Díky za info. Tak sice se včely vyvýjeli a prach už tu byl, ale za jedno tu byl jen jeden den vždycky, alespoň co pamatuju a za druhé, jsem si za ten jeden den asi nestačila všimnout, jestli včely vyletěly. A právě, že se vyvýjejí, tak co by bylo divného na tom, kdyby z pudu sebezáchovy prostě nevyletetěly? Já jsem tedy vyletěla😉 ale řezaly mně oči tak, že třetí den už jsem na ně sotva viděla. Nevím, co taková včelka a třeba dýchání…
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Soused, i majitelé slepic si venku udělali pěkné záhonky. Koukala jsem, že sousedovi už se tam řádkuje mrkvička. Akorát jsem si říkala, že až ty slepice napadne jít ty záhony zkontrolovat, bude po úrodě vidím, co jsou schopné vyrobit v babči humně. Tom hlásil, že už je tam viděl, ale mrkvička vypadá OK. Mají obří výběh, mohou zobkat na třech polích rozlohou, jinak jsou to jedno asi zaseté a dva sady, cca 2 hektary. Takže by ty záhonky mohly vynechat. K tomu kohoutovi. Ony se slepice drží pospolu a mají tendence houfovat i bez kohouta. My nemáme kohouta u slepic cca 20let. První skákali na nás na děcka, další šel, když skočil na dědu, který nemohl na nohu, takže ho na zemi dokloval a od té doby jsme bez kohouta, i strejda vedle, kterého slípky mají s našima společný výběh. Nevím jestli jsem to už nepsala, ale onehdá volala tchýně, že se jí zdá, že máme slípky bez kohouta, jestli to neva, že už jí dvakrát skočil z hnojiště na záda a má to sečtené🙄 Je jí bezmála 80 a neví, že slepice snáší vajíčka i bez kohouta😛 Teď přišel mrak, trochu prsknulo a já mám jít roznést hříbky. Jinak jsem chtěla stříkat ty plevely, protože hurá👍 nefučí. Jenže jsou zase přepršky🙄 Sice je to neměřitelné, ale postřik bych tam valila zbytečně👎
Čau holky jsem zde😉 Ráno jsem vyrazila na májůvky, protože popršelo že😉 takže když budu první👍 lidi jsou v práci, hrozí jen čilí důchodci😉 A to důchodci, protože důchodkyně se tam prý samy bojí jít😜Jediné, čeho jsem se bála já bylo, že zdechnu, než tam vylezu a někdo mě předběhne😛Byla jsem tam sama! Možná i první, čemuž jsem nevěřila, ale našla jsem plnou malou igelitku, zase jsem se tam plácala tři hodiny. A to ještě ne pro sebe, my už jsme měli polívku, na dnešek mi od minula zbylo na omáčku a ta dnešní úrodička😉dám ještě mamce a tchánům na omáčku a co zbude, rozdám sousedům, kteří ještě nedostali. Tom si klepe na čelo, protože mi pomáhal vyšperhat trny z rukou a kolena, sedum, ale mě to prostě dělá hroznou radost. Dvakrát: když najdu a pak, když můžu někomu udělat radost😉
Přečetla jsem, co jste nadatlovaly(a už skoro zapomněla přes oběd😉) Hrášek sadím, sadím statečně pořád a nikdy z něj nic nemám, u nás prostě nejde, asi nesnese tu jílovici. Za těch 17let jsme něco utrhnuli možná tak 5x🙄 Ale tak zrovna ten práci nedá, takže prostě zkusím vždycky😉 U nás se prodává i vážený, takže nemáte ten pytlík a houby si člověk zapamatuje, co to vlastně koupil😏
Sousedům chodí vedle slepice, ale jsou to slepice až dalších sousedů. Tom říká: copak slepice, ale když spustí ten kohout! Kohout? Oni mají i kohouta? A na co? Někdo tvrdí, že je ochrání před dravci. Onehdá koukám, slepice pěkné, baculaté…a kolem poskakuje liliputek kohout😀 Tohoto myslel, takovou hlístu?!? No nevím, nevím, jestli ten toho jestřába zvládne😏
Chtěla jsem napsat, že v přírodě by si občas nějakého hmyzáka chytila. Naše kočky co jsem viděla, konzumují jen pavouky. Jestli si venku chytí i cvrčka, kterých mají v zahradě dost netuším. Červy nejspíš žrát nebude a když té vaší cvrček doma zdrhne a někam zaleze - trefí vás za chvíli šlak😜 Nebo ti kupovaní necvrkají?
