Jani, jestli jsi to Buggyre vypsala podrobne, preposli to i me plís, at se zorientuju, co vsechno je blbe. A vis, ze po padu se zase leze nahoru?😉 Nevim, jestli ti to pomuze(nekterym urcite😜) ale Tom to ma ted taky v praci vsechno na prd. Měnily se zakony o odměňovani, vsechno musel prekopat, shaneni novych mist k vyuce a plno dalsich sracek s novym skolnim rokem.
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Jo, jo, myslim, ze doma, pise, ze mela navstevu, přátele. Nesehnala jsem zadneho plavacka tak jsem se nakrknula a jela sama. U plavani stejne nikoho nepotrebuju. Obdivuju lidi, co maji kolem baraku milion kvetinacu. Mam asi 6, jeden den to nezaleju a visi to jak zdechliny. Taky sem rano musela zalit a brblam kazdy rok, ze se na ne vys…Ale nevydrzim to, protoze proste treba olovenec je krasny…
Čau holky, jsem tu, měli jsme taky rozlítané, byli jsme na cestách, Prahu takřka na otočku(měli jsme být dva dny, ale včera večer jsme doslova utekli😉) Tom je vždycky v hotelu nevyspalý, tak se snaží to co nejvíc pokrátit, aby tam nemusel spát, či minimálně. Já ani nemluvím, nad ránem jsem tam koukla v koupelně na teploměr a bylo tam 26,5st - a v tom jsem měla spát?!? Tom si ráno třel ruku, že jsem mu ji určitě zlomila, lehla jsem mu na ni, protože jsem celou noc prý na posteli skákala jak klokan😛 Bodejď by ne🙄 od horka jsem nevěděla, co mám dělat. Dneska jsem doma s otevřeným oknem, spala jak nemluvně celou noc👍
Nikča taky ,,rozlítané"(doslova😛) tak ta už se někde válí na pláži👍
Holky Jana mi (včera tuším) poslala zprávu, že je pořád ve stavu nemocných a je jí velice nedobře…hlavně psychicky😟
My jsme večer přijeli až o půlnoci a teď se chystám se koupat, protože je tu na zdechnutí👎
Bobi, nějak to nechápu s tím tlakem?? Hodnota kterou píšeš - horní je naprosto v normě, spodní trochu zvýšená, ale nic strašného. Vím, že v kombinaci s cukrovkou je to špatné celkově, ale až tak tě strašit nemusela. A proč vlastně takovým lidem jako jsi ty, co mají cukrovku, potřebovali by zhubnout a nejde jim to, nepředepíšou Ozempic? Tak hlavně, že ho do sebe rvou celebrity a pak se na NETu chvástají, jak krásně zhubnuli a člověk, který ho potřebuje, ho nedostane👎
Nekdo tu mluvil o tom psiku myvalovitem, u nas to zrejme nezije, tak nevim,jak vypada slepice po jeho radeni? Jak a co lovi a jestli hoduje na miste.
Liska by to svedla v pohode,ale liska nam i sousedum slepice vytahala, nebo odchytila zapomenutou, ake vzdycky si ji odnesla, nikdy ji nezrala na miste, zustalo jen trochu peri. Kdo nezavrel kurnik,do rana nenasel ani jednu,vsechny odnosila.
Pes a dravec, možná kuna. Liška si kořist odnese. Neznám kočku, která by lovila slepice. Mladí sousedé si pořídili slepice, kohouta mají liliputa. Volně se celý den pasou po poli. Chodí tu kolem asi 5 koček, příživníků, asi i bezdomovců. Další dvě moje. A ani jednu nenapadne lovit slepice. Zajíce, i většího ano, ale ze slepic mám dojem, že mají kočky respekt.
Ne, nereagovala ani na moji poznámku, že jí suším kozlík. Doufám, že už je v pracovním procesu a písne sem.
My sme bohužel opět bez přítoku vody a nějaké pršení…v nedohlednu😢 Už nemám ani sílu se na tu předpověď dívat. Další týden veder…to sme v perdeli👎 Ano, pozitivum to má, můžu plavat. Jen nevím, jestli mě to bude těšit a hlavně…jestli místo toho nebudu zase v jezeře zachraňovat ryby před udušením😟 Teď to dvě bělice - ty nejstarší asi, nedaly. Několik dní po té bouřce, když byl přítok sme odčerpávali ze dna kaly, ale ještě tam toho je…neúrekom. Dál už sme nemohli, přestával přítok. Je v plánu zavolat firmu a prakticky ho zrekonstruovat, vyčistit pořádně i s částí přítoku, kde se rozlepila folie a teče to do trávníku mimo. Vymyslet a umístit skimer, aby sbíral nečistoty, hlavně zpadané listí z obr dvou vrb…to je strašné množství následně tlejícího materiálu na dně👎 A nové molo, které hnije, protože leží zčásti ve vodě. Už se dělalo dvakrát a zavelela jsem, že tentokrát bude z kompozitu, protože tohle už mě fakt nebaví. Desky se nacucají, zkroutí, vyskáčou nahoru, zakopáváme o ně☹️
Hm, teď jsem si uvědomila, že naše kočky nevrní, ani předešlé nevrněly. Někdy trochu Leonek, teď jsem onehdá malinko slyšela Vikťu.Nejspíš to bude tím, že oni se nikdy nevydrží tak dlouho hladit, aby se do toho stavu dostali. Když je člověk začne hladit, skoro je tím obtěžuje. To je: hele nepřeháněj to, 5x a dost😜 Ráno si lehnul Viktín před obývák na terasu, ale odtamtaď skoro nikam nevidí. Když jsem odcházela na obchůzku, sousedovic Kvídovi trčela hlavička zpod našeho živého plotu. Volala jsem na Vikťu, že tam Kvído je, ale tvářil se stylem: vždyť vím, proč si sakra myslíš, že tady ležím?😏
Nikï, stejně bych mamku nahnala k sobě, když je ségra v práci, taky je doma sama ne? Tak když jí bude blbě ségře prostě zavolá. Nebo opačně, ségra by k tobě místo ní nešla?
