Aktuálně: 3 734 inzerátů211 077 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 14.11.2024, 16:25:04 xxx.xxx.93.113

Zrzavci, tak protože jsem zapomněla, ve kterém tématu se řešila prasata ve výběhu, hodím ti to sem. Neptej se mě, co to má za druh, bílé už vyvraždil, zůstávají tam teď tady ta tmavá. Míval na jiném místě divočáky, chov, ale to mu ochranáři zatrhnuli, tak si zbudoval chov těchto. 

K tomu ještě hodím obrázek hlíny, jakou máme u nás, jílovici hnusnou👎 Tohle vykopal krtek vedle políčka. To černé nahoře je trocha kompostu, který jsem na to hodila pro porovnání. Moje hlína na poli je o malinko lepší jen proto, že už tam bezmála 20let vozím hnůj, kompost, všechny rostlinné zbytky se zaorávají se zeleným hnojivem. Ale žádná hitparáda to není a myslím, že asi ani nikdy nebude. Jak se u nás říká: z ho.na bič neupleteš. Prostě tohle zúrodnit, je spíše na generace. Rašeliník se taky nevytvořil za 20let😏

Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 14.11.2024, 16:08:23 xxx.xxx.93.113

Liška má ale o hodně větší stopy, než kočka. A to i než moje kočky s velkýma tlapkama.

lesnizinka
lesnizinka 14.11.2024, 16:00:58 xxx.xxx.93.113

Hlásím, že u nás se nakonec udělalo na práci super počasí, vyšlo sluníčko, hned se oteplilo, že mi ve vestě bylo i vedro. Vysadila jsem si ty azalky, 4 jsem si musela nechat na zítra, protože měly totálně vyschlé baly. Sice jsem je do zítra hodila do vody, ale ani tak si nejsem jistá, že to rozdýchají. Ale jinak jsem byla z objednávky příjemně překvapená, byly velmi levné, čekala jsem sotva nějakou pidi větvičku, ale přišly sice malé, ale hezké keříky. Bráchovou pilou jsem uřezala hromadu větví tu a táhle(kde bylo třeba) a ani jsem ji nezku….😜 Pitomý brigádník(jednou ho asi zabiju hlavně, že mě SMSkou budí v 5h😠) nedolezl, prý zítra(to už tvrdí týden - zítra) Potřebuju, aby to všechno poodvážel na skládku větví. 

lesnizinka
lesnizinka 14.11.2024, 15:52:00 xxx.xxx.93.113
Fikovnice:

Ano, každý má právo názor. Já byla vyšťavená ze 4hodin. semináře a pro mě to byla totální ztráta času - ptž účelem setkání bylo chlastat. To v mém plánu nebylo…ale po vyslechnutí pár těchto názorů jsem naznala, že nakonec bude lepší, když si dám toho Zubra…

Na to, cos popsala je Zubr, ale slabý odvar. Tohle bylo právě na to chlastání, to bych střízlivá nedala😏 Takovou ,,přednášku" poslouchat…tos teda hrdinka😛

lesnizinka
lesnizinka 14.11.2024, 15:48:46 xxx.xxx.93.113
Zrzavci:

Komunikace s nimi zlepšuje náladu, zmírňuje stres a normalizuje krevní tlak.

………. já nevim. Jsem jen poloviční majitel kočoura. Ten je ovšem schopen mi jinak zcela znormalizovaný krevní tlak vytočit nahoru tak, že právě hrozí, že mě šlehne. Páč když jdu, a přizabiju se o něj cestou ze schodů…….. tak mi to min. náladu nezlepší 😀 😀 . Jemu možná jo, mohl by se pak chlubit svýmu rezatýmu kámošovi ze stodoly, jak velkýho tvora zabil, proti tomu ti potkani a lasičky jsou prt.

Přesně, jsem to teď četla muži a taky k tomu přistupoval takto. Jo, prý stačí Viktora v hale zaslechnout, jak skočl drápama na koženou sedačku a skrááááb…a jde ho šlak trefit😛 A ještě konstatoval, že naše kočky jsou pokažené, protože nepředou. Jediný, kdo občas a malinko předl byl Leonek. 

lesnizinka
lesnizinka 14.11.2024, 10:49:07 xxx.xxx.93.113

Teda taky nerozlišuju, ale když kámoškám z Prahy řeknu: no, jo, to je jiná, vy ste pražandy, to nepochopíte…Tak mi všechny řeknou😛 z nás ale není rozená v Praze ani jedna, všechny sme náplavy, i když třeba 40let😉 Takže v Praze by Pražana pohledal..😉 A já ani nevím, je to malé či velké pé?

lesnizinka
lesnizinka 14.11.2024, 10:45:18 xxx.xxx.93.113
balu:

Pražan/Pražák, Brňan/Brňák - nevnímám to moc rozdílně. O sobě říkám hrdě, že jsem Brňačka, ne Brněnka (Brněnka je řetězec obchodu s potravinami). 

