Aktuálně: 3 727 inzerátů211 269 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 17.08.2024, 10:25:16 xxx.xxx.95.188

Celé to dopisuju teď ráno, protože jsem u toho usnula😎

Uf, teď jsem skončila a nemám asi hotovou ani půlku. No nic, ráno si přivstanu a půjdu zamést před zahradním domkem, tam je taky pěkný binec natahaný: seno, z políčka hlína…

Auta…Zrovna minulý víkend jsem kroutila hlavou nad tím, že neteř si koupila nové auto…jenže ojeté. Yetiho. Když ho tcháni nadšeně popisovali poprvé, tento ,,detail"vynechali. Ona je doktorka, takže nepochopím, proč si konečně nekoupí auto, co nemusí třikrát do roka vozit spravovat. U nich v rodině je to takový ,,folklor" už asi😉 Mají 4 auta, všechno ojetiny a pořád je nějaké nepojízdné🙄            

Na svoje elektrické jsem si zvykla tak rychle, až jsem byla sama překvapená. No áno, na lepší se zvyká rychle😉 Onehdá jsme s mužem jeli z Prahy, to tedy jeho hybridem a jsem mu říkala, jak mají všichni plnou hubu: blééé, elektrické auto, to si nikdy nekoupím…a jsem si 100% jistá, že párkrát se v něm projet a už do jiného nevleze. Je to neskutečný komfort, všechno funguje samo, na tlačítko, nemusíš ho zamykat, nemusíš řešit parkování (s hromadou kamer a hlídáním tě nepustí do něčeho to narvat, když nezabrzdíš, zabrzdí to samo)  Nepřepínáš dálkové, přepíná si samo. Pustíš si klimu a vychladíš auto třeba půl hodiny před tím, než někam jedeš(my z koupání, kdy stálo venku na parkovišti) Zrychlení jak letadlo, nemusíš se bát předjíždět(ani já, co se ploužila kilometry i za traktorem) Nevím tedy, jestli se to týká i těch levnějších elektroaut, to nemám srovnání. 

Probudila jsem se v šest a šla to pozametat. Při té příležitosti jsem zjistila, že je hnusně zaplevelený skleník a musí se k němu i sekačkou přejet cestička, to dělám celkem často. Ale byla rosa, nešlo to ještě. Po cestě k baráku jsem pak našla, že i pod břízama je napadaných větviček na cestě - taky se to musí ještě zamést.

Taky jsem zjistila, že vůbec nepíšu o kočkách😏 Viktíček co je zdravý, žije prakticky venku, jak Gucci. Oba se teď v těch vedrech vyspí doma cca do 17h(Vikťa dřív) a pak už jsou až do rána někde venku. Mladí sousedi si pořídili kocourka. Dnes jsem se zastavila na výzvědy, protože už několik dní ho vídám u nás, motá se kolem psí boudy a studny. Vikťa už ho objevil, seděl na cestě a pozoroval ho. Je to odrostlé kotě, jmenuje se Kvído a kolegyně ho prý měla v bytě a chtěla se ho zbavit (nějaká kráva asi😠) Oni mají mimino, tak kočka byla v plánu pozděj, ale když to tak vyšlo, tak si ho vzali a bydlí v garáži, protože doma kočku nechtěli, chtěli na ven. Dva dny prý z garáže nevylezl, ale právě už špacíruje, i u nás😉Na venek si zvykl překvapivě rychle👍 Je hezky vybarvený, takový dohněda, jak tygřík. A když jsem k nim zezadu přišla, měli otevřené francouzské okno v obýváku a chodil uvnitř😀 Za chvíli, co jsem s nima mluvila vyšel zase ven a šel prolézat skalku. Budou kastrovat. Akorát se dost bojím, že Viktík za ním vyleze ven, k nim a hoši vlezou společně na silnici, protože ani jeden není zvyklý😕 A nebo do tlamy NO, co mají další sousedi na dvorku👎

lesnizinka
lesnizinka 16.08.2024, 12:54:14 xxx:xxx.37d0:66d4

Bobi teda chodit po meste - by bylo po me🙄 Vcera z koupani jsme se s mamkou vecer stavovaly v Kaufu a kdyz sme vystoupily z auta, klimatizovaneho, bylo to presne jak z letadla v Thajsku, uplne to cloveka prastilo😮 Pisu z mobilu, protoze ta pracovita😛 to vzdala a jela se koupat! Po obchuzce jsem malem zdechnula. Pak jsem letela konecne pozametat pod tema pergolama a to uz mi bylo jasne, ze vic nedam. Dneska udesne horko, na rozdil od vcerejsich posmurek nebe vymetene,sem tam teda mracek, ale jeste ani pred slunko nevlezl. No a vecer se z toho asi zblaznim,budu muset uklizet snad do rana👎Neva, radsi tak. Tady jsem jak v raji, to je pro me vrchol blazenosti, moct si cely den plavat😀

