Aktuálně: 3 722 inzerátů211 465 diskuzních příspěvků18 266 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 29.03.2024, 20:49:16 xxx.xxx.81.205

Sardullah, tak lichořeřišnice na mšice - jak píše Ronja - je blbost. Na mšice 100% afrikány, ale to jen ve skleníku, kde se ta vůně z nich prostě line. Venku to asi takový efekt mít nebude, ale nezkoušela jsem. Ve skleníku to mamka takhle řeší celý život a mšice na paprikách tam ještě nikdy neměla, teď mám pár let skleník i já a dělám to stejně. Takže kolem těch stromů to bude pokus, pak podej hlášení, jak to dopadlo😉

lesnizinka
lesnizinka 29.03.2024, 20:44:32 xxx.xxx.81.205
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 29.03.2024, 20:14:23

No tak to, že jde někdo pokecat do hospody mi přijde v pořádku, jen nechápu, proč se nalívat nasilu namoc tím pivem. Vypít litr za několik hodin bych ještě pochopila, no vypít 5 litrů…to už je hodně přes čáru. O tom, že mi pivo prostě nechutná ani nepolemizuju, jde prostě o množství, tam i ten alkohol je až na druhém místě🙄 A zelené pivo, protože barvivem…to je ,,lákadlo"jak pro malé děcka😏

lesnizinka
lesnizinka 29.03.2024, 15:04:29 xxx.xxx.81.205
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.03.2024, 14:44:42

No tak s lichořeřišnicí jsem já úplně mimo. Vždycky jsme ji dávali jen do truhlíků, tu neplazivou jsme nikdy neměli. A vždycky to skončilo stejně - okamžitě ji napadli a sežrali dřepčíci👎 Jediné co vím je, že stačí vyset koncem dubna na místo, nebo teď předpěstovat, to záleží, jak na ni spěcháš. Když si předpěstuješ, vysadíš ven až po zmrzlých, ale už budeš mít rovnou větší kytky. 

lesnizinka
lesnizinka 29.03.2024, 14:13:09 xxx.xxx.81.205

A já teď chtěla Sardullah napsat, že těch 25st. bude jistojistě u nás a napršené je za tento měsíc doslova hov.o☹️ Koukala jsem ráno na předpověď, u nás hlíšeno azuro, u vás v tom rohu, tedy i u Nikči mělo být zataženo možná i prsknout. Zatím je tu 15st, jen ten vichr to ochlazuje na nějakých 12🙄 Vystřelila mi hadice, takže já se i koupala😛 Mokré tepláky mi nevadily, byla jsem jen v triku, tak jsem ho vysvlékla a oblékla si mikinu, kterou jsem odhodila, protože mi bylo vedro. Jo mamka vzpomínala taky, že na hřbitově bude kalamita, ale že zatím nemá cenu to jet sbírat, až tohle skončí🙄Já jsem sbírala olámané větve z vrb. měla jsem toho to velké umělohmotné kolečko - 7x se mi převrátilo vichrem a musela jsem to znova nakládat, než jsem to dosbírala, myslela jsem že ho od vzteku rozkopu, řvala jsem jak tur, sousedi měli šou😛

Jani teď jsem mluvila s mamkou, že brácha byli taky večer na zeleném pivu(mamka má hospodu takřka naproti baráku) a dumali, z čeho ho vlastně dělají, aby bylo zelení, prý to švagrová vygooglila, že z bylinek nějakých. To píšu, že ty to jistě víš, oni nevěděli. My pivo nepijem ani omylem, takže v tomhle se neorientuju. 

