Aktuálně: 3 424 inzerátů217 526 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 12:33:15 xxx.xxx.85.7
kometa:

Ony se prý nesnáší ani kočky se psy, že áno

Jenže morče a potkan jsou fakt odlišní - viz výše. Kočka i pes aspoň žerou oba maso. Ale morče je vegetarián, který navíc potřebuje vitamín C, potkan je všežravec. Který to morče klidně načne.

Ježíš fuj🙄 nestrašte😲

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 12:21:44 xxx.xxx.85.7

Aby to nevyznělo zase nějak jinak: ženskou bych do postele nechtěla, nechci šahat na jinou ženskou, blééé😜 A vlastně jsem někde četla, že je to jen a pouze o tom(a podle toho se to bezpečně pozná) do koho se dotyčný zamilovává. Zamilovávala jsem se vždycky jen a pouze do chlapů. Těžce. Muži se to moc nelíbilo, asi by raděj bral ty baby😜

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 12:16:09 xxx.xxx.85.7
hmn:

svět se v zadel obrací……mě těší, že svět, tedy ten blízký, přestává odlišné tabuizovat, šikanovat, potlačovat, že se lidé přestali/přestávájí BÁT být tím, čím jsou.

A jistěže to přináší vlnu “módnosti”, na které se vezou ti, co chtějí být “jiní” aniž by skutečně byli, jen pro to zviditelnění

Takže v tomto se naprosto shodnem👍

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 12:13:53 xxx.xxx.85.7
Buggyra:

Lesnížínko, asi bych zvolila slovo “příčina” 🙂 Nebo “důvod”. 

To “vina” jaksi v lidech vzbuzuje přeci jen dojem, že výsledkem takového prohlášení je někdo, kdo buď porušuje nebo nezná pravidla, čímž “spáchá” prohřešek.

Ale tak uznejte, že napsat: příčinou či důvodem toho jsou rodiče…zní poněkud divně😉 Ale v podstatě máte pravdu👍

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 12:11:45 xxx.xxx.85.7

Orionko, v tomto s váma samozřejmě souhlasím, ještě donedávna ten proces změny pohlaví byl velmi zdlouhavý a týkal se jen dospělých lidí. Popravdě nevím, jestli se v tomto ohledu něco už změnilo, tolik ten proces zase nesleduju. Mimochodem, dítě do určitého věku o sobě rozhodovat nemůže, takže i v tomto musí hrát roli jeho rodiče. A jsme zase u toho, kdo za to tedy může? 😉 Já vlastně vůbec nevím, jestli se někdy při pohledu na mé chování moji rodiče zamysleli, jestli není něco špatně? Taťky se už nezeptám, musím mamky. Chovala jsem se a oblékala jak kluk, nikdy jsem nenosila sukně a šaty(do puberty) Panenku jsem ani neměla, nenapadlo by mě chtít panenku. Dostala jsem tu velkou ,,chodící" ke křtu či čemu od kmotrů. I s kočárkem. Pannu když mi dali, tak skončila někde v humně na dešti, kde se po pár týdnech našla, v kočárku jsem pak vozila brášku. Neměla jsem vzor, byla jsem prvorozená. Prostě jsem chtěla být jako kluk. Mluvím jak kluk. Dokonce mám hlubší hlas. Doteď i hodně myslím jak kluk. Puberta to změnila, ale prostě tam asi nějaký ten přetlak mužských hormonů zapůsobil v době vývinu mozku. Nebo jak to popsat😛 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:55:26 xxx.xxx.85.7

Ano Buggyro díky, nevím jak jinak to říct, než vina? Je to takové jednoduché a shrnující slovo. Nehodlám nad tím nijak filozofovat😉 

Sardullah přesně, v tom prvním odstavci jsi to trefila, o tom to celé je. Až se ta vlna šílenství přežene, protože se toho všichni přežerou a budou vymýšlet další ptákoviny, čím šokovat, zůstanou tady jen lidé, kterých se to bytostně týká, dotýká a musí to dnes a denně řešit. Třeba to, že jejich partner není jejich obchodní partner, ale člověk, se kerým žijí. 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:47:14 xxx.xxx.85.7
eva:

Film Úsvit…koukali jsme na tenis, na chvíli jsem přepnula a musela jsem opět přepnout zpátky, nedělalo mi to dobře   😢

Ha, koukáte na tenis? 👍 A já myslela, že jen my😉 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:40:16 xxx.xxx.85.7

Teď nevím, jestli jsme nepsaly současně. Já píšu to, co si myslím, nepíšu nic o žádné studii ani odkazu. S dovolením mám na věc svůj názor😉 který jistě není opět většinový, ale o nic takového ani nestojím. 

