No.. dva roky zpatky jsem dostala k narozkam od brachy gril. Jeste sme ho nevytahnuli1🫣My proste nejak nemame cas u nej stat. A kdyz ten cas mame, zase treba mame jine jidlo uvarene. K nam nikdo nechodi a strachat to kvuli dvema maskum k obedu, se nam nechce😉
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Kdyz nekde netrajdame, tak varim pravidelne, vicemene z vlastnich zdroju, krom masa. Mamka to taky ji i 4 dny, my max dva. Kdyz dojidali zbytky psi, bylo to super. Kocky…jedine cizi Macek, ten sni vsechno, zbytek kompost a liska. Pecivo mamce pro slepice. Kdyz nedojime zbytek ryze, berou me certi, kdyz to mam vyhodit, normalne bych to prave dala psu, asi si budu muset poridit alespon ty slepice🤔
Jely sme se koupat s mamkou, teda muz nas vyhodil a v 17h nas zase nabere,takze klepu ztezka z mobilu, prd na to vidim. Koprivy jsou hrozne, mam bohate zkusenosti. Na ruce uz to skoro nevnimam, ale minuly tyden se mi tlusta zatrhnula, takze zustal trcet tlusty kolek na ktery sem se pak jako napichla stehnem a to sem teda fest citila nekolik dni, pak dalsi to jeste svedilo. Cele doslehane nohy jsem mela taky, nenatekly mi, ale tak to silene svedilo snad tyden. Rovnou bych si dala ten zyrtek, kdyz je to takova plocha.
Obraťme list😉 stejně to nevyřešíme a frfláním si jen zkracujem život😏 Kámoši…všem je nám 50+. A už to začalo. Jednoho začalo bolet koleno, hraje s mužem tenis, takže to je tragedie, prostě konec světa, mám to samé doma😉 A…,,já to na sobě poznávám, tu padesátku, jak to jde už všechno doněkam, přestal mě bolet loket, začalo koleno, už začínám uvažovat, že to lepší mám za sebou a před sebou už nic moc dobrého, už jsem prostě starý…" A přidávali se další, že už se taky cítí staří atd🙄 Já na to, že mě taky bolí už třetí rok záda, ale neuvažuju směrem, že protože jsem stará a už se rozpadám, ale že prostě proto, že jsem si je ,,strhnula"a teda měla bych to nějak řešit a pak to bude zase dobré, jako dřív. ,,Né, né, ty myšlenky o brzkém konci už se začínají vkrádat, už tu budem jen skučet jak důchodci a vyjmenovávat léky, co berem…" Měla jsem sto chutí jim říct: a nechcete se raděj bavit o sexu, jak před 30rokama a ne o nemocech? Ale raděj jsem to spolkla, abych nebyla za nějakého úchyla😏 ale už se mi to vkradlo do hlavy a myslela jsem na to, že toto udělají z lidí děti, bohužel. Ony jsou měřítkem na kterém člověk vidí, jak stárne, pak na vnoučatech. Zavalený starostma o rodinu přijde o nejlepší léta svého života a vyčerpáním z toho všeho přijde i o ten sex neřkuli, že s dětma za zády si to ani trochu nedovedu představit, mě by přešla chuť 100%🙄 A teda kámoška jen o málo mladší než já, mi potvrdila, že to nejsou mé domněnky, ale je to přesně tak.
Coudas:Nám paní projektantka napočítala dům na 8 mega. Nic závratně velkého, honosného. To jen tak pro ilustraci.
Díky🙂 My sme začali stavět 2003 a barák máme poněkud větší, takže o dnešních cenách a normálních barácích nemám moc šajn. Sousedů jsem se vyptávat nechtěla, aby to nevypadalo, že jako mě zajímá, kde na to vzali atd. To je mi naprosto šumák.
eva:Přesně tohle jsem měla na mysli….a to nebyla žádná vláda ČSSD, ale nynější…
S elektřinou na burze se obchoduje od Kuvajtu napadení. Jenže než začala válka a ceny vyletěly do vesmíru nikoho to nezajímalo, nemuselo. Tady článek o tom, jak ten Temelín, Dukovany. Potažmo ČEZ tedy🙄
https://www.denik.cz/energie/burza-s-elektrinou-v-lipsku.html
Jani, nijak se k tomu nevyjadřuju, neb vůbec netuším o co jde.
