Ano, konečně jsem dočetla, tak k tomu dodám: byly jsme jedna zem, dvě třetiny, tedy česká část víc průmyslová, slovenská zemědělská. Takže slovenská se z průmyslu dotovala, protože v zemědělství byly mizerné platy a bylo by opravdu zaostalé. Ale když se na Slovensku postavila jakákoliv fabrika, jak už se tu poznamenalo, peníze z výroby šly do společného státního rozpočtu přece. Takže bylo naprosto jedno, ne které straně státu se postavila.
A plynule pokračuju: Canky zmínku o Senohrabech jsem zazdila. Když jsme hledali tak před rokem přenocování na trase Praha-Jihlava, koukala jsem na něj. Ale já nesnáším ty pokoje ,,jakože" v barokním stylu. Mám ráda opravdu moderní vybavení. Takže jsem šla od toho pryč. Snesla jsem to jen v tom Herálci, protože to je bývalý zámek. A navíc, krásně sladili původní architekturu hotelu s moderními prvky. Žádné pseudobaroko.
Buggyro, vy ste toho o víkendu s mužem stihnuli bože zase strašně moc😲 Já to cestování nesnáším(takové to: ještě musíme zajet tam a zastavit se i támhle…) a na nějaké se musím dlooooho přemlouvat😏
Měla jsem dopoledne brigádníka, déšť nás minul, těch pár kapek co na mě prsklo, nestálo ani za řeč. Brigádník odtahal ten milion větví, ještě různě osekal a vykopal, co bylo třeba, mezitím jsem mu motorovkou ořezala další velké větve ze stromů(už jsem musela, přes muže protesty, naštěstí to ještě neviděl😉 ale moc to už někde stínilo) Takže zahrada by měla být uklizená, ukončená. Zítra, jestli nezmrznu, bych měla začít tahat ta světýlka. Buď budu promýšlet a realizovat ta na baráku, nebo se vrhnu na motání kolem borovice, tam je to jasné.
Chtěla jsem už někdy v pátek napsat, že Viktínkovi se trávení uklidnilo, už papá zase masko a má bobky. Tom říká, že Leonkovatí, protože když jsme teď zase po dva večery nebyli doma, odstěhoval se do zahradního domku a spal do rána tam. Leonek když nebyl v psí boudě, spal v domku. Hm, jenže se tam netopí, určitě teda žádné vedro🙄 Má tam ještě po Leonkovi krabici s tlustou fleecovou dekou, ale pokud hodlá v domku v zimě být, tak budu muset zbudovat nějakou teplou kukaň alespoň. Já si teda myslím, že ho tam vyhání spíš ta potvora Gucci😠 Oba mají ležení v garáži, u topení, ale najdem tam po návratu jen tu tlustou opici🙄 A ještě to tam i přeznačkuje.