»
Odpověď na příspěvek uživatele
Fikovnice z 18.10.2024, 10:25:27
Kdyby jsi chtěla, nikdy to tak nevyfotíš😉👍
To naše mimiňo Viktín, už skoro týden moc nechce maso, jen si malinko vezme a zbytek dojídá Macek. Ale jinak nevypadá ,,bídně"(jak se u nás říká) dojídá se granulema🙄 Bohužel, šel jednou po několika měsících doma na WC a měl tam průjem💩😟 Nevím, jestli šel proto, aby mi to ukázal, že ho bolí pupík, tak ať nebrblám, že nejí masko?😟
Jani fotka s Kukym je srandovní😛
Bože Božka, kdyby ses nevrátila, tak je šumák, jestli máš doma bordel😜 A jsem si jistá, že ty teda nemáš. U nás by teprve koukali🙄 Už třetí den koukám na chuchvalce chlupů na zemi a na Viktínovém místě na sedačce, že to musím vyluxovat. Jenže dopoledne oni tu leží a chrupkají, do tmy jsem pak ještě venku a pak sotva lezu a navíc se za tmy blbě uklízí. Néé jako teď, když snídám a vidím, jak se z horního okna táhnou pavučiny až kamsi ke spodnímu do záclon🙄
A Bobi, kdy na tu operaci nastupuješ? Zopákni nám to, já jsme skleroza, však víš😏 Tu první jsi v pohodě zvládla, zvládneš i tuto, jen budeš trochu oblbená, chvíli. Ale zase se prospíš pořádně😜 Hele, co měsíc? Byl parádní, akorát jsem v noci lítala od okna k oknu s pořád byl nad barákem, až v 7 ráno krásně nad západním obzorem👍 Zato vichr🙄 U nás byl už včera celý den, no v noci se to teda vystupňovalo! Bylo mi horko, ventilačka byla málo, tak jsem ve tři vstala a otevřela trochu okno. Foukalo z druhé strany baráku, tak nic nemlátilo. No pak mě vzbudil nějaký šílený rachot, já myslela, že snad hřmí. Jen mi blesklo, že naprší dovnitř, ale já už sakra nevstávám😉 Ráno s čistou hlavou jsem uvažovala, že jsem blbá, z čeho by asi tak hřmělo😏 Napadlo mě, že někomu ze sousedů uletěl nějaký plech, ale nic jsem nenašla. Tom hlásil, že na vysokém napětí, které jde kousek před naším práskaly o sebe asi dráty, nebo tam spadla větev a několikrát to vybuchlo a přestala jít elektrika. Ráno mi přišla SMSka, že na tom pracují, hodiny všechny na spotřebičích vynulované, ale elektrika už šla👎 Vítr je trochu mírnější, trochu, ale jít proti tomu tady na naší cestě bylo výživné😏
Dva dny vystříhávám, vyřezávám pilkou nálety v keřích(hlavně) Představte si třeba kolem plotu husté keře šeříku a mezitím už roste všechno možné. Takže se tím prodírám, plazím jak divoká svině a likviduju, pařízky mažu štětečkem s herbicidem. Malinko mi ještě chybí a pravou stranu mám. Je toho na malou vlečku👎 Po večerech pak dloubám trny z rukou a kolen. Nevím, nevím, ale levou stranu asi nedám, i když tam je toho možná míň. Uvidím jak zítra🙄
Fakt ne? Doktorky, jak to je? Přece, když nedýchám, musí to tam někde poskočit, změna rytmu…ne? 😲
Ano, pamatuju. A právě chápu tyhle lidi, naposled Heřmánka. Sama doufám, že to i pro mě bude jasná volba. Ano, teď jsem hrdinka, vím. Možná se pak budu rvát o život jako lvice. Ale ne, nemyslím si to, mám to už dlouho promyšlené…
Je to jak se slepým střevem. Pokud je tam zánět, už se nečeká jak kdysi, nesnaží se rozhánět ledem a léky s nejistým výsledkem a hlavně nebezpečím, že praskne. Zhnisaná děloha se vyjme a pokud u toho zrovna nepraskne, dál už není co léčit, mělo by to být OK. Pokud praskne dřív, nebo u operace, nastává sepse a bojuje se o život. Zažila jsem naštěstí jen u známých co měli feny. Vůbec jsem o tom neslyšela u koček, vlastně tady myslím slyším poprvé asi.
Budu asi hnusná, ale nedá mi to. Chtěla jsem reagovat už minule, ale ukousnula jsem si ruku. Teď už to napíšu. Paní je lékařka…na co ještě čeká, na zázrak? Rakovina slinivky je nejbolestivější z rakovin, podle těch, co takového člověka zažili, nic horšího není. Sestřenka vloni doopatrovala svou 40letou snachu s touto diagnozou(sestřenka je zdravotní sestra) Doteď o tom nedokáže mluvit. Ať paní nafasuje morfinové náplasti na celý měsíc a pán se jima oblepí od hlavy po paty…dokud má na to sílu. Psa by všichni uspali hned, jen co se mu trochu přitíží a aniž by někdo věděl, kolik mu zbývá času. Tady jde o to, jestli těch pár týdnů v bolestech a s neskutečně hnusným koncem stojí za to protahovat👎
Já nevím teda, ale včera jsem taky uvažovala nad tím, že pyometra je akutní stav, který je nutno řešit pokud možno hned. Objednat k operaci za dva dny? Už nemusí být koho operovat.
