Já ani tak ne, i když by se mi to líbilo, ne že ne, ale já jsem realista - měla jsem Worku, který by do horka nemohl, sebe, která v horku zdechne. Kočky by se tam snad přestěhovat daly. Ale nechci tu nechat na stará kolena mamku…i když tu povinost postarat se o ni, dostal s barákem na bedra brácha. Jenže je a bude v Praze. No a v neposlední řadě si muž vymyslel práci, na kterou nabaluje další a další, zaměstnance, o kterých tvrdil, že lidi už nikdy zaměstnávat nebude…že by těžko tohle všechno mohl řídit on line, i když si to zpočátku představoval😏 Takže i pro něj je to tvrdá srážka s realitou. Já to přežiju, mě fakt stačí jen ty dovolené. Uklidnila jsem se po volbách, teď se otázka nejspíš otevře znovu…po dalších.
Příspěvky uživatele
lesnizinka
K tomu všemu jen dodám, že ne, výchovou to u kočky není. Ne, že by se nedala vychovat vůbec, ale kotě je prostě rychlé, než mrknete okem je v polovině záclony, když na něj houknete, sjede vystrašené dolů s drápkama a zácloně stejně můžete tak maximálně udělat pápá😉
Žiju prakticky ve stejných podmínkách jako vy, když jsem to četla, jako by ste popisovala, jak to chodí u nás ve vsi. Mám druhou generaci britek, chovatelům jsem nikdy nezamlčovala, že kočky budou domovenkovní😉 ani své obavy, že by náhodou mohly vběhnout pod auto, i když u nás není silnice, spíš bych to nazvala obslužnou cestou. Kočky jsem se snažila zabezpečit, aby na ni stejně nelezly, zadrátivala jsem průchody v bránách, ale kočka se naučila skákat přes zeď a naučila to i mladého. Začalo se vloni vedle nás stavět, podkopali mi plot, takže zase díry. Liška chodí vzadu dělat díry neustále, tam už se ani nesnažím, to zadělávat. Naštěstí oba jsou poseroutkové, ve dne nikam ven nevyjdou, v noci si nejsem jistá, trochu tuším, že by mohli.
Jak psala výše Tenurri myslím…není to o tom, kdo a jak své kočky miluje, ale o svém nastavení. Myslím, že je miluju dostatečně, ale spíš právě proto si nedovedu představit, když mám obří zahradu, držet je zavřené v baráku. Vždycky jsme měli v rodině micky, takže vždycky venkovní a tudíž vím, jak jsou to šťastná zvířata, u kterých opravdu nikdo nemusí řešit nějaké projevy nespokojenosti z psychické nepohody. Ano, riskuju, že se jim něco venku stane, ale stejně tak mi můžou v bytě hnusně onemocnět, možná tím spíš, že se podle mě v bytě trápí…a přijdu o ně stejně.
Žiju, neutopila jsem se, jen jsme přijeli dost pozdě, až skoro v 20h, pak ještě šel tenis a fotbal a další tenisy a já nestihnula než sem jen nakouknout. Užila jsem si plavání, mamka se bavila s neteří(dělala s ní blbiny) a já si plavala po svých😉
Potkala jsem tam jednu známou paní, seznámily jsme se spolu u plavání. Teď tam plavala s kámoškou. Zdálo se mi z dálky, že podle plovací desky co má sebou, by to mohla být ona a říkala jsem si, jestli ji ještě budu schopná poznat, obličej už se mi nevybavoval jen, jak jsme spolu kecaly. Ale hned jak doplavaly blíž, jsem ji poznala. A ona: jsme si říkaly, že už jste si asi splnila sny o domečku u moře, když tu nejste, nebyla jste dlouho, že? Říkám: no ano, dva roky určitě. Pak to tlumočím mamce a ta mi říká: co dva roky, naposled jsme tu byly určitě před covidem!😲 Šmarjá to letí…😟
Cestou zpátky jsme tam v cukrárně vraceli zálohované skleničky, jak jsme si něco brali a koupili jsme si s neteří a mamkou zmrzliny. Mají domácí, 35Kč kopeček, ale výborné👍Měla jsem ananas a jahodu a naprostý luxus, jahodovou už jsem měla, ale ten ananas….toho bych snědla kýbl! Úžasná👍
Teď ráno byla za dveřma Gucci, Viktíka zatím nevidím. Tom mi včera říkal: mohla bys nechat ráno toho lítání po zahradě a vyřvávání kde je kocour? Budu z toho mít infarkt jednou. Až přijde, tak přijde. Asi to nevydržím, jak se hned neobjeví, mám nerva🙄
Niki, vůbec mě to nenapadlo, že návrh na rozvod se musí jet podat k soudu…přijde mi to hrozně divné, jako by člověk něco udělal🙄 Myslela jsem, že třeba jen nějak na matriku a pak se to až posune na soud. Jsem ráda, že nejsem vdaná😉 tohle bych řešit nechtěla😕 Čuchám, že to má nějaký důvod, to podání😉A jak to vůbec s bývalým vypadá, komunikujete nějak spolu, slušně? Vím, že ti dává čivinku, jen jestli i spolu o něčem promluvíte, jak žije?