Evo, energie by drahé být nemusely? Asi ne, ale umíte to vyřešit? Všichni tu živíme soláry, když se to schvalovalo, nikdo neřekl ani popel. Teď se to projevilo a nadává se na tuto vládu. Ovšem ti, co to schválili, už jsou hezky uklizení ve svých trafikách. Kdyby někdo nevěděl, jsou to pánové z ČSSD, za které jsme se přece měli tááák dobře. Akorát to byli převlečení komunisti, kteří jen drancovali a po mě potopa. Teď sklízíme, co jsme zaseli a jen nečinně přihlíželi, protože nám přece bylo dobře…
Vrátím se k vašemu synovi. Vy sami máte dům? A postavili jste si ho za co? Moji rodiče také dům postavili, ale obě rodiny se jim na něj složily, samozřejmě je celou dobu stavby živili, všechny peníze šly mladým na barák. Tak to tady chodilo, nepřijde mi to nijak divné. Mám tu vedle tři mladé rodiny v novostavbách, věk kolem 30. yPři dnešních cenách netuším, kde by našetřili 30letí 3miliony na barák(tipuju, ani nevím, kolik takový normální barák stojí) Jednu rodinu jsem popsala, ti jsou nejstarší. Další s dvěma dětma, muž zaměstnaný jako zedník, každou chvíli u jiné firmy, mezitím nikde, paní pracuje, barák stojí, auto ojeté, na cigarety je pořád, dovolená taky nějaká byla. Naši nejbližší sousedé - na baráku ještě není všechno hotové, skoro rok bydlí, mladá paní nyní na mateřské, auta ojeté, na cigarety je. Pokud lidi pracují, nevidím, že by dřeli bídu s nouzí, nic si neodepřou. A to jsme vesnice, kde je žalostně málo pracovních příležitostí, většina za prací dojíždí do měst.
Psy ropuchy nezajímaly, zato kocour si zřejmě líznul(nebo olízal packu) Týden průjem, museli sme na veterinu, nic nepomáhalo. Mě stříkla ropucha v obraně do oka(málem jsem ji nechtěně zabila srpem) Oko jsem myslela, že mi od bolesti vypadne z hlavy, motala se mi hlava, nedokázala jsem se postavit. Oko jsem si pod kohoutkem vyplachovala snad 10minut, no spíš se to pořád zhoršovalo. Ač nejsem žádný alergik, tohle bylo zlé, pomohla až antihistaminika, co mi podal muž, který alergie má.
Samozřejmě nevím, ale myslím si, že jak budou e-auta přibývat, budou se měnit i předpisy na parkování v podzemí. Ve velkých městech moc možností není. Jsme vesnice a e-aut už tu potkávám několik. My jsme nebyli první, ještě s Workou jsem chodila kolem e-toyoty a to ještě ten boom nebyl. A když jedu po Praze…pro takové město i lidi v něm, by byla pouze e-auta požehnáním. Skoro nulový hluk, nulové emise. Žádné: musí se po magistrále ploužit 50 od 22h do 6, aby tam nebyl hluk. Neřkuli ti frajírci ve Ferarri, co sice musí jet 50 jako ostatní, ale z obr výfuku se line řev jak z Le Mans👎
Ha, než jsem to zase sesmolila, napsalo sem x lidí😏Měla jsem to rozepsané, šla jsem dát do pračky a obědvali sme…
Moje babča umřela před 13rokama, jako 90letá. Ona byla posledních 10let fakt šťastná a spokojená, jak se má dobře. Neměla žádné vážné nemoci, které by ji omezovaly, přišla z nákupu, byla nadšená, co všechno si může koupit, jaký je výběr zboží, možnosti u doktora, léky atd. zažila válku, žila na vesnici kde je jen dřina, žádné vysedávání po kavárnách, návštěvy divadel, jak mají důchodci ve městech(a frflou, že na to chudáci nemají peníze) Také napíšu o sousedech, není to ve zlém, jen konstatování, pohled na to, jak se věci mají. Mladí lidé, 35let, dvě malé děti, teď pracuje jen muž. Barák na hypotéku. Letos byly nejmíň na 6 dovolených či prodloužených víkendech. Vím o týdenních horách a několiketero kratších dovolených, naposled minulý víkend asi na 4 dny. Neslyšela jsem, že by stonali o peníze, prostě si s dětma všude zajedou, užívají. Pak otevřu NET a čtu, jak zle je na tom střední třída😲 Může mi probůh někdo vysvětlit, co by ještě chtěli? Kdo tyto tragické info šíří? To je vyloženě záměr, jinak si to nedovedu vysvětlit. No kdo, že se vůbec ptám🙄 Stejně jako vy holky, jsem si to o válce myslela také. Ale lidi jsou až neskutečně rozežraní, pálí je dobré bydlo. Mladí si nic zlého ani neumí představit, pro ně je nějvětší újma, když jim někdo pohaní model na FB. To mají pak ta traumata a plní psychologické poradny a jejich matky je tu ještě litují. V mojí generaci by jim nakopaly do zadku. U nás se vždycky říkalo ,,velký bič a malý dvůr na ně". Naprosto nechápu tyhle řeči u 70letých, tam bych nějaké životní prozření už čekala. Jediné, co se k tomu dá říct, že některým bych tu válku přála, aby se jim konečně rozsvítilo.