Bobi, já vím, tak zhruba, ale když přestaneš dýchat, jistě se to někde projeví, zapíše v EKG. Nevím, ta ,,naše" koťátka jak jsem psala, byla nakonec obě bílorezavá. Pořád mám před očima té vaší Micinky krásná očička😢
»
Anonymní z 17.10.2024, 10:04:16
Vbočený palec? Byla kámoška, léta letoucí ji to trápilo, nemohla si koupit hezké boty a že ona ona je madam z města a na módu si potrpí😉 Teď je nadšená👍
Samojeda…😢 Ste mi to raděj ani neměla ukazovat…Já jsem smířená, že plyšoňka svého asi už mít ani nebudu…no, než nějakého vidím😢 Teď mi to trochu trhá srdce😢 Ale i tak děkuju❤️
Tak to je škoda, že s bytem to neklaplo, když se tak snažíte😟 Snad se ještě a brzy zadaří👍Teda Niki na skútru zmrzneš, budeš pak pěkně nachrchlaná zase, minimálně sopel jak šrák🙄 U nás teda sice sluníčko od rána, ale studený vichr, není to příjemné👎 Odpoledne se to dá, to se trochu ten vzduch ohřeje, ale jak se stmívá, zase to rychle klesá, přišla jsem ze zahrady 18.40 studená jak žaba. Doma jsem zjistila, že jen na mikinu to už moc není, bylo 10st.
»
acher z 16.10.2024, 21:29:25
Jo, jo, přesně tak, je to rychlé a nečekané. Většinou přijdete ráno ke králíkárně, vyhodíte dvacet mrtvých králíků a za tři hodiny ten zbytek, co jste doufali, že přežil.
»
eva z 16.10.2024, 19:44:41
Na to je právě holter dobrý. Jak píšu, nevěděla jsem, co přesně zaznamenává, ale když mamka popsala stavy, které minimálně jednou za den má, tak kardiolog hned vyhodnotil, že to bude asi nějaká arytmie. Dostala tedy na 24h holter a když na to kouknul, byl tak trochu v šoku. Mamka měla několikrát ze den(i noc) tepy nad 200, kdežto tlak 60 ( horní) Myslím, že to bylo 8x. Okamžitě objednaná na radiofrekvenční ablaci srdce ke Svaté Anně - dělali to tam teprve asi rok. Naštěstí, jinak by musela ještě někam dál. Bohužel my nemůžeme mít nic normálního, ty průšvihy s doktory snad přitahujem. Nějaké špatné zakřivení podklíčkové cévy(tepny?) nemohli se tudy dostat, po hodině a půl neúspěšných pokusů, nakonec někudy jinama, to už si nepamatuju. Aby toho nebylo málo, tříslem se to taky nějak nepovedlo a probíjelo jí to do podložky, popálili jí zadek. Byla neskutečně zrasovaná, fakt nekecám a to mamka je trpitelka, nikdy si nestěžuje, ale když jsem tam hodinu po operaci přišla, nemohla skoro mluvit, jen jí slzy tekly, že má hrozné bolesti, hrudník od krku až po prsa úplně fialový. Doktor z toho byl teda taky špatný, že toto se jim ještě nestalo🙄 Když jsem ji uviděla, tak jsem se skoro pozvracela, musela jsem se vypotácet na vzduch, křísili pak pro změnu mě. Já bohužel ani nemůžu vidět kanylu a ona jich měla několik. Ale přes to všechno to dobře dopadlo, fibrilace se jí nevrátily, narozdíl od sestřenky, která na tom byla v 35letech v Praze a bohužel se to moc nepovedlo. Ještě několik let po tom přes léky volali záchranku, protože odpadala. Až časem se to jako by mírnilo, až vymizelo skoro úplně. Občas teda ještě trochu má, ale stačí už si vzít tabletu a uklidní se to.
»
JardaPecival z 16.10.2024, 18:01:17
Není liška jako liška, některá je Bystrouška😉 Moje lišky jsou( byly) pro mě neškodné. Sousedé se slepicema měli jistě jiný názor, ale kdo je chtěl, tak si je řádně zabezpečil.
Ona není kastrovaná? Samozřejmě, jestli byla diagnostika správná, od compu nikdo nezjistí. Brali jí krev na veškeré rozbory? Nemám zkušenost ani u psů, měla jsem jen samce, natož tak u kočky.
»
eva z 16.10.2024, 17:04:46
Tak to si myslim, že bude prostě psychické. Vždycky nadávám mamce: tak ty zachrápeš u televize a do postele už jdeš prvoplánově s tím, že určitě už neusneš, protože jsi se prochrápala, zase se budeš budit a nespat a číst si a bla, bla…No a co?!? Proč to vůbec řešíš, jsi v důchodu, je úplně jedno, jestli spíš v noci, nebo se pak dospíš odpoledne, nebo usneš nad ránem a probudíš se v 11h. No a co?!? Prostě to furt neřeš!🙄
»
eva z 16.10.2024, 16:58:52
😀
A jen taková otázečka: nezachytil by i tohle holter? Nevím přesně, co všechno zapisuje právě, mamka ho měla na fibrilace a je to už 15let, Bobi ty vlastně na co?
Dokud byla ohrada koňáků, liška tam bydlela a vyváděla mladé pravidelně. Koňák, byť myslivec, si ji tam hýčkal, hlavně kvůli dětem. Jenže původní majitel pastviny(kterou měli koňáci od revoluce v pronájmu) se zadlužil a v dražbě ji koupil takový místní vykuk. Obávám se, že na to doplatily i lišky😢 Nechodí ani na kompost😢
»
Stella z 16.10.2024, 16:41:53
Tak já usnu tak do dvou vteřin…a aniž bych chtěla😜 Kdykoliv si sednu, mám problém neusnout. Onehdá v metru mi problesklo hlavou: ty voe, musíš fakt dávat pozor, aby jsi náhodou neusnula, jak to na tebe byť jen trochu půjde, hned se postav! Protože mi najednou cuknula hlava…známe😏