lesnizinka
lesnizinka 16.08.2024, 07:47:23 xxx.xxx.95.188

Ne fakt, kdybych nemusela, tak v tomto počasí prstem nehnu👎 Mimochodem, zahrádka vypadá podobně zuboženě stejně jak u Ronji. Už to ani neřeším, jsme bez vody. Jediné čemu uleju, jsou rajčata. Snědli jsme výborné tři cukrové melouny, ostatních asi 5ks provrtali slimejši a shnily. Dva dny jíme mňam vodní, ještě je tam jeden, víc nenarostlo. 

lesnizinka
lesnizinka 15.08.2024, 23:03:58 xxx.xxx.95.188

Aby nedošlo k mýlce: pracovitá fakt nejsem, momentálně jsem lemra líná se záchvaty uklízení před nahlášenýma návštěvama. Jinak by sme tu v tom bordelu zdechli😏 Respektive jinak to tu udržuju ve stavu, aby sme to tu ještě poznali😜 Se mi nechce, když vidím ty špinavé zdi a k malování se nikdo beztak nerozhoupe. Myslela jsem, že dáme nějakou tu krátkou dovču, no začaly se nám kupit rodinné akce a začátek školního roku se blíží mílovými kroky, takže chlap už tradičně začíná vyšilovat a pojedem leda do někam😏 A taky jsem měla dneska slibovaný celý den plavání, Tom to zase maximálně pokrátil, přijel odpoledne, vykoupal se dvakrát a raděj odjel na nákupy😏 Já jsem si to maximálně užila, užila si to i mamka, která už nemá vnoučata na hlídání. Jelikož jsme přijely o půlhoďku dřív a stejně tak i odjely, páč nás konečně netlačil čas, tak jsem si dala jedno přeplavání jezera navíc. Super to bylo škoda, že to netrvá věčně😟 Normálně bych v tom vedru jela i zítra, ale musím se pustit do úklidu - pochopitelně jsem pod tím loubím ještě pořád chodník nazametla😎 Bohužel: večer jsme šli spát v 23.05, protože jsem do 22 umývala ještě ta horní halová okna. Lehnu, pustím telku, za 5minut blik a tma. Zkusím zapnout lampičku, co se mi po x dnech dokonce povedlo ji zhasnout než usnu a nic, tma. Za chvíli slyším Toma běhat po baráku, kontroloval jističe. Zjistili sme, že jede jen jedna fáze, ale u nás jsme vyhozené nenašli nic. A ráno to nešlo pořád, zjistili sme, že nejde polovina světel a zásuvek. Nešly telky, Wifina, vodárka, lednička…Mrazáky ve sklepě jo. Volali jsme na EOn, prej nikdo zatím poruchu nenahlásil. Když jsem pak za hodinu šla z obchůzky, chlapi už se houpali v ulici na sloupu. Vyšel soused vedle nich a brblal, že je to od doby, co si tam jedni dali na barák moře panelů poněkolikáté, co má na baráku přepětí. Já pak šla domů a on za těma montérama. Když jsem odjížděla na koupání v 11h, ještě to nešlo a chlapi nikde😲 Tom tam volal zpátky, jak je to teda opravené, když to nejde a prý to odjeli asi řešit jinam, protože odškrtnuté jako opravené to zatím není. Začalo to fungovat někdy ve 13h, Tom zkontroloval a povypínal, co se seplo a odjel k vodě za náma. Takže místo nějaké práce ráno, jsem lítala a řešila elektriku, obvolávala elektrikáře a sousedy, co se děje, proč to nejde🙄 V noci nad náma nejmenší mráček na světě a minuta pršené - jedem milimetr🙄 Teď v 19h tu byla nahlášená bouřka, ale od vody jsme odjížděli v těch 19 a bylo jasno, svítil měsíc, takže ani hovno. A to tam viselo ještě někdy v 16, že bude👎

