Celé to dopisuju teď ráno, protože jsem u toho usnula😎
Uf, teď jsem skončila a nemám asi hotovou ani půlku. No nic, ráno si přivstanu a půjdu zamést před zahradním domkem, tam je taky pěkný binec natahaný: seno, z políčka hlína…
Auta…Zrovna minulý víkend jsem kroutila hlavou nad tím, že neteř si koupila nové auto…jenže ojeté. Yetiho. Když ho tcháni nadšeně popisovali poprvé, tento ,,detail"vynechali. Ona je doktorka, takže nepochopím, proč si konečně nekoupí auto, co nemusí třikrát do roka vozit spravovat. U nich v rodině je to takový ,,folklor" už asi😉 Mají 4 auta, všechno ojetiny a pořád je nějaké nepojízdné🙄
Na svoje elektrické jsem si zvykla tak rychle, až jsem byla sama překvapená. No áno, na lepší se zvyká rychle😉 Onehdá jsme s mužem jeli z Prahy, to tedy jeho hybridem a jsem mu říkala, jak mají všichni plnou hubu: blééé, elektrické auto, to si nikdy nekoupím…a jsem si 100% jistá, že párkrát se v něm projet a už do jiného nevleze. Je to neskutečný komfort, všechno funguje samo, na tlačítko, nemusíš ho zamykat, nemusíš řešit parkování (s hromadou kamer a hlídáním tě nepustí do něčeho to narvat, když nezabrzdíš, zabrzdí to samo) Nepřepínáš dálkové, přepíná si samo. Pustíš si klimu a vychladíš auto třeba půl hodiny před tím, než někam jedeš(my z koupání, kdy stálo venku na parkovišti) Zrychlení jak letadlo, nemusíš se bát předjíždět(ani já, co se ploužila kilometry i za traktorem) Nevím tedy, jestli se to týká i těch levnějších elektroaut, to nemám srovnání.
Probudila jsem se v šest a šla to pozametat. Při té příležitosti jsem zjistila, že je hnusně zaplevelený skleník a musí se k němu i sekačkou přejet cestička, to dělám celkem často. Ale byla rosa, nešlo to ještě. Po cestě k baráku jsem pak našla, že i pod břízama je napadaných větviček na cestě - taky se to musí ještě zamést.
Taky jsem zjistila, že vůbec nepíšu o kočkách😏 Viktíček co je zdravý, žije prakticky venku, jak Gucci. Oba se teď v těch vedrech vyspí doma cca do 17h(Vikťa dřív) a pak už jsou až do rána někde venku. Mladí sousedi si pořídili kocourka. Dnes jsem se zastavila na výzvědy, protože už několik dní ho vídám u nás, motá se kolem psí boudy a studny. Vikťa už ho objevil, seděl na cestě a pozoroval ho. Je to odrostlé kotě, jmenuje se Kvído a kolegyně ho prý měla v bytě a chtěla se ho zbavit (nějaká kráva asi😠) Oni mají mimino, tak kočka byla v plánu pozděj, ale když to tak vyšlo, tak si ho vzali a bydlí v garáži, protože doma kočku nechtěli, chtěli na ven. Dva dny prý z garáže nevylezl, ale právě už špacíruje, i u nás😉Na venek si zvykl překvapivě rychle👍 Je hezky vybarvený, takový dohněda, jak tygřík. A když jsem k nim zezadu přišla, měli otevřené francouzské okno v obýváku a chodil uvnitř😀 Za chvíli, co jsem s nima mluvila vyšel zase ven a šel prolézat skalku. Budou kastrovat. Akorát se dost bojím, že Viktík za ním vyleze ven, k nim a hoši vlezou společně na silnici, protože ani jeden není zvyklý😕 A nebo do tlamy NO, co mají další sousedi na dvorku👎