Aktuálně: 3 739 inzerátů211 125 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 27.10.2024, 10:53:57 xxx.xxx.87.100

Sago hezké👍 Prostě nové, čisté nezasr… věcma. Já jsem teda dost alergická na byty plné zbytečností, harampádí, na které jen usedá prach. Takové byly i baráky rodičů(už to hodně omezili, mamka teda skoro úplně) Nesnášela jsem, jak se před Vánocema všechny skříně a police upomínkových a nevím jakových blbin vystěhovávaly, pulírovaly a zase skládaly zpátky. Já mám v obyvču takových předmětů jen pár: dva stojánky na čajové svíčky, dřevěnou plastiku, vázu, stříbrného ,,plameňáka", difuzér na čajovou svíčku, plechovku na odpadky s víčkem a podložky pod hrníčky. Misku na kokinka. Něco je na dvou stolcích, něco nahoře na krbu. Když procházím různé Ikei apod. něco se mi líbí a bych si koupila, ale pak si představím ten úklid a: kašlu na to😛

Ta kuchyně je moje gusto 👍 jen mám poznámku: všimnula jsem si dvířek od lednice, že se otevírají opačně, od kuchyně. Máme doma velkou americkou(polovina mrazák) a máme to práve stejně jako vy a dost mě to štve, když ta dvířka otevřu a musím jako by obcházet. Kdyby byla opačně, jen je člověk pootevře. Když naposled kupovali lednici tcháni, tak mamka říkala, že se jí právě ptali, na které straně chce otevírání dvířek. Ona je má dobře👍

A když jsem to tu otevírala první, co jsem si říkala, že se musím zeptat: jak je u vás? U Sagy už vím😀 a zbytek? U nás teda dost fouká, ale díky tomu je slunko od rána, na obchůzku jsem vycházela v 15st, narozdíl od nedávna, kdy jsem jektala zuby v 7👎 Bylo mi v triku s dlouhým až horko a to slunko mě celkem štvalo, respective půl cesty, kdy mi svítí rovnou do ksichtu, do očí🙄 Včera mi volala sestřenka, jestli vím, že rostou václavky?!? No nevěděla jsem, ale doufala, že dá vědět(respective už týden jsem si říkala, že jí musím zavolat a zeptat se😏) Za mostem mi to cvakla, tak jsem se vrátila pár kroků(už na trase po cestě nemám pejsky😢 tak je jedno, kudy jdu) a zalomila to kolem potoka, kde ve dvou místech některé roky václavky bývají. A zrovna u cesty jsem tam našla. Byly tam záplavy, byl ten lužní lesík za humny zaplavený a zanesený všemožným roštím, ale kupodivu jsem je tam nějak našla. Možná jich tam pod tím někde bylo i víc, ale nasbírala jsem pytlík na bobky. Bylo to za domem nejstarších sousedů v ulici, nosím jim lecos, možná na mě koukali i oknem😉(jsou to obecní pozemky a možná dokonce Povodí) tak jsem jim je zanesla….já si zajdu do lesa, snad ještě najdu😎

lesnizinka
lesnizinka 26.10.2024, 12:07:16 xxx.xxx.87.100
hmn:

“můžeme dům fotit do katalogu”

nebo nejdřív sem?….😇

Jsem jí to chtěla napsat a předběhla jste mě😀 A ano, i ty věnce prosím Sago🙏 Jedna sousedka si k nám chodívala na barevné listí na věnce. Letos nic, nebylo, ne a ne se vybarvit, teprve asi týden je. Na to mi řekla, že už na to kašle, že by to nestíhala🙄 

Sago máte můj obdiv, já se těžce přemlouvám a řeším, jestli ještě do Vánoc zkusit ukecat bratránka na to malování🙄 Jako…Tom mi řekl, že v žádném případě, že teď na to vůbec není čas(připravujou se vánoční koncerty a tak, do toho tchánů monstr oslava) U nás je problém, že na vymalování je potřeba i lešení😟 No a bojím se, že když to spunktuju, pak tady budu sama šílet a vystěhovávat a dávat to pak do pucu. 