orionka-2:Možná ti Niki závidí,jak jsi spokojená,šťastná,žiješ si fajn život,sice sama-ale svůj,děláš si co chceš..cestuješ.
A nejvíc ho nas…., když si tak spokojeně budete žít dál !
( Někde jsem četla takový slogan : Být spokojená a žít s úsměvem je někdy docela dřina, ale když si uvědomím, kolik lidí tím naštvu, tak se ta dřina vyplatí. )
Přesně tak, toho se držím😉
Bobca:Raduš-psaly jsme současně👍..vzala jsi mi to z hlavy..
A já dopíšu ten svůj memoár(mezitím ještě volal brácha) a čtu tebe a říkám si: ty jo, Bobča píše úplně to samé co já, koukám, že máme s Bobiš nemlich stejné myšlenky👍😀
Včera jsme zdárně odbavili sedánek s kámošema, máme to za sebou a co víc, přivezli nám nejen radost, ale taky bouřku!!! Světe div se, k nám přišla bouřka👍 Musela sice od Bratislavy, protože z Čech prostě nikdy žádná nepřijde😏 ale 36mm v době, kdy nám od rána začaly ryby v jezeře lapat po vzduchu, bylo úplné vysvobození. O zahradě nemluvě. Tohle snad pomohlo i stromům. Akce se snad vydařila, nic jsem nezmršila, guláš a maso chutnalo, buchty se nakonec taky povedly. Dělala jsem švestkový makovník a oukotě. To jsem se prosím dozvěděla včera, že se ten perníkový závin s povidly a oříšky tady tak jmenuje, my mu říkám platýz😜 protože se mi u pečení vždycky rozplácne😏 U nás ve vesnici se to nikdy nepeklo, nám ho poprvé přivezla sestřenka ze slovenské Skalice a v okolí, i Moravy, se to peklo a peče. Všichni ještě navozili jídla a pití, že toho máme na měsíce😏 Na hodinu jsme se museli před bouřkou uklidit z mola do jídelny, ale to nikomu a ničemu nevadilo a já byla za déšť šťastná jak blecha. jen hrozně mlátilo, do hor, to už tu dlouho nebylo, vždycky nás to obešlo, pár blesků v okolí. Teď to byly pecky, že se nám klepaly rámy oken. Stáli jsme pak s Tomem v pracovně a vyhlíželi kočky, kam se uklidili, protože naposled byli vidění u psí boudy, tak jsem doufala, že jsou tam. A jak jsem se držela rámu dveří, vykláněla a nahlížela do tmy k boudám tak bác rána šílená a všechno se rozvibrovalo. Nechápu, jak tohle venku dával Viktík, když z ohňostroje měl paniku. A tohle bylo mnohem horší. Když viděl, že v pracovně svítíme, za chvíli mokrý přiběhnul (zmoknul na trase od boudy, promočený nebyl) Gucci přišla po bouřce zepředu ke komínu, Vikťa šel za ní a my spát. Ráno přišla po mokré terase do postele. Tak hlavně, že jsem si koupila a navlékla nové povlečení a ta puclena se tam celá pootírala🙄 Teď ráno nějaké divné zvuky z jídelny, jako by od Vikťi, já jsem vylekaná vyběhnula, že se mu něco stalo😲 a on nese v hubě tu velkou vážku😏 Položil ji na koberec, myslela jsem, že je po ní, ale jak jsem ji vzala za křídla, že ji vyhodím ven, začala třepat nožkama, tak jsem ji dala venku na rákos, snad se zvetí.