lesnizinka
lesnizinka 29.03.2024, 11:12:03 xxx.xxx.81.205

Ještě jsem si vyfotila nohu - výsledek práce s elektrickou motykou(rotavátorkem) při výrobě záhonků. Nepotřebuju ani šlaháče😜 dokážu se parádně ,,zmalovat" sama😏Jen levá noha, je tam na držáku takové hejble, kterým jsem si při snaze udržet to v trase, ryla do stehna. Což jsem zjistila až doma při svlečení. Další věc je, že včera, tedy na druhý den ještě dobrý, dnes nemůžu pohnout rukama, všechno namožené. Okna mít nebudu stejně, venku vichr a hlášení na písek trvá. Potřebovala bych přesadit jedny keříky, ale dneska se nemá. Asi to ale stejně nevydržím a dám se do toho. Nebo…nebo bych mohla ostříhat růže!I když je tam fakt zase hnusný vichr, ale skoro 13st, prostě musím ven😉 Kočky tam ale dneska asi nedostanu, uletěli by😛 To mi připomnělo. Včera chystám oběd, skoro 15h a Tom nejel, tak jsem ještě uklízela vyprané prádlo, kobereček jsem zanesla do sklepa a vytáhnula tedy zajíce😉 Před tím chtěla Gucci ven, tak jsem jim v pracovně otevřela dveře dokořán a ona vyšla za roh. Vylezla jsem ze sklepa, naaranžovala zajíce do vchodu, zavřela pracovnu a míchala oběd. Navečer říkám Tomovi: neviděl jsi Gucci? Odpoledne šla ven a když jsem zahradou šla na ty houby, nikde jsem ji neviděla. Měl návštěvu, skoro v 21h přijde a říká: kdy jsi zavřela kočku ve sklepě? Cóóó?😲 Teď tam škrábala na dveře, tak jsem ji uslyšel. Proboha, ve tři, jindy jsem tam nebyla. To je tele tohle, proč jako neškrábala, když jsi byl doma už někdy od 16h? Ty by jsi ji, narozdíl ode mě, slyšel. A netvářila se nějak dotčeně, musela tam někde potmě chrápat, protože ona by na schodišti sepla čidlo a rozsvítila, sepne ho i v hale, tuček😛 a to by sme viděli.

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 29.03.2024, 10:55:23 xxx.xxx.81.205
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 29.03.2024, 10:31:52

Jani já to nebylááá😏 A já jsem si fakt neprozpěvovala, já jsem se klepala jak ratlík, bylo mi zle, prakticky jsem nemohla promluvit. Auto firemní, pán auto do šrotu. Byla jsem z toho na prášky, myslím, že jsem i bulela.

lesnizinka
lesnizinka 29.03.2024, 10:19:57 xxx.xxx.81.205
Daja:

Fíkovnice Buggyra má pravdu, nejlepší najít zprostředkovatelé a on Vám opravdu najde nej výhodnější pojistku. Taky ho mám a každý rok chodíme pojistky upravovat. Oni totíž mají i samy osobě slevy s pojišťovnama. Nám se havaríjko už nesčetněkrát vyplatilo, posledně nové auto 10měsícu staré jsem napbourala zadek , škoda za 105 000kč. Havaríjko předplacené na 5let, řekl manžel😉a proto mě nezabil.

Dajo, na mě nemáte, co se času týče. Já jsem svoji novou Fabku(tehdy ale byla ještě firemní) nabourala asi po dvou měsících, nedobrzdila jsem v koloně. Jako tehdy ještě nezkušená řidička pár měsíců po absolvování autoškoly, jsem čuměla do zpětného zrcátka dýl, než bylo žádoucí a kolona přede mnou se sice rozjela, ale hned zase zastavila - já ne🙄 Nebyla to žádná rychlost, já měla jen tečku na značce, ale pánovi přede mnou jsem rezavou škodovku takřka přelomila v půli, prostě se mu to zlomilo za kufrem😟 Jestli si na něco teď dávám sakra pozor, tak je to na tohle…a to už je skoro 20let😏

lesnizinka
lesnizinka 29.03.2024, 07:42:15 xxx.xxx.81.205

Vůbec netuším, co a jak máme u aut pojištěno. Vzhledem k tomu, že jinak nikde nic, moc bych se divila, kdyby u aut. Muž je toho názoru, že za to, co do toho pojištění za roky člověk nacpe, by si tu opravu zaplatil sám. 

Večer jsem byla na ty májovky. Zatměla jsem, jak jinak😏ale naštěstí ,,kola" co jsem chtěla obejít, jsem obešla, takže větší misku mám😀👍Byla mi už zima, což jmi došlo už na stoupání na kopec, protože tam strašně foukalo a ochlazovalo. Při plazení u země se to dalo, než se začalo smrákat, to už mě zebali i ruce, ale chtěla jsem to dobabrat😉 Takže než jsem sešla z kopce, byla už úplná tma, ještě že jsem věděla, kudy jít😏 Hledání je hrozné, protože na posečené louce jsou všude semenáčky hlohů a strašně to píchá, mám rozpíchané celé ruce a jen doufám, že tam nemám trnečky zalámané,  na každém prstě nejmíň  dírek, na dlaních a dokonce i na prstech shora, to ani nevím, jak jsem dokázala😏 No bolí to dost…než se to uklidní, bude pár dní trvat. Večer malinko prskalo, dokonce jsem viděla i naměřenou hodnotu 0,4mm🙄 Hříbkám by to pomohlo, bylo tam nasazených milion malinkých, ale bylo vidět, že jim zasychají kloboučky, právě jsem si říkala, že asi zaschnou a ani už nevylezou. Teda já už ani nepotřebuju, pro ostatní, většinou chodím ještě sousedům. O tyhle se rozdělím s mamkou. Hříbky nejsou očištěné😉

