Fatio, ale já jsem psala, že Viktorek kapku proti blechám za krk dostal od vetky. Je to kolik…14dní? No nějak nevidím, že by zabrala právě. A dávat další chemii do něj mám obavu, protože je v rekonvalescenci a ještě měsíc má být. Kvůli náročné léčbě FIPky se nedoporučuje zatěžovat něčím dalším. Bohužel chytil už ušní svrab a musel dostat Stronghold. Vetka z toho nadšená nebyla, ale prý co jinak? Teď zase blechy. Už jsem to psala, když se pořád škrábal i po pipetě na blechy myslela jsem, že snad třeba od toho ježka, nebo od sousedovic slepic mohl chytit něco jiného, třeba ty čmelíky zrovna, něco co není hned nijak vidět.
Ono to psáno není asi tak vidět, poznat, ale já to prostě beru s humorem, z takových blbin se nehroutím, už vůbec ne po tom, co jsen se svýma zvířatama už zažila, naposledy s FIP.
Občas jsem chytla blechu Workovi na čumáku a nikdy se nám nestalo, že by sme byli doma zablešení, zablešenou domácnost. Dostal pipetu a tím to skončilo.
P.S. až vyskočí blecha muži ze saka, tak si to začne řešit on. Je dospělý, nejsem jeho matka😉
»
Odpověď na příspěvek uživatele
megi-the-pes z 24.09.2024, 22:22:32
Ano chtěla jsem to napsat ale byla jsem na cestách. Hryzec. Potkan moc díry nedělá, pokud nutně nemusí někam či odněkud. Jsme u potoka, hryzce máme. Tchýně měla v zahradě, i ve skleníku. Jsem jí to x krát vysvětlovala, ale nééé, pořád tvrdila, že je to krtek. Krtek dělá krtiny. Máte krtiny? ,,Ne". Tak je to hryzec. Nakoupila asi 10 plašičů na krtky. Hryzci byly u pr…😛 Kdybych jí to neříkala😏 Ale jinak se mi nezdá, že by krom toho kutrání a poddolování působil nějaké větší škody. Prý tedy okusuje kořeny, i kořeny stromů. Měla jsem ho vloni pod rajčatama a neviděla jsem, že by nějaké zlikvidovall. Worka ho kdysi chytil. Jednoho. Kočky absolutně nezajímá. Netuším proč, asi jim nesmrdí myšinou? Ale zajímavé je, že krtky chytají. Chytají, ale teda nežerou. Ani naše kočky a asi žádné kočky. Po mojí trase kolem potoka nacházím ráno mrtvolky krtků. Ne nějak hojně, ale jsou. Kočky je nechávají na cestě, aby sme si my lidi všimnuli a ocenili, jak jsou užitečné😉 Nebo zbytky myší. Ale žádný krtek nikdy okousaný nebyl, ani trošku. Leží tam jako by spinkal. Onehdá mi hlásila i mamka, že ho našla zase na své trase za humny. Poprvé a taky si ho poprvé takto prohlédnula. ,,Jéé, on tam tak ležel, jako by jen tak ležel, myslela jsem, že snad jen odpočívá. A jakové má ty ručičky! A jakový krásný sametový kožíšek! A proč je mrtvý na cestě?" Vůbec ji nenapadlo, že ho tam nechala kočka🙂
»
Fatia z 24.09.2024, 12:28:46
Ježci se u nás krmí cca 15let od doby, co dojídali po psech. Kočky jsou celé léto venku, takže se s ježky neminou, protože teď ježci chodí dojídat jejich misky. To je prostě realita. To, že od blechy chytne tasemnici vím, taky to, že ji chytí od blechy, co byla předtím na myši, kterou Gucci sežrala. Tento týden jsem našla dvě z poloviny sežrané myši, takže chápejte, že tohle nemá řešení, ne dlouhodobé, jak mi řekla vetka. Prostě u koček venkovních, co loví, je to pořád dokola. Tudíž já jsem v klidu, žijem tu s ježky, cizíma kočkama, tasemnicema a blechama. To je příroda prostě🙂 Na paneláku s domácíma kočkama se vám to asi nestane(nevím, kde bydlíte, to je jen řečnická😉)
Niki, kavitaci jsem si musela najít. To slovo jsem znala, ale ne význam, co to je. Já to znám prostě jen jako ultrazvukovou liposukci. A nevím proč, jsem kavitaci měla nějak spojenou s prasetem😲 Půjdeš na to vícekrát? Tak dej hlavně taky vědět výsledek, hned jdu taky😉 Jako…můžu cvičit jak chci, ale těch slanin kolem pasu a na vnitřních stehnech se nezbavím. Stačí malinko povolit a jsou tam zpátky. Plavala jsem - super. Stačí 14dní neplavat a už cítím, jak mi tam při chůzi začínají čechrat, bléé👎
