Aktuálně: 3 454 inzerátů217 387 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 22.12.2024, 16:45:33 xxx.xxx.87.248
N:

Lesnížínko a vy jste si koupila Teslu? Se mi to nechce hledat zpátky.🙂

Ne-e, nekoupila a jak správně poznamenala Megí, nekoupila bych. Nevadí mi to auto, jako takové, ale Musk. Nelíbí se mi představa, že dva magoři budou řídíit USA a tedy v podstatě půl světa. Takže z přesvědčení si ji nekoupím. Máme Volvo, už 30let jezdíme Volvem. Vybírali jsme moje mezi Volvem a Mercedesem(v té elektrice) parametry Volva, ale Mercedes nepřekonal. Jo a Sardullah, nemusíš jezdit jen kolem komína, dojezd je 500km na nabití. Takže při blbé jízdě budu počítat 400, ale pohoda. 

lesnizinka
lesnizinka 22.12.2024, 16:28:00 xxx.xxx.87.248
Bobca:

Raduš,zapomněla jsem pochválit světýlka na stromech a domě..tak to sis musela máknout💪..moc hezké….

To si ani nepředstavíš jak😏 Stejné stromy, před fabrikou a obecní zdobí hasiči s plošinou, já po nich šplhala sama. Ale jsem pyšná, že jsem to zvládnula, nepřizabila se a ještě mi je všichni chválí(teda ti, co nepukají závistí, jak je v této zemi zvykem🙄) Však to má potěšit hlavně ty kolemjdoucí🙂 Trochu mě mrzí, že jsem to neproložila i teplým světlem, měla jsem to namyšleno, pak jsem couvnula, abych to nepřekombinovala. Příští rok třeba😏 

lesnizinka
lesnizinka 22.12.2024, 16:16:22 xxx.xxx.87.248
Anonymní:

Raduš, přijdu, počítám s tím. Jen…asi mě čeká spousta nepříjemných vyšetření po špitálech a tak… Ty (i ostatní) se opatrujte a užívejte ve zdraví klidné svátky!

Fíkovnice

Jani vím, samozřejmě držím palce a hlavně nepřipouštím, že by to mohlo dopadnout jinak, než dobře. I ty se toho drž!👍🍀

lesnizinka
lesnizinka 22.12.2024, 12:54:57 xxx.xxx.87.248

Nikdo netvrdí, že je super mít všechno na elektřinu. Taky mám kombinovaný sporák, ale jen z důvodu, že vařím hodně a vaření na plynu je pro mě lepší. 

Megi, u vás se točí vrtule, když nefouká? U nás tedy rozhodně ne, mám ji na dohled. Další věc je: nafta. Je to jen jeden zdroj, nevyrábí se uměle, nemá alternativu, my jí máme málo, takže víceméně všechnu dovážíme a to je super, když si to tady tak pochvalujete? Elektřinu jde vyrobit z mnoha zdrojů. Ano, ty vrtule, voda, slunce, baterie, nafta, uhlí, jádro…Nepřijde vám to lpění na naftě trochu umanuté? 

Zajímavé, že noťasy, mobily  a další milion věcí na baterie, co máme v domácnostech nikdo neřeší, ani baterie, ani nemožnost dostat se k elektrice. Řeší se jenom ta auta. Proč asi? Odpovězte si sami. 

lesnizinka
lesnizinka 22.12.2024, 11:57:42 xxx.xxx.87.248
kometa:

nesmrad ani nevytahuju.

To je asi jediná výhoda. Ale má greendeal plán, co se všemi těmi vypotřebovanými bateriemi? Neustále mi naskakuje Kam s ním od Nerudy. Ale slamník můžu pořád spálit. Pravda, neekologicky.

Balu ale já vůbec neřeším green deal. Já jsem jen ráda, že mám na výběr a můžu si to elektroauto pořídit. Ale když jste se toho dotknula: alektroauta jsou tu pár let a otázka všech ,,rypáků" jen zní: co s bateriema? Topí se uhlím, s párou a naftou se jezdí kolik, bezmála 200let a kolik let se řeší znečištěné životní prostředí…30let? Takže ne, všechno nejde hup na krávu a je tele😉 Určitě se vyřeší i baterie, třeba je Elon bude vyvážet na Mars😉(to je vtípek, mám ho ráda jak osinu v pr…)

lesnizinka
lesnizinka 22.12.2024, 11:48:26 xxx.xxx.87.248
Canka:

Ahoj holky,

Já se musím ohradit..oba moji Briťáci jsou mazlové jak blázni..a vítací typy😂A závisláci…každý den mě vítají mezi dveřma,i když odejdu jen na chvíli..není noc,aby na mě nespali namáčknutí jak sardinky..a svojí mazlivostí jsou až otravný,hlavně Nikouš😂Když u mě byl brácha,byl těch 10 dní nešťastný,že prý nedělá nic jiného,než že hladí kočky😂

Obrázek

Niki, neber to jako výtku prosim tě, je to jen konstatování a hlavně, u pracujících lidí běžný režim ale: možná je to i tím, že se mnou jsou zvířata pořád, nejsem jim vůbec vzácná a spíš jim lezu na nervy, že na cintám. Tvoje kočky jsou hodně samy, jsi v práci, u zvířátek, na akcích, na dovči…prostě jsi vzácná a jsou třeba nadšení, že jsi konečně s nima😉 

lesnizinka
lesnizinka 22.12.2024, 11:08:14 xxx.xxx.87.248

Úplně to nesleduju, ale třeba sledujem na Primě pořad o autech(nových na trhu, nevím jak se jmenuje) ano, u snídaně 😉 tak jsem zachytila, že se už dováží plno asijských elektroaut, které jsou podstatně levnější. 

Balu, nechce se mi vypisovat všechny výhody a navíc…já je ani všechny neznám, ještě jsem se k jejich používání ani nedostala😉 Ale prostě elektroauto funguje stejně, jako chytrý mobil. Takže kdo umí s ním, musí být nadšený dvojnásob. O řevu motoru u benzínových či naftových aut, který já jako nedoslýchavá naprosto nesnáším, nemluvě. A nesmrad ani nevytahuju. 

lesnizinka
lesnizinka 22.12.2024, 10:41:24 xxx.xxx.87.248

S automatem jezdím rok a muž asi 20let. Tak jako chytrý telefon a chytrá televize…pokrok jde dál a je na to, aby jsme si věci ulehčili. Nejsme závodní jezdci, auto máme jen na to, aby nás dopravilo kam potřebujem, co nejjednodušej a bezpečně. Ani můj muž nepotřebuje poslouchat motor a podle toho šibovat pákou. Z automatu je nadšený už léta. Já…ani nemluvím, protože jako nedoslýchavá jsem s řazením měla velký problém. Stačilo, že jsem se zamyslela a na jedničku jsem projela půlku ulice😏 A dobrovolně bych se ani nevrátila k benzínovému autu, pohodlí v elektroautě je prostě nesrovnatelné. Můj muž má hybrida a pokud může, vezme si moje elektrické. Další jeho auto bude zřejmě už jen v elektrice. 

A k tomu zapadnutí. S jeho autem jsme léta jezdili se psy cestou necestou, několikrát i zapadnuli a nikdy nás nemuseli vytahovat. S tím se vyjede normálně, jen asi člověk musí být vyježděný s automatem a vědět jak na to. 

lesnizinka
lesnizinka 22.12.2024, 10:25:29 xxx.xxx.87.248
Dublinbarzoj:

Když  jsme u těch britek,  tak posílám Berta od rodičů  a jako bonus  lov prasete🙈

Obrázek Obrázek

Tohohle čuníka jsme měli jako hračku roky👍 A já myslela, že tuhle polohu zaujímá Gučina proto, že ji tak netlačí to břicho😜 No vidím, že je to oblíbená poloha většiny, už to pochytili i psi, koukaje vedle😉

lesnizinka
lesnizinka 22.12.2024, 10:21:55 xxx.xxx.87.248
Anonymní:

Srdečně zdravím Ronjo!

Telepatie evidentně existuje, protože jsem na Vás v posledních dnech myslela… I já strašně moc ráda vzpomínám na péčkovací časy a některé obraty dodnes používám. Věřím, že není všem dnům konec…😉 Ať se daří (nejen) Vám!

Fíkovnice

Jani a proč sem za náma normálně nepřijdeš?😲Pozdravy jsme dostaly, děkujem🙂 ale normálně přijď mezi nás👍

lesnizinka
lesnizinka 21.12.2024, 23:10:05 xxx.xxx.87.248
Varaxi:

A takhle vypadají malinové stromečky, když jste tele a ještě k tomu nemáte žádné vybavení, jak to ozdobit. 😀