S černým záškodníkem koukám, pořád veselo😏
Čau anonyme, to je jedno stačí, když písneš že jsi to ty😛 Co je ta červená houba? Takové barevné nesbírám, páč nepoznám. Trochu jsem se v těch lidech poztrácela, hlavně kde je to ,,tam", ale neva hlavně, že je to tam dobře, ať už je tam kdokoliv😜👍 Jedu si zaplavčit🙂
Hmm, tak nic. Někdo další, kdo by chtěl voskovku? 😉
Počkej nechápu😟Píšeš, že jsi na ni nenarazila, já ti ji nabízím a nechceš ji? Dlužím ti pořád za to, jak jsi mi akčně pomohla s přepravou Viktorka, ráda ti ji dám, však ti ji můžu nechat nějde…jak jste si s bráchou i předávali tu přepravku, jestli se nechceš sejít. Nemám s tím problém…i když bych samozřejmě ráda viděla Kiliánka naživo, ale rozhodně se nechci vnucovat😔 Předám kytku a pádím🙂
Však to píšu. Ono když někdo říká tučnice voskovce, která je ale úplně jinak znějící kytka, tak si nejsem jistá, jestli jsem už od někoho neslyšela, že říkal tlustici-tučnice. Měli sme doma, u mamky, obří, asi 20let starou. Ale když malovala, neměla ji kam přesunout, dala ji do garáže a ona se jí tam nachladila a chcípla😕
Děkujem za fotos👍Jéjda, jak já už nebyla dlouho v lese, teď si to uvědomuju, určitě dva roky😢 Říkala jsem si, že si lesem zase projdu, až nebude vedro a když nebylo, nebyla jsem doma😟 A teď to počasí bude zase pro mě na chuja, takže asi až na podzim😎
Tučnice…nevím, jestli se neříká hovorově tlustici, ale jinak je tučnice masožravka.
Evi, zrovna předevčírem jak jsem uklízela, jsem dva semenáčky voskovky, co jsem dala zakořenit rozmotávala od sebe a říkala si, že já už pro ně nemám využití, že je škoda je tam jen tak nechávat hozené na zemi. Jeden jsem nakonec vrazila muži do pracovny, ale jeden mám volný. Až pojedu do Prahy, nechceš tu jednu hodit??? Já ji mám jen tak v kelímku od jogurtu vysazenou, už je hezky rozrostá.
Jo páni! Krásné to máš Bobi👍 by jsi se tím fakt mohla živit…nebo si minimálně přivydělávat, i když jak tak čtu nahoře, už jsi rozhodila i kontakty na hlídání👍😀 U nás teda houby vůbec, respective houby😜 A koukaje na předpověď, na ta hnusná vedra, co nás zase čekají, ani to nevypadá😟
Kupodivu jsem to všechno přežila, kupodivu se mi všechno povedlo. Sladké, tedy zákusky jistila cukrárna, která nám dodává i na festival, mají krásné luxusní zákusky. Jen je to 20km. Bolí mě pravá noha v kyčli, asi z toho žebříku - oken. To přejde. Nehodlám dělat nic, přes den tu akorát uklidím kuchyň a hodím vyprat prádlo, k večeru bych mohla zkusit vytahat plevel kolem fazolí a cibule, abych ji vůbec našla a mohla vytahat😊 Zítra jede Tom do práce, tak mě vyhodí na plavání.
