Aktuálně: 3 725 inzerátů211 161 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 19.09.2024, 16:51:28 xxx.xxx.89.34

A teď jsem si vzpomněla, co jsem se včera od sestřenky dozvěděla. Tak medvěd tu nebydlí, občas ale prochází. Kdo tu ovšem už bydlí, jsou vlci, asi jedna smečka. Na zlikvidované ovce si zatím nikdo nestěžoval, ale našli skoro sežraného muflona. Vzhledem k tomu, že to nikdo nechce lovit a regulovat (muflony, daňky…) tak tohle je taky řešení. Jsem zvědavá, co bude dál, jestli začnou problémy. Do lesů teď vůbec nechodím(měla bych začít, po tolika letech je to divné) takže se bát o psy nemusím. 

lesnizinka
lesnizinka 19.09.2024, 16:24:11 xxx.xxx.89.34

Ono se s tím ale smiřuje blbě, když si toho ,,živého plyšáka" pořídíte právě na to ňu, ňu 😉Vlastní zkušenost. Berňák  - neměl to moje oblemcávání rád. Woruška - ten mě svatou trpělivost se všema, takže ten to dával. 4 britky, ani jedna nějaké hlazení neměla a nemá ráda, vyloženě jen, když si přijde a nesmím to přehánět. Nejvíc se mi povedlo spacifikovat posledního Viktorka, ten vydrží i pusinky, vydrží, když ho při přenášení vezmu na ruce a pusinkuju mu tlamici. Kolikrát si říkám, že jednou ho fakt nase.u a ukousne mi nos😛 Někdo potřebu opusinkovávat a různě dlachnit svoje zvířata nemá, stačí mu jen, že jsou s ním. Já mám ale tuhle potřebu velkou, pusinkuju i cizí(známé) psy. Teda ty, co sami chtějí, samozřejmě. 

lesnizinka
lesnizinka 19.09.2024, 14:48:01 xxx.xxx.89.34

Proto jsem si ji Buggyro vzala, že vyberu semínka a píchnu je do země a už pak bude jedno, jestli to někdo bude jíst či ne - pokud to tedy vůbec naroste😏

Aha, jak píše Reňka, jestli vám špatně nechodí koník? A pak jste teda na tom blbě oba🙄

lesnizinka
lesnizinka 19.09.2024, 14:32:23 xxx.xxx.89.34
kometa:

hypoterapie

Pěkně prosím, hipoteraoie (hippos = řecky kůň).  Ale ani ta není pro každého. Nebo ne každý kůň se na ni hodí (jako mechanikou pohybu).

Ježíš Reni díky, já jsem nad tím, co píšu vůbec nepřemýšlela, pořád mi tu do toho něco vysvětloval Tom, tak jsem to nějak naťukala a ani malinko se nad tím nezamyslela😊 Malinko by určitě stačilo😛

lesnizinka
lesnizinka 19.09.2024, 10:45:56 xxx.xxx.89.34

Buggyro pochopila jsem, že na koni občas i jezdíte. Asi blbě!😛Tak všude píšou, jak hypoterapie pomáhá srovnat děti s obrnou, nebo lidi po úrazech a vás to nerovná?😲 Nakonec vás musí srovnat ,,rovnačka" koňská😏

A najednou jsem i vzpomněla. Jste zkušená pěstitelka🙂 K potoku někdo vyhodil hromádku - je to ačokča?

Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 19.09.2024, 07:24:31 xxx.xxx.89.34

Z vinobraní jsme přijeli ve 21h. (ještě se posedělo, pojedlo) Taky jsme posbírali durancie ze 4 stromů. Než doma vybalili, kočky obstarali atd, okamžitě jsem pak vytuhnula. Počasí bylo krásné, až moc, oblekli sme se a bylo nám vedro, protože oproti hlášeným 22st, bylo 26 a to i u nás. Ale jeli jsme na 15h a říkali si, že se bude rychle pak k večeru chladit. Ani mikinu jsem si teda nebrala, jen triko s dlouhým a na ty trnky už mi chladno bylo. Nevím, kolik bylo v noci, ale teď je 10st, zchladilo se dost, včera bylo 14. A zapomněla jsem zavřít skleník 🙄Tom bude brblat. 

Jasně Niki, dáš pak vědět.

lesnizinka
lesnizinka 18.09.2024, 10:56:07 xxx.xxx.89.34
Fikovnice:

No ale mně přece přišly ty dvě kočky (brože) taky bez odesílatele. Nakonec se ukázalo, že mi chtěl udělat radost někdo odtud.❤️

Ale logicky jsem nic neplatila.

No to jsem právě psala, že dárek by přece neplatila…

A to mi připomíná Jani, že tobě jsem ho ještě neposlala, nějak nestíhám, tento týden se to nakupilo, za chvíli odjíždíme na vinobraní, takže dneska opět nic🙄

lesnizinka
lesnizinka 18.09.2024, 10:52:51 xxx.xxx.89.34
drvodelkafialova:

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-skolacky-se-nudily-u-otavy-rozebiraly-protipovodnove-zabrany-a-srouby-hazely-do-reky-40489241#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

A tohle je důvod, proč nesouhlasím se zákazem tělesných trestů u fakanů.  Být to moje děti, zmaluju jim zadky řemenem že se týden neposadí a to myslím doslova a do písmene. 

