Píchali jsme velmi bolestivé injekce, pak jsme už mohli přejít na tablety. Pozitivní motivace? Jo, ta byla: Viktěnko, musíš papat tablety, nebo budem muset zase jezdit k paní doktorce na pišuně a to bys nechtěl…Kocour ač trdlo 😉 myslím, že celkem dobře pochopil, nebrání se.
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Já to tušila🙄 Už večer jsem si nemohla sundat podprdu, protože dát ruce dozadu byl nadlidský úkol, no dneska…oblékání jde, ale svlékání topu po obchůzce, kdy je ještě tělo zpocené, to bylo něco, skučela jsem v pracovně tak, že muž přiběhnul, co se mi děje😏
Ano…nechcete někdo cuketu? 😜 Je mi to líto vyhazovat. Už jsem přemýšlela, že dám před barák krabici a budu tam dávat přebytky, ať si lidi berou, někdo třeba zahrádku nemá. Když jsem měla i strašně moc rajčat(už jsem množství sazenic omezila) tak jsem krabice nosila do pensionu důchodcům.
Dneska je tak nějak polojasno zatím a 20st…zatím. Musím se donutit jít to po sobě pouklízet😏Taky musím ještě zajít z druhé strany plotu vystříhnout to, na co z naší nedosáhnu. Moc se mi do toho nechce, protože soused kolem plotu neudržuje(má tam obilí a u plotu džungli) a já jsem vždycky celá doškrábaná a popálená od kopřiv.
Bodlinko, něco podobného jsme řešili před pár lety, praskl plech ve střešním žlabu, pod břidlicí, takže nebylo nic vidět, ale do obýváku zatékalo. Až třetí klempíř na problém přišel🙄
To néé, na tohle by žádná homeopatika nepomohla, snad jen podpůrná od bolesti a na lepší hojení. Trhanec😲 myslíš tu černou čáru? Právě jsem přemýšlela, co to má, od čeho a zapomněla jsem se zeptat Nikči😕
Já vím, že máš nárok, ale sim tě, vy jste lítali k doktorovi s odřeným kolenem? U nás se teda nelítalo ani s děckama, takové blbiny se neřešily. Jo, takhle přes celé stehno se nikdo neodřel, to je fakt, ale některé, třeba po pádech z kola taky nebyly malé. Pamatuju si jednu přes půl lýtka, ale vůbec si nepamatuju, co jsem dělala. Předpokládám, že dospělý člověk si tohle umí vyčistit, pořešit. A mimochodem, tohle žádný doktor řešit nebude, to dělá zdravotní sestra.
Ronjo, drozdy tu máme, ale ti hezky vyzpěvují, takže asi jiný druh😉 Já se v nich nevyznám, připadají mi všichni stejní.
Buggyro, rajčátka sbírám už 14dní, cuketu jsme měli předevčírem na řízky a přežrala jsem se tak, že málem prasknula😲 Máme to moc rádi, brácha si u mamky poručil na neděli. Mamka: cuketu? Je neděle…😏 Brácha: no a? Nevadí, já mám na ni strašnou chuť, v Praze nemáme😛 Dneska jsem zapekla vepřové na plátky se slaninou, cibulí, paprikou, bramborem a zalila smetanou, majoránku…a k tomu tzaziky. Tom vždycky brblá, že nic zapečené nemá rád a teďka že: kde je zbytek toho jídla, já si jdu a tu to není?!? V ledničce. A co je v tom hrnci? Namočené fazole na zítra. Aha, tak ty budeš mít fazole a já dojím to dnešní, jo?😉
Dneska jsem dostříhala oba dva ty živé ploty, jela jsem ranní a ,,noční"😉 První jsem stříhala od půl jedenácté do jedné a ten druhý od 18 do 21h. Uvědomila jsem si, že oba mají vlastně takřka jen jednu stranu a vrch, protože ze zadních stran je výsadba, takže tam je to jen omezeně. O to hůř se tam leze, takže vlastně nevím, co je lepší🙄 každopádně jsem vymyslela, že to nebudu uklízet, jen stříhat a snad to ruce vydrží, uklidit to můžu až zítra (všechno omést, povyhrabovat z kytek, pozametat z chodníku, naložit a vyvézt na kompost) Ruce to vydržely jen taktak, posledních asi 5m už jsem myslela, že ten plotostřih neudržím. Bolí mě na nich snad každý kousek, mám nateklý ukazováček, o ztuhlých ramenech ani nemluvím. Nechci to vidět zítra🙄 Přišly mi na veslování ty polstované kraťasy, no kdy něco budu schopná udržet v ruce nevím🙄
