Tuhle slípku jsem myslela, je moc hezká👍 https://www.faunaportal.cz/inzerce/slepicky-wyandotky-zdrobnele-pro-radost-a-na-okrasu-4
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Ráno z obchůzky docházím k baráku, už jsem u posledních sousedů, hodím jim okem za plot na předzahrádku - mají rok novou, přebudovanou a 😲 jsou tam slepice! Oni si koupili slepice?!? Nějak se mi to nezdálo, hodně cestují, nemají žádná zvířata…ale tak třeba na vajíčka? Jdu až k plotu, koukám na ty slípky, ta jedna je moc hezká, taková ta černobílá obláčková peříčka a padne mi oko na barevného pidi kohoutka. Á dopr…to jsou slepice sousedů tu přes barák. Mají je ,,za humny" a chodí všechna pole okolo. Sousedka přes 4 baráky mi onehdá naštvaná říkala, že jí hrabaly v předzahrádce, že je vyháněla. No kouknu a už vidím, že je otevřená branka. Zapomněl někdo zavřít, nebo je tam nechali jít schválně, jakože vyzobat červíky? To se mi sice moc nezdálo, protože to mají zakůrované, ale třeba? No šla jsem zazvonit ke dveřím, kdyby náhodou byl někdo doma. Nic. Tak jsem radši šla slepičky vyhnat. Říkám: pipušky, tu být nemůžete šup ven a pomalu je popoženu. A ony jedna zadruhou, pěkně škvírou mezi plotem a zdí, o které jsem ani nevěděla, nevšimnula si, že tam je😏 A přes cestu a naproti, domů. Říkám jim: proč nevlezete takhle dírou k nám(je jich tam dost, ještě po psech, po lišce…já bych byla ráda, kdyby jste to u nás projely👍 Beru telefon, že písnu SMS sousedovi, že jsem jim tam lozila, přivřela jim tu branku a vyhnala slepice…jestli to tedy nebylo špatně? Pak jsem to radši nechala tak, jestli mě uvidí na kamerách, tak to vysvětlím, ale zase aby slepicoví sousedi, neměli zle, že je nechávají lozit všude možně. Okolo nikdo jiný předzahrádku nemá, jen ti dvoji, mě je to jedno, takže to tady nijak nevadí.
My sme nikdo nechodili do jídelen na obědy, ani my děcka ve škole, ani naši v práci. Babča nám vařila, nebo mamka, podle směn. Takže ty ,,jídelnové" obědy jsem ještě před pár lety neznala, teď už občas zajdem do restaurace, takže už se orientuju. Vůbec jsem netušila, co je UHO omáčka(píšu to dobře?)
No a vařím i já, běžně denně, jsem doma, tak ještě, aby ne😉 Můžu brambory stokrát jinak. Mám ráda fazole…a to většinou ztroskotá na tom, že je večer zapomenu namočit a musím vymýšlet jiné jídlo🙄 Máme rádi rýži, i těstoviny, prostě ty přílohy tak nějak střídám. Jak Bobča vzpomínala…nedávám pohanku. Vůbec. Mě tak smrdí, že prostě i když vím, jak moc je zdravá a zkoušela jsem všemožné úpravy…nakonec ji nesním. Už ani nezkouším, bych to zase zbytečně vyhodila😏 Už jsem se celkem naučila červenou řepu, ale že bych si na ní vyloženě pochutnala…to taky ne. Když tak nad tím uvažuju - já bych měla vařit jen červenou řepu…alespoň bych tak nežrala👎😛
eva:Neznám nikoho, kdo by si nemohl koupit, co chce…
Tak k tomu se už vyjadřovat nebudu, to je nad moje chápání….🤔
Jen doufejte, že budete “za vodou” stále, stát se může cokoliv…
Ne, nezávidím vám nic, mně stačí obyčejné ojeté auto, s tím si pro šunku kocourům zajedu taky😂
Evo, to není o ,,za vodou". To je o prioritách. Já jsem vyrostla ve skromnosti a jsem zvyklá, že nemůžu mít všechno. I když teď už třeba můžu, tak se prostě v hlavě nezměním. A ani nechci. Je to o nastavení. Co mít nemůžu, to neřeším a nezávidím lidem kolem, že to mají.