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 28.03.2024, 16:17:09 xxx.xxx.81.205

Uf, jak je hezky, absolutně nestíhám🙄 Já vím, že je to blbé psát těm, co ještě ke všemu chodí do zaměstnání, ale prostě fakt nestíhám. Stačí vylézt do zahrady a najdu si tam milion věcí, co je třeba dělat a lítám od jednomu k druhému(jako vždy😏) A pořádně není nic. A to nemluvím o tom, že ,,saharský písek" se nekonal a já mám ta okna špinavá😏 Tomovi má navečer přijet spolupracovník, říkala jsem si, že alespoň ty vchodové dvěře by bylo záhodno…jnže na ně svítí slunko teďka. A pak jsem chtěla ještě jít do zahrady a pak jsem chtěla ještě vyběhnout na louky, protože jsem v zahradě zjistila, že rostou májovky!😲 Hmm, v březnu…děsím se léta, tohle dobře nedopadne😟 Včera jsem do tmy dělala záhony a sázela, alespoň mrkev, celer, různé druhy cibulí,  letní česnek, kopr. Udělala jsem si i řádek na hrášek, dnes jsem ho koupila, ale jsem ho ještě hodila naklíčit, aby byl dřív. No ale: bylo to šílené! Zem nepromrzla, takže elektrická motyka(malý rotavátor) mi skákal povrchu jak divoký kůň, nemohla jsem to ani udržet. Večer jsem myslela, že mi upadnou zápěstí, mě debila nenapadlo si je stáhnout, jak to dělával děda - měl na to takový kožený pásek ušitý z pevného řemene a zatáhnul si to, když třeba štípal dřevo. Takže jsem se domů doplazila za tmy, pak hned šel tenis, v půl desáté jsem si letěla umývat hlavu ještě a okamžitě vytuhnula. Jak jsem na mokré usnula, tak jsem se z mokrou o půlnoci probudila🙄 Teda muž mě probudil. Dneska jsem valila objet město, všude jsem něco potřebovala, koupila jsem si lilie a chřest a musela to povysazovat. Viktík asistoval. Teď čekám s uvařeným obědem, až dovalí z práce. Vařila jsem králičí perkelt, aby bylo i na zítra, když jsme doma. 

lesnizinka
lesnizinka 28.03.2024, 15:41:19 xxx.xxx.81.205
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 28.03.2024, 10:46:04

Vůbec jsem netušila, tak jsem si to vyhledala. No už vím. U nás se nikde, ale fakt v širokém okolí tato značka nevyskytuje, protože do města je to několik vísek. Kouknu, až budu jezdit v nejbližším městě. 

lesnizinka
lesnizinka 27.03.2024, 07:41:33 xxx.xxx.81.160
Buggyra:

a kde jsou fotky?! Jako!

No já jsem uvažovala, jestli tam vůbec jít, když je ovečka celkem plachá, prvorodička a teprve porodila. Jenže mi to bylo hloupé odmítnout, když sousedka tak nadšeně zvala. Tak jsem jen tak opatrně ve dvířkách, jehňátka mi podržela, abych mu pohladila hlavinku a nožičky malinké a hlavně jsem neplašila maminku. Fotit by mě asi vůbec nenapadlo, navíc je tam šero a s bleskem určitě ne. Až budou capat po venku🙂

lesnizinka
lesnizinka 26.03.2024, 17:01:30 xxx.xxx.81.160

Už jsem doma, čumím na tenis😉 A zapomněla jsem napsat, že mi ráno volala sousedka, ať se přijdu kouknout, že se v noci miniovečce narodila jehňátka - dvojčátka. Tak jsem byla na návštěvě u mimi😉 jen malinko kouknout a pohladit😀

lesnizinka
lesnizinka 26.03.2024, 16:51:03 xxx.xxx.81.160

Jani, když Tom v garáži nacouval do skříňky(má tam jen čistě promáčklý ďolík) brácha mi říkal, že se to v servisu pokud není popraskaný lak, jen vycucne podtlakem. Tak uvidíš. 