Hnisá snad ne, předpokládám, že to má rozmokvané. Přelít to celé betadinou a ano, mokré krytí, co se kupuje v lékárně na bércáky by bylo dobré. Pokud ne, nechat na vzduchu, ať to zaschne a zastrupuje se. Já bych teda s odřeninou k doktorovi nešla, není to malé děcko, aby s tím prudila doktory. Operovat jí to asi nebudou, že? A to ostatní jí může udělat mamka, neb si sama nejspíš nedosáhne. Je to jen odřenina🙄
Já bych brala všechen déšť světa..jenže příroda je jaksi proti😟 Předevčírem, jak jsem jezdila pole tím elektrickým rotavátorkem jako, že okopávala, tak jsem na tom suchopáru zlomila jeden nůž, respektive se to odlomilo z příruby. Hodný soused už mi to včera zavařil 👍
Ronjo, podle popisu ptáka neurčím, spíš by to mohl být Freddy Krueger😜 To mi připomnělo, že krkavce jsem nejmíň měsíc neviděla. A to mi připomnělo, že je sezona roháčů a na naší cestě je každou chvíli jeden rozjetý, někdy samec, někdy samička😢Řekla bych, že už tak 10ks👎
Tak Nikča už nám odfrnkne…Tak si to tam Niki pořádně užij, ať máš dlouho na co vzpomínat. Zrovna včera mi mamka říkala, že mluvila se známou, má tu taky vnuka na prázdninách - z Austrálie. Má tam obě děti, tohle je dítě dcery. Neumí skoro česky, takže je to ,,zajímavé"😏 A taky říkala, že syn tu nebyl 15let 😲 Jako jo, je to dálka. Ale sousedky švagrová je taky v Austrálii a je tu dvakrát ročně. Takže v tom to asi nebude👎 Obě děti utekly až doprčic🙄 kvůli otci. Ale ten už je 20let po smrti.
Niki ani nevím, jestli jsi někdy psala, že byl brácha tu, byl?
Venku je tma, že by si šlověk myslel, že budou padat ho.na s háčkama. Koukala jsem na radar a prd, má se za chvíli vyjasnit. Je teda 13st, zima jak v sýrni. Kdo by si myslel, že u nás někdy tento týden popršelo, ani náhodou. Ani kapka, takže se vraťme zpátky na zem🙄 Včera bylo zataženo většinu dne, tak jsem ostříhala první z tří tisových plotů(to se nemůže za slunka, hnusně to zežoutne) Jestli nestříhám tak vařím a čumí se na Wimbledon😉 To toho moc neudělám😉 Pořád chodím kolem jednoho hnusně zarostlého záhonu, co jsem nestiha ještě vyplet a než vůbec začnu, zaroste mi zpátky ten zbytek🙄Teď ale musím ty ploty. I tak už vím, že dneska stihnu snad druhý a třetí nevím kdy, protože na víkend už hlásí horko😕 Teda snad ho dnes zvládnu, bolí mě z t toho plotostřihu ramena jak blázen namožená, ani jsem tento týden neveslovala, jsem ráda, že se najím, jak se mi z toho klepou ruce. Letím nakrájet zeleninu k snídani, zbytek až pak někdy😉 Jooo, kočky nechtěly domů, spaly venku.
Ježíši ségra je trdlo, to jezdila nahatá? Má mít oblečení a chrániče! Zrovna dneska jsem říkala sousedovi, jen o dva roky mladšímu než já, ať na stará kolena na těch bruslích neblbne, nebo si něco zlomí…🙄 Toto mu ukážu jako odstrašující příklad. Néé, dělám si srandu, samozřejmě mu to neukážu, jen popíšu😉 Já už jsem se bála, že jsi snad odjetá. No chápu ten blázinec, kdyby jen doma, ale ještě v zahradě další sestava.
