Není liška jako liška, některá je Bystrouška😉 Moje lišky jsou( byly) pro mě neškodné. Sousedé se slepicema měli jistě jiný názor, ale kdo je chtěl, tak si je řádně zabezpečil.
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Ona není kastrovaná? Samozřejmě, jestli byla diagnostika správná, od compu nikdo nezjistí. Brali jí krev na veškeré rozbory? Nemám zkušenost ani u psů, měla jsem jen samce, natož tak u kočky.
Tak to si myslim, že bude prostě psychické. Vždycky nadávám mamce: tak ty zachrápeš u televize a do postele už jdeš prvoplánově s tím, že určitě už neusneš, protože jsi se prochrápala, zase se budeš budit a nespat a číst si a bla, bla…No a co?!? Proč to vůbec řešíš, jsi v důchodu, je úplně jedno, jestli spíš v noci, nebo se pak dospíš odpoledne, nebo usneš nad ránem a probudíš se v 11h. No a co?!? Prostě to furt neřeš!🙄
😀
A jen taková otázečka: nezachytil by i tohle holter? Nevím přesně, co všechno zapisuje právě, mamka ho měla na fibrilace a je to už 15let, Bobi ty vlastně na co?
Dokud byla ohrada koňáků, liška tam bydlela a vyváděla mladé pravidelně. Koňák, byť myslivec, si ji tam hýčkal, hlavně kvůli dětem. Jenže původní majitel pastviny(kterou měli koňáci od revoluce v pronájmu) se zadlužil a v dražbě ji koupil takový místní vykuk. Obávám se, že na to doplatily i lišky😢 Nechodí ani na kompost😢
Tak já usnu tak do dvou vteřin…a aniž bych chtěla😜 Kdykoliv si sednu, mám problém neusnout. Onehdá v metru mi problesklo hlavou: ty voe, musíš fakt dávat pozor, aby jsi náhodou neusnula, jak to na tebe byť jen trochu půjde, hned se postav! Protože mi najednou cuknula hlava…známe😏
Taky jsem si přečetla, nikdy jsem to neslyšela a ani se nedivím, je to poměrně vzácná záležitost.
Jani nevím, proč sis myslela, že by jsi tohle mohla mít?😲 Podle popisu by jsi se asi dospělosti nedožila.
Jestli chrápu? Nevím, jestli chrápu normálně, ale občas mě vzbudí, když zachrápu v polosedě u telky a zakloní se mi hlava. To zachrápu a probudí mě to. Jinak si myslím, že každý člověk občas chrápe, častěj pochopitelně ti, co leží na zádech, protože je to fyziologicky dáno.
Jo Buggyro nevím, jestli by se vám spaní na břichu líbilo, mě z něj právě(když se tak probudím) pak bolí bedra, protože jak mám hlavu o něco víš na polštáři, jsem pitomě prohnutá právě v bedrech👎
Buggyro, na těch zádech spíte kvůli problémům se zády(bery, žebrem…)? Když budete spát na boku, žádné problémy se dýcháním mít nebudete. Já i když se snažím naopak spát na zádech, povede se mi to jen, když nechtěně u nějaké činnosti usnu. Jinak usínám jen a pouze na boku a budím se na boku s tlamou zabořenou v matraci, nebo právě co hůř na břichu s ksichtem zabořeným v polštáři a zmuchlaným jak šarpej👎 Ale nepřestávám dýchat a nebudí mně apnoe😜
Náááhodou, nevím jak jinde, ale u nás doktoři, obvoďáci jinak, jak s diagnozou se kterou jste přišla, nepracovali. Vlezete do ordinace a doktor: tak paní, co vám je, na co to vypadá? A vy: pane doktore, bolí mě v krku, hrůza jak to pálí a škrábe, mám čepy na mandlích, podruhé v životě mám angínu. Sestři, tak tu máme paní s angínou, napište recept na….A vy: to beru, to nepomáhá, bude to chtít ATB. Aha, no ano, sestři napište tedy paní ATB, ať se jí uleví. Koukne do krku: ano, ano je to angína. Děkuju, nashle, odcházím s receptem🙂 Teď máme nového, ale mezitím už jsem přešla k doktorce, která je nemlich to samé. Teda byla jsem tam asi před 7 rokama. Nový je prý mladý a přepečlivý…říkala mamka. To bude ten, jak nemá rád pacienty s diagnozou, asi by sme si nerozuměli😉
Vahine:Zdravím, děkuji za optání 😊 docela na prd. 🤦♀️ Řízli mi to horizontálně, a to prý není šťastné řešení. To mi řekla známá sestřička. Mávla jsem nad tím rukou, ale ukázalo se, že je to pravda. V pátek mi vyndali stehy a odpo mi to do poloviny ruplo a dooost to krvácelo. Vyfotila jsem to, ale nebudu to sem dávat, aby někdo nevrhnul 🙈 já pak málem omdlela… ošetřila jsem to a ošetřuju dál opět se známou sestrou z chirurgie po telefonu, chodím po patě, na noc zavazuju a smrdím doma. Bojím se, aby to zase neprasklo a aby se tam nedostala infekce. Paradoxně to po večerech bolí víc teď než těsně po zákroku. Howgh.
