A jo, máš pravdu👍 už si vzpomínám. Babča říkala, že je z lesa nosili, já jsem na něj snad v životě nanarazila. Kozáky jo, to mi taky sestřenky ukázali místo, kam jsme na ně chodiliy několik let - než ho Lesy vyrubaly😠
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Jako, že zadara? Ahááá, já to pochopila, že lístek byl jen něco jako potvrzenka, že ho fakt potřebujete, ale zaplatit jste ho museli. Zkusím se zeptat zítra mamky, jestli si pamatuje, jak to se Sunarem bylo tu.
U nás se janek říká, ale já nevím kterému, babči už se nezeptám, jedině zítra tety. A my doma zas takoví houbaři nejsme😏
Viděla jsem několik reportáží na toto téma, přímo v obci, přečetla jsem tady ten článek. Na mě to naopak působí dojmem, že je tam problém: předkladatel petice&starosta. Je onen pán majitel stavební firmy, která to nedostala? (nic o tom nevím, jen píšu, jak to na mě působí) Kdyby byl problém s územním plánem, nikdo by stavbu nepovolil, to se řeší až na Kraji (u nás se nedávno měnil, tak to vím) A: starosta to a starosta tamhleto, ani se s náma nebaví….Každá obec má zastupitelstvo, které jedná, řeší, jde to na jeho hlavu. Taky není náš starosta můj favorit, ale zodpovědné je celé zastupitelstvo.
Jenže to se vám může dít i sousedy v paneláku. Děcku, co už chodí do školy, snad není problém vysvětlit, jak se věci mají. Že jsou staří lidi už díky nemocem občas zmatení, můžou být až agresivní a umírají. Každé dítě má zpravidla dvě babičky a dva dědečky, neřkuli pra… A argumenty matek nebyly výmyslem novinářů, ale bylo to natočeno, tu reportáž jsem viděla.
Jestli sunar dorazil, tak by za něj peníze nedali, protože jich neměli nazbyt, zato krávu ano. A lidi se rodili i před rokem 1950.
Taky se mi hned vybaví hysterka a už vím i to y😉 A hysterku mám zakódovanou, protože na ty jsem doslova alergická🙄 A to mi připomnělo: zachytili ste někde reportáž o stavbě domova důchodců v Lidči? Naproti škole? Že se občané vyjádřili v referendu proti? Ptali se na ulici matek a ty krávy zpovykané(jinak se to nazvat prostě nedá, ještě ty hysterky by tam sedly) že: ale my teda nechcem, aby se děti ze školy dívali na to, jak tam věčně jezdí sanitky a pohřebáky…No ano ty krávo, tak až to s tebou doma sekne, tak tam chcípni, aby dětičky náhodou neviděly sanitku👎Sem myslela, že mi prdne cévka, nad takovou neskutečnou blbostí některých osob…
Teď si uvědomuju, že před pár lety zahradu pravidelně navštěvovali 4 bažanti. Několikrát se tu narodili zajíčci. Obojí v době, kdy chodila liška. Bažanta jsem tu neviděla tak 10let, zajíce letos jednoho - myslím v okolí.
Já a nejspíš většina lidí starších než já, byla odchovaná na kravském mléce, matky šly do práce u mě už po 6, u starších po 3 měsících a zbytek zařídila kráva. Náhražky ještě nebyly, teda byla rýže, kterou se to taky řešilo. Takže ne, mlékem děti nikdo nezabil. U lidí tolerance s věkem klesá? No tak třeba příbuzná měla taky nějakou intoleranci a do nějakých 6let mléko nemohla. Doporučili poté zkoušet jogurty, různé mléčné výrobky. Dneska je jí 15 a už mléko v jídle může, samotné ho tedy pro jistotu nepije.