Obrázek

Vždyť jsou krásné😲👍 A teď jsem si uvědomila, že já cukroví nezdobím, maximum je, že ho namočím v čokoládě🙄 Jo, líbí se mi to krásně nazdobené, ale nebaví mě to, jsem matla patla, stejně by to vypadalo jak od 5letého děcka, tak se ani nepokouším😏

lesnizinka
lesnizinka 21.12.2024, 22:25:15 xxx.xxx.87.248

Vrátili jsme se z besídky ve Francově Lhotě. Kdo tam bydlí nejblíž? Je tam hezky…no jako na valachách. Je tam zima…no jako na valachách😉 A je to tedy prdel světa…snad ještě větší než my😜 Už vím, kde je konec světa😉 Říkám to Tomovi, že mi to připadá, jak konec světa a on mi říká: jo, vedle je ještě jedna vesnice a konec, dál už to nevede😛

A vracíme se domů a konečně mě napadlo vyfotit to nasvícení. Něco je přes okýnka v autě, na barák celkově se mi tak drkotal člověk zimou, že je to rozmazané😛 Líp to neumím😏 První strom je příjezd od vesnice, je vidět na 400m, už když se vjede do ulice. Tady je focený od sousedů, aby tam nebyly jejich baráky a nepřisvojila jsem si i jejich světýlka😜 Druhý s těma prskavkama, je spíš zase z druhé strany. Oba jsou focené pak od baráku, ale ten od vesnice, překrývá dub, který z tohoto pohledu stojí před ním. A na tom víc nazdobeném ty ,,prskavky" zase moc nevyniknout, jen taková šmouha😏 Ale je tam líp vidět ta velikost stromů. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 21.12.2024, 22:07:46 xxx.xxx.87.248

Děvčata, ale to mluvíte o kočce-kočce micině. Jako je třeba příživník Macek. ,,Ta Kočka" se jinak kupuje přece😀 Macek chodí, vy ho sledujete a říkáte si ,,to je fajn kocour, toho si necháme" Tu Kočku koupíte za velký peníz, jako kotě vám udělá z baráku kůlničku na dříví a ještě vám z toho vyroste mrzout😛

lesnizinka
lesnizinka 21.12.2024, 13:30:15 xxx.xxx.87.248

Dájo, ale jsou to trochu morousové, oproti obyč kočeně. A oproti asijským úplní. Moji nejsou vůbec kontaktní, jsou to takoví…no honora😉 musí se dělat jen co oni chtějí, hladit se chtějí málokdy, raděj si někde v klidu leží. A dveřník jsem celoroční, bohužel nám sem nejdou nikam dát kočičí dvířka, ta mají jen na garáži. Ano, celé léto otevřeno a chodí sem tam, v zimě kocour jde k oknu, zaškrábe: ty chceš ven Viktíčku? Panička vyrazí, otevře na chodbu, že ho pustí hlavním vchodem, mimi nejde, tak se pro něj třikrát vracím a vyptávám, jestli třeba nechce přes jídelnu…no nakonec pochopím, že to není ven, ale papat😛

lesnizinka
lesnizinka 21.12.2024, 11:40:35 xxx.xxx.87.248

Ráno to tu jen fofrem přečtu a musím se smát😛 Dájo, buďte ráda, že nevídíte ty moje bečky😏 Já vím, není to dobře, ale nemám sílu to řešit. Teď zase měli oba ten průjem, jsem ráda, že už jsou v cajku a žerou🙄

Ano, briťáci jsou trochu jiné konstituce, jsou to takové kočky medvídkovité🙂 podsadité. A ta srst je taky hustější než u běžné kočky. To jen chabá omluva těch našich tlusťochů😜