Není Brněnka majoneza?😀 Vím, že mamka měla vždycky v receptech: jednu brněnku…

lesnizinka
lesnizinka 14.11.2024, 10:37:57 xxx.xxx.93.113
Zrzavci:

Myslím, že taky mám češtinářsky s kapucí - kapucou a kapucama problém. Asi jsem to nikdy vlastně asi nepsala????????????? Nevim, ale ! Kapuci miluju, co můžu mám s kapucí. Protože - právě nemusím mít čepicu, kterážto mě silně irituje už od dětství - stejně jako šátek, který mi v mrazech máma jako škvrněti vázala přes kušnu, abych nedýchala ledovej vzduch. Vždycky! jsem jí do toho obratem vykousala díru - když už jsem měla zuby teda, před tím nevím 😀 . Nesnáším, když mě něco omezuje. A čepice mi navíc vstává na hlavě jak královi v pohádce Sůl nad zlato, když se král hádá s křeslem 😀 😀 . Mám evidentně vadnou hlavu nejen uvnitř, ale i vně, protože prostě nejen, že v tom vypadám blbě, ale prostě mi to leze nahoru, nebo na oči, bez rozdílu velikosti. Jediná funkční byla lyžařská a to jen proto, že na ní vždy byly nasazený brejle, tak to necestovalo.

VIVÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ KAPUCA S KAPUCÍ

A přesně jak bylo řečeno, vyhodím ji přes bundu a když neprší hustě, nasadím kapuci a nepotřebuju deštník, mám volný ruce.

S kapucí naprosto přesně. Deštník jsem neměla asi 30let, pamatuju si, že asi někde ve skříni nějaký mám. Se psy jsem měla pláštěnku, když už jó pršelo. 

lesnizinka
lesnizinka 14.11.2024, 07:43:17 xxx.xxx.93.113

Taky dobré ráno😀 Je chladno, nahlásil se brigádník, tak toho musím využít buď jak buď. Snad nezmrznu. Mám venku ještě celkem dost práce. Musím do balíkovny pro azalky, které přišly včera a honem je ještě vysadit. Jsou pidi, půjde to celkem rychle, ale je jich 12, takže nějaký čas to zabere. 

lesnizinka
lesnizinka 14.11.2024, 07:40:01 xxx.xxx.93.113
Coudas:

Jo, tak jsem to slyšela. Možná z cap vzniklo cyp?

Spíš se jen ta dvě slova popletla, jsou obě nářečí, jsou podobná. Pražák je od toho moc daleko, tak neví přesně, jen jak se mu doneslo. Zrzavci, to není narážka, jen konstatování🙂

lesnizinka
lesnizinka 13.11.2024, 17:51:15 xxx.xxx.83.77

Jsem to sice napsala s i, ale ani nevím proč, klidně bych použila i tvrdé, protože co si tak pamatuju s mikinama nebo mikynama asi píšu, jak mám zrovna náladu😜 Ani vlastně nevím, jak je to správně(tak nějak tuším, že s měkkým, ale proč vlastně nevím, cizí slovo? A do kdy bude?😛) Jo a někdy schválně píšu ,,po našem", nebo vedle po slovensky třeba proto, že čestina pro to nemá ten správný výraz. 

lesnizinka
lesnizinka 13.11.2024, 15:46:19 xxx.xxx.83.77

Koukala jsem v bauhausu minule, že tam prodávají takové a teď nevím, protože jsem na to nešahala, jestli je to z gumy, nebo spíš taková nějaká pěnovka, jak karimatka, je to černé a je to, že aby vám neklouzalo třeba nářadí u cvičení v posilovně a nevím pod co ještě. Proti polystyrenu či té karimatce je to pochopitelně dražší, tak jsem to moc nestudovala, jen mi padlo oko, jak jsem šla kolem, že co to je. 

lesnizinka
lesnizinka 13.11.2024, 15:37:27 xxx.xxx.83.77

Byly sme na nákupech, takže to všechno čtu až teď. Ano holky, mastná pleť štve v pubertě, ale vrásky, ty nemusíte mít do konce života😉 Já, i když přiberu na tu horní polovinu těla spíš, než na boky, tak hubu mám jak vyschlá švestka, tam snad nemám gram tuku👎

