Tento víkend máme vyjímečně těžce pracovní, hm a koukám, že asi všichni😉 Nestíhám, protože si i sama vymýšlím další a další práci už proto, že dneska má být poslední den hezky. Včera jsem ještě lítala s chemii, abych vymítila ostružiník a ještě jeden sviňský plevel, co se mi ve velkém začaly šířit záhony. Když už jsem v tom byla, tak jsem vyřezala a namazala i nálety, velikosti pořádně vzrůstného keře, který jsem náhodou objevila za jedlema (z naší strany to nebylo skoro poznat) všimla jsem si, až jsem lezla podél plotu a stříkala divoký chmel🙄 Pak jsem si vzpomněla, že jsem chtěla vyrýt a prakticky zachránit krvavěnky, které už několik let jen živořily v hutné a suché zemině. Prozatím šly do velkých květináčů, pak jim najdu vhodné stanoviště(vhodnější, snad) A to jsem právě našla😉 Ještě jsem přesazovala od potůčku náletový tis, protože jsem tam chtěla zkusit namnožit vrby hakuro nishiki, které mi odcházejí. První jsem zkoušela vysázet si větvičky, nezadařilo se, tak jsem teď jednu skloněnou větev zkusila zakopat. Měli jsme v pátek sekáče(jednoho kluka ze sousedství) i vloni Tomovi obsekával to, co nemůže traktorkem. Jako třeba kolem potůčku. A jak tam vyrůstaly velké plevele, co běžně samy rostou kolem vody(kypreje, sadce atd) tak jim postupně sekačkou uhýbal, až se rozrostly metr od potůčku. Nevypadalo to zle, bylo to nakonec hezké, ale když se to po zimě ostříhalo a vyhrabalo, tak jsme zjistili, že tam nejmíň ten metr je holá zem, vyhubená tráva. Tak jsem tak včera na to koukala, že tam prostě odryju záhon, hodím obrubník, aby se to vymezilo a sekalo jak má. Tak jsem to ještě včera poměřila, objednala obrubníky(plastové jen na zakopání) takže jsem si zase hodně přidělala práci…no a muži ubrala sečení😏 Dneska to ještě musím postříkat na plevely, sem tam tam nějaký leze, abych s tím pak roky nebojovala v tom záhonu. Ještě jsem procházela trvalky do vlhka co nemám a teď bych mohla mít😉 Pak jsem si uvědomila, že do rajčat ven ještě daleko a mě už živoří ve skleníku v malých kelímkách, takže jsem hodila péct krůtí křídla a šla nakopat kompost a přesadila je do větších. Nepočítala jsem je, ale cca 30ks, něco ještě mám pro mamku a tchýni. A ještě v tom skleníku pro ně musím vyrobit ohrádku, aby se mi nepřevracela až trochu povyrostou. To počká do zítra, má prý pršet, což ve skleníku nevadí😉Pak jsem ještě musela navozit z hromady posekanou trávu do řádků na brambory - včera jsme od tchánů navečer přivezli teru a udělali ty řádky. První jsme to tedy šli ještě rotavátorovat, ale bez šance, nakonec jsme to nechali tak. Tak jsem tam navozila tu trávu, na to hodíme sadbu a terou zahrneme. To musíme ještě do večera. No a když už jsem se odplazila obrátit krůtí v troubě a dát dusit rýži, tak jsem si uvědomila, že mi tchýně včera strčila sáček s přísadou kedluben, takže jsem to ještě letěla vysadit a zalít. Natáhla jsem si tam hadici, protože máme asi 30 kedluben😏(nevím, kdo to sežere😛) hadice mi asi třikrát vystřelila ze spojky, takže letět to 20m vypnout, zpátky spojit hadici, 20m zapnout, nahoru chytit hadici, cvrk a vyletělo to znova a tak asi třikrát…ku.vy lítaly na všechny strany😜 A než jsem to tu sesmolila, už bych měla minimálně ten plevel postříkaný😉 Zítra bude asi pršet, tak budu ležet a probírat se e-shopy s kytkama😉