lesnizinka
lesnizinka 14.08.2024, 22:58:22 xxx.xxx.95.163

Sem na sebe pyšná, všechno jsem zvládla, i umyla zbytek zadních oken. Ráno třeba ještě něco stihnu, než se pojedem koupat, třeba konečně zamést ten chodník pod loubím😏                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

lesnizinka
lesnizinka 14.08.2024, 18:31:21 xxx.xxx.95.163

Takže chodník jsem nedala, protože 35st. Když jsem vyšla na slunko před barák, měla jsem pocit, že už je to tady a skončila jsem v pekle😜 Zavolala jsem holce, co čistí koberce, neb ten v jídelně, béžový, špagátkový - byl černý👎 Hlavně tedy roh, co se přes něj chodí z kuchyně kamkoliv. Koberce jsou dva k sobě, aby byly pod celým jídelním stolem, velkým. Tak se různě měnily a přetáčely a už byly černé rohy všechny🙄 Na Vánoce to vždycky šudlím kartáčem, ale už to právě ani nešlo. Až sestřenky poradili holku od nich, co to profi čistí. Je jak nový - za 350 jeden. Hlavně, že to nemusím dělat sama😉 Takže jsem si moc nepoležela😉 koberce sbalit zavézt vedle do vesnice a za hodinu zase pro ně. Teď by sme měli naběhnout na vyčištění anglického dvorku, kde se za podzim - zimu vždycky nasbírá tuna bince - listí a zbytků z toho, jak sekáme rákos, všechno tam vítr nafouká😕 Takže se to jednou za rok v létě otevře(odsunou kovové rastry) a všechno vymete. Letos musíme ale nejdřív nandat do sklepa dřevo, které je vyskládané na rastrech u zdi. Takže další fáze je pak také uklidit zasviněný sklep🙄 Ještě bylo v plánu okna v hale zevnitř…no nevim, nevim jestli to dáme🙄

lesnizinka
lesnizinka 14.08.2024, 12:43:30 xxx.xxx.95.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 14.08.2024, 11:59:47

Já už jsem dumala, kde ta Bobča má být, vzpomněla jsem si, že jsi psala o Zdence, tak jsem čekala, že snad až budeš moct, se ozveš. A ty lítáš jak pometlo taky. Včera volala teta mamce, že se jí moc zhoršila cukrovka. Když jí ji našli, onemocněl strejda s tím karcinomem střeva. Teta se výsledků lekla, poctivě držela dietu, pak nervy kolem strejdy, hodně zhubnula a cukrovka se výrazně upravila. Doktorka jí vzala inzulín, byla jen na lékách. Po těch ale měla pořád průjmy, tak po cca třech letech nevydržela a nechala si je vyměnit. Mezitím umřel strejda a teta začala přibírat. No a teď prý výsledky horší, než na samém začátku. Prostě musí zase nasadit dietu, jinak to nepůjde. Ona si taky nic neodepře zase. 

Já jsem plela a zametala chodník - 200m skoro. Myslela jsem, že je po mě, neštěstí jsou tam i přistíněná místa. Mezitím pochopitelně ještě milion dalších věcí. Teď jsem se osprchovala chladnou vodou, abych se vzpamatovala a musím ještě umést chodník pod loubím, ten je dokonale zarostlý, tudíž zastíněný a snad to zvládnu i v těch momentálně 33st👎

lesnizinka
lesnizinka 14.08.2024, 09:53:28 xxx.xxx.95.163

Přesně Jani! Jezdí i 80letí a neříkej mi, že ti jsou zdraví🙄 A teď budeš makat a vyděláš si na pěknou dovču! Vidíš, i to by mohla být vize, proč to v té práci dáš👍 A příští rok se nám budeš chválit, kam frčíš, jo?😉Mě dneska plavání pro změnu padlo😟 Tom odmítnul, protože včera přijel na zkoušku a zdála😏 se mu studená voda, oproti před 14dny. Mamce se zkomplikovalo předávání vnuka taťkovi od snachy, má nějaké montéry na baráku, takže by stejně nemohla. Takže jedem až zítra, dneska musím udělat co nejvíc práce v zahradě a doma.  Tak valím, než bude těch 34st👎 bo je 29😈

lesnizinka
lesnizinka 13.08.2024, 13:02:17 xxx:xxx.ad76:7a24

Niki, trochu te poskadlim, my sme dneska zase u vody, dnes naposled s malym synovcem a zitra bude konecne klid, pojede zase i mamka, uz si odpocine a Tom konecne  taky👍 A dneska je posmurkane, nebe trochu zastrene, tak je celkem prijemne i mimo strom, pod kterym lezime. O vikendu mame u nas tu akci s kamosema, tak nez odjedem a po prijezdu sem si vytycila ukoly, co musim zvladnout udelat, vcera sem makala jak sroub do uplne tmy.

