A ještě mi to připomnělo: pod borovicema vepředu u zdi, jsem měla ten černý bez - růžové květy. Byly tam myslím tři keře. Vyzdechnuly všechny, zbytky po nich jsem vysekala vloni na podzim, že je tam zkusím koupit nově( a zapomněla jsem🙄) V sobotu tam lezu zkontrolovat, jestli ta zásuvka na zdi fakt funguje, jak elektrikáři slibovali a můžu si koupit nová světýlka vánoční - namotat zase po letech na tu borovici. Vlezu mezi pichlavýma kdoulovcema složitě do toho rohu a čumím, jak vejr😲 Asi jsem tam vloni teda nebyla, zřejmě předloni ale: v plotu vrostlý dvoumetrový keř řešetláku počistivého - od nás a cpe se k sousedům. Víc než metrový nálet hlohu, růže, už ani nevím čeho ještě a prostředkem větvoví borovice(má větve už od země) je nacpaný 3m keř bezu! Normálního. Po tom, co snad ani ne dva metry odtud vyzdechnuly ty červené😠 Já to nechápu. Ty červené byly vysazené do substrátu(předpokládám, sadili zahradníci) kdežto ten planý tam roste prakticky v samém kamení(původní koryto potoka)😏 Zítra tam musím vlézt a alespoň to vyřezat - herbicid na pařízky už v této zimě nezabere, takže na jaře tam budou krásné keře pěkně znova😕
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Bodlinka:Příprava na vánoce
Ještě tam půjde svída krvavá a pod ten ořešák 2x bez a k plotu nějaký ptačí zob
Tohle je nejlepší posilovna.
🙂👍 Bodlinko, můžu vědět, je vám už 40, nebo jste ve věku třeba Nikči, do 35? Já jsem celou zahradu budovala (ne probůh sama vysazovala) ale pak všechnu tu údržbu, nějaké ještě vysazování, přesazování(to doteď) od 35 doteď. Ale od doby, kdy umřel Berry a já to nějak pitomě onemocněla, už to nebylo tak s lehkostí, což už zřejmě ani nikdy nebude😏
Sardullah teda 8kg!?😲 Snad ti to budu i závidět😏 Néé, super👍 Jsem ráda, že ti to jde, jen prozraď recept…bože jak?😲 Cvičím jak magor. Jasně, v létě jsem jen plavala, ale postava se hezky vytvarovala. Jenže…stačilo pár týdnů povolit, veslovala jsem, ale ne až tak pravidelně, až tak s větší zátěží…a nic, kynu jak vdolek😛Jo, nevečeřím, už minimálně rok! Poslední jídlo někdy v 17h. Jenže já nenažranec, se stihnu tak nažrat do těch 17h, že ještě přiberu🙄😛 Já funím už léta, to váhou není, ale nehodlám si kupovat větší hadry, to ani omylem. Ve středu sme byli na nákupech a sotva jsem dopnula rifle(to jsem před pár lety fakt nikdy nezažila) takže jsem zvýšila zátěž, přidala na cvičení i ráno, snažím se ubírat na jídle - musí to jít zase dolů, takto vypadat nehodlám. Ale běží mi hlavou: to jako fakt? Fakt se takto budu štvát do konce života, pokud chci vypadat trochu normálně?!? A to mě ale už celkem děsí, protože na práci v zahradě mi pak už chybí kapacita👎 se tam ploužím, jak lemra.
Smolila jsem odpověď Evě, ale hezky to napsala Sardullah. Já dám, co jsem naťukala Evě: No…řekla bych, že 15let jsem na sebe dlabala a starala se hlavně o psy. Když člověk lítá se psy po horách, je mu celkem šumafuk, jak u toho vypadá. No a byla jsem mladá, šlo to samo😉 Worka odešel v tu nejhorší dobu, jak se říká: mládí v pr…do důchodu daleko. Úplně se mi změnil život, od základů. Cestujem, často jsme třeba v Praze, stýkáme se z významnýma lidma. Takže ano, potřeba vypadat nějak koukatelně tu je. A jo, teď mám čas sebe řešit a…není to dobré😜
Niki Vraňany? Teda já z Vraňan nekupuju jitrnice, ale objednávám jahody(sazenice)😏
Daja:No já se stále přikláním k kočce protože máme hooodně krtinců a je vidět jejích ťapky a nahoře kulatý exkrement😜.
Dája
Dájo, ale kočky hovínka zahrabávají. Tedy většina koček. Někdy to odfláknou, když je tvrdá zem třeba, zamrzlo, nebo hnusně mokro. Ale nikdy nenechávají někde jen jeden bobek - to je kuna.