Kočice se večer najedly a že jdou ven, byla teplá noc. Ráno se objevila Gucci, jak jsem přišla z obchůzky Viktík stále nikde, tak jsem ho vyrazila hledat…pořvala jsem vpředu, letěla dozadu a než jsem to obešla, už byl před barákem🙂 Dali jsme konečně do obyvču koberec, na léto žlutý smyčkový, Vikťa nadšením bez sebe: na to jsem čekal půl roku! A jezdil kolem po zádech, posunoval se drápama. Jsem mu říkala, že pak dostane háček a protahá ty smyčky zase zpátky😉opičák malej (ha, ha, lišky, housenky a nevím co ještě, opice tu není😉 )
No teda Niki, ty máš ale s kocourem peripetie👎 A to jsi to tak dobře vymyslela👍 Niki, když jen bor.el s kocourem…hlavně, že jsi zdravá, šťastná, máš práci…ber z to té lepší stránky. Mamčin kocourek😢 Ach jo, je to jak s Woruškou…prostě se věk nedá nijak zastavit, možná chvíli oblbnout😟 Jak se říká, že všichni umřeme a je to jediná jistota a spravedlnost na světě…ne, já se s tím takto nějak neumím utěšit a vůbec smířit. Nechci, aby kdokoliv umíral, ani zvířata, ani lidi🙄
Nám takový cirkus dělal v přepravce Leonek, když jsme ho naložili do auta - nesnášel jízdu v autě. Mysleli jsme, že než dojedem z veteriny té půl hodiny domů, tak se tam zabije😟 Jen si vyrval dráp na pacce a poškrábal sedadlo kolem. Krev se z kožené sedačky dala umýt.
U nás zatím klep, klep, mezi kocoury příměří, snad to není jen ticho před bouří. Nějak čekám, vzhlem k životnosti venkovních nekastrovaných kocourů….že se Macek brzy někam ztratí. Včera tu byl brácha na tenis a pomáhal nám poodvážet k domku stará okna a že: to co je za kočku!?? Ano, po půl roce jsme ta okna, tedy co z nich zbylo,,uklidili" k domku. Jsou strašně těžká, nemohli jsme s tím sami hnout. Pořád je necháváme, že se třeba nějak využijí. Brácha nám vybrblal, že akorát skladujem harampádí. Ano, má pravdu. Ale náhodou okna nechtěl vyhodit ani Tom😉
Britky před 15 rokama 10-11 tisíc, briťák před čtyřma rokama 15 tisíc. Novější přírůstek nemám, takže dnešní ceny neznám.
No, když člověk různě čte, čemu všemu jsou lidi schopní věřit, tak ta blbost s černou kočkou je jen slabý odvar. Ne nevěřím na černé kočky, na duchy, osud ani v žádná božstva. Věřím v sebe, že ,,jaký si to udělám, takový to mám" 😉
Nemám ráda černé kočky, ani černé psy. Prostě je jim špatně ,,vidět do obličeje" a fakt nevypadají přívětivě. Nemám ráda kakabuse, mám ráda milé ksichty, u lidí, i u zvířat😀
Samozřejmě nechci Bobi tvůj stav zlehčovat, jen jsi mi nahrála…v neděli tu máme s kámošema slezinu, takže už druhý den jedu ,,na plné kule" od rána do večera(tolik práce normálně neudělám za měsíc😜) takže jak mě bolí celý člověk nechtěj vědět, už se nemůžu ne, že ohnout, ale ani ničím pohnout🙄A to mě zítra čeká ještě mytí těch obr oken z poslední šprušle žebříku a úklid celého baráku a to tak, že pořádně…ach jo😟 Já se na kámoše těším, návštěvy nemíváme nijak často, jen tady ten generální úklid je děsný. Lidi tak nějak uklízejí průběžně, u nás se všechno odkládá na potom: pak se to odnese, pak se to umyje atd….a teď najednou zjistíš, že není v baráku uklizeného místa👎
Úvaha, že za nezodpovědné páníčky může chovatel je opravdu podivná. Jak si dotyčná představuje tu lustraci budoucích páníčků, to by mě teda zajímalo. I tady si často počtu úvahu: no tak kastrovat nemusíte, smlouvu dodržet nemusíte, nikdo vás nedonutí, nikdo to neohlídá. Nejsem chovatelka, ale všechna zvířata jsem měla papírová, jak psy tak kočky. U posledního kocoura taky byla ve smlouvě podmínka brzké kastrace, já jsem chovatelce řekla rovnou, že jí nechci lhát, ale spíš jak v těch 8 měsících ho určitě kastrovat nebudu, protože s rannou kastrací nesouhlasím. Nakonec souhlasila možná, že jsem vypadala důvěryhodně, i když jsme si jen telefonovaly, nikdy mě neviděla. Pro mě neexistuje možnost, že něco slíbím a nedodržím(pokud to není něco, na co zapomenu, hlava děravá) jsem v tomto prostě zásadová.