Mám to😛 Musela jsem na to složitěj, přes nastavení, žádné kouzelné tlačítko jsem nenašla, ale dostala jsem to tam zpátky, jen nevím, jestli je to všechno😛
Bože já jsem pako🙄 Holky, nějakým záhadným chvatem jsem si vyhodila takovou tu horní obslužnou lištu v compu, co jsou tam ty věci jako úpravy, historie…už ani nevím, co všechno tam bylo. Už se mi to kdysi stalo, něco se pak zmáčklo a skočila zpátky. No já si nemůžu zaboha vzpomnět co, jak ji tam dostat zpátky?!😲
Jsem chtěla napsat, že jak to holky popisujou, sedí to leda tak na covid. Jakože fááákt?!?😲 Baby, neserte mě ještě s covidem, ten jsem zrušila po vánočním marodění a s covidem je prostě utrum! Tak to tu nešiřte doprkna😜
Jani, tak nevěděla jsem o té druhé nabídce a pokud je to, jak píšeš, tak jak píšou holky, leda jako zálohu, či druhou práci.
Ronjo, ložnici jdu obrátit naruby😛 Včera jsem zalévala hrášek. Ale u toho přestalo fučet, což bylo teda zajímavé a za druhé, když jsme šli s mužem za chvíli ze zahrady, tak i začalo prskat. Myslela jsem, že tím to jako vždy i skončí, protože dle radaru se velký mrak proplazil těsně vedle, přes Brno. Naštěstí tam byl asi v záloze další, někde u Vídně😉 Teď už vyšlo slunko.
Fikovnice:Inovace - bramborové osivo!!!😄
Jinak já od včera šok. Včera Velikonoční pondělí a zároveň Apríl. Zrovna jsem se ráchala v bazénu a telefonát… Volali z jedné fakulty jedné univerzity, že po mně úplně strašně touží😂, že potřebují zakreditovat nový předmět a já že jsem na to jak dělaná atd. atd. No, Apríl to nebyl a já mám od včera hlavu jak pátrací balón!!! Co mám dělat? Baby raďte!😉😀
tvl Jani, běž do toho, sami ti to nabídnuli, tak si tvé práce určitě budou vážit víc! Zjisti ohodnocení, co ti nabízí…a dojezdově dobrý?
Ále to máte jedno Buggyro hlavně, že jsou v zemi😛 Tak práce s rotavátorem naprosto totožná jak u vás, taky mám ten elektrický na šňůře, pán nám na naši velikost obdělávané plochy doporučil takový největší, že ho taky má doma a je s ním spokojený…a fakt zatím třetí rok jede dobře👍 No jasně, pole ujeté od traktoru…nemá šanci. Takže jsem se u toho taky málem přizabila, i ten rotavátor to málem nepřežil.
Nevím, jestli jsem psala, že na pondělí mi Guča vlezla do ložnice už ve dvě v noci, rachot, jen jsem na ni zaječela, že jestli mi tam přinesla myš nebo ptáka, tak ji přerazím. Do rána tam lítala ještě asi 5x, mé podezření sílilo, i když ta potvora se nijak netvářila ráno, že by na něco číhala, klidně chrápala v rohu postele. Dveska v noci pršelo, tak byla s Viktíkem v pracovně a já měla jen ventilačku. V noci jsem se probudila a zdálo se mi, že i když hluchá, jsem uslyšela něco zašramotit. Ale tak ono sem tam něco někde praskne, tak jsem neřešila. Ráno se jdu oblékat, oblečení mám přehozené přes zadní opěradlo křesla a je tam i froté župan, když se něco dělo venku, hlavně s Workou, tak jsem si ho přehodila a vyběhla svítit baterkou z terasy. Beru si ty věci a hledím…kytka vedle na polici leží v květináči. Jak to doprčic, vždyť jsem ji předevčírem zalila, proč leží? Kouknu na ni a vypadalo to jak ulomené, nebo mi blesklo: ukouslé!