Jsme rodina, která má na mák závislost (že by ty opiáty?!?😜) Za komančů jsme příbuzným do USA posílali mák na buchty - naučili je péct rodiče - Češi, jenže mák na ně v USA koupit nemohli. Většina balíků prošla. Když přijeli do Čech, nám blikaly oči na dolary, oni koukali na mák, jako by sme měli doma zlatou žílu😜 Přišlo jim neuvěřitelné, že si ho můžem jen tak pěstovat. Takže získali pocit, že komouši jsou vlastně skvělí😏
U nás taky ne. 14st, celkem chladný luft, určitě na mikinu to bylo(i jsem ji měla) Krátkodobě, s těma odpadkama, nebo těch 70m do schránky to člověk přeběhne i v tričku a šortkách, jak chodím doma, ale na delší pobyt takhle venku to u nás není.
kometa:Jestli jsem četla správně tak ne, protože Bobča včas nevysadila lék na ředění krve.
A jak to s tím souvisí? Řezat do ní budou tak jako tak. Mně naopak málem neoperovali, protože jsem včas nevysadila HA.
Reni, kopíruju, co psala Bobča, ať to nezkomolím a vy to zbytečně nehledáte: Operaci by to až tak neškodilo ,ale po vpichu do zad by to mohlo krvácet dovnitř..
To sestřenek místo s dubáky, co nám kdysi ukázaly, je taky v prudkém kamenitém svahu, kde by mě ani nikdy nenapadlo, že by hřiby rostly. A také jsme to lozily místy po čtyřech a když jsem blbě šlápnula, jela jsem po zadku několik metrů, než jsem se o něco zastavila. Niki to je ale taky nádhera (Janu jsem ještě ani nestihnula pochválit) úplně vám holky závidím, tu už to hříbky přestalo bavit😏
kometa:.jen mě trochu štve ta narkóza,naposledy mi po ní bylo špatně,a to tak,že velmi
A to nenabídli epidurál?
Jestli jsem četla správně tak ne, protože Bobča včas nevysadila lék na ředění krve.
Snad nám zadavatelka písne, jak dopadli…
Čistě z našeho pohledu….ani kdyby sme tu měli slepice v malém výběhu, tak by bláto neměly, protože celé léto nekapnulo🙄 Takže asi ne, asi si to ani neumím představit😏 Ale 25slepic, by mělo mít už výběh poměrně velký a to je celý vydlážděný? Spíš bych tipnula, že ne jen nedostatečné krmení, ale ani výběh není zrovna welfare.
Tak teda Niki, to jste zvládly(tedy ty jsi zvládla, jak to tak vypadá😉) nakonec rychle!👍 Ani bych nevěřila, že to tak rychle jde všechno zařídit😲 No jo, já zrovna nejsem ,,žena činu" - to je fakt😛 A to minule fňukala, že toho má dost a na houby už ji nikdo nedostane😜
Varaxi - zpevněný výběh je slepicím k čemu dobrý? Vám možná proto, aby ste neměla špinavé slepice a líp se výběh uklízel, ale slepicím je totálně k ho.nu. Slepici bláto nevadí, ale ty dlaždice určitě ano. Chodit celý den po dlažbě vadí i člověku v botách, natož zvířeti. I v těch blbých halových chovech chodily po podestýlce. Slepice je hrabavá, celý den nedělá nic jiného než chodí, hrabká a zobká. Stačí se koukat, když je volně v trávě.
Taky jsem nad tím uvažovala, odkaz jsem po pravdě ani neotevírala, protože si myslím, že ježek by dýni nežral ani omylem. Tak jo, už jsem si to přečetla a nezbavilo mě to dojmu, že se převezme každá blbost, co kdo zplodí a pak tomu někteří i věří, protože: to přece píšou všude, tak to musí být pravda. Ony jsou pravda dýně novinka, kterou doteď nikdo nepěstoval, takže naši ježci se s nima nemohli nikdy setkat😛
Co znamená ,,výběh s dlažbou"?😲 To jsou jako venku na dlažbě, nebo to blbě chápu?