Já jsem asi skřivan, ale spíš medvěd😏 Večer usnu brzo, třeba i třikrát po sobě, pokud mě Tom kvůli něčemu u telky vzbudí. Přesunu se do ložnice, myslím si, že jsem už celkem vyspaná a usnu, aniž bych vůbec zhasnula lampičku😏 probudím se v 5, pustím telku, za půl hoďky usnu a probudím se před sedmou…to už lezu z pelechu, protože kdybych usnula ještě jednou, tak nestíhám. Celkem ale asi spím víc než těch 8h. Je i jedno co kde svítí, co kde řve(telka, páč jako hluchá ji mám hlasitě) nebo venku kohout, nebo štěká pes, nebo řve Gucci pod ventilačkou😜já když se mi chce spát, tak prostě spím😀

lesnizinka
lesnizinka 26.03.2024, 10:18:23 xxx.xxx.81.160

Sago tak super👍snad už jste marodění udělala pá, pá 😜 a bude dobře…vždyť je hezky👍 U nás azuro jak u Bobči, jen fučí tak, že mě to zastavovalo🙄 Bobi, na okna jsem se rozhodnula vyprdnout, bo v telce ráno hlásil saharský písek. Tak na to dlabu a umyju to někdy po Velikonocích. Nedávno ne Bobi, před Vánocema, děsně to letí😕K nám nikdo nechodí, Velikonoce vůbec neřeším. Výzdobu mám, ale nějak se mi vůbec nechce ji vytahovat z krabice…a za pár týdnů tam zase sklízet, tuším se na to vyprdnu. To je i pro Ronju - vánoční ubrusy(prostírání) a polštáře jsem odstranila před týdnem😉 a navlíkla zaječí😜 Tím asi ta výzdoba skončí, možná něco málo z té krabice dneska vytáhnu, když dlabu na ta okna. Protože ven do toho vichru, se mi teda moc nechce, i když to sluníčko…to mě teda láká😀 Půjdu vysadit asi do skleníku papriky, tam nefučí😉

Niki, však to nebylo žádné rýpnutí, dobře vím, kolik ti tím, že jsi na všechno sama přibylo práce…sama bych zdechnula, neumím si představit to všechno stíhat s chozením do práce😲 A ty to navíc nepotřebuješ, si mladá, tobě mizí kila prací ještě. 

Auto jsi nedávala, to bylo kde ta díra, pod značkou? Ty jo, to by mě nenapadlo, já mám trochu orezlé prahy. Mimochodem…Fabka tu pořád stojí před barákem, automechanik ani po urgencích pro ni nejede (říkal, že si to nastartuje kabelem) už mě to tu prudí, ale on tam má zase tolik nastavěných aut na opravu, že to vidím na svatého dyndy🙄 A Tom brblá, jak sem to domluvila. No co ho můžu nějak donutit? 

Ještě dopisuju, páč jsem teďka kouknula na předpověď a doprdele, u nás má fučet nejmíň 8 dní ještě☹️ Nejvíc zítra, pak trochu míň, ale ještě pořád dost. To bude zase práce protivná a ještě ke všemu jsem potřebovala pomazat herbicidy ostružiníky, co se mi rozlezli po několika záhonech, v některých místech, kde to není podsazené jsem si říkala, že si to dám do malého rozprašovače a normálně to postříkám, protože je toho strašně moc, výhonů👎 No v tomto vichru to nepůjde a mezitím se ta sviň rozroste zas mezi další kytky😠

lesnizinka
lesnizinka 26.03.2024, 07:39:36 xxx.xxx.81.160

Jo a psala jsem to večer, jenže jsem u toho vytuhnula před koncem - jak jsem byla unavená. Včera jsem ale jen umyla pár oken - dneska mě čeká většina. A vyházela na kompost to, co se na to vysr..brigádník.  A tak to tu ráno rozepsané najdu, odešlu a koukám, co kdo, hlavně ta Nikča vždycky psala večer…a tu nikdo😏

