Přítok z náhonu jde zastavit, to sme udělali. Drenáže z kurtu, což je přítok přirozený zastavit nejdou, ale to zase není asi tak kalné. Jezero je zkalené, ale normálně tam houkne voda(třeba po bouřce) z náhonu a to je jak kafe, to ryby není vidět několik dní, než to sedne. Takže vyzkoušeno, že rybám tohle nevadí, to je prostě po dešti normální. Včera šel večer brácha do hospody a sousedi z ulice mu říkali, že nasbírali po zahradách vyplavených přes 15 mrtvých raků😢
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Bobi 20cm měla ve sklepě. Odtud jsme čerpaly dvěma, pak třema čerpadlama, aby se to ještě nezvedalo, protože by to zaplavilo i plynový kotel, takto byl jen trochu. Mrazák se nám podařilo zvednout na bednu. Ten jede, kotel a bojler ještě mamka s bráchou nezkoušeli. Má zahradu zvedlou oproti sousedům o metr, přesto poprvé za všechny povodně byla voda ve třetině. I všichni sousedi čerpali sklepy, protože potok byl už nad sklepama a vodu přetlačil, teklo to už i přes zdi. Má plnou studnu(všichni mají) kalné vody, nemůže vodu pužívat. Říkala, že fuj, že v tom se teda ani neumyje. No však by to ani nešlo😛 Má výhodu, že může na vodu naproti k babči, to je na kopečku. Prší, ale to už nevadí, potok i tak zvládnul neskutečné množství. Ale jak jsem psala, i když měla ve sklepě milion věcí, všude koberce a lino(všechno servali a vytrhali, vyházeli) není to obývák, ložnice, kuchyň, jak mají jinde. Tohle je jen práce a dál se uvidí, co to udělá. Prý je tam strašný smrad z té bahnité vody.
Jo Niki, to mi připomnělo: vzala jsem si hned ráno k mamce galoše. Za půl hodiny jsem v nich brodila tak, že byly celé pod vodou😏Když jsem se někdy v 13h přijela domů převléct, páč celá mokrá(taky nám vystřelila hadice z čerpadla) kýchala jsem kudy jsem chodila. Vyměnila jsem tedy vohoz za suchý a pak už to bylo mnohem lepší. Jestli ale nebudu marod, nebo nedostanu minimálně rýmu, uvidím. Opar z koupání se mi teprve dohojuje.
Drápy…já teda nehty…žádné, papírové, jsem schopná si to málo urvat jen při oblékání. Ty nehty, co ti dělali, jsou i nějaká ty regenerační(kdesi jsem o tom četla nebo i tyto ještě pořád ty vlastní ničí, jako ty klasické ,,drápy" co vídám a nechápu😛
Bobi já jsem dneska taky odpadnula, po obědě, který byl dnes až v 16h jsem usnula a probudila se teď. Nevím co mamka, už je tam brácha, snad ho napadne nechat ji odpočinout, lítala od 5h ranní. Dědina je spláchnutá, lidi od vody mají zatopené ty sklepy jak mamka, nevím, kolik i přízemí, ještě sme s moc lidma nemluvili. Naše strana, ale i třeba tcháni dobrý. Byla to největší voda, co tu kdo zažil, daleko horší, ještě o metr víš, než v 97. A to sme byli hodně vyděšení, protože nikdo tohle s potokem nezažil. Teď jsme se ani nestíhali děsit, neměli sme čas jako tehdy běhat kolem potoka a třeštit oči. No…kolem potoka nikdo letos neběhal, protože nebylo už ,,kolem potoka" cestu pohltila voda. U nás má koryto hloubku, ty jsi ho viděla, asi 4m, níž přes vesnici už asi jen metr a půl. A to už byl problém.