Nééé, nepadám na znak😛 ani nejsem v komatu😏 Já se líčím od nějakých 15, kdy jsem měla silné akné a tedy na sebe patlala tunu makeupu denně🙄 Teď si myslím, že se líčím střídmě, ale není to tak, když si projdu, co na sebe ráno napatlám😉 Ve výsledku je to BBkrém, korektor, troška pudru, troška lesku, zdravíčko na líčka, řasenka a barevný lesk na rty. Výsledkem je snad trochu pohledná baba. Než přijdu z obchůzky, je ovšem většina z toho jinde, než jsem to původně napatlala😜 U kadeřnice jsem nebyla 20let a stejně dlouho přemýšlím, že bych měla. Pak mi kámoška řekne, co tam měsíčně vyplázne za sumu a mě to nadšení zase přejde😏 Stejně nosím jen culík nebo drdolek pod kloubouk do zahrady.
Sem teď večer normálně musela vyhodit Viktína. Natvrdo letěl za dveře, i zapištěl. První pořád skákal v jídelně po kožených židlích(jak budou podrápané, tak nás chlap zabije oba, teprve dva roky zpátky jsme je dali nově přečalounit) Snažila jsem se odvést pozornost balonkem - to vydrželo chvilku. Pak semlel Gucci a to už letěl👎
Ha, ha Bobi, v tom bych rozhodně umřela, vždyť spím nahatá! Ani nevíš, když se teďka zchladilo, jak se těším do ložnice, jak se zachumlám do těch studených peřin, hezky si je zahřeju a vyhodím nohy ven…vlahý vzduch z venku na ksicht…
Ronjo, já jsem tam byla 8hodin, jednou jsem na WC fakt musela😏 Navíc bylo horko a pila jsem jak kobyla😛 Jééé, zrovna nedávno jsem muži říkala, co udělají s člověkem krásné vlasy! Nebudu říkat, koho jsem dávala za příklad, ale říkala jsem: koukej, jak je život jednoduchý s tak krásnýma vlasama. Žádná krasavice, přesto z ní ty vlasy udělají prostě atraktivní ženskou. Já se s těma pár plchama na hlavě můžu snažit a zbytečně prostě…Ale přeju vám to❤️ třeba se příště taky narodím s takovým hárem😎
A zapomněla jsem to: je do půli stehen😉 Já mám všechno krátké, do půli stehen, protože jsem prcek a ve všem delším jsem vždycky vypadala nějak…jak selka, divně prostě. I se mi líbily jedny šaty, obléknu je, do půli lýtek je délka prostě děsná a mamka zrovna: jo, šaty jsou to hezké, ale spíš tak na Kubelkové😛 ty v nich vypadáš nějak divně😏 No a teď jsem si koupila tu plisovanou sukni, co je moderní, ale já ji mám takřka po kotníky, to je lepší teda. Všechny šaty mám ale minimálně 10cm nad kolena.