Elí, tak to jste si tu svatební cestu pěkně užili, vy teda odběhala😉 Jedna známá tam také jezdila, tedy taky byla dvakrát a byla nadšená, dávala ještě na Psa fotky. Podle toho jsem viděla, že je to tam hezké👍 Oheň..to je teďka hnus, už několik let, určitě to dělají magoři schválně myslím, že s rozvojem sítí a informací, se to ze 100násobilo👎 My jsme před mnoha a mnoha lety byli v Thajsku(to tam ještě nejezdili všichni😏) A za tři roky ho potom spláchla tsunami. Dívat se v telce na záběry míst, kde člověk byl a která už nebyla, přemýšlet o personálu resortu, jestli někdo přežil…bylo hrozné😢
Nevím, co by kdo mohl závidět Niki tak, že mu stojí za to tu šmírovat a hledat kompro proti ní. Tu práci kolem zvířat asi sotva. A teď mě napadlo..Niki práci? Zaměstnání, povýšení? Pak jinak to, jak psaly holky, že jsi dávala své fotky, že seš mladá kočka, svobodná, bez starostí holka a to může někomu pěkně pít krev, to jsem si jistá😎 A ten soused…nemá ženu, přítelkyni, co by žárlila? Ta mu lehce vleze do mobilu a nějaké info k tobě od něj určo má.
Niki to mě pos…😲 Ale jak píšou holky, to přece není možné, nikdo je neznáme, nevím kolik z nás a jestli vůbec ví, kde to bydlíš. No…možná Eva to trefila. Nemusí to být bývalý, ale třeba nějaký další zhrzený milenec? Nebo ,,kamarádka"? Zkus popřemýšlet. Ale tohle je teda zajímavé, protože doteď jsem věděla, že některé osoby, co beze mě zřejmě nemůžou žít, sem mě špehovat chodí. Proto jim tak ráda servíruju, jak se mám, ať od vzteku puknou😛Ale že i ty budeš mít tento problém, by mě nenapadlo😲 Samozřejmě jsem stále ve skluzu, zítra je akce, určitě mi pár hodin bude chybět. Jako vždy, když nestíhám, se taktéž nic nedaří. Šla jsem péct makovník se švestkama, peču ho celkem často, když je sezona. Sypu ingredience, drapnu misku s mákem mastnou rukou a miska letí přes půl kuchyně. Mák všude, krom v buchtě🙄 Nemohla jsem domlet další, protože už jsem měla vmíchaný prášek do pečiva. Nějaká prodleva, jak jsem stála, řvala jak tur a přemýšlela co s tím stejně byla a zdá se mi tuhá…no jak jinak😏
Líznul nás jediný mrak, 9mm. Mizerie, to nepomůže😢 možná tak momentálně na kytky. Potok už stojí dva dny uvidím, jak bude vypadat ráno, jestli víc nezapršelo alespoň v horách.
Jéé, já jsem psala trochu mimo, protože se mi nějak nezobrazilo všechno napsané přede mnou🙄 Aha Niki, ty jsi psala k elektroautu. Budu ráda( jestli se toho dožiju) až budeš vyprávět, jak s ním jezdíš😜 Ne, v zahradě se přes den nedá vůbec nic, nedalo se tam ani vystrčit čumák. Řepík jsem z kytek tahala onehdá, pochopitelně už odkvetlý a z kuliček jsem košili obírala půl dne👎 a to jsem si dávala fakt pozor. To jsi mi připomněla, že jsem zapomněla tady hned u cestičky kolem baráku🙄 On když kvete, tak je hezký, si říkám, že tam kvete alespoň něco, no musí se po odkvětu stříhnout hned!
Psi…absolutně na veterině žádný problém, byli zvyklí na manipulaci i od cizích lidí, nemusel jim nikdo vázat čumáky, nemuseli mít náhubky, vet si Berunku (48kg) vzal do náruče a odnesl ho dozadu na kapačku. Říkal, že tak hodného psa snad ještě nezažil. Woriček byl nemlich to samé.
