Aktuálně: 3 728 inzerátů211 283 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 09.08.2024, 15:55:43 xxx.xxx.92.232

Nestíhám🙄 Megííí, já už jsem to kdysi dávno psala na Faunu, takže se trochu budu opakovat. Tady bývalo úplně normální počasí, normálně pršívalo, za celý můj život nikdo neřešil nějaké sucho, tady spíš povodně, když tál v horách sníh. Když jsme začali stavět, v roce 2007, vytopily nám deště všechny základy, tenisový kurt plaval, musel se celý projekt předělat a oddrenážovat. V roce 2012 přišlo první sucho, poprvé za můj život, i co mi říkala bezmála 90letá babča, nikdy to nezažila. A teď se to opakuje, každých pár let katastrofa, mezitím  jen o málo lepší. Proč? Netuším, i když jsem se tomu snažila přijít na kloub. Osobně si myslím, že je to tím, že nám ,,drahé" Lesy ČR vykácely hory kolem. Ale nejsme u Prahy, takže tady to nikoho nezajímá, nikoho nezajímá že a proč tu už neprší👎 Nejsou tu žádné měřící stanice, takže ty profily sucha, horka a nevím čeho se měří 30km odtud, o poměrech u nás nemají tam nahoře šajn. Jediné, co se měří je vodnatost potoka, aby jim nepřetekla😉 Morava. 

lesnizinka
lesnizinka 08.08.2024, 22:03:48 xxx.xxx.92.232

Bobi, zapomněla jsem ti napsat, že ty jsi včera? neplánovaně hrála, my jsme tedy plánovaně byli na koncertě v Luhačovicích🙂 Samá kultůra tu😉

lesnizinka
lesnizinka 08.08.2024, 22:00:55 xxx.xxx.92.232

Těžko se přestěhuju, když jsem si tu postavila barák a vybudovala zahradu…víceméně za všechny naše peníze. Když něco budujete vlastníma rukama 20let je to jiné, jak si koupit barák tu a támhle. Vy jste si také stěžovala, že vám letos prší málo, ale předpokládám, že od té doby vám napršely hektolitry a ryby jste před zdechnutím v potoce zachraňovat také nemusela…Zahradu zalévat z vodovodu? To bysme museli odkoupit Vodovody a kanalizace😜

lesnizinka
lesnizinka 08.08.2024, 20:25:53 xxx.xxx.92.232

Ne, že by nepršelo dneska vůbec, to bych měla jiný hysterák!😏 Ráno se u nás utvořil nějaký mrak a 10minut pršelo - 11,5mm, neplánovaných👍 To, co šlo jako velké bouřky - 0,5mm👎

lesnizinka
lesnizinka 08.08.2024, 17:06:10 xxx.xxx.92.232

Jde pásmo bouřek, přes celou republiku, od západu k východu. Bouřka nad náma, bouřka pod náma, u nás se opět utvořila díra😈👎 Je tu ještě někdo koho to minulo? 

lesnizinka
lesnizinka 07.08.2024, 12:48:00 xxx.xxx.92.232

Teprve teď to čtu a koukám: jak to, že je odtud nevytáhne liška? 

lesnizinka
lesnizinka 07.08.2024, 12:42:43 xxx.xxx.92.232

My sme byli dva dny na cestách - Vysočina, Praha, přes Kolín domů. Po dlouhé době to nebyly ,,dostihy", přes to, že jsme nakonec jeli až v pondělí dopoledne, stihli jsme v Praze i navštívit partu kamarádů. Já jsem si stihnula koupit chybějící kosmetiku a semena rukoly, která u nás nemají(po letech mi ji na jaře blb brigádník poryl🙄 Nepomůže tyčka a ,,ryj jen potud"😎) Si Niki představ, že jsme se zastavili v Brně na nákup a já, že si na cestu skočím do mekáče na zmrzku. Přiběhnu tam a ,,vyprodáno" - všechny zmrzliny😲(kupuju si stejně jen sunday s čokoládou a karamelem navíc) Vy nemáte zmrzlinu?!?😲 On se nám pokazil stroj…Myslela jsem, že mě klepne😏 No moje zlatíčko mě odvezlo jinde, na mc drive, trochu jsme si zajeli, ale tam naštěstí fungovali👍 Psala jsem na mobilu, houby na to viděla, takže ani moc nevím, co jsem tam stvořila. Jen jsem koukala, proč tam mám jakousi 6ku😛 Co zajín? 