U nás kalamita, ne u nás, ale ve vesnici i všech kolem. Mamka vytopené sklepy. Nejsou to sklepy na brambory, jsou to normálně obytné sklepy, sušárna, plynový kotel, mrazák - to sme nějak zachraňovaly, vypínáním a zvedáním nahoru, všude 20cm vody. Čerpáme. Přestalo pršet před hodinou, voda opadá. Stačila hodina dřív a ustáli sme to🙄 Teď budem týden vyklízet. Ale je to ,,jen" majetek. A barák stojí😏
Takže u nás veselo, respective u nás nic, mamka volá v 5, že má v kotelně vodu. V 6h jsme to lopatkovaly do kýblů, tlačila se kanálem ven. Za půl hodiny praskla v kotelně kanalizační trubka a začalo to tam stříkat. Letěla jsem domů autem pro čerpadlo a začala se bát, jestli se ještě potom někdy dostanu zpátky domů, protože areál kolem Pekárny, který nebyl zaplavený nikdy - teď v něm stál metr vody. Mamka má zahradu obehnanou betonovou zítkou a oproti sousedům má celý pozemek zvednutý(aby měla od baráku rovinu) Jenže poprvé v životě se voda zvedla o další metr, takže přes zítku a do třetiny zahrady. Všichni sousedi čerpali sklepy taktéž. Než jsme to nachytaly, už tam bylo v celých sklepech 20cm, voda už prýštila v rohách ze zdí, prostě všudyma. Mrazák nám strejda pomohl zvednout na bedny, plynový kotel zvednout nejde, takže ten jsme i čerpadlem za studny jen vyply z elektriky. A čerpáme. Potok už klesl zpátky o ten metr pod zítku alespoň, takže myslím, že z nejhoršího sme venku. Ve sklepě všechno plave. Plné skříně věcí (neptejte se mě co tam je, nevím, všechno co by se ,,mohlo" někdy potřeboval) Přivezla jsem druhé čerpadlo, nakonec nám sousedi ještě půjčili svoje, když sklepy vyčerpali. Brácha zrovna v 6 skočil v Praze do auta a že on jede na Moravu. Jsme mu říkaly, ať se na to vykašle, nemá už s čím pomoct, až pak vyklízet. No…zůstal trčet v buchlovských horách, všechno uzavřené. Vychází sluníčko!😀
My se dnes byli celý den na oslavě. Za včera napršelo 101mm - poznat to nebylo takřka nikde. Potok pohoda. Dneska 58mm, už neprší, potok není ani na dvojce, takže u nás se nic zvláštního neděje😎
Blééé Bobi, ten hnusácký prach…to budeš mít lautr všude👎 Máš se napulírovat🙄
Fikovnice:Pro Lesnížínku (jinak jsem to dávala do “povodňového vlákna”):
Teď to píšu, já na to právě koukala😉
Hele a tvůj příspěvek předtím…tak už asi tuším, proč tě tam někteří bojkotovali, zřejmě ti, co ,,něco" zahlédnuli😜 že by bledá závist😉
Ty tabulky, co poslala Janina? No, musela jsem se smát, nejbližší pro nás měřené je 42km. To je přesnost jak sviň😉 Ale já se nedivím, u nás je měřený jen potok, protože je důležitý pro Moravu. Že je tu v létě extrémní horko, když jsou mrazy, naopak mráz, že tu celé léto nekapne…se nikde neobjeví. Pořád posloucháme, jak je sucho na jižní Moravě, myšleno v okolí Znojma, kde prší x krát víc, než u nás. Tam se bude řešit, jak tam dostat vodu, přitom mají obr Novomlýnské. Zato my vodu zřejmě nepotřebujem, my vysadíme kaktusy🙄
Přísahám, že jsem to sem Bobči hned psala, teď čtu vaše reakce a koukám, že ode mě ani čárka🙄 Sem to neodeslala?!?😲 Tak to toho budu potřebovat víc, než ten rybí tuk😏 Ač nejsem zastáncem doplňků stravy, protože je to pro mě jen tahání peněz z kapes důvěřivých občanů😏 sama jsem si po nějakém článku ten rybí tuk objednala, protože ryby jíme, ale spíš nárazově, než pravidelně a v potřebném množství. Takže ho asi dva měsíce beru a netuším jak zjistím nějaký pozitivní účinek😉
Kopřivová semínka? Áno😉 viděla jsem reportáž, předevčírem narvala v zahradě a suším😛
Vidím to v růžových barvách, pokud se sama nezabiju v ložnici, jsem nesmrtelná😜
Všude sice hlásí nejvyšší úhrny, nás se to ovšem netýká, my sme mimo tabulky i zájem, ač jsem zatím vyšší nikde nenašla. Od půlnoci doteď rovných 80mm.
Přehrady odpouštěli od středy pokud vím, ukazovali v telce. Proto Němcům nemohli slíbit, že je přivřou kvůli tomu spadlému mostu v Drážďanech, protože naopak zvýšili odtok.
