Aktuálně: 3 725 inzerátů211 153 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 09.10.2024, 16:36:31 xxx.xxx.94.8
balu:

Proto většina porodů teď končí císařem, protože tak velké děti jako teď, se před 50-100rokama nerodily, nebo tedy naprosto vyjímečně, zatím co teď to začíná být standard.

Vy máte toto tvrzení nějak statisticky podloženo?

O zdravotnictví, úhradách vyšetření, potřebnosti vyšetření, nevíte vůbec nic, neumíte to posoudit. Nejsem zdravotnice, ale ten váš poslední odstavec mě uráží za ně, za zdravotníky. Za lidi, kteří zachraňují životy…

Balu, mám v rodině tři lékařky a zrovna nedávno jsme si povídali s jiným lékařem, primářem úplně jiné nemocnice, daleko od nás na toto téma. Takže nějaké info k tomu s dovolením mám. 

lesnizinka
lesnizinka 09.10.2024, 14:45:43 xxx.xxx.94.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.10.2024, 12:05:28

A byl to doktor v nemocnici? Tam totiž vidím hlavní problém. 

lesnizinka
lesnizinka 09.10.2024, 12:03:07 xxx.xxx.94.8

Bobi, hlavičku vytlačit musíš vždycky, ale je rozdíl hlavička jak tenisák u 2,5kg dítěte a jak míč na volejbal u 4,5kg😉 Proto většina porodů teď končí císařem, protože tak velké děti jako teď, se před 50-100rokama nerodily, nebo tedy naprosto vyjímečně, zatím co teď to začíná být standard. 

Jani jen doufám, že si ho tam nechají a nedají mu možnost se jim ještě pošklebovat na NETu🙄

Co se zdravotnictví týče, bude se to muset změnit od samého začátku. Léta to byla jen dojná kráva pojišťoven a nemocnic. Teď k tomu přibyli i doktoři, které jsme pasovali na nadlidi přes to, že jejich vědomosti jdou doněkam. Stačí jim jen jedna atestace, nemusí dělat služby na pohotovosti atd…

U nás, pokud vím a vidím u příbuzných, vás pošlou na x zbytečných vyšetření, protože pojišťovna to nemocnici hezky proplatí. Důchodci jsou spokojení, že se o ně hezky starají. Že tam sedí doktor, který ty rentgeny stejně neumí správně vyhodnotit samozřejmě neví. Že by se třetina nemocnic mohla, ba měla z fleku zavřít, s tím naprosto souhlasím. Najednou by nechyběl personál a nemocnice by si mohly vybírat a nedržet tam ožralé doktory a protivné sestry. Opravdu není nutné mít tři nemocnice v okruhu 20km. 

lesnizinka
lesnizinka 08.10.2024, 16:14:34 xxx.xxx.94.8

A proč mi vypadla citace sakra!😕 Takže dopisuju pro Bobču: a ty by jsi k tomu měla taky příspěvek ne? Vždyť jsi rodila🙂

Můj porod, jak jsem se ho dozvěděla, takřka ve 40letech, když jsem zjišťovala, proč jsem takový mag.r 😜 1.máje 8h večer. Ožralý doktor k nenalezení. Pokoušela se rodit sestra, ale já jsem byla koncem pánevním. Mamka dva dny devatenáctileté pako, tehdy nechaná shnilému systému napospas👎 Nakonec ho sehnala vyděšená sestra, kleště, já přidušená, vyhozené kyčle, rozpláclá hlava už mi zůstala…No jasně, mohlo být hůř, jiná příbuzná u porodu zemřela. 

lesnizinka
lesnizinka 08.10.2024, 10:46:47 xxx.xxx.94.8

Jak jsem psala, jsem teoretik, tahle zařízení nenavštěvuju a nerodila jsem. Všichni asi znají můj přístup k doktorům, takže to by pozitivně asi nedopadlo. Od příbuzných znám všechny přístupy, příjemní i naprosto nepříjemní. Porodnice, které se u nás vybírají jsou 30minut, 45minut a hodina. Se všema jsem slyšela celkem spokojenost, prestižní je ta hodinová. 