lesnizinka
lesnizinka 06.08.2024, 19:48:47 xxx:xxx.6afc:53b8

Niki, ja bych dala v prve rade seno a oves, klidne vlocky. Zelene zatim radej ne, at se nenafoukne. A vodu samozrejme musi mit.6

lesnizinka
lesnizinka 06.08.2024, 11:57:00 xxx:xxx.6afc:53b8

Ronjo, nemam tucha, klidne mohl. Mate tam vlky? My medvedy, teda urcite medveda, jednoho. Kdysi jsem se psy hluboko v horach ve snehu narazila na stopy ve snehu, se stazenou prdeli jsem s nima valila nejkratsi ceytou do civilizace. Clovek si rika, ze pred prasetem, nebo tim vlkem vyleze na strom a na psy zarve, at utikaji domu, ale na medveda jsem teda plan nemela🤔

lesnizinka
lesnizinka 06.08.2024, 09:46:56 xxx.xxx.146.34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 05.08.2024, 22:07:26

Mamka vzdycky varila pudink ze dvou litru, byli sme 4, takze aby my decka jsme meli na dvakrat. Kakaovy se zavarenyma jahodama a piskotama. To by zkysalo, takze se daval do lednicky. Ale ten prvni jsme samozrejme taky jedli poloteply, protoze by sme to nevydrzeli😉

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2024, 20:57:02 xxx:xxx.f1b6:e2e6

Skraloup na pudinku neni totez jak skraloup na mleku😉 Ten bych nedala, zatimco  velky tlusty kakaovy skraloup …mnam😜

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2024, 16:57:16 xxx:xxx.f1b6:e2e6

Kruti maso s cuketou na pivu - vcera jsem chtela upotrebit cuketu a kruti, tak jsem zadala do vyhledavace a vypadnul tento recept. S ryzi, fakt dobre pro ty, co maji radi ne mdla jidla. Muz se olizoval😀

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2024, 16:49:23 xxx:xxx.f1b6:e2e6

Jani,nejsem fanynka Djokovice, proste ho moc nemusim. Normalne bych fandila Alcarazovi. Ale vzhledem k tomu, ze Djojovic se drzi na spici uz dlouho, olympijskou jeste nemel a s o generaci mladsim Alcarazem dokazal drzet krok, si myslim, ze si tu medaili5 zaslouzil moc a byla jsem rada, ze vyhral👍❤️ Alcaraz ma moznost vybojovat priste, ted uz povyhraval kde co, tak at si ji i trochu zaslouzi😜

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2024, 16:49:23 xxx:xxx.f1b6:e2e6

Jani,nejsem fanynka Djokovice, proste ho moc nemusim. Normalne bych fandila Alcarazovi. Ale vzhledem k tomu, ze Djojovic se drzi na spici uz dlouho, olympijskou jeste nemel a s o generaci mladsim Alcarazem dokazal drzet krok, si myslim, ze si tu medaili5 zaslouzil moc a byla jsem rada, ze vyhral👍❤️ Alcaraz ma moznost vybojovat priste, ted uz povyhraval kde co, tak at si ji i trochu zaslouzi😜

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2024, 22:19:53 xxx.xxx.93.40

Jak píše Megíí. Já jsem spíš pro modernější věci, ale vy si barák zařizujete postaru, aby to neznělo tak blbě, tak v rustikálním stylu😉 tam by se nějaké to dřevěné obložení nazeleno asi hodilo👍

Niki, bouřku těžce závidím😟 Vím, že kalorické tabulky teďka frčí, já si říkám, že nějaké počítání kalorií není nic pro mě, tak jsem se zatím ani nekouknula, jak to má jako fungovat. Asi už se nic složitě počítat nemusí, ale nějak mě to neláká, protože bych musela přemýšlet, co můžu sníst a ne na co mám zrovna chuť - jak funguju teď😏Nebo je to úplně jinak??