Naprostý souhlas. Oni by ty zadky měli asi zmalovat i rodičům😠 Co to je kuva tohle za výchova?!? A děti jsou beztrestné, rodiče se nepotrestají, takže to odskáčou vždycky jen ti nevinní. Rodičům sebrat přídavky, přinejmenším je skrouhnout o polovinu. Neumí fracky vychovat, za co berou peníze? 

lesnizinka
lesnizinka 18.09.2024, 10:45:34 xxx.xxx.89.34

Ještě jsem si uvědomila: jako, že jsi podle čísla zásilky hodila na PPLku a žádného odesílatele to nevyhodilo? Tak to se mi taky ještě nestalo, přece to tam musí nějak vyplnit ten, co to odesílá??🤔 Co tam dal, tři křížky? 😲

lesnizinka
lesnizinka 18.09.2024, 10:38:49 xxx.xxx.89.34

Se přidám: vlaštovky a jiřky před těmi dešti byly všude, mamka říkala, že na starém baráku po babči, který je pootevíraný celý, aby netuchnul jsou všude, ne jen na chodbě a pod ,,návratím", kde měly hnízda, ale i v kuchyni(brblala tedy, že je všechno pokaděné😉) A teď je tam ticho, jen z hnízda nad elektroměrem vyhodila jednu mrtvou. Myslí si, že odlétaly a lítali tam pro ni. Buď už byla mrtvá, nebo slabá, nemocná, už s nima neodletěla😢

lesnizinka
lesnizinka 18.09.2024, 10:27:58 xxx.xxx.89.34

Nestalo Bobi. Kdyby ti někdo poslal dárek, nebude to chtít platit, objednávku nevíš, že by jsi měla…ne, vůbec bych to nevyzvedávala. Kdyby jsi se pak i dozvěděla, co by to mohlo být, tak ti to přivezou znova. 

lesnizinka
lesnizinka 17.09.2024, 23:01:37 xxx.xxx.89.34

Nikiš, ty mi prosím napiš, jak se ty ,,zdravé nehty" … ta úprava ofiko jmenuje, ať si to dám taky třeba v zimě vyrobit, zkusila bych to, jestli to nepomůže na tu moji hrůzu😏 

lesnizinka
lesnizinka 17.09.2024, 22:58:21 xxx.xxx.89.34

Ahááá, takže pro mě je to mezi Nikčou a Buggyrou😉Tak ještě si to i zapamatovat😊 Díky👍

Tak vy ste tam povodně tentokráte asi přestáli nejlíp. Ten váš roh ČR😉

lesnizinka
lesnizinka 17.09.2024, 22:01:54 xxx.xxx.89.34

Jediti mimíňa😛 Elí, nevěděla jsem, že jste taky přes hadice?!?😲 A je to už jedovaté, kousne to, taková hlísta?😉 A hlavně…asi vůbec netuším, kde vy bydlíte? Jestli jste to sem i psala, buďto jsem to nezachytila, nebo totálně vypustila z kebule😜

Zapomněla jsem Ronje hodit to číslo, takže u nás od čtvrtku do pondělí včetně, napršelo 270mm, což je náš průměrný půlroční srážkový úhrn. 

lesnizinka
lesnizinka 17.09.2024, 17:02:12 xxx.xxx.89.34

Ha, ha Bobi, líbí se mi tvé zaujetí pro vybádání, co je vlastně  lemra😛 Přiznám, že jsem nad tím nikdy neuvažovala, ale jak jsi se zeptala, hned jako první mě právě napadnul lenochod, že to možná někdo domotal. Nebo se mu tak třeba dříve říkalo. Lemur prdlajz, to je hodně akční ,,opice". A lenochodi z videa, jako úředníci… to sedí👍😄 

Ano, u nás už slůňo👍 19st.

Včera nám to říkali hasiči a teď mi to volala mamka…že jedné sousedce přes 4 baráky se utopily slepičky😢Ony jim spadly ty schůdky v kurníku, aby mohly vyjít ven, jak je podebrala voda. A zůstaly tam a utopily se. Narozdíl od mamky, nemají ten pozemek od potoku zvednutý až k přízemí, ale ze sklepů mají udělané obytné místnosti a vyjdou z nich rovnou do zahrady. Mají tam takovou jako verandu s posezením a krbem, za tím dílnu. Všude víc než metr vody, všechno vybavení v kontejneru. Mamka tam teď byla, špricují hadicema zdi a hasiči jim to odčerpávají. Říká: uf, proti Lidce sme dopadli ještě moooc dobře😲 Ale když si představím ty topící se slepice, je mi zle. Všude říkali: vypusťte zvířata, ať mají alespoň možnost utéct…nikdo si nevzpomněl vím, seběhlo se to strašně rychle, zachraňovali barák(tak jak my sme ani nic nevyfotily) a to je měla tak opečovávané😟