Já si myslím, že dokud jsou tu kočky, blechy nemají moc zájem lozit jinam. Zatím nás nic hromadně nekouše, vlastně už nejmíň tři týdny nekouše, tak si je Viktín nejspíš zase vysbíral z té sedačky. Včera jsem nějakou divnou náhodou, chytila na uchu blechu i Gucci. Ty mívá klíšťata hodně, tak ji vždycky ráno probírám(ano, dneska rovnou dvě) a myslela jsem, že má na uchu klíště - malého samce. Hmátnu po něm a prdlajz, blecha to byla. Takže půjde přepudrovat i Gucci. Pipetu jí dávat nechci, teprve dostala na tasemnice. Ta naštěstí zabrala, od té doby se rozveselila, běhá, poskakuje, rýpe do Viktína a taky jí splasklo to velké břicho. Začala zase ráno špárat po pergole ke mně do ložnice(takže blechy budu mít i v posteli😜) Vikťovi tu pipetu koupím, snad ve čtvrtek budu mít čas. Teď jak v noci oteplilo, vidím ho celou noc spát na křesle, na lehátku, u komína…vůbec nechodí domů, nebo do garáže trochu do tepla. Alespoň se tedy nasrstí a nebude mu ani v zimě zima.
Bobi, je Henri očkovaný? Myslím tu klasickou kočičí kombinaci? Trochu mi to i připomíná Vikťína s FIP. Taky to bylo jak na houpačce, chvíli se lepšil, pak zase horšil, i to nejezení by tomu odpovídalo. Já myslela, že si dávno doma. Aspoň tam na ně ještě dohlídneš😉
Haló, kde ste kdo?😲 Bobííí…?!?
Bobi, ta jak to s kočinem vypadá dneska?
Už v ložici se mi zdálo, že je venku celkem teplo, přes otevřené dveře se mi ne a ne dost chladit vystrčené nohy z peřin. Přijdu v 7h dole a na meteo 15st. Oproti 6st onehdá, dost rozdíl. Když jsem šla okruh dost fučelo, ale šlo to. Zastavila jsem se se starýma sousedama v ulici a než jsme probrali vysoušení sklepů, už mi byla celkem zima, ten vítr byl dost studený. A byla mi ještě větší, když jsem to došlapávala domů. Teď vyšlo slunko spoza oblačnosti a konečně to vyskočilo alespoň na 18st.
Bobi, kapsičky pro dospělé kočky…na to nemají vliv. Tedy nemá to vliv na to, že koťatům nechutnají. Prostě asi jen nejsou dobré. To se stává. Naši žerou Felixy, ale ne hovězí, takže ty dostává všechny Macek.
Ježíš Niki, tak čisto jak ty v tom seníku, nemáme ani v baráku😲 Dneska jsem vysávala přízemí, přiznám se, že po týdnu, co jsem to pořád odkládala(a pak se divím, že máme blechy😛 no já ne, já se fakt nedivím🤪) že až tohle a támhleto…no nejčastěj proto, že tam vždycky jedna z koček někde spí a nechci je nervačit. I když dneska😏 zazvonili tenisti a Gucci vyletěla z baráku jak střela🙄 Volám na ni: Gučajz, ta jsi jelito, letíš přímo tam, kam jdou…a k nám to fakt není😏 A to není jen tak vysát. To musím komplet zdi a stropy první, pak teprve podlahy. Všude pavučin jak někde u Adamsových😎 Cuket je polovina po smrti, polovina roste(žluté zdechnuly) začaly plodit okurky a rajčatům vystřílely vnitřnosti - většině🙄
Slepice…mamka je neznačí, tudíž ani neví, které jsou jak staré. Ale vlastně víc jak dva roky nemají…to je komplet zlikvidovala ta liška! Nic jsme neměli, teď máme asi čmelíky, máme blechy…😛
Ano, i u nás hezky, 23st, kluky to tak bavilo, že si i tenis o hodinu protáhnuli😎 Já jsem teda uklízela, doma zalévala kytky, vařila a prala, věšela. Radši bych dělala venku, no nevyšlo to🙄
Bobi a nic jiného na něm nepozoruješ? Nemá třeba někde kousanec? To slinění…přijde mi, jako by byl otrávený🙄 Nebo…koukali mu na dásně, nemá zanícený zub?
