Aktuálně: 3 287 inzerátů219 482 diskuzních příspěvků18 346 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2024, 10:10:09 xxx.xxx.83.21
kometa:

K té depresi dětí..myslím,že se na nich hodně podepsal ten “lockdown”

Souhlas. Od té doby výrazně přibylo “zhroucených” dětí. Něco jako nedokončená socializace?

Ono je to jednoduché, házet to na lockdown, když se to přímo nabízí. Jenže ony si dneska ty děti dělají lockdown jaksi samy. S kámošema se nebaví, jen čumí do mobilů. Ven nejdou - je tam horko, zima, hmyz a nevím co ještě - lepší je ležet s mobilem na posteli a s kámoškou si telefonovat.

Dál…naprosto souhlasím s Balu. My sme nebyli přímo snad perzekuovaní, na první pohled nebylo nic vidět. Jenže taťka musel do KSČ, aby mu dali pokoj, aby mohl být v práci ve vedoucí funkci. Jo, chtěl aby se rodina měla jakž takž dobře. A vyhrožovali mu. Ale…byli zemědělci, takže tak jak píše myslím Sardullah, byli sme chudí, v zemědělství byly proti průmyslu poloviční platy. To jen k té rovnosti. Na dovolenou jsme mohli jen po Česku, za hranice by nás nikdo nepustil. Až někdy v 83, sme mohli se Statkem do Bulharska na dovolenou. Jeli sme vlakem, přes Rumunsko a mysleli sme si, jak sme skvělá prosperující země - u nás měli lidi i auta, v Rumunsku jezdili s oslíkama. To bylo jediné, co jsem k politice v té době věděla. už jsem psala, že u nás se o ní mluvit nesmělo, takže Balu, odkud vy jste jako dítě info měla? Maximálně od rodiny. Jenže když rodina věděla, že musí mlčet, věděla ste jako dítě jen to, co vám cpali ve škole. A ne, že by mě něco takového jako děcko zajímalo. Děti si hrály, nic jiného nás nezajímalo jen to, kdy se sejdem a co budem hrát. Jako puberťačka jsem už byla těžce zaláskovaná a kluci byli to jediné, co mě tak zajímalo. Teda krom zvířat. 

lesnizinka
lesnizinka 05.11.2024, 20:03:49 xxx.xxx.83.126
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 05.11.2024, 19:54:21

Platí to i o černém? U nás hnízdí jen ti. Ale několikrát byl na jezeře a nic, tak asi nééé😛

lesnizinka
lesnizinka 05.11.2024, 19:55:31 xxx.xxx.83.126

Už jsem měla napsané tři reakce a jelikož nechci nikoho urazit, vždycky jsem je smazala. Já, narozdíl od většiny tady, co píše, že politiku nesleduje, ji sleduju velmi.

lesnizinka
lesnizinka 05.11.2024, 16:21:06 xxx.xxx.83.126

No super, napsala jsem sáhodlouhý článek a vypršel čas spojení, takže se nenačetl a je fuč. Se.u na to, už ani nevím, co všechno tam bylo. Alespoň to nemusíte číst😜

lesnizinka
lesnizinka 05.11.2024, 10:19:20 xxx.xxx.83.126

Asi takto: souhlasím s Balu. Názorově, na komunisty. Na druhou stranu jsem na tom stejně jako Bobča. U nás se o politice nesmělo mluvit, protože by nás zřejmě zavřeli, teda rodiče. Ve škole nám tvrdili, jak jsou komunisti super a já tomu věřila, protože mi k tomu doma nic neřekli. Až po revoluci jsem se dozvěděla, jak taťka trpěl. Po revoluci běžel a KSČ knížku jim hodil na hlavu, že už si s ní můžou vytřít zadek. Že už na něj nemůžou. Byl neskutečně šťastný. A já tehdy v 89 ještě pořád nechápala proč, i když mi bylo už 18. Jo a že někdy existoval nějaký skaut jsem neměla potuchy. To jen v kostce. 

