Aktuálně: 3 725 inzerátů211 192 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 09.09.2024, 16:02:39 xxx.xxx.86.203
Fikovnice:

No, já na sez přešla…vždy jsem se posluchačům omluvila. Myslím, že jim to bylo šumák, jen já se cítila…jaksi divně a nepatřičně.

A jako proč? Jestli pedagog stojí, sedí či leží je naprosto šumák, jde přece o to, co z něj ,,padá". Studenti jsou dospělí lidé, tak snad nemají problém s handikepovaným profesorem.  Jani, adresu bych ti sehnala bez problémů, ale pán je mrtvý tak 20let, už tehdy byl starý. Bohužel😔

lesnizinka
lesnizinka 09.09.2024, 12:43:12 xxx.xxx.86.203

A já že Bobi, proč jsi si vzpomněla na moje veslování😛 Včera, jak jsem si uvědomila, že už nebudu každý den plavat kilometry, jsem se úplně zděsila😲 že budu muset naběhnout rovnou na veslování, žádné pauzírování, protože ne, že bych byla nějaká zhublá ( když jsem si stěžovala, že jsem prase, to bratránek výstižně popsal: veď vieš ako vyzerajů ty lamanžské plavkyně😜) ale se mi celkově hezky pod tím sádlíkem zpevnilo tělo, jak se říká, mám ho ,,jako skála"…hmmm, tak zase za rok😎za chvíli se to celé ,,rozblemcá"😏

lesnizinka
lesnizinka 09.09.2024, 12:36:24 xxx.xxx.86.203
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.09.2024, 12:28:25

Díky Reni👍 Na ,,živo"(bože😢) jsem ho nikdy neviděla, ale vylučovací metodou…co jiného😟

lesnizinka
lesnizinka 09.09.2024, 12:34:47 xxx.xxx.86.203

Čekala jsem, až mi vyschne špajzka, abych to tam mohla nastěhovat zpátky a pustila jsem si to video. Hmm, to je asi video pro dnešní mládež, která umí dělat na počítači věci, které už asi nepochopím😉 bohužel o normálním životě neví ani zbla. Ve videu není nic, co bych nevěděla a co by mě překvapilo. Přiznám se, že jsem to poposunovala, protože pro mě nuda. Ano, pro to se právě snažím hýbat, protože nejsem už mladá. Ty mladé, tlusté puberťáky jejich životní styl bohužel dožene. To už já tady nebudu a doufám, že jejich léčení, které začíná už ve třiceti, nikoli jako našich předků v 70, nás v 60, pak zaplatí jejich rodiče. 

lesnizinka
lesnizinka 09.09.2024, 12:15:51 xxx.xxx.86.203

Ráno to pršelo, tak jsem na obchůzku nešla. Šlapala jsem to na pásu ve sklepě. Teď nesu odpadky do garáže, vyjdu před vchod a od rohu garáže na mě kouká Macek - bezdomovec. Macku, chceš papat, že? Udělám krok ke garáži a málem šlápnu na tohle. Plch předpokládám. Málem mě kleplo, následně jsem ho ořvala😢 Asi ho přinesl, nebo Gucci. Zřejmě ho chytili na lískách. Ach jo😢

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 09.09.2024, 10:28:30 xxx.xxx.86.203

Já jsem si taky nevšimnula, jak to tak čtu, nějak intuitivně, už si ta slova domýšlím (někdy blbě😜)

Ty jo, ty máš novou skříňu? A kam ti ještě vlezla, měla jsi na ni místo? Holky psala jsem o ježkovi? Jdu slavnostně po druhé letos vyklidit špajzku, protože se mi tam někde vysral a já to nemůžu najít. Už jsem tam našla tři hovnajzy pod regály, jenže smrad je tam pořád, někde musí být další a já nemůžu najít kde, už jsem skoro všechno z toho spodu a prvních polic vytahala. Takže ne odhadem, ale musím prostě popořadě vyklidit všechno🙄

Takže: včera předpověď, že dnes má celý den pršet a napršet má 20mm. Mělo začít před pátou ranní. Vstanu v půl sedmé, neprší, jen zataženo, krve by se ve mně nedořezal😲 Kouknu na radar, mrak sice jde, ale přes Německo a Čechy😟 Takový ocásek se stáčí k nám. Kouknu na srážky, prý už jen 9mm. Tak to teda stačit nebude😟 I když pro část ryb už pozdě, náhon totálně vyschnul před týdnem nevím, jestli to přežijou alespoň raci. Potok vyschnul v několika částech, tam jsou ryby kaput. Jak byl před 70rokama zregulovaný, ona se voda umí v některých místech za totálního sucha ztratit, vrátit se do původního koryta a objeví se zase třeba  po 100m zase v potoce. Malinko samozřejmě, už z hor teklo naprosté minimum. Takže těch 100m, mezi splavy vymře, protože přes splav se ryby nedostanou, nepovede se jim uniknout před tím vysycháním. Nikoho to nezajímá, Povodí naopak pobořené splavy opravilo a tím tu past zdokonalilo. No co, od Státu (rozuměj od daňových poplatníků) se vytáhnou další peníze na novou násadu ryb a hotovo. Týrání ryb…koho to zajímá, ryby se tady rybářema týrají běžně, je to přece jejich koníček👎 Už týden na mé ranní trase kolem potoka….horko a smrad se zdechlých ryb, je to hrůza😢Zatím napršelo 12mm a vyšlo slunko - utvořila se díra, u nás, jak jinak🙄 