😲Kouknu za křeslo, na okno, prohlížím si oblečení na křesle a co to je na županu…myší bobek! Druhý spadlý na zemi😲 Doprdele Gučico já tě fakt přerazím! Vyházela jsem matraci a polštář z křesla, vyklepala na terase ten župan, nic, prohlížím to křeslo a pod tou zadní deskou se krčí velká myš. Fakt velká…nebo možná myšice. Na okně mám krabici od bot, ve které jsem občas zachraňovala ptáčka, co bací do okna a přežije. Vzala jsem ji, že ji tam naženu, jenže ona se nacpala kamsi dovnitř do křesla👎 Tak jsem otevřela balkonové dveře, že třeba bude hladová a vyleze ven. Jdu sem, pocvičit, do ložnice k muži se zkrášlit a jak se jdu chystat ven na obchůzku, zastavím se ještě v mé ložnici. Myš na křesle není, vylezu ven prohlédnout terasu, tam není. Vrátím se zpátky do pokoje a něco zašustilo. Letím ke skříním, jestli jsou pořádně zavřené, kouknu do škvír mezi skříní a zdí, pod postel, za postel, zvednu hlavu a😲 na posteli mám košíček s kosmetikou. Tubička s gelem na rty vytažená 30cm dál na prostěradle(nemám ustláno), rozkousaná, gel vytečený na prostěradle, poodhrnu kousek vedle duchnu a čumí na mě myš. Kuva neser mě ty blbaňo, podívej na ten bordel! Letěla jsem pro tu krabici od bot a už jsem viděla, jak myš vyběhnula zpod duchny a po županu chtěla skočit z postele, ale jak mě uviděla, vletěla zpátky pod duchnu. Trochu jsem ji nazvedla, podstrčila tam krabici, která je i vystlaná papírem, buchla jsem do duchny kousek dál a hups, myš v krabici👍 Honem jsem zaklapla víko a letěla ji vysypat dolů z terasy. Muž že: a fakt vypadla, viděla jsi ji? Jo, plachtila do těch keříků, v pohodě, nic se jí nestalo😀 Včera to tam všechno vysál, dneska musím popřevlékat a vyčistit a vydesinfikovat pokoj sakum prdum a ani to ještě nevím, jestli si do té postele v klidu a bez odporu lehnu😏
Kde jsou myši, upřesním pozděj, teď musím zacvičit a ven😉 U nás se stal zázrak a v noci pršelo, teď koukám - 20mm! Koukala jsem dvakrát, třikrát…ne opravdu ne dva, ale dvacet😲 Tak to jsem úplně v šoku, to tu dloooouho nebylo. Zdravím všechny navrátivší se cestovatelky😀 Brácha hlásil, že do Prahy jel 5h👎 Místo necelých tří.
Včelaři dotaz🙂 Máte někdo včely v místech, kde byl teď saharský prach? A vylétaly vám? Já jsem dneska šla kolem kvetoucí broskve a na ní ticho, pusto, prázdno. neviděla jsem jedinou včelu, dokonce ani čmeláka, kdyby tam nešmejdila drvodělka, budem mít zase prd nejspíš. Stejně tak na rozkvetlých švestkách a třešních - nic😟 U nás je vichr už 14 dní, prach třetí den.
Jdu z WC a než jsem dosedla na gauč, hodím oko na meteostanici. Myslela jsem, že mě šálí zrak😲 Tohle je u nás s vichrem a pískem😲
Máme to stejně. U nás nějak hnízdit nechtějí, ani vlaštovky, ale ani jiřky. Možná proto, že jsou tu kočky, nebo že je tu takový ,,vyhnalov" (momentálně fučí už asi třetí týden, už jsme z toho všichni unavení) Stáje jsou vzdušnou čarou cca 250m, tam hnízdí, u nás chodí pít do jezera. Ano, všichni je z baráků vyhánějí, mě by to nevadilo, stejně mám okna pokaděné od hnízdících rezků😉
Ronja s motejlem:Žínko, tak ještě jedna pro Vás, zimu přečkal i pan ropušák a dnes jsem je takhle nachytala. Díky, že jsem se mohla podělit s někým, kdo je podobně/stejně nastavenej. A už dávám se žábama pokoj🤪.