Ale však já neříkám, že se občas ze sebe nesnažím udělat člověka…musím a snažím, ale jde to ztuha, je to těžší a těžší, protože ,,je špína zažraná"😏 Nohy dorasované atd. No po tom, co jsem hledala Viktína v těch kytkách a poleptala jsem si nohy na třech místech a poškrábala ostružinama….bych v botkách terno neudělala🙄 Ale občas jedem do té Prahy, měli jsme festival a měla být dovča. A když jsem botky viděla…ty prostě musely být moje👍 takové ,,hromnice"😉 Podpatky už taky moc nedávám, už jsem odvyknula, ale na klínech se chodí výborně👍 Jinak…nejsem nějaká sběratelka bot. Mívala jsem vždycky jedny kozačky, jedny podzimní, botasky a jedny sandály. A trekovky se psy. Poslední dobou jsem si koupila několikery boty, protože vyšiluju, když si chci něco obléct, co jsem si koupila taky, že se mi moc líbilo a ztroskotá to na tom, že k tomu nemám vhodné boty. Ještě musím hodit do placu😉 Koupila jsem si overal, takový letní, byl v akci. Dvakrát jsem ho nesla s ostatním k pokladně a dvakrát ho vrátila, že je to asi hloupé a muž mi řekne, jestli jsem se nezbláznila. Nakonec měl nebývalý úspěch, i cizí lidé mi říkali, že mi sluší. I Tomovi se kupodivu líbil, i když jsme mu pracovně říkali ,,dupačky", protože jsem chtěla jít na WC a přemýšlím: jak se s tímhle doprčic jde?!?😲 No musíte se prakticky svléknout celá😛
Téééda Buggyro, v tomhle do lesa? Ty voe, to by snad nešla ani Krainová😛 Do lesa bych si dala maximálně tričko a tepláky, v topu bych teda nešla, i tak přijdu vždycky doškrábaná. No u nás je v horku zbytečné do lesa chodit a v době kdy by mohly růst nějaké houby, už jsme poměrně navlečení😉 Jasně, že do turistických bot bych taky měla ponožky, protože mě teda sedere snad každá bota. A když jsme u těch bot, zapomněla jsem napsat, že jsem neodolala a koupila si krásné sandály. To jsem si tedy ještě myslela, že pojedem na dovolenou😏
Buggyro😄 a to si myslím, že jsem ve skutečnosti celkem zmrzloň😉 V kraťasech a tričku chodím už nejmíň dva měsíce. Pak mě někdo potká: jéé, vy už jste byli na dovolené(všichni tu víme, že jsme nebyli 16let) že jsi tak hezky opálená? Áno, na ,,maltě"😜
Ahááá, tak ,,prase století" vyhrává paní z kravína (a já, že já😉) Tak jako ale nehty si ostříhat mohla, ne? 😎
Včera…všechno vedle, jak už jsem psala👎 Byla šance z posledního mraku, takže jo, z toho napršelo 4,8mm přesně🙄 Naštěstí je alespoň dnes zataženo a zchladilo se, je 20,3st. Zajedu mamce plotostřihem ostříhat tisovou kouli před barákem - to se může jen při zatažené obloze, jinak to hnusně ohnědne. Musím začít i naše tisové ploty, ale ty si nechám až na zítra. Odpoledne mají přijet elektrikáři opravit osvětlení před barákem.
Ha, ha děkuju, ale to jsou geny, to není moje zásluha. 20let ,,práce v zemědělství" ti fakt na půvabu nepřidá. Zestárne a zhrubne ti kůže, nehty prakticky nemám, ruce sedřené jak stařena a nohy…ty jsme probraly. Jako jo, udržuju se jak se dá, abych nestrašila lidi, ale tohle v kombinaci s věkem je vražedná kombinace krásy, i když tam nějaká byla😏
Sardullah, mě teda klíšťáci nevadí dá se říct vůbec, na mě nelezou. Vadí mi jen to, že je denně vybírám, teda teď už jen z koček. Áno, stačí napsat a jelikož očkovaná samozřejmě nejsem, budu mít jistojistě zítra klíště s encefalitidou👎 A jelikož jsem psala vedle, že se tu nekrade, taky budem vykradení😛
Teď jsem se probudila v obýváku po obědě. Už mám pocit, že v tomto horku jen jím a spím, víc nedávám. V obýváku je 32st. Měla jsem pocit, že jsem asi už mrtvá, pečená. Vikťa od rána chodí a neví kam zalézt (stejně jako já) a funí s otevřenou hubou(stejně jako já😛) Koukám, že v Brně je bouřka, jak jinak že?!?🙄 To je ta bouřka, co není a nebude u nás, ale bude v Olomouci🙄 Ostatně jako vždy.