lesnizinka
lesnizinka 21.12.2024, 11:34:36 xxx.xxx.87.248

Takže abych to uvedla na pravou míru a Bobiš se přestala těšit…špek tam není😟(tedy Oravská slanina, co vyrábí náš řezník) Mamka se tam ptala před 14dny, jestli si může objednat na Vánoce a prý…to těžko, nestíhají(mimochodem, vozí i někam do Prahy😏) Takže jsem byla nakrklá, protože další dáreček mi pořád nešel. Včera ráno před obchůzkou kouknu do schránky a dáreček tam je😲 Tak jsem na obchůzce vletěla do řeznictví, jsem se nadechovala…ať se ani neptám prý😏 Tak jsem byla zklamaná👎 Posnídali sme a začala jsem fofrem chystat balíčky, že to tam teda stihnu do 10h hodit. Nešlo mi to zadat, asi byl přetížený server. O půl jedenácté jsem letěla jak šílenec do Zásilkovny a modlila se, aby už neodjel s balíčkama. Doběhnu dovnitř, krabice vychystané, nebyl. Čekám třetí ve frontě, kouknu na mobil a něco jako že: souhlasíte s podmínkama Zásilkovny? Chci to vyhodit, nic, chci to posunout, nic. Totálně zablokované! Letím volat Tomovi, co s tím prý: vypni mobil, resetuj ho. A čím?!?😲 Vůbec neumím vypnout mobil, na co taky😛 Prý na boku nějaký čudl podržet, nic. Mezitím přijel kluk ze Zásilkovny, já totálně hysterická, letím za ním, ať počká, že mi to nejde podat. Zkoušel tu zásilkovnu, taky nic. Mezitím přijel Tom, vypnul, zresetoval, kluk nakládal už balíčky na odvoz a Zásilkovna znovu nic, ani po resetu. Říkám pánovi, jestli, když je to zaplacené, jestli on to nějak v systému nenajde? Prý ne, pak s klukem přemýšleli, že nějak přes comp, jenže jsem stejně neznala heslo na tu svoji zásilkovnu…Nakonec pána napadlo, zkusit infolinku Zásilkovny, dal mi číslo. Tam robot, ale přepojil mě, po vysvětlení problému. Slečna to našla celkem rychle, nadiktovala nám piny, kluk čekal, než to pán ještě olepil. Za náma fronta asi 6 lidí(všechny jsem předběhnula)  ale povedlo se! Všem jsem se strašně omlouvala a děkovala. Byla jsem úplně vyśťavená, v první fázi jsem nadávala jak špaček, pak už jsem ani neměla sílu. Tom si klepal na hlavu, že stejně to nedojde👎 Ale udělala jsem pro to maximum, včetně pána, včetně kluka z dopravy Zásilkovny…Uklidňovala jsem se půl dne(no u toho pečení, kdy jsem každou náplň řešila natřikrát - zdrclá, neušlehaná atd…) jsem se popravdě moc neuklidnila😏 Takže si držme palce😛

lesnizinka
lesnizinka 19.12.2024, 15:55:12 xxx.xxx.87.248

Jo, jo, rybízové se myslím pasírovaly vždycky i proto, že se požívaly na pečení. Navíc v rybízu jsou ta zrnka už taková hrubá. 

lesnizinka
lesnizinka 19.12.2024, 15:21:37 xxx.xxx.87.248
Nejde mi prihlaseni:

Náhodou, zrníčka jsou na tom to nejlepší!

Stella

Že👍😛 

Ale popravdě, v cukroví jsem to Bobi ještě nejedla, tak nevím, možná tam by to vadilo i mě. 

Moje cukroví…no comment😏 je to panoptikum. Ale nehodlám se rozčilovat(zatím jsem neřvala, divné😏) Jak říká mamka: no a co, nakonec se to sní tak jak tak😎

lesnizinka
lesnizinka 19.12.2024, 10:20:44 xxx.xxx.87.248

Já dělám malinovou, někdy rybízovou a pecičky jsou právě to, co tam mám ráda - jak to křupe😜 Nikdy nic nepasíruju. Jo tcháni…ti se asi bojí, že se pecičkama otráví či co. U nich se nejí nic s pecičkama, žádné ořechy, mák spíš jen, když my si ho s Tomem vyžádáme😉 Měl to taky, ale jak jsme si ho my doma vzali do parády, naučil se jíst všechno😉

lesnizinka
lesnizinka 18.12.2024, 21:11:02 xxx.xxx.87.248

Varaxi, já mít dítě, tak jsem dávno mrtvá, nepoužitelná a něco péct by mě nenapadlo ani náhodou. Taky jsem se chtěla zeptat, co jsou malinové stromečky? Já kráva si vymyslela letos vlastně samé novinky, takže to bude tóčo😛Zatím jsem jen zrobila dvě těsta, co se musí předem. Muž byl ve sklepě na pásu a když se vracel zakopnul o kocoura dobívajícího se na chodbu, tak hlásil: Viktín zdrhá, takže předpokládám, že už tu lítá samá kur.a😛 No ano zná mě dobře😊 Ale zatím to bylo v klidu, to bude až zítra, u výroby. A to mi to moje máti drahá ulehčila a vajíčka mi přinesla👍

Jo holky, nesou vám slepice?  Bodlinko drůbežárnu nepočítám😜 Tady nikomu!😲 Tento týden, ale už ani jedno! Sedum slepic👎 Tcháni mají 12 a sbírají dvě denně. Sousedka stará z ulice taky tak😕 Mamka bohužel ani neví, kolik mají slepice let, protože se na to vyprdnula a nezapsala…že si to jako bude pamatovat. Tak to určitě, ví prd samozřejmě😏