A rýpnu i do tématu pohlavní identity. Jsou lidi opravdu trans a nežije se jim v jejich těle dobře. Pozná to každý už u nějakého 7letého dítěte. A ne, ani to dítě, mladý dospělý o tom nemusí přemýšlet ví to. Bohužel v dnešní době to je nic jiného než móda, po nově ,,trend". Vidí to na NETu, přijde jim zajímavé nebýt nic, nebo být všechno, protože jen kluk, nebo holka je ,,příiš obyčejné". Mám příbuzného, kdo v tomto brouzdá po NETu ho nejspíš zná, ten chtěl být králík, ani nevím, co chce být teď. Ano, taky si klepu na čelo, ale na druhou stranu…ať si se svým žinotem dělá, co chce, je dospělý. 

A móda…nedávno vyšla studie, kolik mladých lidí má duševní problémy, sebevražedné sklony atd. Nevyvrátíte mi, že tohle taky není móda. Je moderní být strašně depresivní, mít sebevražedné sklony a nevím co ještě…protože to je přesně ta pozornost, kterou na sebe potřebují strhávat. O normální spokojenou slečnu přece nikdo na NETu nezavadí.  Takže musí být buďto bezpohlavní bytost, nebo se věšet. Jsou znudění. Velký bič a malý dvůr, nic jiného je nevyléčí. Rozhodně není třeba zřizovat další psychoporadny a nevím co ještě. Jenže je problém, že generace jejich rodičů už v tom vyrostla taky, nemá kdo se normálně zamyslet👎

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 15:47:39 xxx:xxx.a32f:e471
»
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 04.11.2024, 15:36:37

LK, odkud ste, cca? Jsem na slovenske hranici, ale u nas kralici vubec nezijou. Teda uz skoro ani zajici.

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 11:20:42 xxx:xxx.a32f:e471
Bobca:

Raduš,tys to v Praze asi vnímala jinak-to je pravda👍..to se k nám na dědinu nedostalo..nějaké stíhání lidí..

V jake Praze🫣 Ja jsem byla v Praze az od roku 95. Deda byl odsouzeny kulak tady u nas a trpela tim samozrejme cela rodina. Tatka a jedna segra vstoupili do KSC-aby mohli vystudovat, segra si vzala i komunistickeho funkcionare. Dalsi dva sourozenci skoncili jako obycejni delnici, pres ocividnou inteligenci. Jenze ti komunisty nezkousli. Strejda se s tatkou dlouho nebavil, nez si to pak nechal vysvetlit. 

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 10:37:54 xxx:xxx.a32f:e471

U nas uz jezek nechodi cca mesic. Myslela jsem, ze zacne, jak se oteplilo, ale neukazal se. Ted uz mrzne.

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 10:34:15 xxx:xxx.a32f:e471

Bobi ale super, ze si nam napsala, co si pamatujes👍 Ja teda z detstvi skoro nic a hlavne jsem se zadnych hromadnych akci, krouzku, nerkuli taboru neucastnila. Jak neco zavanelo organizaci a povinostma, tak jsem se zdejchla jak para nad hrncem😜

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 10:30:10 xxx:xxx.a32f:e471

Ano zjednodusila jsem to, napsala jsem v kostce, jak to bylo. Kdo to vnimal pozitivne, jako slavu a cviceni sel. Stihane rodiny a jejich deti jiste ne. 

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 09:08:19 xxx:xxx.a32f:e471

To asi vsichni. Bohuzel, jak se kontroluje a dodrzuji pravidla, jak se pak postihuje vidime vsichni na stale se opakujicich kauzach mnozek vseho druhu, utyrani dobytka a koni hlady atd. Rozhodne si nedelam iluze o chovu cehokoliv.

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 09:01:40 xxx:xxx.a32f:e471

Balu predbehla ste me. Sokol byl primo zakazany, takze ano, komunisti zakazali Sokol a nahradili ho Spartakiadou. A vic a monstrozneji…Severni Korea hadr👎 To ale nevylucuje to, ze pro lidi z vesnic, co byli nejdal v okresnim meste, to cele byl obr zazitek🙂

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 23:26:00 xxx:xxx.f349:a538

Ne, neni to az tak daleko, ale Ratiskovice a okolni vesnice vzdycky byli bohate tezarske obce, takovy moravsky Texas. To se s nama, sedrenyma chudakama pod horama, kde nebyl zadny prumysl a museli se lidi uzivit sami…neda srovnavat. Kolem tech 60 let a dal uz se to lepsilo i u nas. Ale jestli bylo nejske cviceni  bych se musela zeptat starsich, jen nevim koho, protoze pro tchany je sport sproste slovo🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 21:15:33 xxx:xxx.f349:a538

Kdo a proc? Ten Strahov za a) museli zaplnit, takze museli dostat nejake kvoty, kdo kolik cvicenek posle. A mluvim jen o nacviku Spartakiady, ne cviceni v Sokole. A to u nas na vesnicich vubec nebylo. Lidi byli nadreni doma, cvicit by nikoho rozhodne nenapadlo.