👍😀 Já si je hýčkám, jenže si myslím, že je ,,zredukovaly" ty předešlé suché zimy, holomrazy😟 U nás to bylo normoš pářící masakéro, já už je od samičky musela normálně vyšťouchat, byla to plovací koule, samice a na ní třeba 7 nápadníků, oni by ji normálně utopili😲 fakt už se chudina zmítala pod vodou. Ale to je určitě víc, než 7 let. Pulečky nám redukovaly ryby(bělice) ale těch už je jen pár a pulčata už jsou celkem schované v hustém porostu kolem jezera. No a užovka, ta určitě. Sestřenka má malé jezírko, ale bydlí skoro v divočině a u potoka k tomu a té užovka vychytala jezírko komplet, žabky i karasy. Já mám v muže compu fotku, kdy jsme užovku vyfotili, jak se cpe u nás rybkou na mole. Jo a kromě ropuch, zmizely i užovky😢 Měla jsem je tu (chovku😉)už v době, kdy se stavěl barák, nastěhovali se do jámy s vodou na zalévání, takové malé jezírko to tehdy bylo. Normálně jsem si je opravdu ochočila, když jsem si sedla na břeh, spustila nohy do vody, a zavolala: Žofinky!…tak ty moje dvě ,,tkaničky" připlavaly a rejdili mi kolem noh, nechaly se pohladit. Pak se líhnuly v kompostu měli jsme vždycky velkou starou, říkali jsme jí babka, menší byla mamka a nové mrňata byly Žofinky. Psi se jim vyhýbali, ale nijak nehysterčili, když jsme na některou z těch velkých narazili v zahradě Berušek ji oběhnul širokým obloukem, Worka byl zvědavý, koho tam zdravím, tak stál a koukal na ni. Na toto jsem měla úžasné psy👍 Oni věděli, že když já na nějaké zvířátko mluvím (spíš šišlám😜) je to naše, náš kamarád. To jsem tu byla jak v ráji, jak Mauglí, jen já a plno zvířat. Z nich už není nikdo😢
Já chodím pořád nahlížet na hnízda žabích vajíček, jak se líhnou, jestli už všechny budou. Měli jsme jich…no nepočítala jsem, ale určitě kolem 30 to bylo. A to jedno tu u baráku, to bylo nějaké populární, protože to nakladly normálně na kopec! Pochopitelně, jak pak přišly mrazíky, tak ty horní přemrzly a teďka vypadají, že je po nich🙄 I jsem se tehdy snažila ho trochu popostrčit do hlubší vody, aby se celé potopilo, jenže to mají přichycené k rákosu a nešlo to😟
Co se pochcaného kufru týče…hm, nevím. Když nám Leonek přeznačkoval půl sedačky, sice jsme ji svlékla a vyprala, jenže zbytek už prosáknul na matraci. Smrad šílený, není třeba kočkařkám vysvětlovat, pavilon šelem. Tu matraci jsem doslova prolévala sodou, sodou s octem, slanou vodou, vanishem, aviváží, voňavkama…Ještě skoro za rok, když jsem na to místo dosedla, jsem to ucítila, jak to vyfouklo. Co se dá omýt, jako ten kufr, bych prostě postupně zkoušela vším možným. Tipuju, že ten ocet(ředěný pochopitelně) několikrát po sobě by snad mohl pomoct. Jestli je tn kufr fakt kožený, nezapomeň ho po očistě pořádně promazat, nejlíp sádlem třeba.
Já jsem se v půl jedné doplazila z májůvek😏 Bože, mě se tam tak nechtělo, jenže jsem si říkala, že tam snad právě nikdo nepoleze. Hmm, tak to jsem se sakramentsky spletla, byla jsem 4tá! Ráno na obchůzce mě strašně bolely nohy. Dumala jsem, jak je to možné, když jsme včera jen celé odpoledne seděli u mamky s návštěvama - celým příbuzenstvem. Pak mi došlo, že jsem si v tu neděli poprvé vzala běžecké boty(v zimě jsem chodila v trackových nepromokavých) Za prvé mi odraly paty, takže jsem tak nějak našlapovala, abych to vůbec došla a za druhé, asi jiný došlap, namáhá se jinak noha a proto mě dnes tak moc bolely svaly. Nakonec jsem se ale hecla a kolem 10h vyrazila na kopec. Jak už píšu, byli tam už tři lidi, paní s mladýma. Tak jsem šla tak nějak bokem, kde jsem si říkala, že snad ještě nebyli. Něco jsem našla a když odešli přemýšlela jsem, jestli má ještě cenu někde hledat, když tam nejspíš byli od rána. nakonec mě napadlo, že paní je důchodkyně, pravděpodobně(narozdíl od těch mladých) neuvidí všechno, tak to zkusím projít po ní. A jasně, někde i vynechala, našla jsem, byla jsem tak nadšená, že jsem zkusila cestou zpět i kouknout na místa, kde hledali mlaďoši…a taky jsem našla, ti zase nezkušení asi😉 Cestou zpátky, jsem potkala bývalou spolupracovnici a mamky kámošku, že teprve jde…no asi nic nenajdete, už jste nejmíň 5tá. A vzápětí k nám přišla další paní😏 Prostě jsme se tam dneska skoro ušlapali😛 Ale menší taštičku jsem našla, takže budu mít pro sousedy, podělit ty starší, co už si nevylezou🙂 Zase tam strašně fučelo, snad víc tentokrát, jak u nás dole, normálně jak jsem dřepěla, mě to sfouklo až jsem kecla na prdel. A teda oči zase tak vypískované, že na ně už skoro nevidím, pálí mě hrozně, budu si je dneska už muset jít vykapat. Načistila jsem houbičky, co jsem přinesla v ten čtvrtek či kdy, uvařila polévku, než jsem to nachytala, uvařilo se, tak jsme obědvali zase v půl čtvrté😏 Muž naštěstí vyluxoval než jsem přišla, protože už tu byl obr bordel…dva dny jsem to odkládala🙄 A už tu sedím a datluju😛
Bobca:jedině že tam spadlo kousek žloutku…stačí malinko,a nejde to..
