Aktuálně: 3 233 inzerátů220 734 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 14.10.2024, 19:05:44 xxx.xxx.86.53

,,Já su tak ščasná"😀 Půl dne(no tak tři hodiny😉 ale je to balancování na 5cm šprušlích s plotostřihem) jsem špárala po pergole ve vchodě a stříhala vistárii. Mám to za sebou a přežila jsem, teda už skoro kupodivu, nesletěla👍 Sice možná nepokvete🙄 ale by nás za chvíli snad i vytlačila z baráku🙄 Má se stříhat v srpnu, jenže to se skoro nikdy kvůli vedru nedá a pak nebyl čas.

lesnizinka
lesnizinka 14.10.2024, 17:12:48 xxx.xxx.86.53

Pracovnu jsem zapracovala, tedy architekt na mé přání do návrhu baráku, ale znáte to…všechno trochu jinak nakonec. Skříň na tenisový bágl a věci, se změnila na skříň na spaní koček(tedy to určité oddělení) takže se na noc polovina nezavírá. Šuple na vysoké boty - kozačky, gumovky co se užívají do zahrady nebo se psy…se využilo jako dílenská sříň na nářadí, co musí být doma při ruce. Toaleta na odskočení si z venku, kdy je člověk jako prase a nechce se mu zouvat tam sice je(nechala jsem ji předělat, původně to byla jen výlevka k úklidu) ale zoufale tam chybí a už nijak nevleze sprchový kout, jelikož přes tu místnost chodíme do domu(v pracovním) Takže se člověk z toho špinavého sice na místě svlékne, ale těma zablácenýma nožkama ťape přes celé přízemí na druhou stranu do sprcháče🙄 Takže sestřenku jsem při stavbě baráku přesvědčila o nutnosti tohoto řešení, pokud má člověk zahradu ne jen na kafe a cigárko, ale na práci😉

lesnizinka
lesnizinka 14.10.2024, 12:12:09 xxx.xxx.86.53

Niki, ani jsi nepsala, že máš víkendovou akci!👍 No tu ti nezávidím😜(mě by tam nedostal ani párem volů, já bych určitě ,,byla marod"😉) ale vím, že tebe tohle moc baví, tak je super, jak jsi si to užila👍 Akorát domrzačit😜 jsi si se mohla i prací kolem zvířátek a zahrady..s tím mám teda bohaté zkušenosti😏 Minulý týden jsem si kupovala něco na sebe na tchánů oslavu a škrábanec přes celou ruku, asi 15cm. Tom hledí: a to máš co tohle zase?😲 A já vím?!? Asi někde v zahradě, nepamatuju si…🙄

lesnizinka
lesnizinka 14.10.2024, 12:00:05 xxx.xxx.86.53

Jó, tak ten potah na matraci Ronjo je hodně důležitý…tak ten nemám😜 Jako…celý život jsem ho nepotřebovala, prakticky se nepotím a to spím nahatá, takže ani pyžamo nevsákne😉 Ale stačil covid a po dvou dnech matrace jak prase👎 Pak jsem ji všemožně drhnula, ale nic moc stále. O mužově ani nemluvím, ten se potí šíleně neřkuli, že tam leží v 24st v zimě, v létě🙄 Koupila jsem mu alespoň ten chránič matrace, když je nemocný, propotil v noci chránič, přesunul se na mou postel a zahnusil i tu(svoji už má dávno) Máme drahé pravé kaučukové matrace, vyhazovat je teda nebudu, ale ten potah je taky už nevypratelný👎

lesnizinka
lesnizinka 14.10.2024, 11:52:38 xxx.xxx.86.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.10.2024, 11:12:11

Naprosto stejně, taky mě mamka nachytala, že se tam motám, musela jsem dělat, že hledám nějaké kytky na namnožení. Už je to myslím víc jak 5 let, co jsme jí pořídili novou postel s roštem a matrací (s bráchou dohromady) Měla ještě starou, co si pořídili s taťkou do nového baráku, dole nějaký umakart či co😏 prolomený…Matraci už měla asi 20let ,,novou", ale ta už byla taky děsná. 

Jo, jo Buggyro, matrace je důležitá👍 U vás včera pršelo a ještě tolik?!?😲 U nás trochu pomrholilo, asi 10minut. 

lesnizinka
lesnizinka 13.10.2024, 19:23:19 xxx.xxx.86.53
Orionka:

Ono je to takové praktické, říkat tchýni jménem a posléze, když přijdou vnoučata, tak babi. Snáz se to udržuje po rozvodu (rozchodu) mladých.