Jinde moc nečtu, takže nevím nic, fuj, copak máte?😲 A nééé, vidět to fakt nechci, to ste uhodla😉 Jen mě tyhle medicínské věci zajímají👍
A mlaďošky😉 Niki chlapa poslala úplně dopryč😉 a nemáme tu vyjádření Elišky…ta je asi ještě ve věku, kdy ani my jsme si oddělené ložnice neuměly představit.
Sago 27st a zavřená okna…to je přesné👍 Já když v létě přijdu do muže ložnice(vzbudit ho a udělat si hygienu) tak to je jak když otevře brány pekelné🙄 První letím a otevírám okna a to je pak řev, že průvan. ,,Jakový dopr… průvan, venku je celou noc 23st!"😏
Psi moc nechtěli do baráku, natož do ložnice v patře. Nikdy nebyli ani v patře zkontrolovat, báli se vysokého schodiště, přitom máme normální schody. Gucci jak píšu, přichází po vistárii nad ránem do ložnice, nechá se pohladit, lehne do rohu postele, ale i odtud byla párkrát skopnutá, takže raděj na zem nebo do křesla. Vidí, co v té posteli dělám, takže by ji ani nenapadlo zůstávat vyloženě v mé blízkosti😏 A ano, usínám do vteřiny, klidně v polovině věty, s odličovacím tamponem v ruce, lampička svítí do rána, dokonce už jsem usnula i se sklenkou vody, že jsem se jako chtěla před spaním napít. Dole u telky běžne usnu se sluchátky v uších, kdy mi do nich telka hraje. Vzbudí mě něco maximálně nad ránem, kdy už jsem vyspaná, ba přespaná. Jinak by mě nejspíš ukradli i s postelí nevím, že tříská bouřka, záclona lítá nad postelí, bouchají vichrem otevřené dveře a prší mi dovnitř…
A nemůže spát každý jinde?
Buggyra:Ta moje je jednostranná a má se právě obracet jen “zadkem dopředu” 🙂 A nikoli převracet.
Taky tak.
A zrovna dám k odděleným ložnicím: Ronja to krásně popsala👍 Nový barák - krásná ložnice zhotovená na míru. Spala jsem tam asi 5let. Muž jezdil na dlouhé služebky i dvakrát do měsíce, takže vlastně sama stejně. Pak změnil zaměstnání, pracoval téměř pořád z domu, spal doma, umřel Berry a změnil se nám spánkový režim. Já usínala u telky ve 20h a pak půl noci koukala na televizi - nemohla spát. Muž usíná kolem půlnoci, musí mít horko, ticho, tmu, vzbudí ho i jen mé otočení na posteli a já…já tam doslova rejdím, když jsme spali onehdá na hotelu nadával, že celou noc skáču jak klokan a praštila jsem ho. Když jsme se minule vraceli z Prahy jsem to právě rozebírala. Proč, proč bych si měla (oba) dobrovolně ubírat ze svého komfortu? My jsme navíc většinu dní spolu doma, tedy Tom pracuje na compu v pracovně, já buďto v zahradě, nebo v kuchyni, ale jsme spolu mnohem víc, než běžně lidi a nerozdělujeme svůj volný čas ještě mezi děti(už ani mezi psy😟) Objetí bych nesnesla, je mi pořád horko, nohy mi trčí celou noc zpod duchny a většinou i ven z postele. Pusu a dobrou noc si dáme na chodbě, než se odeberem každý do své ložnice. Jelikož jsem večer nepoužitelná, sex u nás večer snad ani nikdy neprobíhal, máme na to celé dny😉 Spíš bych řekla, že problémy nastávají proto, že děti, většinou ještě nacpané v té posteli, nevyspí se nikdo a nervozita a nasranost stoupá, až to někdo nevydrží👎 Je mi jasné, že na bytě ještě nedostatek místa…to se blbě řeší🙄
Doron 😄😄😄 A koukám, že nové matrace se nám tu ale hóóódně rozmohly, snad je to nakažlivé😜 Já mám teda matraci z Ikei, koupila jsem si před pár lety novou postel(do své ložnice) aby byla taky vysoká a dřevěná a dostatečně velká (140) protože právě v ložnici společné máme na míru taky vysoké. A já v noci ,,cestuju" po posteli, tak musím mít prostor😛 A matrace do ní je taky těžká jako prase, když ji chci otočit, nasmýkám se s ní jak magor.