Jo, jo díky. Počkám, jak se to bude vyvíjet, nejsem v tomto ohledu nijak hysterická, nějaká blecha mě nerozhodí. Zajímavé je, že chlap je pokousaný nejmíň měsíc(teda teď to nějak ustalo) jsem mu právě tvrdila, že na sedačce pod oblečením(tlusté teplákové bermudy) ho komár určitě nekousnul, spíš nějaká bleška od Vikti či jiný hmyzák. On se Viktorek na sedačce moc nezdržuje, vyskočí, nechá se pohladit a lehne někde na zem, či skleněný konferenční stolek, chladí se. Ale tím nevylučuju, že máme bechy. Já pokousaná nejsem vůbec. Jsem si právě myslela, že pipeta od vetky pomůže, no očividně vůbec. Takže ano, musím koupit něco účinějšího. S tou křemelinou jsem to brala spíš jako pokus🙂 protože mě ty prchající blechy udivily. Chytla jsem pátou👍
A hlava děravá, dotaz: holky, nesou vám slepice? Po těch deštích jako když utne, mamka od 6 slepic jedno vajíčko, další den žádné. Ptám se tchýně totéž: od 13 slepic dvě vajíčka🙄
Aspoň máš Bobi změnu, to je určitě fajn, u Zdenky to znáš a se zvířátkama si užiješ. Micáka už jsi odchytila? A noc co, klidná, nic se nedělo?
My jak jsme byli s Viktíkem před 14 dny na kontrole u vetky, tak jsem jí říkala, že se pořád škrábe. Mohl by mít blechy? Tak to určitě mohl, partí mimo jiné s ježkem. Aha, tak mu dáme kapičky za krk. Super, to bude nejlepší👍 Asi týden se mi zdálo, že je to lepší, už se skoro neškrábal, ale tento týden už se drhne v jednom kuse. Zapomněla jsem napsat holky, že jsem v týdnu koupila tu křemelinu(měli ji v naší hobby prodejně👍) včera jsem ji vezla mamce. A trochou jsem přepudrovala Viktíka, jen tak, že to třeba pomůže na to jeho škrábání. Už jsem právě i vetce říkala, že mi to připadne, že to má snad psychické, najednou skočí a začne se škrábat. Dneska po snídaní vyskočí na stůl, dostal trochu zakysanky a ležel a jak jsem ho tak hladila, jak má kolem krku a náprsenku bílou, běží mu něco za krkem. Skočim po tom prstama, hodím to na prostírání a rozmáčknu. Vikti, ty jsi tam měl blechu!😲 No prd vidím, neskákalo to(nestihnulo) takže jsem si to jen myslela. No za chvíli další dvě cosi. Tom: no to je výborné, já tady hledám komáry a místo toho nám kocour do sedačky natrousil blechy!😠 Ale houby, zdá se mi, že to má křídla. Ráno se motal v kytkách, asi na sebe sklepal nějaké mšice či co. To už jsem si šla pro lupu. Studuju to…hm, tak to nejsou křídla, ale dlouhé nohy😲 Než jsem to prostudovala, hodím okem, běží mu v chlupech další. Hmátnu, potvora mi z prstů(málo jsem ji zmáčknula) vyskočila na stůl a hop, hop(už jasná blecha!) naštěstí nesekočila do koberce na zem, ale jsem ji konečně zaťápnula a rozmáčkla. 4 blechy během cca půl hodiny 😲 Napadlo mě, jestli tomu nepomohla ta křemelina, že se jim v těch chlupech nelíbí? Volala jsem hned mamce, ať mi trošku nechá, ještě ho přepudruju. Pak koupím něco přímo na blechy, až se dostanu do lékárny či zveráče. Napudrujem i Mandynu(to jsem měla v úmyslu už předtím) ta často leží na slepici.