Občas se v telce objeví lidé, kteří ze své sobeckosti, ačkoliv ví, že nesou vadné geny a dítě je z 50-100% zdědí, stejně řeknou, že to dítě chtějí. Hluché děti, slepé děti, dokonce i děti s nemocí motýlích křídel. O takových se raděj ani nevyjadřuju👎 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:14:06 xxx.xxx.85.7
hmn:

“Ale ne každé dítě má to štěstí a rozhodně to není vina jeho jediný, kdo je v tomto případě na vině jsou rodičové, co ho zplodili a předali mu něco závadného.”

jako vina je na rodičích? jako fakt?😲

A na kom, po kom dítě je, po lamě? Nedávno jsme tu probíraly genovou nálož a pokud vím, geny po nikom jiném jak po předcích dítě zdědit nemůže, geny mu předávají jen jeho rodiče(případně soused😉) takže kdo za to jako jinak může, Bůh? Tak jestli si to myslíte, pak je všechno v pořádku, protože Bůh přece chtěl(chce, dopustí, naplánuje…prostě věřící si objasní) aby se takové dítě narodilo. 

Ještě doplním: samozřejmě vím, že se prostě může něco potento, v těhotenství, kvůli nemoci atd a třeba se narodí nějak postižené dítě, anebo…třeba se narodí dítě, které vypadá jak holčička, ale cítí se jak chlapeček, např. Pak nechápu rozdílný pohled. Kvůli postiženému dítěti se tu dělají kotrmelce a ty ostatní? Ti si vymýšlejí kraviny a neví co by a mělo by se jim to vymlátit z palice. Ano, taky se mi nelíbí kam se to zvrhnulo, ale to, co se prezentuje na sítích, ten bizár to, že můj příbuzný chce být králík s prsama🙄 to s podstatou problému nemá nic společného, tam už jde jen o prachy. 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:01:24 xxx.xxx.85.7
Coudas:

Lesnizinko ja se v tomhle vůbec dohadovat nebudu. Co má kdo v hlavě a jaké můžou být odchylky je věc jedna. Druhá, pro mě osobně určující, kdo může splodit dítě a kdo ne. Když někdo potřebuje být dnes tramvaj, prosím, jeho věc. Ale ať mi to nevnucují, že MUSÍM uznat a už vůbec ne mýmu dítěti. Konec, tečka. Pardon.

Coudas, nechci se dohadovat, ani vás nějak přesvědčovat. Jde jen o to zamyšlení se. Vaše dítě mělo to štěstí, že je holka a cítí se být holka. O jeden stres míň😉 Ale ne každé dítě má to štěstí a rozhodně to není vina jeho jediný, kdo je v tomto případě na vině jsou rodičové, co ho zplodili a předali mu něco závadného. Když už. Píšete, že kdo může rodit. Jenže ve filmu chtěli kluka, tak rozhodnuli a vedli ho jako kluka. Nevím, jestli je to možné i opravdu, ale rostli mu i fousy. Jenže ejhle, porodil. A ano, v hlavě byl holka. Stejně jako hlavní hrdinku filmu, i mě tohle celkem zajímá. A hlavně je mi líto lidí, kteří se do toho narodili a musí s tím bojovat, musí bojovat s předsudky. O normální život. Rozhodně ne o to, jestli se na FB někomu líbí nové tričko nebo ne. 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 10:49:10 xxx.xxx.85.7

Koukla jsem a viděla dve morčata, ale Stella psala potkan. Možná to byl fórek, jsem si říkala, že třeba je už i nahatý potkan. Reni netuším, jak se snáší potkan s morčetem. Ony se prý nesnáší ani kočky se psy, že áno😉

Tak ony Bobi ta morčata jsou už celkem profláklá, už to frčí hodně let, tak mě nenapadlo, že nevíš😏😉

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 09:07:28 xxx.xxx.85.7

To byl fór Bobi, je to nahaté morče tzv.skinny. Myslím. Ale jestli to druhé je krysa, to teda netuším, já myslela, že jsou to dvě morčata. 