Už jsem taky psala, že s domácíma porodama nesouhlasím. Dobře, pokud ta hrdinka podepíše, že za dítě nese plnou zodpovědnost a pokud ho ,,zabije", tak si to odsedí prosím. To je pak jednoduché říct: hmm, bylo to špatné rozhodnutí. Hmm, tak to u jakéhokoliv vraha nejspíš také, takže mu to budem tolerovat? Budem tolerovat hazardéry na silnici, kteří někoho zabijou? Taky prostě ,,špatné rozhodnutí"?

lesnizinka
lesnizinka 07.10.2024, 18:59:42 xxx:xxx.4798:252a

Nechci se v tom stourat, to urcite ne, ale neda mi to: probuh blbe kecy po smrti manzela?!?😮

lesnizinka
lesnizinka 07.10.2024, 15:50:59 xxx:xxx.4798:252a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.10.2024, 15:40:25

Vojak na misi…😜😜😜

lesnizinka
lesnizinka 07.10.2024, 15:09:30 xxx:xxx.4798:252a
Saga:

Sarah01 bohužel se mi stala většina z toho, co jste napsala a nepopírám, že to bylo dlouhé a extrémně temné období👎, kdy jediná myšlenka, která mi v tu chvíli dávala smysl byla, nebýt tady, jako vůbec, chápete…Ale podobně jako Buggyra jsem byla vychovaná racionálně a jsem nesmírně praktický člověk, tže sekta mě nenapadla ani na samém dně, prostě ani jednou. Nesnesu, když se mě někdo pokouší dostat, kam nechci a toto jsem si uvědomovala i tenkrát, možná proto je to pro mě těžké pochopit, že někdo podlehne.

Mam to naprosto stejne, nenecham se do niceho nutit a manipulovat, muselo by mi totalne  hrabnout, aby se ze me stal verici clovek, sekta s hlasanim zhovadilosti…to je totalne mimo. Jsem k blbosti absolutne netolerantni, vim to o sobe. Zatim co Tom se dokaze s takovym clovekem ze slusnosti bavit, ja zdrham.

lesnizinka
lesnizinka 07.10.2024, 09:50:31 xxx:xxx.4798:252a

Jinak plis prehlizejte preklepy a musite si domyslet😜 pisu z mobilu a nevidim na to🫣

lesnizinka
lesnizinka 07.10.2024, 09:42:42 xxx:xxx.4798:252a
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 07.10.2024, 09:38:33

Ja jsem jen nekdy zachytila, ze uz tam jeden porod byl, bez podrobnosti. 

Tihle dva myslim spolu deti nemeli. Otec pomoc zavolal na druhy den, kdyz byla zena prakticky mrtva.

Protoze by mela existovat nejaka ochrana ditete pred bandou magoru, byt si rikaji rodice. Viz. kauza Kurim.

lesnizinka
lesnizinka 07.10.2024, 09:40:58 xxx:xxx.4798:252a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.10.2024, 09:07:47

Bobi, ty se techniky nebojis, umis mnohem vic i na compu. Ja ne, ze bych se nejak bala, ale jsem zbrkla, urcite bych ram neco zmotala a trapasila, na to jsem vylozene expert. U nas ale nic takoveho neni,  v Kaufu kladicke samoobsluzne tak pul roku teprve. Do Tesca se dostanu malokdy a tam ani nevim.

lesnizinka
lesnizinka 07.10.2024, 08:07:31 xxx:xxx.4798:252a

Bohuzel, nebo spis bohudik nekoukala, byli sme na oslave. Pekne bych brblala, Coco neni tak skvela tenistka, s kterou by musela prohrat, kdyz predtim porazi Sabakenku. Zbytecne se z ni posr….🫤 

O tom vykrvaceni Lindy jsrm cetla nekde na NETu-od zachranaru. Ano, takove info jsem slysela poprve. Jak pisu nevim presne, jak ktery prusvih u porodu konci.

lesnizinka
lesnizinka 06.10.2024, 10:49:19 xxx.xxx.95.117

Dítě má někdo v péči, dočasně. Ono bylo zřejmě porozeno v pořádku, zkomplikovalo se to až potom, matka neporodila placentu a vykrvácela. O dítě usiluje otec, který je v sektě pod jejím vlivem. Jeho příbuzní tvrdí, že to byl slušný, tichý člověk, než se dostal do sekty. Partnerce nijak nepomohl, jen to snad byl on, který nakonec zavolal záchranku, jenže pozdě. Příbuzní matky usilují o to, aby se dítě k otci do sekty nedostalo. Zůstal po ní dospělý, 19letý syn, který napsal, že ji odtud nedokázali vytáhnout a tak to dopadlo. 

Nerodila jsem, takže všechno kol porodů mám jenom z doslechu a načteno. Ovšem domácí porody nikdy nepochopím. Teď se dámy budou ohánět domácími porody, když je jim třicet a zdechlé jsou jak v 70ti. Jo, ty rodičky před 30lety by to ještě daly, tyhle mají problémy otěhotnět, problémy celé těhotenství, která jsou povětšině riziková od začátku do konce, porody často končící císařem a to i u sportovkyň, naposled Petry Kvitové. A rodička z Plas byla podle vyjádření původně porodní asistentka. Takže asi taky mdlého ducha, protože kdo už ta rizika měl vědět, když ne ona?