Kočky…to je jiná liga. Nevím, jestli se to u koček dá ovlivnit. Předešlé kočky byly vystrašené a odevzdané, je i Gucci. Viktínek ač jinak milius, na veterině ho nedostanete z přepravky, přesně takhle sme ho vysypávaly😉 s veterinářkou. Po x injekcích (děsných) už jsme byly rády, když nechal hlavu v přepravce a nepokousal nás. Spacifikovat jsme ho někdy nezvládaly ani dvě.
Celé to dopisuju teď ráno, protože jsem u toho usnula😎
Uf, teď jsem skončila a nemám asi hotovou ani půlku. No nic, ráno si přivstanu a půjdu zamést před zahradním domkem, tam je taky pěkný binec natahaný: seno, z políčka hlína…
Auta…Zrovna minulý víkend jsem kroutila hlavou nad tím, že neteř si koupila nové auto…jenže ojeté. Yetiho. Když ho tcháni nadšeně popisovali poprvé, tento ,,detail"vynechali. Ona je doktorka, takže nepochopím, proč si konečně nekoupí auto, co nemusí třikrát do roka vozit spravovat. U nich v rodině je to takový ,,folklor" už asi😉 Mají 4 auta, všechno ojetiny a pořád je nějaké nepojízdné🙄
Na svoje elektrické jsem si zvykla tak rychle, až jsem byla sama překvapená. No áno, na lepší se zvyká rychle😉 Onehdá jsme s mužem jeli z Prahy, to tedy jeho hybridem a jsem mu říkala, jak mají všichni plnou hubu: blééé, elektrické auto, to si nikdy nekoupím…a jsem si 100% jistá, že párkrát se v něm projet a už do jiného nevleze. Je to neskutečný komfort, všechno funguje samo, na tlačítko, nemusíš ho zamykat, nemusíš řešit parkování (s hromadou kamer a hlídáním tě nepustí do něčeho to narvat, když nezabrzdíš, zabrzdí to samo) Nepřepínáš dálkové, přepíná si samo. Pustíš si klimu a vychladíš auto třeba půl hodiny před tím, než někam jedeš(my z koupání, kdy stálo venku na parkovišti) Zrychlení jak letadlo, nemusíš se bát předjíždět(ani já, co se ploužila kilometry i za traktorem) Nevím tedy, jestli se to týká i těch levnějších elektroaut, to nemám srovnání.
Probudila jsem se v šest a šla to pozametat. Při té příležitosti jsem zjistila, že je hnusně zaplevelený skleník a musí se k němu i sekačkou přejet cestička, to dělám celkem často. Ale byla rosa, nešlo to ještě. Po cestě k baráku jsem pak našla, že i pod břízama je napadaných větviček na cestě - taky se to musí ještě zamést.
Taky jsem zjistila, že vůbec nepíšu o kočkách😏 Viktíček co je zdravý, žije prakticky venku, jak Gucci. Oba se teď v těch vedrech vyspí doma cca do 17h(Vikťa dřív) a pak už jsou až do rána někde venku. Mladí sousedi si pořídili kocourka. Dnes jsem se zastavila na výzvědy, protože už několik dní ho vídám u nás, motá se kolem psí boudy a studny. Vikťa už ho objevil, seděl na cestě a pozoroval ho. Je to odrostlé kotě, jmenuje se Kvído a kolegyně ho prý měla v bytě a chtěla se ho zbavit (nějaká kráva asi😠) Oni mají mimino, tak kočka byla v plánu pozděj, ale když to tak vyšlo, tak si ho vzali a bydlí v garáži, protože doma kočku nechtěli, chtěli na ven. Dva dny prý z garáže nevylezl, ale právě už špacíruje, i u nás😉Na venek si zvykl překvapivě rychle👍 Je hezky vybarvený, takový dohněda, jak tygřík. A když jsem k nim zezadu přišla, měli otevřené francouzské okno v obýváku a chodil uvnitř😀 Za chvíli, co jsem s nima mluvila vyšel zase ven a šel prolézat skalku. Budou kastrovat. Akorát se dost bojím, že Viktík za ním vyleze ven, k nim a hoši vlezou společně na silnici, protože ani jeden není zvyklý😕 A nebo do tlamy NO, co mají další sousedi na dvorku👎