U nás není taková zima😲 5st. teď. Ale zase a pořád vichr👎 Na obchůzku si ještě netroufám. Zkouším se malinko rozcvičovat, ale zatím spíš protahování. Jakmile dám něco, co musím udýchat, dostanu záchvat kašle. Zítra bude týden, co jsem byla na obchůzce naposled, tak si říkám, že už to zítra zkusím. Dneska bych chtěla ještě uklidit skleník, tam nefučí, tak uvidím, jak mi to s pohybem půjde. 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 08:11:04 xxx.xxx.85.7

Coudas, ale ono se to přírodě ne vždycky povede. A týká se to i x postižení, vývojových vad, takže proč ne pohlaví? Ani tam se nemusí ,,potkat" hlava s tělem. U pár z nás bych řekla, že byť ženské, také u nás převládá ta mužská stránka, myšlení, chování..Tady ve filmu se narodil hermafrodit. Taky tam bylo řečeno, že je to dědičné. U nás ve vsi byl také tento případ. Rozhodli, jelikož je to jednodušší, že bude holka. Jenže se netrefili, v hlavě to holka nebyla. Vlastně stejně, jako ve filmu, kdy chtěli kluka. 

lesnizinka
lesnizinka 24.11.2024, 22:42:09 xxx.xxx.85.7

Já dneska trochu na jiném konci spektra, než tady Coudas, teda od katolíků. Shlédla jsem film Úsvit. Mohlo by to fungovat jako osvěta pro zabedněnce. A i pro mě byla, protože jsem se dozvěděla něco moc zajímavého. Nikdy jsem nic takového neslyšela, nečetla. Doufám tedy, že toto zrovna nebyla fikce, ještě budu hledat, jak to doopravdy je. Ale bylo tam řečeno, že Židé znají šest pohlaví. Tak mě trochu zaráží, proč nestojí  v čele požadavků pro LGBTQ.

lesnizinka
lesnizinka 24.11.2024, 13:11:57 xxx.xxx.85.7

Před cca 10lety jsem chtěla přejít od naší zubařky blíž, abych nemusela jezdit tak daleko, protože třeba u těch korunek je to na x krát návštěva. Tak jsem zkusila poblíž kliniku, měli všechno nově vybavené, s těma nejnovějšíma metodama... Jenže bez pojišťovny, teda byli, ale ne u té, co já tehdy. Byla jsem tam trhat osmičku, to nebylo nic závratného, myslím tisícovka. Ale když mi pak další stoličku nacenili, tedy čištění kanálků, jen čištění, bez korunky, protože na tu už jsem se ani neptala…12tisíc, tak jsem se zase pokorně připlazila k té naší😜

lesnizinka
lesnizinka 24.11.2024, 12:37:30 xxx.xxx.85.7

Bobi, zase jsem tě zazdila, protože jsi se asi zobrazila ve chvíli, kdy se to nějak minulo😏Až jsem hledala, co to má ta Stella poslat, tak jsem našla tebe!😛 