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 18:56:48 xxx.xxx.84.241
kometa:

Ale to je ono! Jak víme, že to křeček nebo rybičky dají? Přesněji řečeno, oni to dají, protože jim nic jiného nezbývá.

Málokterému zvířeti v zajetí můžu dopřát takový prostor, jaký by měl ve volné přírodě. Ani těm rybičkám ne. I když budu mít hypoteticky 400, 500litrové akva.

Ne, žádné zvíře v zajetí, asi nebude mít výběh dostatečný, ale alespoň nějaký mít bude. Myšleno tak, že ryba plave a plavat může i v akvárku, i když nemůže přeplavat oceán. Křeček toho moc nenaběhá, tak mu do klícky koupíme kolo a když můžem, pouštíme ho po bytě. Myslíte, že někdo má voliéru, kde se proletí čáp? Takže to pro mě těžce hraničí s týráním. Víc už k tomu asi nemám. 

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 18:41:23 xxx.xxx.84.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 03.11.2024, 18:28:10

Mohly je nutit z práce, nutilo se na různé akce ne, že ne. Ale zrovna Spartakiáda byla oblíbená, i mě se líbila, jako divákovi. A tehdy se lidi sdružovali a cvičili rádi, rády se holky předvedly😉(kluci nevím) No a vojáci…si myslím, že raděj nacvičovali na Spartakiádu, než by chodili na vymývání mozků. Ne, vůbec neobhajuju tem režim, jen jsem přišla z rodinné sedánky a řešilo se, že teď si rodina sedne, každý vytáhne mobil a všichni čumí do mobilů. Před 20 rokama jsme si sedli na gauč a kecali o všem možném…no tak jak my tady třeba😀

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 14:53:18 xxx.xxx.84.241
Anonymní:

Orionko, snímkování ze štítu už nee. To byla obrovská radiační zátěž. Ale jinak lze TBC zjistit celkem snadno: “Obyčejný” RTG, bakterka, tuberkulinová zkouška atd. U Lesnížínky mě to, pravda, také napadlo…

Máte pravdu, že s migrací lidí incidence TBC u nás hodně vzrostla. Pamatuju dobu, kdy byla už téměř vymýcena. No, bohužel je zpět.

A zdravím vás! 😉 Fíkovnice

Hele babo,,a si ty nomání Uďo?!?" A jsi jako kde a proč nejsi přihlášená a strašíš tu jako anonym😏 Jo táááák, jako že Haloween?!?🤪 Tak to potom jo😄

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 13:43:05 xxx.xxx.84.241

No právě, mám příznaky už víc jak 10let, takže bych byla dávno mrtvá. V naší rodině, ani mužově rodině není jediný kuřák. Pár se jich přiženilo, ale to je vzdálenější příbuzenstvo. 

Já jsem to psala jen proto, kdyby mě někdo podobné příznaky, či se s tím prostě třeba v rodině setkal, že by třeba řekl: jéé, to znám, to máte ,,streptokoka", to musíte přeléčit, to měl náš…..

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 13:31:12 xxx.xxx.84.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.11.2024, 13:15:41

Prosím dovysvětlit. Pokud vím, může být v bezpříznakové, latentí formě několik let. Bezpříznakové bych zdůraznila. Ale pokud propukne, už je to za pár😉 nutno léčit. 

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 13:27:30 xxx.xxx.84.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.11.2024, 13:09:35

Reni, ale to už holky, i já vlastně psaly. Křeček, rybičky to dají, nepotřebují tolik prostoru, pokud to není skleněná koule s jednou rybkou myslím, že je to pro ně v pohodě. O chovu papoušků si myslím taky své a to to mám v rodině😕