Koukám až dneska…ta je nádherná😍 Sice se mi povedlo tuláka Macka celkem krmením vylepšit(do prvního mrouskání👎) ale takhle krásný teda nikdy nebude😉
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Sardullah, určitě v tom ten věk částečně bude, ale hlavně je to tedy ovlivněné povahou matky. U nás: mamka mě měla v 19(měla dva dny 19) takže byla velmi mladá mamka. Nic z toho, co popisuješ ty, se nekonalo. Protože makala směny jak šroubek, doma v hospodářství se starýma rodičema druhé kolo. Na blbnutí s dětma, i kdyby měla povahu, neměla prostě čas ani energii. No a je to i o té povaze. Teď je jí 70 pryč a praštěná a cool babka z ní je. Jezdí s vnoučaty na tobogánech, nechá se strhnout na kdejakovou kravinu. Vloni v září nám zavřeli nečekaně koupák, tak jsme šly do aqaparku, samy dvě, já 50, ona 70 a jezdily jsme spolu půl dne na pneumatice na tobogánech😛 Když vidím některé ty matky, co jdou s dětma, respektive jedno vedou za ruku, druhé vezou v kočárku a tváří se u toho jak krůty, čumí do mobilu…tak je vlastně jedno, jestli je jim 20 nebo 40, protože to dítě s nima stejně nic nezažije, obchoďák je tak maximum.
No přece Vendula😀
megi-the-pes:Vezměme stejný metr.
Někdo si pořídí morče, králíčka, psa a my mu říkáme - a necháte ho proběhnout se, že jo?
Jasně, každý den.
Pes může bydlet v jedné místnosti, ale jdeme s ním na louku, do lesa.
Kde budete venčit čápa?
Toho můžeme nechat v té garsonce?
Souhlas. Vidím vysoko, vysokánsky kroužícího čápa, někdy jen malá tečka už. Jo, je to totéž jak ťapat po voliéře v ZOO👎
Bobi, většina babiček v dnešní době ještě pracuje. Já to chápu, že je někdo z dětí ve 20, 30… uštvaný, bych to nechtěla ani omylem😉 Takže by ale asi měly mít až vnoučata?😜👍 Mělo by se to nějak vymyslet😉 Vlastně prd, ono už je to vymyšleno, některé maminky už si v podstatě, po 45, ta vnoučata rodí👍 Akorát doktorům se to nějak nelíbí😏Takže by se to mělo zlepšit tam, mít zdravé 50leté rodičky, které ty děti už opravdu chtějí a udělají si na ně čas😉
Ha, tak jsem večer koukla na Donutila a…ne, tohle není nic pro mě. Na duchy a duchařinu nevěřím. Jóó…chtěly sme moc s mamkou, když umřel taťka, říkaly jsme si, že jestli to existuje, je ta možnost, taťka určitě za náma přijde, odešel moc rychle, nečekaně. A nic. Nikomu, ani bráchovi se nic nedělo, žádná znamení apod, jak se rádo vypráví. Přitom brácha dělal ve škole zkoušky a nemohl za ním do nemocnice ten poslední den, ale slíbil mu, že další den hned přijede. Taťka bohužel umřel do rána, už se neviděli. Takže ne, nevěřím.
Rázovitý…to sme, velmi. Přesně tak jsme i definovaní. Několikrát přes nás přešli Turci. Babička, taťkova mamka a její příbuzní nějaké rysy nesou, taťka byl hodně tmavý typ. Stejně jako příbuzní mého dědy z mamčiny strany. I já jsem sice od narození spíše světlovlasá, ale s tmavou pletí a lehce se opalující. Muž to vždycky uzavře: a pak se s tebou má někdo domluvit, když máš turecké předky😜
Reni, toho Donutila jsem zachytila, že to má někdy jít…tak kouknu. Je to normoš detektivka, nebo zase nějací duchové a návraty do minulosti? Na to jsem fakt alergická🙄
My tuhle: https://www.svetchovatelu.cz/gimpet-pasta-na-traveni-pro-kocky-malt-soft-extra?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Zbo%c5%be%c3%ad.cz:+Svetchovatelu.cz&utm_content=Gimpet+pasta+na+tr%c3%a1ven%c3%ad+pro+ko%c4%8dky+Malt+Soft+Extra
Viktínovi chutná, jiné nechtěl. Sice chodí ven, ale on je takový troubelín, že nevím, jestli se té trávy nažere. Takže mu sem tam dám. Koupila jsem ji, když začal zvracet a já nevěděla, že je to FIP👎 a ne chlupy. Gučajza…tak ta si pastu nevezme ani omylem. Nic, co zavání něčím na něco, do huby. Jediné, co v pohodě akceptuje je pinzeta na klíšťáky.
Když si i nevezme jméno nového manžela, může s ním mít děti, které budou mít jméno zase po něm. Takže polovina dětí s jedním jménem, polovina s jiným jménem…Za našeho dětství, byl rozvod naprosto vyjímečná situace. Měla jsem jen jednu spolužačku z rozvedené rodiny a byla za exota. Dneska: několik rozvodů, tatínků, dětí…takže ve jménech i tak chaos😏
😄😄😄
Mě první napadlo, že nějaká zachráněná vypiplaná mláďata. Nesnáším ptáky v kleci a představa čápa v kleci je pro mě naprosto děsivá😢
Nevím, jestli životné či neživotné, pro mě prostě ,,ty Labyrinty".