Vlasy - myju 3-4 dny, myslím jak psala Buggyra. Vydržím i dýl, stejně mám culík, ale pak mě krom svědění hlavy, ty vlasy začnou normálně bolet, asi jak jsou právě obrácené do toho culíku. Od doby mytí moukou, jsem si k ní dělala domácí vosk na vlasy, protože jsem ani nepoužívala kondicionery, bo chemie. Vosk používám na konce doteď(cca 10cm odspodu) kondicionery už také. Vosk je z včelího vosku, kakaové máslo, jojobový olej, mandlový olej a pár kapek nějakého vonného dle preferencí. Akorát ty poměry už si nepamatuju. Ale budu to muset nějak dát dohromady, protože mažu poslední skleničku(ale rychle neubývá, dává se sotva oříšek) 

Čepice na hlavu nesnesu. Koupila jsem si jednu kvůli módě, druhou mi koupil muž, aby mi nebyla zima, když jsem s pejsama chodila v chumelenici. Jenže já prostě tu čepici nedám. Proto všechny moje bundy a mikiny mají kapuce, když je fakt hnusně, tak si tu kapuci dám. Teď mi ráno taky málem umrzají uši, ale to ne, to nedám. Zkusila jsem, jenže mi v momentě začne být na hlavu vedro a to nesnesu. Čelenka by asi byla lepší, ale to nenosím, tu nosí mamka. Asi by mi to vadilo na tom čele. 

lesnizinka
lesnizinka 12.11.2024, 21:42:16 xxx.xxx.83.77

A hospodyňka ze mě taky nikdy nebude😏 Mamka mi vždycky vypráví, jak jí zase sousedka hodila buchtu pro slepice. Co to je probůh? Buchta no, to byl recept na internetu, jsem to zkoušela a takto to dopadlo, úplně příšerná! Já jí na to: no jo, někdy jsou tam blbosti, někdy to poznáš, když ten recept přečteš, ale taky tam hledám recepty tu na buchtu, tu na oběd…V neděli jsem v telce měla jako pozadí puštěného Hrušku a paní pekla ananasovou bábovku. Buchta se dělá, vím, někde mám recept. Místo, abych ho našla, mrknu na NET, nějaký vyberu a jdu péct tu bábovku. Snad poprvé v životě se mi nevyklopila, urvala se v půlce, i když jsem píchala špejli, je nějak míň upečená, prostě asi díky tomu ananasu se trhá. V některých receptech byl i puding, v tomto ne. Zřejmě i ta absence pudinku bude na vině. Ale neměla jsem ananasový, tak jsem vybrala recept bez🙄 A vzpomněla jsem si na Buggyru, která levou zadní teďka bude péct 4 bábovky😛👍 Ty voe, to by dopadlo😏

Venku není ani stupeň nad nulou a kočky měly potřebu, jít někam dopryč. Doufám, že čučí v garáži🙄 Ježura papá. 

lesnizinka
lesnizinka 12.11.2024, 21:25:45 xxx.xxx.83.77

Tak už to z nich leze: jedna princezna Krasomila vedle druhé a když já si tu postěžuju, že jsem jak strašidlo už, tak prý: nestěžuj si furt, co si stěžuješ…😛 Tak teď si budu tuplem😜

lesnizinka
lesnizinka 12.11.2024, 16:00:35 xxx.xxx.83.77
Zrzavci:

Jo maso mám pořešený, to zvíře umřelo prdprásk a do tý doby si žilo volně, buď na pastvině - hovězí, nebo v oboře daněk. Ale neznám nikoho , kdo by pěstoval prasátka navolno. Jen jednou jsem viděla na výletě výběh a tam dvě ščastná prasátka.

Když si vzpomenu, vám je při ranní obchůzce vyfotím. Nejsou naše, má je tu nedaleko jeden známý.

lesnizinka
lesnizinka 12.11.2024, 15:41:01 xxx.xxx.83.77

A ještě dodám: Dublin, vy jste z Prahy, že jo? Tak ještě tak najít kadeřnictví, kde tohle umí, tady na vsi určitě ne, ani v nejbližších městech tomu moc nevěřím. Takže pokud s tím nemáte problém, hoďte mi prosím kontakt na to pražské, do SZ😉 Předem díky😀

lesnizinka
lesnizinka 12.11.2024, 15:36:18 xxx.xxx.83.77
Dublinbarzoj:

Když  už jsme u těch  vlasů tak jen pro ilustraci- domácí péče  a profesionál,   sice 2tisíce rozdíl, ale je rok klid. Pokud je kadeř fakt dobrý,  tak je to nebe a dudy🙈. Udělá  to tak, aby se snadno udržovaly a vypadaly, že  vlastně  je tak máme odjakživa. 