lesnizinka
lesnizinka 17.09.2024, 14:02:42 xxx.xxx.162.23

Dneska je zas blazinec, mamka jela na kontrolu k diabetolozce, bracha ji tam vyhodil cestou do Prahy, ale ja jsem stejne musela sjet pro ni, protoze ve 13 zase hned u nas na pohreb - umrel jim bratranec. Vilala, teprve jsem sedala ke snidani, ze je tam hotova a jde do Kaufu. Posnidala jsem a valika pro ni(je to 17km) nakoupila jsem si taky a valily sme domu. Tam jsem stihnula jen uklidit kuchyn a fofrem je posbirat, tetu vedle ve vesnici, strejdu s mamkou, zavezt je do modlitebny a pak je prevezt na hrbitov(je to skoro 2km) Ja jsem jit neminila, no stejne tu ted sedim v aute, nez to skonci na hrbitove,at je zas rozvezu. Mezi kostelem jsem sjela do hobby prodejny, nemam uz granule pro ryby a kamosce jsem zavezla kytku pro motyly(lantanu)

lesnizinka
lesnizinka 16.09.2024, 12:26:38 xxx.xxx.93.160

Ha, ha, bylo by lepší, kdyby nefungoval, to by šlo na pojišťovnu😉 Kotel je letitý a je otázkou času, kdy exne, protože všichni ze stejné doby, plynofikace u nás, ho mají už vyměněný. Už to s bráchou řeší pár let mamka, že až odejde, brácha nadává, že samozřejmě to bude v zimě a než se sežene kotel a kdo ho namontuje, bude tam pak mrznout👎 Už ho před hodinou rozjeli…je to držák😛 Teď čekají na hasiče, vytahují studny celé ulici, tak až na ně přijde řada. U nás jiný zdroj vody není, vodovod k nám a okolním vesnicím je teprve ve výstavbě, zdroj je daleko, 25km.  

lesnizinka
lesnizinka 16.09.2024, 10:36:12 xxx.xxx.93.160

Bobi a vy ste mimo veškerou hrozící vodu?…ptal se ráno Tom.

A po té výměně vaničky už to máš teda sakum prásk uklizeno? I ten hnusný prach všude? To si teda šikovná a jsi se hecla slušně nevím, jestli já bych se tak hned donutila. Ale chápu, jiné prostory kam tomu utéct nemáš, v garsonce🙄 Prostě musíš, aby jsi tam mohla nějak fungovat. 

O rána pěkně lilo, napršelo 11mm a konečně přestalo pršet. Brácha se už začínal děsit, ale potok zatím v korytě. 

Sem skleroza, dopisuju. Ronjo, kdyby mamku nevytopilo, což byla prostě smůla stačilo, kdyby přestalo tak lít o hodinu dřív, co už…tak bych byla nadšením bez sebe, kolik vody máme. Ještě nemám spočítáno, přeprchá, večer to sečtem. No ráno jsem dumala, že konečně to doplní podzemní vody, což už u nás vypadá, že bude takto: jednou za 10let. A právě jsem si říkala, že při těch úmorných vedrech a doslova měsících bez deště…na jak dlouho opravdu ta podzemní voda vydrží? Že na těch 10let, tomu úplně nevěřím😟 A jinak jsme se s Tomem smáli, jak změřili kuminační výšku potoka, když to měřidlo je jen v korytě a voda byla cca metr nad. Překonala i ty nejhorší scénáře. 

lesnizinka
lesnizinka 16.09.2024, 10:30:48 xxx.xxx.93.160

No já když vidím třeba pokladní, jak s těma drápama kdejak kroutí ruce, aby vzala peníze, tak mě jde šlak trefit🙄 Ne, že by mě nějak omezovala, ale přemítám, jak právě dělá doma běžné práce. Ne, nevěřím, že ,,však normálně"😏 Sousedka to nosila celkem hodně let. Pak došly prachy, tak přestala chodit jak na nehty, tak na řasy a nevím co ještě a po pár měsících říkala, že nechápe, jak s těma drápama mohla fungovat, že je to taková úleva, normálně chytat věci do ruky😀

Já svým IQ tykve brigádníkům dávám 100 na hodinu s tím, že jim neodečítám škody co napáchají, protože to by jim ani ta stovka vrátit nestačila😜 Ale vedle ve vesnici je šicí krojová dílna a švadleny tam berou 110 na hodinu. Takže uklízečka za 400?!? Tak jedině s diplomem ty voe😏

lesnizinka
lesnizinka 16.09.2024, 10:19:56 xxx.xxx.93.160
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.09.2024, 08:26:00

Přítok z náhonu jde zastavit, to sme udělali. Drenáže z kurtu, což je přítok přirozený zastavit nejdou, ale to zase není asi tak kalné. Jezero je zkalené, ale normálně tam houkne voda(třeba po bouřce) z náhonu a to je jak kafe, to ryby není vidět několik dní, než to sedne. Takže vyzkoušeno, že rybám tohle nevadí, to je prostě po dešti normální. Včera šel večer brácha do hospody a sousedi z ulice mu říkali, že nasbírali po zahradách vyplavených přes 15 mrtvých raků😢