Coudas…ten hluk, co tam máte…to je mi líto, to chápu, že musí být na palici😕 Já naštěstí polovinu hluku vůbec neslyším. Nedaleko se teď staví domy, takže hluk tak nějak pořád, jen se mění z čeho. Když tam půl dne bagruje a pořád mu to píská, aby za něj někdo nevlezl, muže to přivádí k šílenství. Já…to neslyším😀 (takže ta hluchota má i nějaké plusy😉)
V Jižních Čechách jsem byla jako dítě, moc si tu krajinu už nepamatuju. Co znám z telky jsou rybníky a roviny, ale možná znám jen určitou část(dál od Šumavy) Já rovinu nesnáším. Ta je cca od Strážnice k Hodonínu a dál a zbláznila bych, se tam bydlet. Bydlela bych kdekoliv, ale musím koukat na zelené (zalesněné) kopce. Takže Liberec a okolí se mi líbí moc👍
Jako myslíte, že mu je naházíte do vody a on si je vyloví? Mrtvé? A jak poznáte jestli? Je to hrozný plašan. Jediný, co nás zvládne je ten, co jsem mu zachránila život. Ten přiletí na jezero a nezmizí jen, co se nadechneme. Všichni jiní(no nejspíš to druhé bude partnerka) zmizí fakt při každém pohybu v baráku, i když se plížíme jak indiáni. Takže nějak sledovat, jestli a co si vytahuje z vody se moc nedá.
Bobi, nikdo není v pohodě pořád😏 Ale je to život, nějak bylo, nějak bude a když nejde o život, jde o ho.no - znáš to. Prostě se snažím nehroutit. Hroutím se jen, když někdo umře. To si zatím jaksi neumím okecat🙄
A mě by hudba právě rušila to cvrlikání ptáčků…jsem ráda, že alespoň některé ještě slyším😔 Aha…a jak nemusím ty doktory, prostě na ty sluchadla budu muset. Našla jsem si ordinaci, která není v nemocnici. Jak jsem už myslím psala, jestli po mě bude chtít nějaká vyšetření v nemocnici…zůstanu nejspíš raděj hluchá🙄 Ještě jsem se neobjednala, první musím vyřešit očkování koček. Měli by je asi i otestovat, tedy vzít krev na nějaká základní vyšetření…takže to už je na mě stresu až až🙄 Nejsem si jistá, jestli sebe zvládnu do Vánoc😏
No nic, jdu si pustit zprávy, ať mě zase šlak trefí😛 Aha a to mi připomnělo. Viděla jsem na NETu poslední fotku paní Simonové…má teda věk👍 ale už je na ní vidět, že je to seschlá babička, bez popisku bych ji ani nepoznala asi. Říkám to mamce a ta na to: ,,to je stejně hrozné, když se nad tím člověk zamyslí, že sice je starý, i přesto v pohodě ale…už prostě jen čeká na tu smrt, k čemu je to dobré už?" Já na to, že bych asi byla raděj, kdyby mě ještě v nějak normálním stavu, skolil infarkt. Jak si většina asi i přeje…ráno se neprobudit a hotovo.
Coudas - na křoviňák jsou klasické špunty do uší. Jsem hluchá, už teda fakt dost, takže hudbu do sluchátek si fakt pouštět nemůžu…stačí, že si je musím dát, abych slyšela telku.
Zlatá malinkatá Nokia…stále vzpomínám s nostalgií. Mobily, čím dál větší a větší, už se zase přenášejí jak taška🙄 A opět na to narážku mám: víte proč? Protože nikdo normálně nepracuje. Ano, ať si s tím zkusí pracovat u dobytka, v zahradě apod👎 Já mám sklapovací samsung, je to kostka, malá taky není, sice napůl složená, ale stejně těžká jak cihla a vleze do málokteré kapsy…bych si ji urvala😏 Takže pleju, vyřezávám, okopávám…a mobil, špinavý jak prase(v obalu) hážu před sebou. Pak najednou zjistím, že ho nemám a nevím už, kde ho mám, kde sem ho nechala🙄 Prozvonit nepomůže, páč neslyším. Takže musí vylézt muž od compu a mobil mi najít😛
Orinko, tuším, kam míříte narážkou na prezidenta. Ano, jsem poprvé od Havla, kterého nám svět záviděl, hrdá na svého prezidenta. A nezvedá se mi kufr ve chvíli, kdy otevře hubu. Krom toho, že je to opravdu pohledný chlap, je světaznalý, umí se pohybovat mezi státníky, léta působil v centrále NATO atd. Jo, byl v KSČ, protože kdo chtěl funkci, být musel. My sme rodina policajtů, takže o tom taky hodně vím. A už jsem psala, že taťka taky do strany vstoupil, aby mu dali pokoj a přestali ho šikanovat. Takže důvody jsem znala a nenapadlo by mě, mu to vyčítat. A ono je rozdíl, být přesvědčený komunista a ten, co toho jen využíval, aby se měl líp. Není to chválihodné, ale ne každý zvládnul být disident. Některým byla prostě ochrana blízkých důležitější.