A včera jsem si obrývala záhony kytek a vzpomněla si, že jsem zakecala a vůbec nereagovala na Bodlinku, na tu její jahodovou pyramidu!!😲 Bodlinko se omlouvám, prostě se to fakt něčím zakecalo😔 Chtěla jsem vám k tomu napsat, že u nás nevím, jestli by to šlo, jestli by to totálně nepřesychalo. Měla jsem problém uzalévat jahody na zemi, protože pak už ani nebylo čím. Ty nějak přežily, ale bojím se, že v pyramidě by mi totálně vyhynuly😲 A kvůli plevelům mě to taky hodně lákalo stvořit. Nový záhon budu budovat na jaře, dneska to zoral, tak už to nechám přemrznout. Bohužel to taky znamená, že jahody příští rok nebudou, ty staré jahodníky jsou skoro všechny kaput👎

lesnizinka
lesnizinka 26.10.2024, 10:36:13 xxx.xxx.87.100

Ráno jsem se zastavila se sousedem, zrovna přijel z přezouvání a ukazoval ženě letní gumy, že už je asi bude muset vyhodit. Šmarjá😲 vzorek takřka nikde a leze z nich tkanina. Vzhledem k tomu, jak vypadá celé auto, se nedivím👎 Trochu mě mrzí, že jsem mu nešoupla to svoje, každý týden jezdí do Prahy😕 Teď se bojím, že se v tom verglu jednou zabije. Nechápu sousedku, že mu to dovolí a nekoupí něco v lepším stavu(všechny ojetiny jsou proti tomu jeho v lepším stavu) Vydělávají oba hodně peněz, splácí sice hypotéku, ale sousedka pořád nakupuje kytky, buduje předzahrádku…Vím, chce to mít hezké. Taky si neodpustí žádnou dovolenou, výlety, x krát ročně. Prostě si myslím, že jde ale o priority a bezpečnost při cestě do práce, je jednou z nich.  

lesnizinka
lesnizinka 26.10.2024, 10:27:41 xxx.xxx.87.100

Hele osa není nespisovně(ano vím, že je) ale je to nářečí, u nás se osa vose říkalo, už se to vytrácí, jak staří umírají. Asi to doma zavedu😉

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 21:55:33 xxx.xxx.87.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 25.10.2024, 21:48:53

Fuj🙄 Mě tyhle věci strašně hejbou vnitřnostma🤮 A já chtěla napsat, že ani nepoznám, co z toho je koleno😲

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 20:01:43 xxx.xxx.87.100

Žirafa? 😉 Kurňa, když si uvědomím, že se nemůžu předklonit, abych si zavázala boty…😏

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 19:57:59 xxx.xxx.87.100

Klíčema ne? Nebo je to hovorové? U nás se říká ,,s klíčema". 

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 19:47:30 xxx.xxx.87.100

Jestřáb se naučí lítat na slepice tam, kde se mu zadaří. A všude kolem. Vlastní zkušenost z naší vesnice. Léta nic, možná tu nežili. Pak jedněm sousedům, nám, sousedům přes potok(u toho jsem byla osobně, jela jsem kolem autem, když zaútočil, letěla jsem je zachraňovat. Ale bránil je i kohout, neodnesl žádnou)

Slepice mají celé humno, takže cca 4000m2 a je tam 20 slepic(strejdovy a mamky) Velké stromy tam jsou. Pomohlo rozvěšení košil, prostěradel po stromech. Psa tam trvale nemáme, to právě nikdo ze sousedů. 

Ano babča s predátory nikdy problém neměla, protože na každém dvoře byl pes. A ne na parádu😉

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 19:05:48 xxx.xxx.87.100

Ano, ty fáče na bércáky se stříbrem jsou dobré. Tedy já znám jen ty nevím, jestli je i něco jiného, podobného. Tak to je dobře, že to oba zvládáte takto v pohodě👍 Já se hroutím jen, když si to představím🙄

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 19:00:48 xxx.xxx.87.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 25.10.2024, 17:31:22

Z Vysočiny nejsem a meruňky nám zmrznou každoročně. A to sadím brzy kvetoucí, pozděj kvetoucí…no mrazík si nás vždycky najde🙄

Aha a Saga je kde?!?😲

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 17:22:57 xxx.xxx.87.100

A začínalo to tady tak hezky, technicky, robotem, jsem se těšila, že se i něco přiučím👍Momentálně to vypadá, že spíš vyhodím oběd(ono by mi to ani neuškodilo😉) 

Drvodělko jak muž, i má něco od bolesti? Zvládá, hojí se? 

