Čauky, čauky, jsem doma, ale ještě stále na ,,blbém" noťasu🙄
Niki, tak snad už bude všechno OK, včera jsem to všechno vyprávěla Tomovi v autě, aby nám cesta líp utekla. Jo, jelo se večer dobře, i když hodně provoz, tak žádné kolony. Stihnuli jsme to dřív, než za ty tři hodiny pravda, předpisově jsme nejeli😏 Říkala jsem: doufám, že kočinky budou nastoupené před dveřma a nebudu je muset někde hledat….a byli👍😀
Ráno v Liberci, že udělej si výlet na Ještěd, než dojednám. Měla jsem necelé dvě hodiny. Našla jsem si trasu, ne moc chození, jen cca km k lanovce, nahoru vyjet. No jo, jenže mrholilo, lanovka zavřená. Já oblečená tak na výlet do Prahy😏 bílé plátěné tenisky…Tak co, no tak půjdu pěšky. Cesta lesem po bahýnku…tak to jsem po pár metrech vzdala. Tak jsem šla po takové šotolinové zpátky. Nikdo nikde a koukám u cesty hnízdo malých klouzků, srdce mi trhalo je tam nechat, ale neměla jsem v malé taštičce žádný pytlík. Bože, já jsem kráva, proč si ho tam nestrčím!?😠 No co už. Jdu dál a pod svahem ještě větší skupina. Šrotovalo mi, co mám sakra dělat až: obětuju nákupní tašku! Ty první byly pohodlně na krajnici, k těmto jsem musela ,,slaňovat" a čekala, že sjedu po zadku dole(nevím, v čem bych pak byla v Praze, měla jsem už jen kraťasy) Povedlo se, já nadšená se vydrápala zpátky na cestu, prošel kolem nějaký starší turista a ty hříbky neměl. Hmm, sakryš, můžou se tu vůbec sbírat? Pod Ještědem? Zabočil na takovou spláchlou kamenitou cestu, já za ním koukla kam to vede a čumím…zase klouzci a nechal je být. Vlezla jsem pro ně a už jsem tedy našla i uřízlé stopky. Popošla jsem za ním a kolem cesty se tam různě draly malinké. Vylezu nahoru nad cestu do lesa, rozhlédnu se …a tam klouzci, tam klouzci, já lítala v tom dešti nadšeně po lese, nastrojená, boty už nebyly tak čisté😏ale chodila jsem víceméně jen po mechu a jehličí, takže pohoda. Pak jsem zjistila, že je za 5minut půl jedné a to jsem měla být na hotelu a balit. letěla jsem trapem zpátky, asi 500m to bylo, z kopce. Na recepci jsem si vyprosila pytlík, houby přesypala, slizkou tašku😉 vyprala v umyvadle, kde jsem očistila i boty, naštěstí víceméně jen podrážky. Tom se mi pak smál, že jsem pako. Já bych tam vydržela bloumat po lese půl dne, mrzelo mě, že jsem neměla čas a oblečení, příště se na to líp vybavím a vyrazím😛👍