Obrázek Obrázek Obrázek

😲😲😲 tak to je nádhera, fakt čumím, učiněná víla Amálka👍 Nóóó, tak takové vlasy jsem měla naposled někdy v 24letech, ano, po návštěvě profi kadeřnictví, protože se fotila reklama na šampon. Někde to ještě mám, na diapozitivech🙂 Ale máte i normálně vlasy krásně husté, moje vlasy z celé hlavy jsou sotva třetina toho, co tam splývá vám😏

lesnizinka
lesnizinka 12.11.2024, 11:50:18 xxx.xxx.83.77

Jako v baráku pohoda, už jsem muži brblala, jestli je nutné tak moc topit, když venku je ještě teplo🙄 To bylo minulý týden, když denně svítilo ještě do oken. Včera se to teplo doma hodilo, to jo. O česneku přemýšlím denně, ale já se do země dostanu, až přemrzne pořádně(a zase povolí) I mamka mi včera hlásila, že na česnek zatím dlabe, že je zem jak beton zatím. U nás od povodní nekapnulo. Na tento týden byly hlášené tři dny deště, no v neděli ,,zázračně"🙄 zmizely. Tak zase příštěééé…

Objednala jsem ta nová světýlka, na přední část baráku a na borovice, nakonec asi na dvě. Neptejte se, kolik jsem za to utratila. Ale na pergole jsem je letos opět přetrhla, už vloni jsem je napojovala, předloni také, ale to strejda a ukázal mi jak na to. Teď jsem vzala takové ty závěsy(rampouchy) se tomu říká, prostě kratší delší kablíky na střídačku. Co netuším zatím a musím vykoumat, jak já to tam přidělám. Máme plechové opláštění(římsy) nějaké drátky, nebo háčky musím nějak namontit těsně pod…no nevim, nevim, jak toto dopadne😏 na pergole je to jednoduché, tam to jen přidrátkuju ke dřevu nebo vistárii. A namotat to na borovici. By mě šlak trefil. Dotaz: jdou ty dva řetězy spojit na jeden dlouhý? Ne. Jak to, tam bývaly ty propojovací koncovky vždycky, na těch vašich nejsou?. Za chvíli odpověď: já jsem se špatně vyjádřil jdou, ale musí se k tomu koupit takový spojovací kablík, ale my ho nemáme. A vemu ho kde teda, v nějakém elektru? No…to spíš na internetu někde. Nevím doprčic, proč jich alespoň pár nemají. Co já vím, co poptávat, jestli není víc druhů?  A zadruhé: zase někde zaplatím poštovné za pitomý kablík v hodnotě 5peněz👎 Nejsme Praha, mě to nikdo zadarmo nepřiveze☹️ A v neposlední řadě musím počkat, až to přijde, abych věděla, co objednat, čekat zase na to a teprve to jít motat na borovici. Abych to nakonec do Vánoc stihnula🙄 v mraze a sněhu to tam motat nebudu👎

lesnizinka
lesnizinka 12.11.2024, 10:16:53 xxx.xxx.83.77

Po tom včerejším vyzmrznutí, jsem dneska zrušila práce venku, je zase sychravo, mlhavo, budu raděj něco uklízet doma, k Vánocům. Třeba umyju některá okna, nebo poklidím skříň…ono se něco najde😏

Už pár dní, pozoruju, že Viktín za a) nechce maso a za b) se i ve zbytku nimrá. V neděli jsem viděla, že venku nakadil průjem😲 Včera zase nechtěl maso, tak jsem usoudila, že ho bolí břicho. Naservírovala jsem mu bezo pastu(vlastně už v tu neděli a zase včera) kapsičku už pak šel jíst. No dneska přijdu ráno do pracovny, bací mě smrad mezi dveřma, v záchodku opět průjem - kaluž a dvakrát po zemi nablito - jen voda😲 To už mě vyděsilo hodně😟 Ale jinak ven chodí, není to, že by jen ležel. Vzal si trochu maska, obešel si venek a zase leží(ale to dopoledne oni vždycky) Ještě si říkám: koupila jsem tomu venkovnímu Mackovi nějaké levné granule tady v hobby prodejně a viděla jsem Viktěnu, jak mu je z té misky vzadu u domku žere. Nevím kdy, v pátek, sobotu, neděli možná? Se utěšuju, že by to mohlo být tím. Uvidím, jak to bude pokračovat🙄 A to jsem si říkala, že je během 14 dní vemu na veterinu, na to přeočkování, už bude mít uběhnutou tu dobu, kdy nemohl. A teda doufám, že to není celé dílo Gucci. Ale Gučajzník, ta kadí bobky jak kamení a zvracet jsem ji nikdy neviděla. A vypadá (chová se) normálně.