Konečně se mi to přeposlalo, vyfotila sem ježčí bobky, co naplkal u misky do rána. Jídlo mu asi svědčí, už nejsou tak sračkoidní🙂
Ano, nechtěla jsem to zjednodušit jen na ten oční kontakt, je to prostě složitější, si myslím. Já se i pitvořím, takže ksichtem toho dokážu vyjádřit hodně. Prostě si myslím, že pro dítě, do určitého věku je mamka a její tvář středobod vesmíru. Pak to, jak na něj mluví, emoce v hlase no a pozděj přímo co mu říká, co mu ukazuje. Nevím do kterého věku ale: posledně si v metru vedle mě sedla mamka s chlapečkem, on proti mě, ale věk já prostě neodhadnu, přišlo mi 2-3 roky. On mě sledoval, prohlížel si se zasmušilým výraze, jak se ta baba tváří, tak jsem na něj mrkla, usmála se. Kouknul na maminku, co ona na to. Mamka se na něj usmála, něco mu řekla. Já hluchá jsem nerozumněla, ale malý už se začal usmívat a házet obličeje, tu na mě, tu na mamku. Prostě vidím, že když na dítě promluví mamka, tak ji sleduje, nehledí někam dopryč. Teda pokud ona s ním normálně komunikuje.
Fotka krásná👍 ale to jsou lidi, co se na focení zvířat specializují. Ne, že já jdu kolem potoka a mám tak maximálně mobil, ne foťák s teleobjektivem😉
My na potoce celkem kolmé stěny máme. Potok je zaříznutý hluboce v terénu, klidně tři metry tady nahoře u nás, ve vesnici asi o metr míň. Ale zase tak kolmé, aby se tam nedostaly predátoři, třeba kočky, to si myslím, že bych nenašla.
Kočka ne, ta má buďto takové větší válečky, nebo měkké srajdinové. Tohle mi přišlo taky spíš na toho ježka. Na kámen jste to ale dala vy, kvůli fotce, že jo? Protože ježek, ten plkne kudy chodí, klidně dvakrát, třikrát kousky od sebe, ne na jednu hromádku jak kočka. Na kameny, dřevo a pod. to položí kuna.
No a já jsem sem šla psát, že se z toho našeho ježka zblázním😏 O půlnoci jsem vyhlížela kocoura, zima děsná, kouknu z pracovny a v misce ježek! Šla jsem kouknout na meteostanici a byly -2st!😲 Neměl by někde zalezlý spát?!? Kdybych alespoň věděla, kam chodí zalézt, nějak bych mu to tam vytunila, nadekryla, přidala slámu třeba…Jenže u nás je nejmíň milion míst, kde může být.
hmn:lesnížínko : věř, že zcela stejně se dá s dítětem komunikovat i kdy sedí otočeno po směru jízdy. Navíc s bonusem rozhledu po krajině a ne na břicho svého rodiče či jiného voziče kočárku.
a to je násobná praxe ne pouhá teorie.
Na tvář, ne na břicho. To jak na něj mamka mluví, jaké její tvář vyzařuje emoce, jak na něj dělá obličeje…
A tu krásnou štíhlou ženskou vidíš přes obrazovku?😉 Já teda vidím babu v přechodu, které se mění tělo, která se v podstatě mění celá a bude asi dlouho trvat, než se s tím smíří. A netvrďte mi, co jste si s tím prošly, že vám to bylo fuk. To si myslím, že je jen ženské, která na sebe dlabe celý život. Takže už mi zbývá, jen k tomu přistupovat s humorem😛 A to s Gucci ste srovna nepochopila ani jedna😉 To nebylo o špekách, ale právě jen o tom posedu. Že sedí jak starý chlap, ne jak ,,slečna kočka" jak já jí říkám😏
Včera jsme přijeli od tchánů skoro ve 20h a Viktěnu sme nenašli. Před barákem byla jen zmrzlá Gucci, kterou jsme ale viděli přicházet někde od branky. Nechala jsem svítit v pracovně, v garáži nebyl, takže snad to uvidí z domku. Byla fakt zima, v domku sice až tak ne, ale se tam netopí. Jenže nepřišel, ani když jsme o půlnoci rozsvítili barák. Pořád jsme chodili od okna k oknu, nakonec šli spát. Ráno vstanu v půl šesté, na terase nikdo, co by tam taky zmrzal bylo -6st (mimochodem hlášeny -3👎) V 7 jsem sešla dole, Gucci si sedla k oknu a vyhlížela, já obíhala barák…asi za 5 minut Viktík přišel. Teď se nahřívá na podlaze v kuchyni. Trdlo. Říkám si ,,normálka, žije jak normální kocour prostě" …ale nervy na to nemám🙄
Vrátím se k tomu. Takto to ještě některá matka dělá a takto by to mělo vypadat. Matka jde, klasický kočár otočený k sobě. Kouká na dítě, sleduje, co chce, mluví s ním, vypráví mu. Když má tendenci se dítě posadit, tak ho posadí a ukazuje mu vlevo, vpravo, co tam je. Když ví, že na to dítě neuvidí, otočí se s kočárkem do strany a ukáže mu třeba: podívej co tam jde po poli, jde tam kočička?!? Vidíš kočičku? A pokud čumí do mobilu, tak je jedno, kam je děcko otočené, protože je odkázané jen samo na sebe. Pak je rádo, že na něj promluví hodná paní sousedka(moje mamka, ne já😉) zatím co matka vyrušená ze své činnosti s otráveným ksichtem odkládá na chvíli mobil a rozhodně nemá zájem odpovídat na otázky typu: kolik mu je? Je hodný, spinká? A už umí i chodit? Nebude to vykládat, když to právě popsala na mimi stránky na NETu😏
Hele Gučajz😛 jo, jo, je to dáma, celá po mě😜
🤣🤣👍 tak to sedí👍 Jo a chudák Mína teda. I když já jsem na Gucci včera šlápla. Respective: vlezla si lehnout pod stůl ve chvíli, kdy jdeme snídat. Sednu, natáhnu nohy a prásk…Gučina🙄 Ježíš sorry, sem tě neviděla! Uražená se přesunula do rohu k oknu.
