Aktuálně: 3 725 inzerátů211 192 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 04.10.2023, 16:05:28 xxx.xxx.90.226
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 04.10.2023, 15:18:58

To ne Bobi, právě, že na tom trvat musíš, protože myslet si, že někoho jiného zajímá, chce zjistit, co ti je…to je opravdu naivita😏

lesnizinka
lesnizinka 04.10.2023, 16:00:15 xxx.xxx.90.226
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 04.10.2023, 15:22:29

Tam tam bylo asi hlavní podezření na raka😟předpokládám. Za crohna může být nakonec ráda myslím. 

Ano, doteďka nám všichni tvrdili, že colono je základní vyšetření při podezření na problém ve střevech. Tak lidi běhají. A pak se dozvíte: na 90% je to crohn, ale musí se to potvrdit ultrazvukem?!? To je, oč tu běží. Celé to nesmyslné kolečko. A naprosto stejně funguje vyšetření prsu, kdy se nejdříve musí zaplatit předražený mamograf, kam jdete zbytečně, protože pokud se něco nezdá, pošlou vás ujistit se na ultrazvuk! Proč ne obojí opačně? 

Vidíte a mého strýce na colono neposlali přes to, že rodina to vyžadovala a přes to, že během roku shodil 30kg👎 O crohnovi, v bezmála 70letech nikdo ani neuvažoval, nádor tam ovšem byl. Našla ho právě švagrová na ultrazvuku, ale věděla už, co má asi hledat, první našla metu na játrech. 

lesnizinka
lesnizinka 04.10.2023, 15:48:38 xxx.xxx.90.226
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 04.10.2023, 11:36:41

U nás nic. Bouřky šly někam na sever, blýskat jsem v dáli viděla, jak se to v noci neslo oblohou. Jednu dobu se zvednul vítr, jak jsem usínala, bacilo to oknem, ale za 10 minut jsem ho šla zase otevřít, bylo po. Ráno bezvětří, během dne začalo trochu pofukovat. Je hezky, svítí slunko, ale chladněj, 19st. 

lesnizinka
lesnizinka 04.10.2023, 14:55:47 xxx.xxx.90.226
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 04.10.2023, 08:16:32

Bez obav, tahle vyšetření mám v malíku, už proto, že je provádí moje švagrová. Dělala všechna x krát tchánům, některá mému muži, no i mě. Ale je v jiné nemocnici, než byla kámoše žena. 

A tchýně neměla žádné problémy, když na vyšetření šla? Pokud budu trpět na nespecifické bolesti břicha, opakující se několik let(což je můj případ) je mi jasné, že něco ze zmíněného mám a pokud to budu chtít řešit, budu trvat na všech možných vyšetřeních, aby to potvrdili. Když nic takového nemám, po první střevní atace mě pošlou na colono? No vlastně neposlali by, já bych razantně odmítnula. To je hezké, že tchýni to potvrdili na CT či rezonanci…rozhodně lepší, než ji hned hnát na colono. CT ani rezonance není těžce invazivní metoda, když pominu kontrastní látku. A na sonu se dá vidět hodně věcí, švagrová mi ve střevech problém našla, nějaké rozšíření. 

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 23:09:16 xxx.xxx.90.226
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 03.10.2023, 22:52:02

Ale houby, přece šém!😜

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 22:45:41 xxx.xxx.90.226

Nehrotíš😀 Ale to, že si někdo na facebook hodí tady tohle, přece není relevantní studie. Neumím tak dobře vyhledávat, tak se prostě ptám, kde jsou na tohle tvrzení důkazy, protože mi to nedává smysl. Nikdy se nebudu řídit tím, co se 100x opíše, nejspíš z nějakého podobného USA zdroje a tím se z toho jako stane pravda? Ne.  Určitě ne pro mě. To už určo víš, že mě tak něco jen tak nepřesvědčí, nejsem ,,malý Jarda". 