Bobi pršelo?!?😲 Ach jo, to je neuvěřitelné, kolikrát vám tam prší😔 Já jsem do 19h plavala. Přijela jsem tam až v 17 a hecla se a přeplavala 3x, i když se plavalo nedobře, byly hrozné vlny. Fučelo tak, že jsem cestou od auta dvakrát chytala klobouk, na pláži všechno lítalo. Bála jsem se, že mi ho odfoukne i u plavání, málem jsem si ho k hlavě přibila😜 Nacpala jsem tam vlasy tak, abych ho jima přitěsnila…a dobrý, vydržel. Chtěla jsem jet i dnes, ale zchladilo se, je jen 23st. (hlášeno je 27🙄) Stejně ale musím na pohřeb sousedovi, se kterým jsem léta ráno venčila. Bohužel už pár let měl Alzheimera😟
J5:Roháček kozlík (Dorcus parallelipipedus), sameček.
Ty jo, ste dobrej👍 Bych taky z fleku napsala, že je to ,,pani roháčová"😲
Kdyby jen Macek…ony k nám chodí ty kočky nejmíň tři ještě a nově i ten malej sousedů Kvído. Ale on kozlík roste i v okolí. Jen si nejsem jistá, jestli není roznesenej od nás, protože od dříve si ho nepamatuju, z dětství už vůbec, než nám ho vysadili, nikdy jsem ho neviděla. Proto ho nechávám růst na místě, co si sám vybere, protože vypadá, že mu hned tak něco nevyhovuje. Nikči jsem posílala rostlinky, semena a nic, nemá ho.
Vracím se o hodně zpět: Ronjo, píšete, že kozlík mizerný jako, že ho pěstujete v záhonu? To ani nevím, že jde😉 Zahradníci mi před kuchyňské okno ano, je na jih, naprojektovali bylinkový záhon. Jediné, co v něm ale kdy rostlo byla levandule a meduňka, ty se tam drží. Kozlík se odstěhoval stejně jako oregano, tymián zdechnul i se šalvějí. Já jsem si tam pozděj dosadila mátu, která se poposunula do vlhka k jezírku a jde tam routa, jejíž semínka mi poslal známý ze ,,zahradníků" Pokusy s ostatníma bylinama nevyšly. Kozlík je teď po celé zahradě, kde ho nechávám, když mu to tam vyhovuje. Spíš v polostínu.
eva:Jojo, hraje, díky.
Byli jsme pár dní na dovče, v Uničově mám příbuzné. Jinak jsem z Polabí.
Ha, ha to je dobré - Bobča je v Uničově👍 Že ste se nepřihlásila😉 A nakonec ještě zjistíte, že máte společné známé, nebo jste dokonce příbuzné😜
S Bártou…já si to zprvu nepustila a napadl mě jen Dan😏 Tak jsem si to pustila😉 a je škoda, že je to jen tak zdálky záznam, moje ucho to moc nepobere, jen refrém, což jsem pak poznala, že je to z Fantoma, Webber. kdo je zpěvačka jsem nepoznala vůbec.
Bobi, nemůžu se vynadívat na Micinčin obličej, vypadá strašně něžně, jak zakletá víla.
Kometko, město je od nás 30km a nevím, jestli to tam mají, dost pochybuju. Už je vyřešeno. Dopisovala jsem si ráno s bráchou, prý jí nechce kazit dovolenou, zapne u babči starý mrazák a dá ho tam. Mezitím přijel hostinské syn a odklidil ho. Jestli to byla náhoda, třeba ho jel krmit a našel ho, nebo už mu dal někdo vědět…nevíme. Mamka ho daly tak, aby ho případně hned viděli. Šel ho pochovat. A stejně jim to na dovolenou asi telefonoval, mamka říkala, že tam chodil s mobilem na uchu.