lesnizinka
lesnizinka 12.08.2024, 12:54:36 xxx:xxx.8952:46ee

Jo holky, pracka uz ma cosi za sebou, ale zasr…si ji osinama taky nechci, proto uvazuju taky nad tim kyblem a ruco. Susicku nemam, koupila jsem si paradni novy susak😛 chci susit venku.

lesnizinka
lesnizinka 11.08.2024, 23:48:41 xxx.xxx.92.232

Už jsem kdysi psala, že si myslím, že u nás jezevci vůbec nejsou. Nikdy o žádném nikdo nemluvil, ani myslivci. Teď už s nima nemluvím ani já, oba se odstěhovali. Jinak bych se zeptala, fakt by mě to zajímalo. 

Někdo psal, že kopal brambory a že prd. Vy Buggyro? My dnes. Brambory hezké, suché, velké a hodně. Jak jsem předpokládala, prožrané od slimejšů, ale fakt doslova kalamita. Tipla bych, že v každém dolci tak max. jedna-dvě dobré. Máme 4 a půl přepravky dobrých a cca 6 přepravek sežraných. Něco, co už bylo nahnilé, jsme ani nesbírali a nechali na poli právě. Byla to hnusná práce. Nejdřív v tom množství povybírat ty dobré a pak ještě znovu sbírat 3 řádky hnusných - pro slepice.  A to ještě tchýně: kolik jich máte? Říkám: 4 řádky jenom, nám to stačí. Měli jsme jen tři a kousek řádku ranných na ukopnutí. Říkala jsem Tomovi: ještě, že jsem se spletla, fakt bych nechtěla sbírat další takový řádek🙄 Ale já jsem to avízovala už pár měsíců, když jsem na jaře přišla ráno do zahrady a brambory byly doslova oblepené slimákama, byli na nich jak horolezci. To bylo jediné zelené, co v tom suchu na poli bylo. Bylo jasné, že jak bude sucho i v bramborách, zalezou do nich. A přesně tak🙄 Na jídlo nám to v pohodě vystačí, alespoň toho nemusíme štrachat do sklepa tolik a pak víc než polovinu zase vynášet na jaře vyhodit na kompost😏 Jen to prostě byla nechutná práce letos, ale zvládli sme to, šli jsme až večer, jak se zchladilo, kolem 19h, v 21.30 jsme měli i vrácený vyorávač. 

lesnizinka
lesnizinka 11.08.2024, 17:59:29 xxx.xxx.92.232

Také světlušky máme i doma, v zahradě, tedy měli jsme, letos jsem je neviděla ani u nás, ani v okolí, protože sucho😢 S Woruškou, když jsme večer chodívali kolem potoka, jsme jich jen před naším v křovinách potkávali hodně, bylo to krásné. On Worunka na nic moc nereagoval, panička - býk romantik, mu byla spíš k smíchu, jak tam nadšeně poskakovala a  vykřikovala:  Worunko koukej světýlka, to je nádhera viď?! Jsou to bludičky! Tak jsem si myslela, že psi je snad ani nevidí🙂

lesnizinka
lesnizinka 11.08.2024, 17:51:57 xxx.xxx.92.232

To jsou staré trekovky, takové letní, s tou děrovanou tkaninou nahoře, keeny. Jsou už potrhané, vzala jsem si je do zahrady na práci, ale úplně vyhodit mi je jich ještě škoda. Mě to vůbec, ale vůbec nenapadlo🙄 měla jsem plnou hlavu té práce, jestli to zvládnu, bylo vedro. už jsou nachystané na vyhození, ale stejně pořád dumám jestli by s tím něco nešlo. Ano Sarah. je to právě jak v těch tkaničkách, v celých botách. Málem jsem nedošla domů, jak strašně to píchalo. Stejně dopadly ponožky a to jsem si blbka vzala úplně nové👎Možná ještě udělám pokus, hodím to do kýblu s vodou na pár dní, změknout, jestli by to pak nějak nešlo třeba vykartáčovat? Vyhodit je můžu vždycky. Jen tento týden to nebude, nestíhám. 

lesnizinka
lesnizinka 11.08.2024, 12:38:51 xxx.xxx.92.232

Taky písnu k záchranné stanici. U nás je jedna, 40km od nás. Někoho jsem ,,zachraňovala"už nevím, co to bylo, absolutně si nemůžu vzpomenout, snad nějaký pták? Volala jsem tam, tak nějak je to nezajímalo. Tím to pro mě skončilo, zachraňuju už jen sama. 