Mám to fakt Niki stejně. A to: musíte prostě překopat své myšlení a úplně změnit způsob stravování, životní styl…to prostě ale nechci🙄 V podstatě žiju asketicky v hodně věcech, nepiju, nekouřím, sedím doma většinu roku, začala jsem pravidelně cvičit, už nemám psy… a to by kurňa mohlo stačit, rozhodně nehodlám svůj život změnit do ,,poslední molekuly"👎

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2024, 17:13:52 xxx.xxx.93.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 04.08.2024, 13:58:35

Přesně tak🙄 Volala mamka: dopr…to snad není možné, co ty dvě tam předvádějí, to bych i já snad zahrála líp😜 To co hrály posledně, bylo stejně hrozné, jen soupeřky byly ještě horší(kupodivu to ještě šlo😏) Člověk by si myslel, že trenéři s nima sednou a proberou se ty chyby a jak se to má hrát. Nejspíš ne, piánko, olympiáda je pro naše sportovce jak jsem pochopila ,,hromadná veselice".

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2024, 10:56:26 xxx.xxx.93.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 04.08.2024, 10:11:45

😛 vždyť to říkám, postavu jako já. Když trochu zhubnu, zhubnou mi i prsa. Já jsem spokojená, že jsou zase celá zpátky v podprdě, ne tak Tom😜

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2024, 10:38:38 xxx.xxx.93.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 04.08.2024, 05:19:45

Jani, Černá Hora moře samozřejmě má, ale tu jsem teď neřešila, na tu jsem koukala v zimě, po nějaké reportáži v telce. U toho jsem koukla i vedle na tu Bosnu a tam jsem si jistá nebyla, protože jsem si to nepřiblížila. 

Kačka je dobrá, než začne nervit. Ke konci, už to měli nahnuté, zkazili oba co se dalo. Tak jak ti kluci včera, to byl děs-běs i od Macháče, který se v deblu vyšvihnul. Jeho deblový spoluhráč je právě ten Číňan, co bral stříbro, kluci spolu už nějakou dobu hrajou a jde jim to. Ta Číňanka naopak v deblu kopyto, to bylo našich jediné štěstí, jinak byli v perdeli😉

P.S. Číňani jsou poměrně vysocí, z asiatů jako národ asi nejvyšší.

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2024, 21:47:38 xxx.xxx.93.40

Zapomněla jsem napsat, že po měsíci u nás sprchlo. Asi mám být ráda - 15mm, jedna skorobouřka a pak ještě takový deštíček. Na momentální zalití to bylo, stromům to bohužel nijak nepomůže, ty už žloutnou a letí z nich listí😟 Včera mi u smíšené čtyřhry málem prdla cévka. Ještě, že mě předtím strašně moc potěšili šermíři, ti to zvládli úžasně, hlavně skvělý Jakub Jurka, děkujem👍 No a pak ten tenis😏 Nakonec vyhráli, ale to byl tak děsný výkon a takové nervy, že jsem se ani nedokázala z první a zřejmě jediné zlaté medaile radovat, nebyla jsem schopná to rozdýchat. A dnes to hoši pěkně pohnojili. Všichni by měli jít ,,někam s hlavou", protože tak to posr…, to se hned tak nevidí. Oni všichni fakt dokážou prohrát i neprohratelné🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2024, 10:53:52 xxx.xxx.93.40

Buggyro do Bosny??😲 Tak to mě popravdě vůbec nenapadlo, ani nevím, že se tam jezdí. Oni mají přístup k moři? Na mapách jsem kdysi koukala(tuším v zimě) a připadlo mi, že ne. Říkala jsem Tomovi, že jim taky ti nenažraní Chorvaté mohli kousek toho pobřeží nechat, mají dost. Ale to jsem původně koukala asi na Černou Horu, si vzpomínám.

Aha, teď to vidím, koukla jsem pořádně, mají tam takový kousíček vystrčený…😉 No jo, Chorvati by přišli o slavný Dubrovník😏