Já nevím Bobi, jasně, že se to všude píše, já jsem patla a na pečení kopyto, takže se mi to stane každou chvíli, ale ještě se mi nestalo, že by se mi nevyšlehaly. Teda samozřejmě co vidím, se snažím vybrat, ale do molekuly to nebude😉 Mastnou nádobu nemívám, to myčka naštěstí umyje dobře😉
Ano, ano Sago, vím o čem mluvíte, proto mám modré stehno, protože v ,,zápalu boje" člověk nevnímá😉 A jaké to je pracovat na cizím už si ani nepamatuju😛I firmy, kde jsem pracovala bývaly s náma spojené, krom těch úplně prvních.
Dva dny tady skoro ani čárka, přijdu a tu 16! komentů😜 Sago jak píše Kometka, tohle bych nezvládla ani jako naprosto zdravý člověk😲 Vy už jste se musela strašně v tom marodění nudit, když jedete jak motorová myš😛
Ronjo, vyzvětšovala jsem si obrázek a koukám - oko…žabina to je👍 Chtěla jsem se zeptat, že doufám, že je to ropuška, protože skokanů máme v jezeře letos asi milion, tedy už se líhnou pulečkové - máme se, i sousedi😛 na co v létě těšit😏 Ale ropušek…jsme mívali minimálně 5 pářících se párů…a letos jsem neviděla ani jednu jedinou😢 Pořád doufám, že jsem nějakou přehlédla a třeba v malé bažince jsou její pulčata…ale nevím, hledala jsem, ale nenašla😢 A už jsem se dočetla, že ropušku máte👍
Bobi, já jsem zase tenhle tvůj příspěvek vůbec nezachytila😲 o pletýnkách bych si pamatovala😜super, máš se👍 Já si doufám zítra užiju po svém - vyhrabu se na kopec na májůvky. Akorát, že je volno, tak budou nejspíš vysbírané😏
Janino ty mrško, že ty se válíš ve welnesu?!?🤪
Ještě, že alespoň vy ste se tu ukázala, nakukuju a nikdo nikde. Buggyra hlásila cestu k příbuzným, ta Bobča se mi matete, že taky něco plánovala, proto finišovala s těma taškama. Nevím, co je s ostatníma holkama, Fíkovnice vypisuje jinde, Niki nejspíš někde výletí, Saga doufám, že už je zdravá…
Ronjo, koukala jsem ráno do údolí v horách před náma a bylo tam nějak šedooranžovo. Říkám muži: kurňa, tuším je to prach. Víc než ten mi asi vadí jít proti tomu vichru, víc než polovinu cesty mi to hučí do uší a já hluk nesnáším. Jo, oči mě pálí taky, asi je mám opískované🙄 Teď v telce ukazovali, že už je pohustu nad celou republikou👎 U nás 17st.
S těma mravencema je to potíž, oni fakt ty mšice natahají všude. Ono na mšice na keřích nejvíc pomůže je prostě smít hadicí, prudkým proudem. Než je tam zas natahají, chvilku potrvá😉
Mě ani nikdy nezačalo…tohle bavit😛 Ráda se s přáteli sejdu, jednou za rok😉 na pár hodin. Víckrát si myslím, že by už ani nebylo o čem mluvit😏 Bobeš nikde, Nikča nikde, dostanou černý puntík😏 Bobča měla někam jet? To jediné ji omlouvá, ale nevím, nepamatuju si právě. Niki, tobě jsem zapomněla napsat, že proto kočičáka možná Berťas toleruje, že vypadá jak Edík?