Ještě dopíšu. Teď trochu častěj jezdím autem, ne nějak daleko, přes to vidím, kolik na cestě leží přejetých zajíců, opravdu hodně. O ježcích ani nemluvím, to mi přijde naprosto alarmující a mělo by se asi začít řešit, než žádní nezbudou. Řeší se žáby, kterých je podle mě moře, vždyť jedna žába má snad tisíc pulců. Vyjedu z vesnice a jen vedle ve vsi dva přejetí ježci za noc😢👎

lesnizinka
lesnizinka 11.08.2024, 07:44:47 xxx.xxx.92.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 11.08.2024, 07:19:35

Starali se o něj do smrti smrťoucí. A to teď myslím ironicky, protože k čemu to takovému zajdovi je, když bude zbytek života v zajetí? Prostě, buďto to Nikči zajda vybojuje, nebo skončí stejně jako většina: sežraný liškou, zastřelený myslivcem, nebo pod autem. 

Niki, nemyslela jsem to zle😀 protože já nic nepsala, jen to, aby se ti nenafoukl ze zeleného. 

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2024, 21:48:02 xxx.xxx.92.232

Pejskaři se setkávají s problémem osin častěj. Musela jsem projít po poli s obilím, spíš teda ovsihou a ostříhat z té strany živý plot. Když jsem se doplazila domů zjistila jsem, že mám tenisky totálně obalené osinama. Je to tvrdé, všude zapíchané tak, že pod tím boty není skoro vidět. Co s tím? Jelikož jsou hodně jeté první, co mě napadlo, je rovnou je vyhodit, protože při pokusu to nějak tahat, se to akorát zalamovalo a nevytáhnula jsem skoro nic. Jak to řešíte, když se vám tohle povede? 

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2024, 21:36:45 xxx.xxx.92.232

U nás taky nazdechnutí, byla jsem hezky nasr…jak je vedro a já musím něco dělat. V zahradě moc ne, na to ani nebyl čas, protože jsem zapomněla, že mám bráchovi zašít plavky, než odjedou zpátky do Prahy. Při té příležitosti jsem si zašila rovnou i tuniku, kterou jsem si včera vzala poprvé a rovnou si ji trhla na ramení o šípek👎 Tak jsem pak jen vystříhala a mázla herbicidem několik náletů (asi 30) a v půl sedmé večer jsme šli zvenku umít halová okna, což je balanc na vysokém žebříku a Tom podává nářadí. Ještě nás čeká totéž zevnitř, tam ještě ,,zavazí" truhlíky z kytkama, které se musí trochu odsunout a okna umýt i za nima. To už bylo příjemných 25st. a ještě ve stínu za barákem👍

No a olympiáda samozřejmě, ta to dost komplikuje😜práce se plánuje taky podle ní😎 Dneska skvělý den, Dostál zlatá, Ogrodníková bronz - to potěšilo moc👍

Niki, se zajdou jsem si to myslela podobně, že bude tak nějak na zahradě. Krmím toho ježka, mluvím s ním, dávám mu do misky, když v ní má čumec, do klubíčka se nemotá, jen ztuhne a čeká, co bude. Je na nás už zvyklý, občas vleze do misky i v pracovně. S kočkama je kámoš. Asi je to ochočené divoké zvíře😉 

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2024, 11:17:12 xxx.xxx.92.232

Staří lidi asi už tak bolest nevnímají. Tím boha nemyslím Bobču😛 chci napsat, že když byla mamka s babčou na tahání vody z kolene, babči bylo nějakých 88. Babča v pohodě, vysmátá, děkuju pane doktore, určitě to pomůže, mamka říkala, že když to jen viděla, měla co dělat, aby neomdlela a to ona narozdíl ode mě vydrží všechno😏

lesnizinka
lesnizinka 09.08.2024, 15:58:57 xxx.xxx.92.232

Stejně jako Fíkovnice, nemám odvahu to číst. Anonym ale nemůže vědět, že se to probírá na jiném tématu, já také čtu máloco.