Orionka:Nikoho, kdo by nemohl jet na dovolenou? Třeba takoví, kteří o dovolené mají druhé zaměstnání…. Kdybyste nežila v kraji razovitem, tak byste věděla, že někteří i soboty a neděle, i svátky na melouchu.
Orionko, mám bratránka malíře pokojů. Dělá celé dny do večera, někdy i ty večery. No vyrobil si 4děti, já mu u toho nesvítila. Takže se musí ohánět. Ano, dělá i víkendy, hodně často. Ale jezdí na dovolené, i třeba 2x na hory v zimě. Každý svého štěstí strůjcem. Lidi nějak nechápou, že fakt nikdo, nikdo není povinen se o vás postarat. Je to váš život a jak si ho zařídíte, tak ho máte. A máme tu štědré podpory, když už. Pokud chcete garantovanou péči až za hrob, stačí být křesťan, o ty se přece postará pánbů…
Coudas, pochopila jste správně, nemám. Mám jen neteře a synovce. A děti od sestřenek. Ten tlak okolí, co popisujete, ale ten byl i za nás. Jak já machrovala před spolužáky s riflema od tetky z USA😛 Nosila jsem se jak pávice. Samozřejmě mi jako děcku nedošlo, jaková muka to třeba byla pro ostatní spolužáky, co se k něčemu takovému neměli šanci dostat. Ale tlak jsme tomu fakt neříkali.
O chytrém mobilu mi neříkejte, my si spolu nerozumíme už rok. Občas se na něm pokusím něco najít a třískla bych s ním o zeď. Takže já ho mám jen k telefonování a SMSkám😉 Jo, tlak na mě byl😉ale nehroutím se z toho😜 já ho musím mít kvůli autu, protože to přes něj komunikuje taky😏 Asi si spolu taky víc rozumí😛mě dneska zase vybrzdilo v zatáčce🙄
Orionko, tady vůbec nechápu, o čem mluvíte? Když nebudete držet hubu a krok, jste pro komunisty. To chcete, aby se vrátili? Straší. Nevstoupíš 2x do stejné řeky. A zatím hranice zavírá Německo! - znovu opakuju, jste svobodná, máme svobodné volby. Je to volba většiny, to je prostě demokracie. Vy se těžce smiřujete s touto vládou, já nechci v žádném případě vládu populistů. Co mi zbude? Buď můžu nadávat jako teď vy, nebo se můžu někam vystěhovat třeba. Uvidíme. Učňovské školství je hrůza od samotné revoluce a že tam bylo socanských vlád dost a dost. Neřešil nikdo. pokud zase budou jen štědré podpory nemakačenků, momentálně a vlastně pořád: no protože by nás jinak nevolili…tak učni prostě nebudou. Děcka jsou blbá, ale budou z nich vysokoškoláci, však to zaplatíme všichni.
To je reakce na toho Babiše a covid. Otevřeně píšu, že Babiše nemůžu vystát. Nepamatuju si, co za covidu říkal, už ani to, co dělal či nedělal. Ale vždycky říkám, že o covidu nevěděl nikdo nic, nevěděl, jak se bude vyvíjet, respective už viděli, co způsobil za masakr v Itálii. Nikdo prostě nevěděl, co dělat či nedělat. Takže nikdy nebudu ani Babišovi vyčítat, co se dělo.
Bobi nechápu😲 jak jsi přišla na to, že já depresi mít nebudu? Přece všichni tvrdíte, že je to nemoc a může přijít na každého, stejně jako rakovina třeba. Takže když ji nechci, nevěřím na ni, tak ji mít nebudu? Tak super👍 se mi ulevilo. Roky jsem četla o tom, jak Klára Trojanová trpí na strašné deprese. Rozvedli se, zamilovala se a ejhle, deprese jsou pryč! Zázračné uzdravení asi. Takže není to o tom, že si tu špatnou náladu hýčká?