A co vím, jestli to není štíplé? Takové věci neřeším, na funkci to nemá vliv😉 Jo bolí to dost, ale v klidu ne, jen když s tím pohnu, ani se nesnažím propnout ho dozadu, to bolí. Ráno se po chvíli rozpršelo zase, takže jsem venku šlapání zrušila a šla na pás do sklepa. Máchání rukama u chůze je taky trochu masochistické, ale na to jsem já zvyklá. Včera jsem s tím veslovala, to celkem šlo, tam se to dozadu nepropíná. Největší problém je jídlo😛 U snídaně jsem si klasicky chtěla opřít ruku o stůl s hrnkem kafe🙄 Málem jsem se počůrala😜 Tak jsem si chvíli zakňourala a dobrý.
Vidíš Bobi o co lepší je narazit si kozy, ty na nic nepotřebuješ😉 Pokud na nich nenosíš roční dítě, tak dobrý, no ne?
Ty jo😲 nechápu, jak ste přežila prásknout sebou ze stoličky?!? Vždyť já tam půl minuty ležela jak beruška a dumala, co mám přeražené, bála jsem se pohnout. Loket je pořádně naražený, ta kost bolí na omak, ale jinak to jde. Áno, poslední myšlenka byla, že asi není dobrý nápad kapat tu olejovou puellu do vody na poslahy😏
S deštěm u nás zatím dobré. Včera 30mm, dneska do rána 30mm, ale zatím neprší, míjí nás to. A to bych to pršení brala, aby se umazal ten roční deficit, hlavně doplnit podzemní zásoby vody, Na dnes bylo hlášeno 70mm, na zítra 130!…tak to už pravda není, je to stažené o polovic.
Bobca:lesnizinko, vy si taky umíte udělat dobře, že jo!
Buggyro-to mě teda rozesmálo🤭auuu,to muselo bolet..Raduš,holt nejsi nejmladší,musíš chodit pomalu!!😜Ty zezadu,já zepředu..Ale jak jím asi ten 3.den tu Arniku,bledne to krásně ta modřina..bílé fleky v té "lepší části"..
Oběma😉 Tom přijel večer z valachů, tak mu to popisuju, jak jsem sebou majzla a že se divím, že jsem nepropadla do přízemí, jaková to byla rána a on na to: ještě, že máme ty betelné železobetonové stropy😛
Skeeve:Jeseter je celkem trouba, ze zahradních jezírek je tahají kočky, toho bych se nebál, a u nás ti obrovští ani nebudou, rybáři si drží nějaké křížence ( sibiřský x malý myslím)
Ona asi většina ryb je trouba😉 ale proplout pode mnou dvoumetrový sumec, umřu hrůzou, i když racionálně vím, že je to ,,jen" neškodná ryba, není to žralok😏
Evi, to bude asi nějaký lehčí, narazila jsem na něj náhodou v e-shopu Lidlu, když jsem hledala lehátko. Byl tam tuším i pro děti, pro ženy myslím, že na padleboard. Jestli by mi v něm nebyla hned zima netuším, ale nebyl tak drahý, něco přes tisícovku. Já vím, plavu sportovně, protože to jinak neumím, ale hlavně proto, že je to vášeň. Ano, jak píše Buggyra, zbytek roku budu veslovat, abych se na jaře z domu nevykoulela😜 Néé, kolo je pro mě bléé, bolí z něho zadek a navíc u nás není žádná cyklostezka. No včera jsem poprvé po létě veslovala, koupila jsem si právě i na to cyklistické kraťasy, protože sem si v zimě sedrala prd.. a nevím jak jsem to dokázala, i tak jsem se odrala doprčic. Se mi to nějak zešolíchnulo či co🙄
No a dneska opět perlím😏 Muž odjel do práce, venku prší, tak uklidím barák, ne? Jdu vytřít ložnici, stáhnu plovoučku od koupelny ke dveřím, jdu udělat zbytek od postelí a okna ke dveřím, hodím okem k té koupelně a tam ještě nějaká čmouha, bylo to i hodně namočené, tak, že to s tím už skoro suchým mopem ještě stáhnu, udělám dva rychlé kroky, už jsem cítila, jak mi klouže noha jak na ledě, ani jsem se nesnažila to tou druhou vybalancovat, to jasně nemělo naději na úspěch. Tak jsem sebou prásknula na záda, respektive na lokty, krční páteř mi slušně cukla, ale hlavu jsem udržela, nepraštila s ní o zem. Zůstala jsem ležet, myslela jsem, že je snad po mě😛 Ležela jsem tam jak beruška, lokte jsem se ani nemohla chytit, když jsem zkoušela, jestli nejsem přeražená. Chvíli mi trvalo, než jsem se zhrabala. Hlavně levý loket to schytal, bolí jak sviň, přesně ta špička, snad se to časem rozejde, bude modrý, ale to je fuk, jen ať funguje.