A zapomněla jsem. Krom té maminky to sedí. Jsem tradiční hospodyňka v podstatě: vařím, uklízím😉 žehlím košile, starám se o zahradu, o zvířata. Muž mě živí. To ale neznamená, že nemůžu mít svou vůli, svůj rozum a svoje jméno😉
Varaxi…můj brácha, taťka, i bratránek jsou taky z dětí unešení, ale zase když se rozhlédnu kolem sebe…Já to beru taky trochu jako pozérství, protože doba si to žádá, tak plno otců předvédí, jak jsou nadšení otcové. Nějak mi hlava nebere, jak může být chlap nadšený z mimina. Ještě bych tak pochopila z 5letého klučiny, co už ho může něco učit. A další věc…strašně z dětiček nadšený, dýchal by za ně, ale jen do doby, než ho na vařené nudli utáhne kolegyně z práce a dětem udělá pá, pá. A řeči o tom, jak je miluje a pořád to budou jeho děti. Hmm, ale ohledy na ně nebral. A pak to dohání drahýma dárečkama, jako odpustky.
Balu a nechat si příjmení chlapa, se kterým jsem se rozvedla, ať už byl důvod jakýkoliv? Pro mě naprosto nemyslitelné a taky prapodivné. Když si ho berete, berete si jeho příjmení. Logicky by ste ho měla s rozdělením svazku zase vrátit.
Varaxi tleskám a fandím vám. Za jedno je Oliver krásné jméno👍 a za druhé jsem naprosto alergická na dávání jmen po rodičích🙄(to je taky asi dědičné, ani mamka to nesnáší😉)
Článek jsem nečetla, ale můj názor je ten, že dokud naši psi jedli naše jídlo, byli zdraví a dlouhověcí. Jak se začalo vymýšlet, cpát do nich granule a kraviny všeho druhu, jde to do kytek. Samozřejmě myslím jídlo normální, doma vařené, což bylo normální za našeho dětství. Teď se bohužel už netýká ani většiny domácností…
Právě. Na lišku nepomůže pach, značky ani řev psa těsně za brankou. Ona je fakt chytrá, zřejmě udělá nějaký pokus a když zjistí že pes se tam nedostane, je jí ukradený.
U nás celý psí život opačně. Liška věděla, že s našima psama v pohodě, může k nám vodit liščata, může jim chodit vyžírat misky dva metry od nich. Psi ji brali jako naši. Ostatně..ona je to panička učila: kdo je u nás, je náš kamarád, toho necháme být. Nechávali cizí psy, kočky, kunu…jen u zajíce a bažanta se to nějak nechytlo, netuším proč🙄
Jéé Orionko, k tomu bych taky měla. Souhlasím s váma, jen si nějak nedovedu představit, jak se ta jména budou řešit dál, pokud se dotyčné dítě vdá a ještě si vezme jméno i muže. Bude mít 4? Ale jinak celý život avizuju, že kdybych se náhodou vdala(s čímž nijak nepočítám) tak si nikdy nevezmu jméno muže. Ne, že by neměl hezké příjmení, spíš má pro mě hezčí, než je to moje, ale já jsem se s nějakým jménem a příjmením narodila a nevidím jediný důvod, proč bych se najednou měla jmenovat jinak, je to moje identifikace, jsem to prostě JÁ. Muž to ví, nijak na tom netrvá, chápe to, protože jsem se ho ptala: ty by jsi chtěl moje jméno? Ne. Tak proč bych to měla chtít já? A za mě: dítě rodí žena, takže taky nevím, proč by mělo mít příjmení po otci. Kvůli té jedné spermii? Protože toť většinou vše. A za pár let pá, pá, mladá kočka a po dětičkách ani nevzdechne, vyrobí si další. Hlavně, že žena i děti mají jeho jméno👎 Polovina chlapů co znám, jak tu popisuje i Varaxi, nemá k dětem nic moc vztah, prostě je živí.
Končím téma děti(já za sebe, vy si klidně pište😀) a ptám se, protože vím, že jsou tu filmové fanynky(viď Bobi😉…kde je zase ta baba…Bobišóóó!) koukaly jste některá na nového Stracha - Lovec? Předem píšu, že jsem nikdy nic od něj nesledovala, krom skvělých pohádek, protože právě nesnáším cokoliv mysteriozního. No četla jsem recenzi, tak jsem koukla, když jsem v noci nespala. V podstatě mě to nezklamalo😉 za mě mysteriozní blbost, ocením dobrou detektivku, ale bez těch duchařských kravin okolo. Nemám ráda vykrádání témat, všechno už jsme viděli, že áno, prostě ,,Jméno růže" tu bylo první a to všechno ostatní už jsou jen kopie.
Vždyť to říkám…dědičné😜
Sadullah hezky jsi to popsala👍 dobré čtení po ránu😀
Kouknu z okna, na terase jinovatka, dole na meteo 2st. …nemám uklizené přenosné kytky ve vchodu. Dneska je musím raděj už nanosit domů.