V sobotu horko jak sviň, ale vykopali sme zeleninu, mrkve od slimejšů prožrané, petržel jakž takž na to, že většina vůbec nevylezla. Běžně máme každého přepravku, teď tak 20 mrkví, které ještě budu muset povykrajovat k použitelnosti a 15 petrželí. Očistím a nakrájím to do mrazáku, nemůžu to nechat shnít(jako vloni🙄) v mrazáku už nemám. 

Trochu jsem litovala toho, že jsme se nejely raděj koupat, tak Tom navrhnul, že ať jedem v neděli, když je to fakt naposled. Myslela jsem, že se mamka bude cukat, že má moc práce, ale kvitovala to s nadšením😀 Akorát, že zase fučelo jako kráva, vlny jak na oceánu, plavání bylo spíš sportovní výkon, než relax😏Mezitím lezlo slunko za mraky a to byla teprve zima. Nechápu jak to, protože v sobotu 31st, v noci 21st a v neděli voda chladná. Neměřily sme, ale určitě chladnější, tipla bych 25st. Jestli to tak dokázalo ochladit to vlnobití??😲 Odplavala jsem si těch 2,4km, takže z toho jsem měla dobrý pocit, jen sme si to až tak neužily, protože to počasí nebylo až tak příjemné…na koupání. Ani moc lidí nepřišlo, z tváří, co jsme se tam denně potkávali…jen dva pánové. 

Buggyro, jestli u vás v tu sobotu bylo vedro jak u nás, tak to vám teda organizování závodů nezávidím. Já jsem z baráku na tu zeleninu vylezla až někdy v 18h a brblala, že je ještě vedro😏

lesnizinka
lesnizinka 07.09.2024, 21:42:56 xxx.xxx.86.203
acher:

U nás je kosů dost.Hlavně na dvoře.Vůbec se nebojí a občas mně přijde,že bych je chytila do ruky.Zobou u slepic a ani před kocoury nijak nespěchají.Na jaře zpívali hodně,přes léto méně a teď už je skoro ticho.Asi už není důvod ke zpěvu.

Obrázek

Taky tak, my máme doslova překosíno. Když na jaře oberou většinu jahod, pak rybízy a angrešty, tak to už mi i dost lezou na nervy. Jinak nevadí a taktéž na kočky dlabou. Je fakt, že letos jsem v zahradě našla 4 mrtvolky, důvod neznám.  Co se týče zpěvu…máme zahradu plnou ptáčků všeho druhu, ale ano, kosí zpěv si pamatuju. Ale mám dojem, že je přezpívají drozdové, těch je tu ještě víc a ve zpívání mají výdrž. 

lesnizinka
lesnizinka 07.09.2024, 18:18:41 xxx.xxx.86.65
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 07.09.2024, 17:40:45

Samozřejmě, i takto mi to stačí, jen jsem nevěděla, kde teďka vlastně si, jestli doma, nebo už i v práci. 

lesnizinka
lesnizinka 07.09.2024, 15:03:19 xxx.xxx.86.65

Jani samozřejmě, že sme rádi, že jsi tady, jen pořád čekám, že písneš něco o sobě, jestli ještě marodíš, nebo už jsi v pracovním procesu atd, protože jsi dlouho nebyla a nevíme proč, teda já nevím😟

lesnizinka
lesnizinka 06.09.2024, 10:28:23 xxx.xxx.86.65

Niki ty víš, že motorky a podobná pohybovadla nemusím😉 ale podle designu - to je Vespa, viď?😀 Tak bezpochyby je krásný👍 A je podobný autínku od Janiny, však stejná ,,líheň"😉

Ty jsi si teda dala s tou klimou🙄 Si jak Tom, tomu stačí jen se dívat na nezpuštěnou a je marod😜