Pořád slyším, jak je na děti strašný tlak. Hmm, nějak nevím odkud(o tom odstřihnout je od sítí, už jsem psala) že se musí učit? Ty jo, mám několik kamarádek učitelek a jejich ,,škola hrou" se s naší ,,školou hrůzy" nedá srovnat. Asi třikrát víc prázdnin. My sme žádné ,,školy v přírodě" místo učení neměli. Nikdo se nás neptal, jestli se chcem raděj učit to nebo támhleto. Doma? Rodiče na ně dlabou, nechají je čumět na ty sítě, jen aby sami měli od nich pokoj. Máte někdo děti školou povinné? Prosím vysvětlete mi ten tlak.
Coudas:Lesnížínko neznáe nikoho, kdo by nemohl jet na dovolenou, tak se Vám představuji. Ale v poho, to se nepočítá. Ale nejezdíme na dovolenou ne proto, že bychom na to neměli, ale protože nám svědomí nedovolí nechat hospodářství napospas. A tak výletujeme po ČR na den, dva…
Ale to je přece úplně o něčem jiném. Já bych mohla jet kamkoliv po světě, ale nejela jsem. 15let jsme nebyli na dovolené kvůli psům, protože jsme od nich nedokázali odjet. Letos jsme měli už zaplacené letenky na první naši dovolenou po těch letech - jen týden v Řecku, třetina z toho ještě pracovně. Onemocněl kocour, letenky propadnuly, opět nic. Nějak už ani nedoufám, protože teď začnou nemoce zase nám. Muži vypadlo tento týden koleno, já jsem na řadě - nejsme už nejmladší, no🙄 Alespoň nám nemusí nikdo závidět😛
Jen dopisuju, už vidím, že mě předběhla Balu.
To jsem psala já. A myslela jsem to realisticky. Ani já si nekoupím vrtulník, i kdybych ho chtěla. Ale je to nutné, mít každou kravinu? Všichni někde bydlí, všichni mají nějaké auto, všichni mají co jíst a nechodí nahatí. Já prostě neznám nikoho, kdo nemůže jet minimálně jednou ročně na dovolenou. Vy jich třeba zníte přehršel, já ne. Kdo se snaží, žije normáně, dobře. Jenže jim nějak není nic dobré. Když jsem v telce slyšela, jak jezdí do Polska na cigarety a měsíčně ušetří několik tisíc…takže kuřáci, můžete mi říct, kolik tedy měsíčně utratíte jen za cigarety? Jestli mi takový člověk řekne, že se mu nežije dobře…tak to se asi nemáme o čem bavit👎
Jo a k těm bramborám. Můžete si je koupit u soukromníků, jak někdo psal, v x řetězcích, i ti Vietnamci je mají. Chcete mi tvrdit, že za komančů jste si mohla vybírat, jestli takové nebo makové? V regálu byly jedny a když nebyly už hyper super, nikoho to nezajímalo, ber, nebo neber. Nejsem si jistá,, jestli u nás na dědině vůbec v sámošce brambory byly. Mohla bych se zeptat mamky, ale nebude si to pamatovat, protože je prostě nepotřebovala, tak neřešila jakové a jestli jsou.
Nad řetězci by dozor měl být, taky ho platíme z daní, že se na to kašle…měl by někdo říct, kdo v tom má podíly a komu ta situace vyhovuje. Ale jinak, buďme za ně rádi, můžeme si koupit věci ,,od stvoření světa". Za komančů by ste si ani tu ,,čínu" neuvařily. Teda jo, takovou tu českou😉
Coudas:Tak máte štěstí. Vy víte, odkud ti sousedi ty peníze vzali?
To samozřejmě nevím a ptát se jich nebudu, je to jejich věc. Já jen popisuju, co vidím a co si o tom myslím. Jednoduché. Orionka musí chuděra ,,žrát" béčkové brambory…já jsem nikdy nic takového nezažila, my jsme si brambory vždycky pěstovali sami. A pěstujem si je i jako ,,lidé za vodou", kteří by si mohli jakékoliv koupit. Jo, je to práce. Ale i radost. A i ona píše, že práce je lidem třeba😉 Takže tak😉
Mě jen fascinuje, jak všichni brečí, jakoví jsou chudáci. Neznám nikoho, kdo by si nemohl koupit, co chce. Rozhlédnu se po sousedech. Dvě vedlejší novostavby - mladí lidé, do 30 už měli děti a u toho vystavěli baráky. Všichni 4 jsou v dělnických profesích, takže žádné peníze IT pracovníků. Mají auta, jezdí na dovolené, kouří jednu od druhé…Ano, mám větší barák, dražší nové auto. Nekouřím, nemám děti, takže zase fůru peněz ušetřím, ale v podstatě…jsme na tom stejně. Takže čím se měří ten chudák prosím?