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2024, 17:48:12 xxx.xxx.95.117

Nechci odvádět pozornost od tématu, ale už jsem to chtěla napsat dřív a vždycky zapomenu a předevčírem jsem zase četla článek o porodu z Plas…probůh může mi někdo vysvětlit, jak může někdo s mozkem v hlavě, s normálním IQ, bez duševní choroby, člověk co není narkoman a ožrala poslouchat ty kecy, toho magora ,,šaška"?!?😲 Jak otevře hubu, mě vyskočí tep na 200. Kdyby tohle začal mlet přede mnou, normálně ho snad něčím přetáhnu, aby se mu v té lebeni rozsvítilo. A prý: jeho sledující na NETu…to jako kdo?!?😲 Vůbec tohle nedokážu pochopit…

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2024, 17:37:46 xxx.xxx.95.117

Jak už jsem psala u Nikči ne, že bych přesně věděla, co jsou kalorické tabulky, ale už jsem koukla. Takže kalorické tabulky, jsou prostě staré známé kalorické tabulky, nic nového pod sluncem😛 Když se to teď vytáhnulo, já myslela, že je to něco jako, že úplně nového, nějak speciálního. Nějak si nedovedu představit, že já bych si zapisovala jídlo a přepočítávala ho na kalorie atd. Já nejsem schopná ani zapsat denně teplotu. Snaha byla, ale ujal se toho puňťa muž, protože já bych to zapsala možná jednou za týden🙄 Vzít si denně tabetu HA je maximum, co zvládnu😉 (i na tu někdy zapomenu🙄) 

Teda kebab dieta by byla super😉 hlavně nám fakt písni, čeho jsi se dopátrala!👍 Jestli funguje😛 jdu do toho🤪 Jsem přesně jak Nikča, když vidím jídlo, prostě nedokážu si nevzít ba co, nedokážu přestat, dokud všechno nesežeru🙄 (nebo neprasknu😜)

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2024, 14:41:36 xxx.xxx.95.117

Snad bys chudáka Nikouška nevyháněla, jen si vzpomeň, jak marodil s pupíkem…Jo pupík😎 dnes mi Tom zase u snídaně vybrblal, že Vikťovi hážu šunku: už to do něj necpi, vždyť už to ani nechce, takový pupek nemá ani prase! Jenže jak já mám vědět, jestli je tak napapkaný, nebo tam má ještě pořád trochu ty granulomy a když se trochu nají, hned je mu to poznat? Tak mu prostě dávám, kolik chce papat no, protože jsem ráda, že už zase normálně papká. Niki a do kdy ještě tu máš bráchu? Včera u nás taky lilo celý den dost, večer mi poslala sestřenka fotku, že prostě musela, už si pak svítily mobilem😜 Ano, už rostou i u nás👍

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 04.10.2024, 16:50:39 xxx.xxx.95.117

Hlásím, že dneska je u nás pěkně upršený den, za což teda já jsem ráda, protože vody u nás není nikdy dost. Tu, co proletěla potokem nepočítám, ta je v nenávratnu, tu nepočítám. Takže se zase celkem flákám, okruh jsem musela odšlapat na pásu ve sklepě😏 trochu jsem uklidila, do toho tenis v tece, zalila skleník, k obědu uklohnila lečo, objela obchody, protože jsem musela nakoupit jedlé dárky neteři a kamarádům, kam půjdem o víkendu gratulovat. 

lesnizinka
lesnizinka 04.10.2024, 11:11:58 xxx.xxx.95.117

Nááááhodou, najít si to na IDOSu a objednat jízdenku si umím taktéž. Kdybych to měla dělat sama v papírovém, nikdy to dohromady nedám, páč se v něm vůbec nevyznám🙄) Takže jestli to má IDOS s chybama se já nedozvím😉

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2024, 19:55:54 xxx.xxx.95.117
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 03.10.2024, 19:22:28

Na samoobslužné jsem byla dvakrát v životě. Poprvé obsluha: pojďte, já vám to ukážu, dáme to dohromady. Víceméně to udělala za mě, já jen načetla kartu, napípala pin. Podruhé si říkám: tak jo, to dám. První na mě bába vyběhnula: tam si to nesmíte pokládat, jen nákup! Aha, netušila jsem…pak jsem si nevzala účet, že na co…a nedostala se odtud, vypadala jsem jak zlodějka🙄 Takže zase hezky stojím frontu…

Prosecco…to máte z toho, že chlastáte!🤪 A jak ste věděla, že musíte na někoho čekat, to tam napíše?😲