S praktiky…zrovna jsme to probírali s mužem. Jedna věc je, že se mi absolutně nelíbí to s úhradovou vyhláškou. Ne, že bych tomu rozumněla, ale z toho, co bylo popsáno nechápu ani trochu, proč jsou za stejný výkon rozdílně placená ta, která pracoviště. To by mě taky nasr… Ale: u nás praktik dělá denně 4h! Pokud si pamatuju, některý den tam ani nebýval. A víceméně všechno, krom ťukání do compu, dělá sestra. Jediné, co mi udělala doktorka - změřila tlak.
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Bobiš už má pomalovanou nohu a čeká a pozdravuje🙂
Fikovnice:Ty, taková zahradnice, a neznáš houby? 😉 Já si vystačím se znalostí asi 8 druhů… O víc se ani nesnažím…😄
Na houby jsme jako rodina nechodili. Taťka je nejedl, mamka se do lesa bála. Chodila jen babča - za mlada. Já jsem začala, až jsem se sem vrátila. Ty co sbírám znám, ale křemenáče ani netuším, kde tu rostou. Já v zahradě(jako zahradnice😉) si pěstuju klouzky, podborové, májovky a čirůvky fialové🙂 (kecám, rostou tu samy😛)
Nejste. Co tak slyším, většina mužů(otců) mateřské mléko ochutnala.
U nás to není kůrovec, nemáme smrkové lesy. U nás je to (byl to) starý les, takže hamižnost. Od revoluce šla postupně polovina CHKO k zemi👎
A Sunarka byla teda ještě co? Ten název mi už něco říká, jako bych to už doma viděla (brácha je o 4 roky mladší)
A jo, máš pravdu👍 už si vzpomínám. Babča říkala, že je z lesa nosili, já jsem na něj snad v životě nanarazila. Kozáky jo, to mi taky sestřenky ukázali místo, kam jsme na ně chodiliy několik let - než ho Lesy vyrubaly😠
Jako, že zadara? Ahááá, já to pochopila, že lístek byl jen něco jako potvrzenka, že ho fakt potřebujete, ale zaplatit jste ho museli. Zkusím se zeptat zítra mamky, jestli si pamatuje, jak to se Sunarem bylo tu.
U nás se janek říká, ale já nevím kterému, babči už se nezeptám, jedině zítra tety. A my doma zas takoví houbaři nejsme😏
Viděla jsem několik reportáží na toto téma, přímo v obci, přečetla jsem tady ten článek. Na mě to naopak působí dojmem, že je tam problém: předkladatel petice&starosta. Je onen pán majitel stavební firmy, která to nedostala? (nic o tom nevím, jen píšu, jak to na mě působí) Kdyby byl problém s územním plánem, nikdo by stavbu nepovolil, to se řeší až na Kraji (u nás se nedávno měnil, tak to vím) A: starosta to a starosta tamhleto, ani se s náma nebaví….Každá obec má zastupitelstvo, které jedná, řeší, jde to na jeho hlavu. Taky není náš starosta můj favorit, ale zodpovědné je celé zastupitelstvo.
Jenže to se vám může dít i sousedy v paneláku. Děcku, co už chodí do školy, snad není problém vysvětlit, jak se věci mají. Že jsou staří lidi už díky nemocem občas zmatení, můžou být až agresivní a umírají. Každé dítě má zpravidla dvě babičky a dva dědečky, neřkuli pra… A argumenty matek nebyly výmyslem novinářů, ale bylo to natočeno, tu reportáž jsem viděla.
Jestli sunar dorazil, tak by za něj peníze nedali, protože jich neměli nazbyt, zato krávu ano. A lidi se rodili i před rokem 1950.
Taky se mi hned vybaví hysterka a už vím i to y😉 A hysterku mám zakódovanou, protože na ty jsem doslova alergická🙄 A to mi připomnělo: zachytili ste někde reportáž o stavbě domova důchodců v Lidči? Naproti škole? Že se občané vyjádřili v referendu proti? Ptali se na ulici matek a ty krávy zpovykané(jinak se to nazvat prostě nedá, ještě ty hysterky by tam sedly) že: ale my teda nechcem, aby se děti ze školy dívali na to, jak tam věčně jezdí sanitky a pohřebáky…No ano ty krávo, tak až to s tebou doma sekne, tak tam chcípni, aby dětičky náhodou neviděly sanitku👎Sem myslela, že mi prdne cévka, nad takovou neskutečnou blbostí některých osob…
Teď si uvědomuju, že před pár lety zahradu pravidelně navštěvovali 4 bažanti. Několikrát se tu narodili zajíčci. Obojí v době, kdy chodila liška. Bažanta jsem tu neviděla tak 10let, zajíce letos jednoho - myslím v okolí.
Já a nejspíš většina lidí starších než já, byla odchovaná na kravském mléce, matky šly do práce u mě už po 6, u starších po 3 měsících a zbytek zařídila kráva. Náhražky ještě nebyly, teda byla rýže, kterou se to taky řešilo. Takže ne, mlékem děti nikdo nezabil. U lidí tolerance s věkem klesá? No tak třeba příbuzná měla taky nějakou intoleranci a do nějakých 6let mléko nemohla. Doporučili poté zkoušet jogurty, různé mléčné výrobky. Dneska je jí 15 a už mléko v jídle může, samotné ho tedy pro jistotu nepije.
Jsme rodina, která má na mák závislost (že by ty opiáty?!?😜) Za komančů jsme příbuzným do USA posílali mák na buchty - naučili je péct rodiče - Češi, jenže mák na ně v USA koupit nemohli. Většina balíků prošla. Když přijeli do Čech, nám blikaly oči na dolary, oni koukali na mák, jako by sme měli doma zlatou žílu😜 Přišlo jim neuvěřitelné, že si ho můžem jen tak pěstovat. Takže získali pocit, že komouši jsou vlastně skvělí😏
U nás taky ne. 14st, celkem chladný luft, určitě na mikinu to bylo(i jsem ji měla) Krátkodobě, s těma odpadkama, nebo těch 70m do schránky to člověk přeběhne i v tričku a šortkách, jak chodím doma, ale na delší pobyt takhle venku to u nás není.
kometa:Jestli jsem četla správně tak ne, protože Bobča včas nevysadila lék na ředění krve.
A jak to s tím souvisí? Řezat do ní budou tak jako tak. Mně naopak málem neoperovali, protože jsem včas nevysadila HA.
Reni, kopíruju, co psala Bobča, ať to nezkomolím a vy to zbytečně nehledáte: Operaci by to až tak neškodilo ,ale po vpichu do zad by to mohlo krvácet dovnitř..
To sestřenek místo s dubáky, co nám kdysi ukázaly, je taky v prudkém kamenitém svahu, kde by mě ani nikdy nenapadlo, že by hřiby rostly. A také jsme to lozily místy po čtyřech a když jsem blbě šlápnula, jela jsem po zadku několik metrů, než jsem se o něco zastavila. Niki to je ale taky nádhera (Janu jsem ještě ani nestihnula pochválit) úplně vám holky závidím, tu už to hříbky přestalo bavit😏
kometa:.jen mě trochu štve ta narkóza,naposledy mi po ní bylo špatně,a to tak,že velmi
A to nenabídli epidurál?
Jestli jsem četla správně tak ne, protože Bobča včas nevysadila lék na ředění krve.