Kočiny…skoro ti závidím. 14dní nejsem doma, od rána do večera se koupu a myslíš, že se přijdou pomazlit? Ne☹️ Viktína alespoň teda přijde pozdravit a vyptat si masko a večer chvíli vyskočí na gauč, kde můžu tak 5 minut drbat krk. Pak seskočí, lehne si někde opodál a hotovo. Spí (nebo co kde kujou) venku. Gucci pak přes den někdy přijde spát domů, Viktín chodil týden pravidelně, no tento týden posnídá a vyfičí někam ven, Gucci ani nepřijde, snad je OK, už ji ani nehledám, chodí si, jak madam chce🙄 většinou až někdy kolem 21h. 

lesnizinka
lesnizinka 06.09.2024, 10:16:22 xxx.xxx.86.65

Jani, samozřejmě čumíme pořád, Kája byla skvělá👎 Pochopitelně jsem si nařídila budík a…bohužel v přímém přenosu sledovala ten neskutečný a nepochopitelný ,,výbuch"👎 Ještě teď to pořád nechápu, co se jí v té hlavě vylíhlo🙄 Je bravurní tenistka, kdyby zvládla hlavu, je neporazitelná.

lesnizinka
lesnizinka 06.09.2024, 10:12:55 xxx.xxx.86.65

Buggyro vidíte…a já na tohle po vlastní zkušenosti nevěřím. V 19letech jsem asi 2 roky v kuse měla zánět močáku. A to imrvere, několikrát do roka. Čůrala jsem krev a v jednom kuse žrala biseptol, či jak se to jmenuje. A nepomáhalo nic. V mokrém jsem nechodila, potit jsem se s těma 42kilama nepotila vůbec. Už jsem to psala kdysi na Faunu. Spolupracovnice, každá trpěla na nějaký jiný problém, mě ukecaly k ,,léčiteli" na Slovensko, vyhlášenému, že mají místo v autě, ať jedu taky. Velmi, velmi ušklíblá jsem tam jela, neb na to opravdu nevěřím, doteď nevěřím. Ale pán byl zkušený chiropraktik, udělal se mnou různé předklony, úklony, pak něco jako Hemlichův hmat s prudkým předklonem, mě šíleně prásklo v zádech a…od té doby jsem nemusela dávat pozor na nic, nikdy se mi zánět močáku nevrátil. Teď sedím 6 hodin v mokrých, tlustých, dvojitých jednodílných plavkách ve stínu a ještě na sebe cestou domů, na ty mokré plavky pustím klimu. Domů přijedu studená jak žába, muž ode mě zdrhá, že ze mě jde chlad jak ze studny a nic, nekašlu, nebolí mě v krku, nechytnou mě močové.  (je mi teď jasné, že zítra něco z toho budu mít😏) Nejsem si jistá, jestli ale dneska k vodě pojedem, u nás pošmurky a vypadá to, že se to neodsune, ale spíše nasune ještě víc😟 Já myslela, že dneska ukončíme s mamkou slavnostně sezonu a tohle mě teda zklamalo. Zítra má být líp, ale za prvé o víkendu nejezdím, protože hrozí moc lidí a nemusí být místo pod stromem a taky pro změnu má hodně foukat - to se plave blbě ve vlnách. A za druhé bych asi neštvala muže, protože sobota je ,,náš den", kdy nic neděláme a jen si užíváme sebe. Ani nemusíme vařit, jezdíme na oběd k tchánům. 

lesnizinka
lesnizinka 05.09.2024, 12:45:41 xxx:xxx.8364:190d

Nooo, tak zase ja, nastesti se oblacnost rozpustila a koupak otevreli. Ale jedna pani, co tu taky dneska prijela rikala, ze ji rikali rano, ze bude zavreno

Bobi, omlatila jsi se teda pekne🤔 Ja to rikala, kaskaderka ty voe😜

lesnizinka
lesnizinka 05.09.2024, 11:06:28 xxx.xxx.86.65

Ronjo, vy se svýma 15st v noci nemáte nárok na brblání😜 u nás to neklesne pod 20st👎 Klobouk👍 To je pro mě neocenitelná pomůcka, který mám v létě prakticky přirostlý k hlavě. Jen na obchůzku ráno nosím kšiltovku, neb je to ,,více sportovní"😏 Ne až tak praktické, protože jsem zjistila, že na líce mi svítí - budu tam mít zase fleky. S kloboukem plavu, bez něj bych do vody absolutně nevlezla. Včera mi pán (otec majitele koupáku, už se tam za těch pár týdnů celkem známe) říká: já jsem té vaší kolegyni (myšleno mamce😉 tu on nezná) říkal, že vy tak rychle plavete, protože máte ten turboklobouk!😛 Tak jsem mu odpověděla, že kloubouk mít musím, protože bych byla za pár dní flrkatá, že by mě nepoznal😉 A on: jéé, a já se schválně otáčím proti sluníčku, abych si ten čumák trochu opálil. Já mám za těch cca 15let, co jsem ho v létě z hlavy nesundala úplný problém, vůbec bez něj někam přejít. Jedu autem do lékárny, bez klobouku teda, vystoupím 20m před lékárnou a dávám si roce před obličej, aby na mě nesvítilo. A to si prosím nemyslete, že má hubu alabastrovou! Třeba od té vody se to stejně pod ten klobouk odráží, takže momentálně i tak vypadám jak stará Afričanka😏 Mluvila jsem teď s mamkou, že o půl 12 vyrážíme, jdu balit😉