Jenže my jsme prostě trošku😉 jiní. Jak jsem psala, muže rodiče jsou o 30 let starší, takže říkat jim jménem se prostě nedalo. No a děti nejsou, takže se to nezamázlo ani tím babi-dědo😏

lesnizinka
lesnizinka 13.10.2024, 19:11:52 xxx.xxx.86.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 13.10.2024, 17:36:37

No nevím, hryzec se motá v zelenině, topinabury má kousek v kompostu, kam se natáhnuly asi při čištění zahrady a nevidím, že by je tam nějak vylikvidoval. Jinak jak jsem psala, objevily se v jednom místě, kde nic pořádně nerostlo, Tom říká: no a, jsou hezké, nech je tam. Po pěti letech zabraly obrovský prostor a vytlačují všechno, co tam původně bylo👎 Zatím si lámu hlavu, jak je odtud dostat a nemuset použít herbicidy. 

Na rýmy netrpím, mám rýmu ,,jednou za 10let"😉 Dutiny, tak to vůbec, to jen vím, že existuje😏 Zase mám často problémy s průduškama, to máme dědičné, po dědovi. 

lesnizinka
lesnizinka 13.10.2024, 19:02:59 xxx.xxx.86.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.10.2024, 17:38:23

Jiné to je, ale je to příklad toho, že máma nemusí být jen jedna. 

Tak jasně tchýni, co má ,,důtku s výhradou",  nikdo mamka říkat nebude😜

lesnizinka
lesnizinka 13.10.2024, 16:07:08 xxx.xxx.86.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 13.10.2024, 15:12:34

Tak to sice jo, ale u nás je třeba i místo s křídlatkou, které se za 20let, co tu bydlím nerozrostlo vůbec a totéž akáty, nebo spíš opačně: když jsem byla dítě, bylo tu všude hodně akátů, vysazené podél náspu trati na zpevnění velkého svahu i ve městě jako okrasné stromy…už z nich nezbylo skoro nic natož, aby se rozrostly. 

lesnizinka
lesnizinka 13.10.2024, 15:00:16 xxx.xxx.86.53

Topinambury se mi příšerně rozrostly v zahradě(potřebovala bych nějakého toho hryzce, či divoké prase půjčit😛 jinak se jich nezbavím🙄) takže jsem si právě říkala, že bych je mohla začít vařit. No nevím, tohleto asi nepůjde. Už jsem si přečetla, že nadýmají😏

Já je nesadila, objevily se samy. 

lesnizinka
lesnizinka 13.10.2024, 14:55:26 xxx.xxx.86.53

Jo, jo s maminkou jsem to taky mockrát slyšela, ale ona to tak úplně pravda není. Když malému dítěti umře máma, vychovává ho macecha(hnusné👎 když je to děti milující žena) Pro dítě je to maminka, jinou nemá. Moje teta vyrůstala taky s mou babičkou, protože její maminka umřela u jejího porodu a děda se oženil znova a měli další tři děti, taťku, strejdu a druhou tetu. 

lesnizinka
lesnizinka 13.10.2024, 11:33:02 xxx.xxx.86.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 13.10.2024, 10:44:06

A tak to přece jakákoliv zelenina. A to jich ani nebylo tolik, já měla asi 6 kousků😏 

lesnizinka
lesnizinka 13.10.2024, 10:34:29 xxx.xxx.86.53

Dotaz pro ty, které jedou zdravou výživu😉 Zapomněla jsem napsat, že tcháni mají jistě ten covid(jistě, protože už ho má i švagr, co tam bydlí) takže na oběd(aby sme nemuseli vařit😉) jsme jeli přes kopec na Slovensko, mají tam kačení hody. Muž měl stehno na topinamburech, byly takové na uhlí opečené. Dával mi ochutnat. Mělo to hmm…zajímavou chuť. V první chvíli mi to přišlo bléé, nahořklé, divná pachuť, ale když jsem to rožvýkala, už mi to chutnalo(já jsem je kdysi zkoušela jen uvařit, jako brambory) No večer oba nafouklí jak balony, smrad jak v Cařihradu😛 Krom té kachny, to bylo jediné, co jsme jedli oba, takže podezření na ty topinambury. Máte někdo zkušenost? A přitom je to táááák zdravé😲

lesnizinka
lesnizinka 13.10.2024, 10:27:06 xxx.xxx.86.53

Jani ještě k filmu…no vždyť to říkám, nic pro mě😉 Problémy s početím, dětma, adopcema, či co tam ještě bylo se netýkají ne jen mě, ale nic takového jsme neřešili v celé široké rodině, ani žádné umělé oplodnění. U nás byli všichni těhotní i dřív, než by chtěli😛 A já se to nikdy nedozvím. V celé rodině se čeká, na koho padnou ta dvojčata, protože tety jsou dvojčata. Jejich děti nic, tak bych ta postižená možná byla já. Tak to byla u mě taky dobrá antikoncepce😜