Jen historka: moje babča měla pár chlupů na hlavě celý život, teda co já si pamatuju. Ale nikdo to neviděl, protože celý život nosila šátek, na každu příležitost měla: na běžné nošení bavlněný tenký, na zimu takový ten tlustý barevný vlněný, na pohřeb černý, do kostela šedočerný vzrovaný…😉 Když jsme jí říkali, proč si ho třeba v létě někdy nesundá, tak odpovídala něco ve smyslu: co je ti po mojem šátku?😜 Jak jí před tou dvadesátkou pomalu nastupovala demence, tak pořád chtěla, aby sme jí ho převázali, protože jak ležela většinu času, tak se jí sesunul, na jednu či druhou stranu, jak ta bába ve ,,slunce, seno…"Tak ho sundala nasadila znovu a: zavaž mi ho pod bradou a utáhni, pořádně utáhni! Babko, nemůžu vás uškrtit, máte to už utažené až hrůza. ,,Jenom to utáhni, fest"🙄 A poslední měsíce, jak už byla hodně mimo chvílema, tak to už ten šátek nechtěla ani za nic, že ji to na hlavě bolí. Takže až dojdeš do tohoto bodu Bobi s tou čepicí…je zle😜

lesnizinka
lesnizinka 24.11.2024, 11:20:45 xxx.xxx.85.7

Tak přerušovaný půst u mě s nulovým výsledkem. Jak jsem sem už psala, já jsem za ten zbytek hodin, co se jíst může, schopná to všechno přežrat😏

lesnizinka
lesnizinka 24.11.2024, 09:22:48 xxx.xxx.85.7

Coudas, jste v těch překlepech a vynechaných písmenkách ještě lepší, než já😛 Někdy musí člověk dloooze přemýšlet, než si to sesumíruje. Já zas koukám, že mám čárky už všude😏 ale vím, jak se to stane: něco napíšu, pak to slovo či celou větu vyhodím, nahradím, ale čárka k tomu původnímu mi tam zůstane. Ne, že bych byla dobrá na češtinu a stejně toho neměla polovinu blbě, ale někde je to fakt nedopatřením😊

Dneska u nás +2st, ale stejně - fučí jak kráva👎

Stelli, však jo, otužovat to jen velmi pomalu. A určitě spíš v dny, kdy se ti zdá sice už chladno, ale nefouká.

Sednu na divan, že sem kouknu, Viktín sedí pod schodama a čistí se po jídle a něco se mi mihne v zorném poli. Ten velký sklepní pavouk si to šlape od sedačky přes celý obývák do dřeva pod krbem(to zvíře musí nějak přemýšlet, když ho napadne, že tam půjde, ne? )  Začala jsem ječet na Vikťu, ať ho chytí, ten se k němu pomalu došourá a kontroluje jeho bezpečný přechod až pod to dřevo😜 No tak to jsem tam měla koho poslat😎

lesnizinka
lesnizinka 23.11.2024, 21:28:53 xxx.xxx.85.7

Aha, tak to budem tykat asi všechny😉 sme tu jedna stará bréca vedle druhé😜 

Pokud na uši trpíš, tímto to nevylepšíš. Myšleno, že je potřeba pomalu ubírat, na těch stupních, aby si hlava, uši, zvykaly. Ale mám to doma a toho fakt nepřesvědčím🙄 Říkám mu: stačilo by, jak se na podzim postupně chladí, si hned tu čepici nenarazit. Je tak zchoulostivělý, že stačí pak někde otevřené okno a okamžitě má ,,nafoukané". V létě: prskne mu voda do ucha a ječí jak pominutý…no asi se utopí, že?😜 ,,Můžeš mi vysvětlit, co tu děláš za scény kvůli troše vody v uchu? Jako co? Ti natekla, zase vyteče, si normální? Lidi (včetně mě) normálně plavou pod vodou.." Včera mu pouštím v telce rozhovor s ORL doktorem a ten to tam zrovna zmínil. Tedy řekl, že si lidi nemají rvát do uší uchošťoury, ale normálně si uši propláchnout(vymýt) pod sprchou vodou. Jsem se mu smála: ,,vodou ty voe, to je, co? Voda do uší😲…..😄😄😄 Ale to je prdlá výchova tchánů, občas z nich dost v tomto ohledu šílím🙄

U nás taky zima fest(jo, jo, to je asi to ,,velké oteplení", co hlásili😏) U nás teda -1,2st, ale pocitová, páč vyfukuje, prý -11st😲 Vikťa se vyšoural ven, tak to tam asi dlouho nevydrží…taky ,,otužilec"😛😉 Celý den leží na topící podlaze😏