A ještě to vypadá dobře👍 jenže já bych to právě nedala😏 Mě se dělá mdlo jen při té představě ponožek na nohách. Dneska ani nemluvě, nebe je stále zastřeno, no 31st. I ten výlet dozadu pro zeleninu byl hnusný👎
Chodidla jak princezna je hezká představa, no pro mě nerealizovatelná. Navíc, mám i celé nohy hrozné, kůži jak hroch odjakživa, ne, princeznu z toho nevyrobím, jsem celá po tatínkovi😉 Naštěstí tu vizáž po mamce🙂
Jéžíš, ale některé ty výpady jsou hodně zákeřné, oboustranně😎
Jéé město, já nevěděla, moc si nepamatuju, kdo kde bydlí. Tak to jo, to je něco naprosto jiného, teda něco, co znám akorát z té TV😉
Ha, ha Bobi, na slovácku ano, tam jsou ,,svatí" všichni. To už ale nejsme my. Tady jsou lidi tvrdí a rázní, ohlídají se(a vyřeší) efektivněji než policie😜
Ha, ha dobré téma, akorát pro nás čuníky😛 Ale začnu tou tropickou nocí…když jsem otevřela dveře do ložnice myslela jsem, že umřu, že tohle prostě nejde dát. A to jsem preventivně zavřela okno, protože na terase se rozpaluje guma, kterou je pokrytá. Pořád se řeší, jestli se tam dá umělá tráva, aby to ochránilo tu gumu a nebo kolektory. Původně to měla být zelená terasa. Ale praží tam půl dne slunko, v létě se tam stejně nedá vlézt, takže zbytečnost. Takže jsem vlezla do ložnice, otevřela balkonovky dokořán, což vzhledem k té terase nijak nepomohlo. Odvedle jsem si vzala velkou kancelářskou vrtuli na stojanu, co se ještě i natáčí, nainstalovala ji vedle postele, aby na mě hezky fučela a usnula jsem snad do pěti minut, jak jsem z toho fučení byla nadšená. To, že fučí jen ten teplý vzduch už jsem neřešila hlavně, že se hýbal😜 Ráno se probudím, sice 25st ale zataženo! A vichr! Jak já byla nadšená, i to cvičení bylo s radostí. Jen jsem se teda modlila, aby slunko nevyšlo, než udělám okruh. Trochu se dralo, ale pořád bylo zastřené. Teď je 28st a svítí, ale taky trochu přes pošmourané nebe(jinak by bylo 33) Dnes ven stejně půjdu maximálně nakopat brambory k obědu. Když si dám do zahrady ponožky, do večera je mám tak od hlíny, kterou si u kopání apod. nafrncám do bot, že je to blééé. Takže si dám ,,crocsy" od ťonga a když jdu domů, cestou omáchám nohy v jezeře, vysypu z bot hlínu, vypláchnu je taky a nohy jdu rovnou pořádně umýt do sprcháče (teda většinou celá se osprchovat teď, v tomto počasí) do bazénové místnosti, kde jsem i koupávala psy. Příštěéé…se ten sprcháč musí udělat v mé pracovně! Vlezlo tam jen WC, co slouží jako výlevka a příležitostné WC. Pravda…máme malý barák😏 Pokud se jdu jen domů napít, dát jídlo kočkám atd, nohy si nemyju, jenže pak si vzpomenu, že jsem se chtěla na něco kouknout a NETu, takže sednu na gauč, jak prase, ale na gauči mám deku tam, kde mám to své ,,lehátko", takže případný binec, co ze mě opadá, jde na deku. Přijde Viktík a lehne si vedle na sedačku. Odejde a zůstane po něm na gauči ,,druhá kočka". Když ležím na gauči, přímo přede mnou jsou ty tři schodky do jídelny, obývák je oproti zbytku domu snížený. Schodky jsou oblíbené místo, kde dělají kočky binec, nahání a rvou se, takže jsou na nich neustále chuchvalce a ty pěkně vidím i na té podlaze v jídelně, kterou mám ze sedačky rovno očima.
Netrpím na praskání pat, ale když jsem si teď musela dát na slávu sandálky, drhla jsem špínu zažranou na chodidlech hodinu🙄 Udělat s tím dámu je problém a o rukou ani nemluvím. A to bez rukavic rozhodně nepracuju, ale nepomůže to.