No ano vlastně, babi, dědo tchánům standardně, tím se hodně vyřešilo😉 a děti byli většinou hned, pomalu dřív, než se dotyční vůbec začali oslovovat😉

lesnizinka
lesnizinka 12.10.2024, 21:47:21 xxx.xxx.86.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 12.10.2024, 21:36:06

Ne-e, neviděla. Jestli je to o dětech, tak záměrně ne, něco se mi mate, že mi ho doporučoval brácha a já si pak při prvních scénách klepala na čelo, jestli se nepomátnul. Ne, film o rodinkách s dětma (jestli je to on a zase to nemotám😏) fakt ani omylem, to ne, že mě nezajímá, ale přímo mě to irituje😛

lesnizinka
lesnizinka 12.10.2024, 21:37:01 xxx.xxx.86.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.10.2024, 21:30:12

Á no jasně, díky👍 vím co je to za film, ale nevím, proč se mi ty názvy smotaly (teda vím, alzheimer😏) V prvním ještě Hrzán, ve druhém Menšík, Čenský tuším?

lesnizinka
lesnizinka 12.10.2024, 21:12:50 xxx.xxx.86.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.10.2024, 20:06:00

Ano. A jak jí mám říkat, paní vy? Prostě mamka ..…ová.  Ještě doplním, že oni mě znají jako 14leté dítě, kdy jsme s mužem začali chodit.  A teď si uvědomuju, že v nějakém filmu, kde tuším Žilková hrála snachu, taky říkala ,,maminko vy". Alespoň se mi zdá. No nevím, jestli si to pamatuju dobře🙄 Že by Svatba jako řemen? 

lesnizinka
lesnizinka 12.10.2024, 18:57:17 xxx.xxx.86.53

Nějakých pár věcí po rodičích, prarodičích si myslím nechá každý, na památku, o tom žádná. Ale oblečení, nošené…mi přijde takové…nechci nikoho urazit, ani mu ublížit, ale pro mě prostě ne. 

lesnizinka
lesnizinka 12.10.2024, 18:49:40 xxx.xxx.86.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 12.10.2024, 17:56:37

Ano, všichni jsme vykali, tady to v generaci rodičů bylo normální, oni svým rodičům onikali: ,,tatíčku říkali ste mě", tak my vnuci automaticky: babko, dědo vy. Ale tato generace už skoro vymřela a tím to končí. Tomovým rodičům, letos mají 80. vykám také, taky říkám mamko vy. Tom jim samozřejmě tyká. Já své mamce také samozřejmě říkám ,,mamko ty", Tom jí říká Kačko ty. 

lesnizinka
lesnizinka 12.10.2024, 14:51:56 xxx.xxx.86.53

Uf Jani, staré hadry…promiň, ale v oblečení to není. Mamka po taťkovi nechávala oblečení celkem dlouho protože prostě…jí to nijak nezavazelo, barák je velký. Pak zjistila, že je to cítit plísní, protože ložnice jí vlhne a vyházela to. Po rodičích to všechno vyházela do měsíce, dopadlo by to stejně, protože barák zůstal opuštěný, netopí se tam, vlhne, všechno by akorát tak zplesnivělo a daly se do toho myši. Máš vzpomínky, fotky, hadry nosit nebudeš…

Já vím, i svoje oblečení si dlouho necháváme(teda já určitě🙄) i když ho dávno nenosíme a ani nebudem, protože jsme z něho třeba ,,vyrostly"😜 Zrovna v týdnu jsem si dávala do skříně nové, co jsem si koupila a hleděla na ta ramínka s hadry, co fakt určitě oblékat už nebudu, páč mi není dvacet a vážně by to bylo trapné, jen mi bylo líto dát to pryč, protože zachovalé. No ne, jen co bude ošklivo to sbalím a zavezu do kontejneru na šaty, nebudu plnit další skříň👎