Fara, kostel, hřbitov…jedinou jistotu máš, že duchové nechodí s baterkou, takže tímto směrem zase dobrý, ne?!?😜
A Bobi, zapomněla jsem, co že jsi tam jela, domácí jsou na dovče? Vím, že jak jsi řešila kolena tak jsi vzpomínala, že ještě, že máš hlídání až v září…
Já jsem včera řešila jahodoviště. Chtěla jsem ho zrušit a založit nové jinde. To se dělá v srpnu. No u nás je tohle nemožné, to jsou u nás totální sucha a vedra, bylo by po sazenicích. Tak jsem se rozhodnula, že místa máme dost, takže stávající trochu zregeneruju a v klidu založím jiné jinde, které ještě na jaře rodit nebude. Jala jsem se ho plet. Ty voe, totálně zarostlé svlačcem a dalšíma plevelama(na folii!) cca metrovýma. Zatím mám polovinu, naplněné dvakrát velkoobjemové kolečko. Taky jsem zjistila, že jahod je tam polovina po smrti, to dosadím mláďatama. Dneska asi ne, ale zítra to musím dodělat. Honem jsem psala do jahodárny, jestli ještě prodávají přísady…no ticho, neozval se zatím nikdo.
Ráno u nás 7st. Hlášeno bylo 9☹️ Koukám na meteo, bylo těch sedum, na předpovědi tvrdili, že je u nás 11st. To je tak, když se ,,u nás" měří teplota ve 30, či 40km vzdálených stanicích, které jsou navíc na rovině a v jiné nadmořské výšce. To pak je klidně rozdíl 4st, protože my jsme už pod horama. Už ve vedlejší (dolní) vesnici jsou to rozdíl už 2st.
No tak jasně, nic jiného nezbyde, protože by mě sežrali, kdybych je otravovala. Tak to odskáče chlap a cizí zvěrstvo, které je svolné😉
»
Bobca z 20.09.2024, 10:24:43
Bobi a nehonil tam některý ze sousedů třeba lišku? Ty jsi posera😜 Měla jsi rozsvítit a z okna zavolat, co se děje. Tam se krade? Jako, že někdo ukradnul králíka?😲 Mě by třeba vůbec nenapadlo, že sem půjde někdo krást. Jasně, kdyby mi chodil rovnou po zahradě to je jiná. Ale často vidím sousedy chodit po pozemcích(neoplocených) s baterkama, jeden kontroluje nevím co, druhý ovečky, třetí šlape dozadu k mladým…
To mi připomnělo, zapomněla jsem od povodně napsat: nejsou tam psi z Pálenice. Nevím kde jsou, s nikým jsem odtud, ani sousedy kolem nemluvila😟 Vím, že tam někde tekla voda, jak jsem lítala autem domů pro čerpadlo, přejížděla jsem ji. Snad je jen vytopilo a neutopili se, jak sousedce ty slepice😲😢 To bych snad ani psychicky nezvládla, tohle se dozvědět😢 Týden jim nosím v tašce šunku, už smrdí a psiska nikde😟
Jani, nevím jak dlouho u nás chodí běžný dopis, ale možná budeš (teda kočky) mít něco ve schránce. Jestli ne, tak se na Poště v pondělí udusí😛 mě smrdí celý domek, jak to tam mám u stropu zavěšené v papírové tašce.
Ronja s motejlem: Mně stačí prasata, ještě medvěd k tomu. Les prolítnu, pro jistotu prokašlu, aby se vědělo, že tam jsme.
Já jsem to kdysi psala, medvěd je u nás pravděpodobný, jsme hranice se Slovenskem. Taky jsem se psy kdysi narazila na stopy medvěda ve sněhu. Tak rychle jsme dolů z hor nikdy neseběhli😛 A každou prochajdu, ani ne hluboko v horách, ale tady kolem nás jsem dumala, přemýšlela nad plánem, co bych sakra dělala?!? Před čuníkem člověk vyleze na strom, ale před medvědem?😲 Na strom vyleze, voda mu nevadí…Hodně jsem pak na prochajdách v lesích monitorovala😏
Jeli sme do té Skalice včera a všude v polích mají ,,jezera". Začíná to kolem Strážnice a končí ve Skalici. Jen u nás nikde nic, všechno odteče😕 U nás se nikde voda nezadrží, nezadržuje, asi není potřeba👎
Bobi tím směrem všechno OK, tam velká voda nebyla, ani cestou, jak jsi jela?