lesnizinka
lesnizinka 05.09.2024, 10:40:31 xxx.xxx.86.65

A vlastně…Niki ještě přepočítává zvířectvo, nebo už je nakonec v práci?!?😲

U nás v noci  vedro, stejně jak všude jinde asi, tak jak popisuje Buggyra už spávám několik týdnů. Ráno mě vzbudilo úplně zataženo, šla jsem kouknout na radar a čumím jak vejr…nehlášené dešťové mraky!😲 No na nás pochopitelně nešly, spadlo sice asi 10 neměřitelných kapek(byla poprskaná dlažba) ještě pořád je pod mrakem, ale už se to vybírá. Jestli ovšem bude otevřený koupák netuším😎 Trochu čára přes rozpočet, se ČT-PA jsem ještě na koupámí počítala! Jdu zavolat mamce, je divné, že nevolá ona. 

lesnizinka
lesnizinka 04.09.2024, 16:20:44 xxx:xxx.f89:5d71

Tak u nas 34,  kolem Zlina jsem videla na radaru tedka bourku, sice jde smerem k nam, ale je mi jasne, ze bude tak maximalne tady, na jezerech. Tu se tento tyden konci uz v 18h, ale ted naposled a mam odplavano, muzem jet tedy driv(stejne v 18 uz zacina tenis) tak tomu pripadne ujedem😉 Buggyro, nechapu, jak ste o vimendu v tom vedru mohla zvladnout ten milion veci, ja akorat tak lezim rozplacla na posteli a skucim, jak je mi vedro🫣 A taky nechapu, jak muzete mit takto zelene melouny, tim myslim hlavne rostliny. Melouny jsme snedli velke dva, byly teda vyborne, ale tot vse, rostliny uz tehdy byly po smrti. Cukety se jeste drzi, jeste sklizim, ale taky nevypadaji nijak extra.

lesnizinka
lesnizinka 04.09.2024, 07:35:34 xxx.xxx.86.65

My ještě tento týden, s mamkou převážně, taky dovolenkujem😉 Ještě je vedro, tak taky každý den na koupáku. Stejně se jinak nedá dělat nic, než plavat, 33st. Doma jsme už úplně bez přítoku do jezera, za včerejšek se odpařily 3cm. Ne, že by voda nevydržela, ale bude se rychle přehřívat a hlavně ztratí kyslík tak čekám, kdy se zase začnou obracet ryby. Tomovi jsem včera říkala, že kdyby se ,,začaly divně tvářit"😉že musí jednat, rychle natáhnout hadici ze studny. 

lesnizinka
lesnizinka 04.09.2024, 07:30:15 xxx.xxx.86.65

Nikolko nádhera a voda, jak píšeš, to je ,,modrá laguna"👍 A všechny jste kočky a užíváte si to, je to vidět👍 Jen škoda, že vám to tak rychle uteklo😕 Úplně mě na tom vyděsilo, jak rychle ten čas běží😲A vidíš, tady poctivě nikdo nepíše jen, aby sme neprošvihnuly tvůj příspěvek😜 Ha, ha chudák mamka😛

lesnizinka
lesnizinka 03.09.2024, 10:05:48 xxx.xxx.86.65

Když byl Viktín moc, moc nemocný, do té doby nemasová kočka, se chytnul na králičí játra. Pak začal i králíčí maso a krůtí a vepřové. Kuřecí nechtěl dlouho, ale už jí i to. Až v poslední řadě začal jíst hovězí, to mu chutnalo a chutná nejmíň. Kuřecí srdce ne-e doteď, jen játra. Ta mu po pár kouskách přimíchávám do balíčků s masem. 

lesnizinka
lesnizinka 02.09.2024, 15:26:10 xxx:xxx.52ce:e515

Mam kastrovane obe kocky(7  a 5let) a granule pro kastraty neji ani jeden z nich. Kocka by kalorie omezit mela, je jak becka, ale jelikoz ji spolu, tezko bude jist jine granule. Mladsi kocour byl moc nemocny, takze jsem rada, ze ho trochu vykrmuju. Za par let mozna budem resit vahu taky. Ale oni zijou vetsinu roku v zahrade, takze maji vetsi vydej energie.