U psů takové podmínky nebyly, ale všechny nabídky ke krytí Berrym, jsem okamžitě odmítala s tím, že není chovný, uchovněný. I když měl parametry šampiona.
Myslím, že venkovní kočky si zdroj vody, z kterého pijou rády najdou samy. Nevím, jestli by ste se mu fontánkou zrovna trefila do vkusu. Naše kočky mají doma misku v pracovně nerez. Venku druhou velkou nerez po psech. U garáže starý kastrol smaltovaný…taky po psech. Nepijou skoro z ničeho, i když jim vodu příležitostně vyměňuju. Jdou se napít do konvičky na zalévání, kde ji neměním, dokud neodpijou tolik, že už nedosáhnou. Nebo jdou do jezera. Kolik načůrají nemám šanci zjistit, tudíž ani nedumám a neřeším, jestli málo či moc.
By měl vědět hlavně ten doktor. A jelikož vím, jak to funguje u obvoďáka, ani omylem mě tohle nepřekvapí. S otřesem mozku a naraženýma zádama jí stejně nebude nikdo nic dělat, všechno chce jen klid a ten si může naordinovat sama, do práce nemusí😉
Dědovi se subdurální hematom taky vyvýjel myslím dva měsíce, rozjelo se to až po těch lécích na ředění krve. Takže i kdyby tam šla na CT zrovna, nemuselo by to být zřejmě vůbec vidět.
Bobi, tak já věřím a doufám, že jsi jen pořádně natlučená a není to nic vážnějšího….po takovém semelci musíš být otlučená jak blázen. Mamka jen před pár lety(jak jela s tím kaprem před Vánoci) blbě najela na chodník a uklouzlo jí to…praštila se do kolena a měla s ním problém…bych řekla, že to bylo víc, jak půl roku, co nemohla chodit. Samozřejmě s tím taky nešla, my už sme takové. Tak nakonec to rozchodila, že áno😉Když je to jen natlučené, stejně ti nikdo nic neudělá, musíš čekat, až to přejde. Pokud necítíš žádný větší problém, tak snad to bude OK…já tě prostě strašit nechci.
S tím sloupkem u auta..chtěla jsem to taky napsat a zakecala jsem to. Minulý týden jedu z města a v té zatáčce u zbořeniště, se zrcadlem(ty jsi tudy Bobi jela, asi si vzpomeneš) kouknu do zrcadla a něco vidím. Tak vjedu opatrně do zatáčky, rozhlédnu se a nic. Jsem blbá, nevím, co jsem kde viděla mi blesklo. Najednou se mi v bočním okénku u řidiče zjevily dvě slečny, naštěstí na druhé straně cesty, ale jak já se lekla!😲 Přesně v té chvíli, co jsem mrkla, byly za sloupkem, takže kluka plně chápu. Třeba můj muž než by vyjel, koukne snad třikrát, on je rozvážný, někdy až tak, že mě to štve, ale v tomto případě je to OK. Já jsem podivočená, kouknu a jedu a pak teprve přemýšlím, co jsem měla🙄 Jsem zvědavá, jak dlouho mi nové auto vydrží neomlácené. Jak psala Buggyra, že jezdí jak hovado😜Já ne, já se snažím jezdit správně(no jo, o dodržování rychlosti by se dalo polemizovat😇) ale prostě dřív konám, než myslím, což v autě není OK👎
Včera tu byl zase ledňajz, Tom ho vyfotil na drátech od paraplíčka. Že: vyfotil jsem ti ledňáčka. Říkám mu, že doufám, že neměl v hube toho červeného karáska?!? Prosimtě, vždyť ta ryba je větší než on!😛