxx.88.187
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 03.03.2024, 05:44:27

Rádo se stalo😀 Nevím jak ostatní auta, asijská, která jsou o hodně levnější, jak mají ty dojezdy a spotřebu. 

Ha, ha, koukám, že vy v neděli vstáváte před 6 hodinou?!😲 Já se taky probudím, ale pustím telku a za 5 minut chrním dál, z postele lezu vždycky v 7+-. Mého muže, kdybych vzbudila před 8 hodinou, tak je ze sluníčka tornádo😛 On ale usíná až kolem jedné, kdežto já klidně i ve 22h(stane se, že i v osum😏 pak ale půl noci čumím na telku)

lesnizinka
lesnizinka 02.03.2024, 21:44:10 xxx.xxx.88.187

Tak hlavně Niki, že se to lepší, jak jsem psala, i u nás to šlo hodně pomalu. Ta nožička…to je taky takový průser, šlachy se hojí měsíce. Mohl někam blbě skočit a zase bude pár týdnů kulhat, to máš u lidí stejné. 

Hlásím, že Bobča psala, že zůstala na horách a užívá si, vyhrává s kapelou. Snad se nebude zlobit, že jsem to vykecnula😉

lesnizinka
lesnizinka 02.03.2024, 21:26:07 xxx.xxx.88.187
Daja:

lesnizinka

Dobré ránko😄,

lesnížíňko mám dotaz v hlavě který nosím už dlouho, že se Vás zeptám a to, abyste se zeptala manžela kolik pak to Vaše elektro auta žerou na sto kilometrů? 

Ne že bych si šla koupit ( mám svoje SUV zatím ráda), ale tak mě to zajímá a nikde se to nedovím. Řekněte manželovi, že děkuji za informaci👍.

Dája

Konečně jsem si vzpomněla se zeptat🙄 Tak prý 17.4 kW / 100km. Máte si Dájo vynásobit podle tarifu, co máte. My máme (zatím) snížený díky tepelnému čerpadlu. Jinde jsme ještě dobíjet nemuseli, třeba Prahu ještě nejelo, takže dobíjíme jen doma. Dojezd je tam přes 400km.   

lesnizinka
lesnizinka 02.03.2024, 20:59:30 xxx.xxx.88.187
Odberryho:

No jo, jenže střeva jsme začali léčit, protože je měl ohromně ztluštělé. V podstatě nebyl žádný úsek, o kterém by se dalo říct, že by se mohl blížit zdravému kousku. Poslední kontrola ukázala výrazné zlepšení, některé úseky byly již zcela v pořádku, ale pořád tam bylo i dost míst s velkým ztluštením. 

V podstatě kdyby nedostal na konci ledna nějakou infekci (horečky) a nezačal úplně odmítat dietu, tak bychom teď nic z toho neřešili. Tehdy přišel i tento průjem. Léčilo se cílenými ATB (krev, vyšetření stolice) jezdili jsme na injekční, protože po tabletách mu bylo špatně. 

Nevím, jestli by se vysazením opět nerozvinulo to zduření stěn, které se snažíme vyřešit. 

Nezpochybňuju, protože s tím nemám žádnou zkušenost. A jak jste na to přišli, respective čím to začalo, co měl za problém? Aha, už jsem to asi pochopila, na začátku byla nějaká infekce? A dietu měl na co? Na nějaké střevní záněty bych dle výsledků ATB nasadila, ale co všechno, tedy spíš, proč všechno to další? Zajímal by mě názor tady místních vetek. Poslední dobou, co kolem čtu mi přijde, že se u koček začínají léčit(objevovat?) fakt nějaké podivnosti, o kterých jsem dříve nikdy neslyšela. Nevím, jestli to všechno snad nesouvisí s tím blbým covidem, protože už mi to vážně přijde zvláštní. 

lesnizinka
lesnizinka 02.03.2024, 10:07:44 xxx.xxx.88.187

Všechno co bere, má negativní vliv na střeva. Nevím, co mu dát, ale pokud nemáte potvrzenou žádnou diagnozu, vyhodila bych všechny léky a nechala zažívání regenerovat. 

lesnizinka
lesnizinka 02.03.2024, 07:47:40 xxx.xxx.88.187
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 02.03.2024, 06:06:45

Úplně v pohodě a ráda se vám zeptám, ale si nejsem jistá, jestli to ví😉 I když elektroauto ho baví, takže je možné, že se o to i zajímá😉 Jinak jdou tyhle věci kolem techniky absolutně mimo něj. Jela jsem teď do Prahy vlakem tam a zpět a stálo mě to něco přes tisícovku. Říkal mi: a nechceš tam přijet autem?  ,,Jsi se posr…ne? " Pro mě je výkon přijet do Starého Města na ten vlak😛 Nejsem nijak skvělá řidička, do města se bojím a z tramvají mám úplnou panickou hrůzu, protože ty předpisy si dávno nepamatuju. A že: no, jo, ale do Prahy by jsi dojela za dvě stovky, takhle jedeš za 500. Jestli jen střelil od boku, nebo je to pravda nevím. 

lesnizinka
lesnizinka 01.03.2024, 22:50:43 xxx.xxx.90.24
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 01.03.2024, 19:15:16

Jo, jo, lýkovce kvetly už před časem, bohužel jsme jeden při čištění kolem jezera sejmuli křoviňákem. Objevila jsem ho tam předloni, že když se tam vysemenil sám, tak ho tam tedy nechám. No zapomněla jsem na něj🙄 Snad ještě obraší🙄 Na místě kde jsou běžně a se tam taky semení, si dávám pozor. 

lesnizinka
lesnizinka 01.03.2024, 22:44:48 xxx.xxx.90.24
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 01.03.2024, 19:37:11

👍 Už má i bobky? 

lesnizinka
lesnizinka 01.03.2024, 19:22:32 xxx.xxx.90.24

Ještě od tématu. Psala jsem, že nás vyhnal déšť. Ač teda celkem pršelo a cca hodinu, nenapršel ani milimetr. Jela jsem z Prahy tím vlakem, trasa na Kolín, Ústí nad Orlicí, Olomouc…a viděla jsem ten obří rozdíl. Všude stojí voda. Kolem trati, jak jsou ty příkopy, jsou plné a jsou z nich jezera. Všude na polích a loukách velké kaluže, stojí voda, zaplavené lužní lesy. U nás nic takového nenajdete, Nikde žádná kaluž, nikde voda nestojí, krom té naší uježděné cesty kolem potoka, kterou ujíždějí těžké kladače. Ach jo😟