Dneska ráno obchůzka hrozná, děsné vedro👎 Jediné, co mě drželo při životě😉 bylo, že jsme se s Tomem včera domluvili, že k večeru on půjde hrát tenis a já bych se mohla zajet vykoupat na štěrkáč😀 Tak s vidinou toho, jak si plavu, jsem to zvládla obejít😛
Všechny odkazy zkouknu…snad zítra, zase nějak není čas. My jsme dneska měli záskok na svadbě u známých - známých. Vybouchnul jim houslista do kostela, tak jim muž domluvil, že z cimbálky, co si objednali u něj na svadbu, přijdou kluci zahrát i pochody na obřad do kostela, měli něco vybrané z ,,Lvího krále". Takže jsme tam jeli také, dělali jsme: já mávnu, ty půšťáš😉 Naštěstí bez zádrhelů. Takže se nám posunulo všechno ostatní, z oběda u tchánů byla večeře, pak jsme ještě museli pozalévat zeleninu a jelikož jsme minulý víkend od kámošů dostali pěkné hrušky a už by asi začali hnít, ještě jsem teď do 22h pekla moučník.
Micinka…do toho pečení mi volá mamka: sousedce naproti z hospody přejelo kocoura auto😲 Mamce volala vedle sousedka, že strašná rána myslela, že jim někdo před barákem vletěl do auta. Vzala baterku ho zkontrolovat a uprostřed cesty leží sražený(naštěstí ne rozjetý, ale na místě mrtvý) kocour z hospody. Hospoda je týden zavřená, majitelé jsou na dovolené. Daly ho vedle na trávu, ale co s ním? Na dovče budou ještě 4 dny. Říkala jsem mamce, že by ho asi měli někde zakopat. Nakonec ji napadlo…můj brácha jede z Chorvatska, ráno by měli přijet. Na majitelku kocoura, hospodskou, má brácha telefon. Tak jí asi zavolá, co s ním…? Kocoura od vidění znám, byl to krásný velký macek. On bačuje (bačoval😢) kolem hospody, je to hned u silnice, ale mamka si myslela, že přes ni vůbec nechodil. Já samozřejmě ne, jen jsem si myslela, že to umí😢
Áno, Doron pochopily jsme, stačilo jednou🤣 (Mě to v jednu chvíli taky blbnulo a pro změnu se mi příspěvek nenačetl vůbec)
Tady Micinka chodí s náma do "skupinky" ráno na kafe.. - Bobi, to mě dostalo😄 Moc hezké a pro tebe fajn, že tam máš i Micku👍 Zvířátko nablízku pro dobrou náladu😀
Jááák ,,nemusíš podávat hlášení"?!?😲 Samozřejmě, že musí😜 (je mi jasné, že Nikča bude mít toliko akcí a zážitků👍 že po nás tady ani nevzdechne, max se zeptá mamky a souseda, co doma😏)
Ale jinak já jeho vůni ták miluju. - to ste asi kočka👍😛 Já ji teda nemiluju, je taková zvláštní. Ne, že by mi vyloženě smrděl, ale chodit čichat k němu taky nemusím. Tyto rostly na textilce mezi japonskýma azalka. Namnožily se tam v mezerách po vyhynulých(rozuměj sežraných) buxusech. Z té textilky jdou dobře stáhnout, ze země bych je nedolovala, to jsem zkoušela jednou, ale tu jílovici z toho člověk nedostane🙄 Normálně už bych ho odtud vyplela dávno, protože to vypadalo ne moc hezky, jak tam poléhal. Ale pak mě napadlo, že ho nasuším pro kočky, protože mám už jen trochu ve sklínce a Jana si zrovinka napsala. Musím jít ještě Viktínovi vykostit králíka🙂
A to mi připomnělo: Jani Fíkovnice, slíbila jsem kozlík, dneska jsem na něm zapracovala a pozóóór…dokonce to zdokumentovala😜
Eli, byla jsem si jistá, že je to plod kytky, kterou dobře znám, ale nevěděla jsem přesně které. Už jsem si to našla, monstery👍 Měli jsme u rodičů velkou, taky dvakrát vykvetla, jen jsme tehdy nevěděli, že je to jedlé. Mamka mi cca před rokem dala mládě, protože ta velká jí vadila, tak ji nakrájela na menší. Já ji tu trápím, vyhodí list a zdechne a tak pořád dokola nevím proč mě neroste😟 Je tak, jak mi ji mamka dala, zkusím ji přesadit do lepší hlíny, kupované, protože je to nádherná kytka a moc bych stála o to, ji mít.
Né Bobi hudbu, nemám čas vyhledávat něco na NETu, protože poslední dobou vyhledává úplně mimo👎 Hudbu…hm, když třeba jedem v autě, tak až se vykecám, tak zbytek cesty posloucháme Radiožurnál. Ale jinak si nikdy, opravdu nikdy hudbu nepouštím. Mám ráda ticho…kterého už teda moc není(vedle na koupáku se staví, takže denně je tam nějaký rambajz) Nemyslím ticho jako úplné, ale ty běžné zvuky, ptáčky, cvrčka, ševelení listí, když fouká, klidně i auta, co projíždí kolem. To, co už brzy asi neuslyším, protože ohluchnu úplně😟