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 17:07:31 xxx.xxx.87.100

Ančovičko, vy jste od Čáslavi? 😀 Vůbec jsem to tam neznala, až teď kolem často jezdíme trasu Praha-Kolín-Jihlava. Jsem z předchozího působení trochu nakažená letectvím, takže moje největší záliba je sledovat, jestli zrovna neuvidím stíhačky😉 Zatím jsem viděla jen jednou👍

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 12:53:10 xxx.xxx.87.100

Nemáme ani jablka, ani ořechy. A s bramborama taky vařím mrkev i vajíčka😉 Na plynu. U mě spíš hrozí, že ho nevypnu a vypálím zásoby plynu celé republice😛 Mamka kdysi po delší době šla něco dělat ve friťáku. Přinesla si ho ze špajzu, protože má málo místa kolem sporáku, tak ho postavila na plotýnku a zapla plyn. Došlo jí to až z friťáku začal odkapávat plast a řádně to zasmradilo barák. Alzheimera ještě nemá, teda tehdy určitě neměla😏

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 10:43:08 xxx.xxx.87.100

Ha, ha, tak znovu uvádím na pravou míru. U nás v baráku! výhradně značkuje kočičí kastrovaná slečna Gucci👎 Asi smrdí míň, než by smrděla nekastrovaná, ale cítit to je dost. Zatím značkuje jen v pracovně, kde ,,bydlí" oba, mají tam jídlo, záchod, přespávají tam v noci, když už je venku zima. Druhé místo pobytu a které značkuje je garáž. Včera jsem tam postavila novou krabici, co přišly granule a ráno už je přeznačkovaná👎 Zatím jsem vždycky nachytala jen Gučinu, i na kameře jsem ji potvoru viděla značkovat. Kdyby mi hodila značku někde po baráku, tak letí😈 Oba značkují v zahradě, protože nejspíš, že je tam velká koncentrace cizích nekastrovaných koček. Doma kočky značkují většinou ze žárlivost, nebo zdravotní indispozice. Takže u jedné kočky jakéhokoliv pohlaví většinou tento problém odpadá. 

Ještě upřesním: předchozí generace koček přišla jako dvě stejně stará koťata, taky kočka a kocour, ale žádnou rivalitu jsem mezi nima nikdy nezaznamenala, takže ani značkování. 

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 07:40:13 xxx.xxx.87.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 25.10.2024, 07:28:30

Vyprat deku, kocour nejspíš žárlí, známe to. Nás za měsíc řeká zdravotní prohlídka a asi očkování, budu muset udělat Gucci testy. Zdá se mi, že kulhá na některou zadní nohu a uvažuju, s čím by to mohlo mít spojitost. Nemyslím si právě, že je to kvůli noze. Poslední dobou několikrát přechcala pracovnu, takže taky asi problém mezi nima, ale kvůli tomu kulhání uvažuju, jestli to nakonec nebude zdravotní. Když jsem ji odčervila od těch tasemnic, sfouklo se jí trochu to břicho a pookřála, ale teď začala s tím značkováním. Naposled před týdnem přechcala Tomovi zimní bundu, kterou si věší na spodní věšák na zdi, takže visí 10cm nad zemí. Aspoň je vypraná😉

lesnizinka
lesnizinka 24.10.2024, 21:15:47 xxx.xxx.87.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 24.10.2024, 21:03:14

Koukala jsem, kde ta mrcha nakonec zakotvila, kde jsou nové požery a divné, zatím jsem nenašla. Pořád doufám, že ho něco vyštvalo o kus dál, tedy o takový kus, který já neuvidím🙄

lesnizinka
lesnizinka 24.10.2024, 21:08:34 xxx.xxx.87.100

Až to chlap v létě zase přiveze na louku, první si to prohlédnu a až podle toho posoudím, jestli je bezpečné, ho k tomu pustit😉 Toto už vidět nechci😲 Dneska jsem sekala křoviňákem s nožem, protože nálety. První jsem narazila na Macka. Macek je hluchý, takže se toho nebojí. Po zkušenosti tety, co letos posekala fenu, jsem místo čumění na to, co sekám hypnotizovala Macka, aby ho nenapadlo se rozejít ke mě. Ani sem nedýchala a byla jsem ráda, když jsem z toho místa mohla vypadnout. Vlezu do džungle za kurtem(letos se to vůbec nesekalo👎) a hned mi zase bleskne: co když tam někde bude zimovat ježek!?😲 Naštěstí při zběžné prohlídce jsem takové vhodné místo pro ježka nenašla, tak jsem doufala, že tam není. Někdy je to  o nervy🙄

lesnizinka
lesnizinka 24.10.2024, 15:58:56 xxx.xxx.87.100

Tak o tom, že je to drahé vůbec nepochybuju. No já si koupila za 15litrů ten veslařský trenažér. Ne, že by stál v koutě, to jen chvilku přes léto. Ale taky si říkám: kdybys nežrala, nebo běhala jak všichni, tak jsi ušetřila fůru peněz😛