honza:Jéjej, tak makrela nás vubec nenapadla. Tresci játra, ruzné rybičky ve vlastní štávě, tlačenka, vepřova játra, paštiky pro kočky je na nich bílá chlupatá kočka a kdysy reklamy v telce, grilované kuře, syrové, nic nechtěly. ani jiné z dmka. A tu znacku felix hned to taky koupim.
Spíš produkty určené přímo pro kočky, jak jste psal různé kapsičky, či neupravené syrové maso. Kočka není pes a jí hlavně nezpracovanou stravu. Náš kocour se naučil jako kotě jíst šunku se psem, který v ní dostával tablety. Kočka se jí ani nedotkne, i když jsem zkoušela snad už všechny druhy. Ne, nechci, aby jedla šunku(kocour jí občas dostane kousek) vím, že to vůbec není pro kočky vhodné jídlo, ale právě, když dávám kocourovi, nabídnu i jí. Ale ta na to čumí, jako bych ji chtěla krmit papírem.
Tak ono je to jasné, že toulavky jsou urputnější, oprsklejší, mnohdy jim jde o přežití…je to buď mě Orionka přerazí, nebo si zaplácnu pupek a pár dní zase vydržím😏 To i ten ,,náš" Macek, v létě, když je pozotvíraný barák, přijdu ze zahrady, tak se s ním srazím v kuchyni, když jde z obýváku🙄 Ale na rozdíl od naší madam, to tu ani nepřeznačkuje.
Tak jestli ježek zchroupe kuřecí krky, nebojím se, že by s garnulema měl problém. Vím, že zchroupe, krky dostávali ježci často, když byli psi, protože jim na ně chodili. Kočky krky nejí, tak už je nekupuju. Jako hlavní jídlo mají tu kapsičku olízanou od koček. Jídlo mají na přilepšenou, v zahradě mají miliony slimáků a všemožného hmyzu. Kdybych chtěla být ,,chovatelka ježka"😉 tak se podle toho zařídím a nakoupím mu, co je potřeba. A vyžírání granulí nezabráním, protože je ven dostává tulák Macek.
Trochu spěchám, ani jsem nedočetla ten popis, jak je ono krmítko úžasné. Skončila jsem u obojku, protože moje kočky obojky nemají. Já mám ,,podobné"(ne, není to designová nádhera😉) Mám asi tu nejlevnější Teslu, protože já jsem hrozná držgrešle😜 Ani jsem nevěděla, jestli z toho ti moji rypáci budou jíst🙄 No napůl. Nejdřív vyžerou klasickou misku a až pak jdou jíst z tohohle - nemají k tomu důvěru. Má kameru. Nevýhoda a pro mě velká je to, že ta kamera sice zabírá celkem velký prostor, ale nezabírá granule v misce. Sice vám na mobil pošle: krmení vydáno (množství si můžete navolit) ale nevíte, jestli ho předtím kočky vyjedly, nebo se v tom jen ponimraly a sype se to všude kolem👎 A druhá nevýhoda právě je, že miska je poměrně malá a plytká. Můžu na ně přes mobil i mluvit. No zkusila jsem to jednou, zdrhnuly a půl dne raděj nežraly😜 Nevím, ale naše kočky by se nejspíš bály, do hentoho cosi, svítícího, strčit hlavu. Mám strašpytle😏 Existují i zřejmě lepší krmítka, dle ceny tedy, i tak je cena třetinová proti z toho odkazu. Možná jsou tam líp ty kamery. Já ho prostě omrkla a objednala na NETu, nevýhody zjistila až doma. Ale jinak spokojenost. Když nejsme doma, kočky vystěhujem do garáže, která je teperovaná a mají tam také zázemí a hlavně s tímto krmítkem jsem klidnější, protože vím, že se dostavily, že žerou..protože jinak jsou někde po zahradě. Když kočka přijde na dosah(u nás, když proleze dvířky do garáže) zachytí ji kamera, pošle alarm na mobil a dává fotky, nebo si můžete rovnou přepnout přímý přenos.
Tak já čekám, jestli nám k tomu ještě něco písne…🙄