Jen nevím, jestli to za těch 15let, byla stále stejná liška, nebo už její potomci, tedy spíše dcery. Když vyvedla liščata, vodila je taky k nám, nevím proč si oblíbili a co trénovali na kurtu(tenis asi ne😉) ale kradli tuby s míčky, rozhazovali je po kurtu a roznášeli po zahradě. Co odešli psi, lišku jsem neviděla, u misky jsem vždycky našla jen ježuru😟 I jsem se ptala koňákové, protože v jejich ohradě má pod hruškou noru. Taky mi říkala, že ji už nějakou dobu neviděla😟 Kuna tu taky chodí, stejný případ, celou dobu co tu bydlíme na strategických místech zanechává bobky, aby bylo jasno😉 Ale tu jsme u misek nikdy neviděli.
Tak na to úplně nespoléhejte😉 Postavili jsme si dům na konci vesnice, zjevně v místě, kudy měla liška trasu. Chodila dál přes náš pozemek tak, že přeskočila dvoumetrový plot, snědla co našla v kompostu, prošla celým pozemkem, kolem baráku a vyšla ven výpustí pod cestou, která z pozemku vedla. Měla jsem dva velké psy, dvě kočky. Měli mezi sebou domluvené příměří asi, kočkám neublížila, psům chodila dožírat misky, tři metry od nich ležících. V průběhu doby, nám psí kamarádi udělali do plotu díry, tak jsem je nezadrátovala a liška nemusela skákat přes plot. Drůbež jsme neměli, ani by to nešlo, chodila klidně kolem poledne.
,,Já su tak ščasná"😀 Půl dne(no tak tři hodiny😉 ale je to balancování na 5cm šprušlích s plotostřihem) jsem špárala po pergole ve vchodě a stříhala vistárii. Mám to za sebou a přežila jsem, teda už skoro kupodivu, nesletěla👍 Sice možná nepokvete🙄 ale by nás za chvíli snad i vytlačila z baráku🙄 Má se stříhat v srpnu, jenže to se skoro nikdy kvůli vedru nedá a pak nebyl čas.
Pracovnu jsem zapracovala, tedy architekt na mé přání do návrhu baráku, ale znáte to…všechno trochu jinak nakonec. Skříň na tenisový bágl a věci, se změnila na skříň na spaní koček(tedy to určité oddělení) takže se na noc polovina nezavírá. Šuple na vysoké boty - kozačky, gumovky co se užívají do zahrady nebo se psy…se využilo jako dílenská sříň na nářadí, co musí být doma při ruce. Toaleta na odskočení si z venku, kdy je člověk jako prase a nechce se mu zouvat tam sice je(nechala jsem ji předělat, původně to byla jen výlevka k úklidu) ale zoufale tam chybí a už nijak nevleze sprchový kout, jelikož přes tu místnost chodíme do domu(v pracovním) Takže se člověk z toho špinavého sice na místě svlékne, ale těma zablácenýma nožkama ťape přes celé přízemí na druhou stranu do sprcháče🙄 Takže sestřenku jsem při stavbě baráku přesvědčila o nutnosti tohoto řešení, pokud má člověk zahradu ne jen na kafe a cigárko, ale na práci😉
Niki, ani jsi nepsala, že máš víkendovou akci!👍 No tu ti nezávidím😜(mě by tam nedostal ani párem volů, já bych určitě ,,byla marod"😉) ale vím, že tebe tohle moc baví, tak je super, jak jsi si to užila👍 Akorát domrzačit😜 jsi si se mohla i prací kolem zvířátek a zahrady..s tím mám teda bohaté zkušenosti😏 Minulý týden jsem si kupovala něco na sebe na tchánů oslavu a škrábanec přes celou ruku, asi 15cm. Tom hledí: a to máš co tohle zase?😲 A já vím?!? Asi někde v zahradě, nepamatuju si…🙄
Jó, tak ten potah na matraci Ronjo je hodně důležitý…tak ten nemám😜 Jako…celý život jsem ho nepotřebovala, prakticky se nepotím a to spím nahatá, takže ani pyžamo nevsákne😉 Ale stačil covid a po dvou dnech matrace jak prase👎 Pak jsem ji všemožně drhnula, ale nic moc stále. O mužově ani nemluvím, ten se potí šíleně neřkuli, že tam leží v 24st v zimě, v létě🙄 Koupila jsem mu alespoň ten chránič matrace, když je nemocný, propotil v noci chránič, přesunul se na mou postel a zahnusil i tu(svoji už má dávno) Máme drahé pravé kaučukové matrace, vyhazovat je teda nebudu, ale ten potah je taky už nevypratelný👎