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 19:45:20 xxx.xxx.90.226

A aby v tom doktoři nezůstali sami, tak přidáme meteorology😉

Od večera výstraha na vítr? To je vtip? U nás fučí od samého rána, hlášeno 22, fučí 28km/h, nárazově i 45 a to se teď mírní, přes den jsem nekoukla. Na zítra je tu pro nás 11km/h. Fučí jižní. Jak u blbejch🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 19:35:42 xxx.xxx.90.226
Arziska:

Vytrácí se např. i při styku s kovem, proto se doporučuje krájet maso keramickým nožem. Je to podložené, já jsem si to nevymyslela…

Tak tohle mě zajímá, kde to máte podložené? To, co tady píšete, se vždycky tradovalo o vitamínu C, ale i tam už se to časem začalo vyvracet jako trik prodejců keramického nádobí. 

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 17:53:51 xxx.xxx.90.226

Taurin je aminokyselina, ne vitamín C, ta se zpracováním nikam nevytratí a už vůbec ne krájením.  Jakový smysl by potom mělo přidávat ho do kočičích kapsiček, konzerv, neřkuli granulí, kdyby zpracováním mizel?

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 17:10:25 xxx.xxx.90.226

Taurin…trochu se necháváte blbnout reklamou ne?  Kočka, pokud je na mase, žádný přídavek taurinu nepotřebuje. Nebo myslíte, že všechny přírodní kočky prostě zdechnou z nedostatku taurinu?

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 16:55:07 xxx.xxx.90.226
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 03.10.2023, 14:43:48

Právě tipuju, že u nás by to dopadlo stejně👎 Cokoliv jsem chtěla vylepšit, změnit, se mi na to z vysoka. 

Vařila jsem mamčině Mandy(feně) staré kuřecí, co jsem našla v mrazáku, ale nesmrdělo, vonělo to. Tak jsem ten vývar odlila do Viktorkové misky, jestli by mu třeba nechutnal. No výborně, už dva dny nechce z misky nic, protože tam byl ten vývar, tak už mu vadí i ta miska a žere jen z Gučinkové😏

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 16:46:42 xxx.xxx.90.226

Tak na preventivky k zubaři chodím víceméně taky, když ne, tak mě pozve. 

S doktory….dneska ze završila další lékařská kauza, která mi jen potvrdila, že už jsou tam snad jen samá paka, to už ani není možné. 

Už jsem to psala, oživím. Kámoše žena měla nějakou těžkou koliku, zničehožnic, ale vzhledem k tomu, že to poslední dobou mělo hrozně moc lidí, taky si myslím, že je to následek covidu. Jeden z následků. Musela do nemocnice, pár dní vůbec nevěděli, co jí je, nasadili atb, všechna možná vyšetření, chápu, jestli to není něco horšího, klasicky gynekologický nádor, karcinom střeva, slinivka atd. Nakonec ji poslali na kolonoskopii, to už byla nějaký týden doma. Tam jí řekla doktorka, že má na 90%  crohnovu chorobu, ale musí se to potvrdit ještě ultrazvukem. Je jí 50, nikdy neměla nejmenší střevní problémy, tak jsem kámošovi zrovna řekla(který z toho byl vyklepaný jak sviň) že je to absolutní kravina. A co mi došlo až teď? Tak kuva, člověka ženou na hnusné invazivní vyšetření, u husy, která nepozná stejně ani to ho.no a potvrdit se to musí ultrazvukem?!? Může mi někdo vysvětlit tu logiku?? Teď, po několika měsících se dostala na ten ultrazvuk a co myslíte? No jistě, žádného crohna nemá.  I blba by napadlo, že po tak těžkém zánětu střev, tam někdo něco najde, uvidí. Proč se nepočkalo těch pár týdnů, až se střeva poléčí a pak jdu hledat a ne, nezačnu tím nejhorším, tedy kolonoskopií. Naše zdravotnictví jde možná do řiti, ale už by si mohli nalít čistého vína a říct, za kým to jde. Tohle je všechno na nastavení pojišťoven, úhrad za výkony. Sere se na pacienty, jen aby nemocnice vyždímaly pojišťovnu nesmyslnýma drahýma vyšetřeníma i u těch, kde to absolutně není nutné. 

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 12:37:37 xxx.xxx.90.226

Neznám nějak toto plemeno, ale stačí si zadat do vyhledávače a v charakteristice plemene máte - dlouhá hedvábná srst.

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 11:18:33 xxx.xxx.90.226
Zrzavci:

No ano,  že jo? Je tam toho nejvíc. 