lesnizinka
lesnizinka 26.03.2024, 07:33:19 xxx.xxx.81.160

Niki, už jsem se chtěla x krát zeptat a vždycky zapomenu: ještě běháš či skáčeš přes švihadlo? Já se musím přiznat(Bobča ví, té jsem to psala soukromě) že jsem se letošní zimu neskutečně vyžrala👎 Už pár let ta váha hapruje, holt stáří mě dobíhá, ale vždycky to byly tak dvě tři kila a zase jsem je rychle shodila. No jak jsem si dala onehdá do Maďarska plavky, úplně jsem se zděsila, jak jsem nakynula, jak bublanina😲 Tipla bych, že tak 5-6kilo jsem přibrala. To jsou samé elesťáky, tam se toho vleze🙄 Ano, cítila jsem, že kalhoty mě začínají řezat v pase, ale pak jsem zjistila, že ty jsou XS, tak mě to nějak výrazně nevarovalo😏 Až ty plavky, to byl hrůzostrašný pohled😲 Prostě celkově jsem se obalila tukem, svaly zrosolovatěly, či úplně zmizely👎 Takže jsem dumala co s tím, začala cvičit, ale to by nestačilo…a našla, že nejúčinější je ,,veslovací trenažér" protože posílí takřka celé tělo. Asi 3 týdny mi trvalo ukecat Toma😉 zlomil ho až pohled na ,,krtečka v kalhotkách" - protože přesně tak v těch plavkách vypadám🙄Takže nějakých 14 dní vesluju. Věděla jsem, že tohle mě bude celkem bavit, je to silové s jako bonus - prý mě přestanou bolet záda😉Budu dělat cololiv, jen ne právě běhat a skákat, ale přece jen už na sobě pozoruju, že se musím hodně přemlouvat, jít veslovat, už jsem taky prostě stará, tlustá a líná😜 Tom mi dneska, jak jsem z toho slezla, sotva se plazila říkal: zvesela, musíš být nadšená! ,,Běž doprdele s těma reklamníma kecama, tohle na mě neplatí" A uvažovala jsem, že u mě se nikdy…nikdy ta euforie a adrenalin nedostaví - asi ho nemám!😲 Já jsem jen ráda, že ještě žiju😛 A kondice - ta se mi asi taky nezlepšuje, jedu stejný program už 14dní a můžu čím dál tím míň👎

lesnizinka
lesnizinka 25.03.2024, 16:37:23 xxx.xxx.83.242
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 25.03.2024, 15:25:17

To byly ty naše asi😜 Houby krupky, my měli kroupy celkem velké teda😲 Já jsem to taky četla dlouho a ani jsem na nikoho konkrétně nereagovala, protože na konci jsem zapomněla, co jsem četla na začátku😜

lesnizinka
lesnizinka 25.03.2024, 15:23:04 xxx.xxx.83.242
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.03.2024, 13:18:27

Já venku taky zhola nic, já bych se ještě stejně do té své jílovice nedostala, hlásí hezky, vichr, tak to snad trochu obeschne a pak už to zkusím. Dneska jsem nakoupila semínka zeleniny a už teď vím sakra, že nemám hrášek, protože tam nebyl🙄 Musím ještě sehnat, zkusím druhou prodejnu. Zjistila jsem, že mi chcíply asi dva angrešty a červený rybíz. Postupně, ale letos už nadobro. Budu muset stejně sjet - jestli tedy ještě prodávají. 

lesnizinka
lesnizinka 25.03.2024, 13:14:19 xxx.xxx.83.242

No však. Jsem jediná, kdo ji má na starosti. Brácha je daleko. Nikoho jiného nemáme, teda strýce, který se stará max sám o sebe(a je starší jak mamka) a tetu se sestřenkama ve vedlejší vesnici. Má nařízeno totéž, co vaše máti, no dodržuje? Nikoliv👎 Ted jí zjistili ještě ke všemu tu cukrovku, což možná vysvětluje ty stavy, kdy jí bývá ,,slabo". Když se jí nemůžu dovolat, volám první strejdu, ten mi řekne max, že ji ještě dneska neviděl. Volám sousedku, jestli je doma a neviděla ji, tak ať k ní vleze. Když ani té se nedovolám, musím skočit do auta a jet tam🙄 A to už jsem notně vyplašená. A ona s úsměvem vyleze ze skleníku, že no a co?  Bych ji v tu ránu zabila👎 Já na mobil nemám snad citovou vazbu😛 ale uchylku, pocit, že ve chvíli, kdy ho nemám, se zaručeně něco stane a já to nebudu moct ovlivnit, zachránit…No rychtyk, na 90% to tak je👎 Takže jakmile zjistím, že jdu do zahrady a nemám v kapse mobil, propadám panice a letím pro něj. Že bych někam jela bez mobilu nepřipadá v úvahu. několikrát kontroluju, jestli ho mám😏