Jéé, neomlouvejte, jsem ráda, že to moje blábolení něhoho zajímá, že se někdo pozastaví nad mýma myšlenkovýma pochodama, bo ty někdy nechytám ani já🤣
Sago Já jsem hrozná😔😏 Čumím a zvětšuju si pipeny, jakovou mají tu barvu a vůbec, ale vůbec jsem nekouknula na zahrádku🤭 To jste jim vyhradili hezký výběh, žádné 2x2m na úpalu bez jediného stromu( má to tak sousedka, ale je to novostavba, stromy budou…někdy)
Tohle mají jak park👍 Hezčí výběh, jak většina lidí zahradu😜
Ronja s motejlem:No a jezdil by tam s Vámi někdo? Sama to mi přijde docela o hubu, nejen kvůli nějakýmu takovýmu chlapisku.
Nééé, na chlapa bych se zvysoka, to už bych asi příjemná nebyla, kdyby mi tam zasmrádal dýl😏 Ale to koupací jezero je zavřené, i když je fakt, že opačně, tedy obejít to na neplacenou stranu a plavat na placenou by se dalo taky. No na velkém bych to nemusela 6x, ale třeba jen jednou(jak se říká: jednou a pořádně😉) Aha, teď jsem na něj kouknula, má na šířku cca 1.5km, takže tam a zpátky jednou. Jen nevím, jestli bych to uplavala, to jsem nikdy nezkoušela, takovou dálku, ale však bych si vzala bojku. Akorát zkazky, co o něm jdou…jsem trochu posraná. O obrovských sumcích, co tam žijou a je tam ještě těžba v určitém úseku, lidi tvrdí, že jsou tam víry, jak se dno sesunuje, tak to mě taky odrazuje, teda mě už jen ten sumec😛 Brácha tam jezdil na padleboard a říkal, že je tam dohlednost 6m pod vodu, se kouknout a vidět pod sebou obr rybu, tak se utopím 100%. V jenom rybníkářském obchodě mají jezírko a tam mají obr vyzy. Snad metr a půl mají. Když jsem stála na můstku a plavala pod, málem jsem si hrůzou cvrknula. No jo, to jsme my odchovaní na ..Čelistech"😜
Saga:Teda tady to frčí! Vysílaji se signály, plave se s mrožem a já z toho mám poprskanej monitor🤣! Jako teď se tomu smějeme, ale já už bych tam taky neplavala, když by tam byl takovýhle fujtajbl, co si hraje s vercajkem🤮! Koukám, že jediná, kdo by ho majzla šutrem po hlavě, by byla Buggyra😄.
Holky a já jsem vám včera vyfotila ty naše nosnice! A pro porovnání tu mám fotečky i těch loňských, ty se mě osobně líbily více a letos jsme chtěly zase takové, ale no tak máme prostě holt po letech změnu!
Tže první až třetí foto červenec 2023. Další čtyři focené včera.
😂😂😂
Neplavala…kdybych si mohla vybrat, rozhodně bych tam neplavala, ale já neměla na výběr. Já se nejezdila ,,koupat a slunit" - to nikdy nedělám, to je pro mě taková zbytečná ztráta času a to by mi stačilo se doma osprchovat a vycapit se na lehátko😉 Já to měla pojaté jako sportování, navíc prostě plavání je moje vášeň. Krom žraní a …😉 asi největší. Mě vadí i když se ke mě přidá muž nebo mamka, že plave taky na druhou stranu. Já nemám chuť sledovat a nervačit se, jestli se v půlce neutopí. Muže jsem befelem poslala zpátky, mamce jsem připnula bojku a ať si plave, kam chce😉 A nenechám si to zkazit ani žádným úchylem😠 Bohužel mi do toho hodil vidle podzim😏 Tom říkal: ještě že tak prosimtě😏 Ty bys byla schopná nedělat nic jiného, jen celé dny plavat a plavat(taky to tak celé léto bylo🙂) Protože už jsem začala uvažovat nad tím, kdybych si koupila neopren a vždycky si zajela na to velké jezero zaplavat, do kdy, do kolika stupňů bych to já zmrzloň zvládla, abych si to zase nekoupila zbytečně a jela tam dvakrát🙄