Nevím to jistě, ale myslím, že ne. Nejvíc tuším v hovězích játrech a úplně nejvíc, z běžně dostupných - losos, tuňák. 

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 11:16:49 xxx.xxx.90.226

Tak jasně, komu dělají problémy, tak ano, tam není o čem mluvit, ale proč preventivně? Zrovna tady u té, co popisujete. Tak tím, že byla vražená pod sedmičku, tak jejím brzkým vytrhnutím, vám právě může uspíšit narušení té sedmičky, jak správně uvažujete a myslím si totéž. Já jsem ani nepoznala, že mi osmičku vytrhnul, to byla sekunda, myslela jsem, že ji ještě ani nevzal do kleští a prý: hotovo. Ani po rozejití injekce jsem nepoznala, že mi někdo trhal zub. 

Jinak…taky o slepém střevu se dlouho uvažovalo, že se bude brát preventivně, minimálně ve chvíli, kdy se do břicha leze kvůli něčemu jinému, třeba žlučníku. A pak se zjistilo, že je tam kvůli imunitě stejně, jako třeba mandle.

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 10:20:46 xxx.xxx.90.226

Čauký, tak jsem raděj čekala, až písneš😛😉Mamka byla zase ráno u zubařky, myslela, že už jí budou zkoušet nové zuby…a zase jen další otisky😏 Brácha psal, že si jde trhat osmičku, ale neví vlastně proč, nic s ní nemá, nijak mu nevadí. Tak to taky nevím proč, já bych byla proti. Mám dokonce jednu spravovanou, protože jsem ji nechtěla vytrhnout, když tam byl jen malý kaz. Ha, ha, tak jsi si poseděla….😎

U nás je taky krásně sluníčko, zatím jen 19st a fučí teda jak kráva. Teď si uvědomuju, že musím letět otevřít skleník. 

Včera jsme od sousedky přivezli(teda Tom, já jsem po obědě usnula) vozík kobližků, tak jsem mu to pak kolem 18h pomohla vyházet na plachtu, aby zase mohl vrátit vozík. Potřebovala bych dělat v zahradě tisíc věcí, jen kdyby mi bylo trochu lepšejc, už bych šla😕 Teda myslím, že dnes je to lepší, nos uscpaný nemám, jen mi z něj trochu teče, tam pomohlo to proplachování slanou vodou asi. Teď se to nastěhovalo na průdušky a zatím ještě moc nevykašlávám, jen mě to dráždí na kašel, ale zatím nijak strašně. Vzala jsem si na noc paralen a chrápala až do 5h, pak půl hodiny kašlala a usnula ještě do půl osmé.

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 09:06:35 xxx.xxx.90.226

Když beru jen kastráty, víc a dál ven se vydává a vydávala kočka, protože ty jsou větší lovci(pudově, aby uživila koťata)

lesnizinka
lesnizinka 02.10.2023, 21:59:33 xxx.xxx.88.62
Odpověď na příspěvek uživatele Arziska z 02.10.2023, 21:40:31

Díky, mrknu a budu doufat, protože ti naši jsou neuvěřitelně vybíraví a nevím proč, ale všichni doposud byli a jsou 🙄

lesnizinka
lesnizinka 02.10.2023, 21:21:36 xxx.xxx.88.62

Ještě jsem chtěla napsat Zrzavci a zapomněla jsem…. že taurin je pro kočky důležitý na srdce, ale nemusí kvůli němu jíst zrovna srdíčka😉 je prostě v mase jako takovém. 

lesnizinka
lesnizinka 02.10.2023, 19:00:41 xxx.xxx.88.62
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.10.2023, 17:17:29

Ne, že bych nesouhlasila, ale zkuste jim to vysvětlit. Teď ano, teď máme období: jíme maso. Před tím se ho cca 2 měsíce nedotknuli. To samé granule a kapsičky. Nejlepší jsou ty, které moje kočky jí. Granule royal canine a kapsičky felix. Zkusila jsem a vlastně ještě pořád zkouším pokaždé, když se k nějakým novým dostanu, třeba teď v Praze ve zverimexech. No nic, nic jiného zatím nesnědli. Vím to, že ty šunty jsou navoněné a ochucené, jenže Viktín je jak žížala pořád a já potřebuju, aby alespoň jedl, cokoliv.