Fikovnice: Raduš, prosím Tě, jak souvisí pomnožení baktérií v moči s “hnutou” páteří??😲
Ač absolutně nevěřící, na toto bych ti měla odpovědět: ,,to ví jen pánbů" Prostě je to záhada, ale jak se říká, že všechno je od páteře, u nás se to potvrdilo 100%. Něco, co s tím zdánlivě nesouvisí a přesto to tak je. Myslím, že o fungování těla naše medicína jakože ví hodně, ve skutečnosti ví prd. Léčí jen důsledky, nehledá příčiny. Nejsem fanda různých léčitelů, vlastně jim to ani moc nevěřím, ale v tomto mají pravdu.
Jo Bobi, Biseptol! Už jsem zapomněla, jak se to jmenuje, to je tak pradávno ty voe😲 Nechápu to jak píšeš, že víš, kde to bolí a píchá, když jsi před pár dny psala, že s tím covidem tě strašně bolí žebra a noha(kyčel?) Jsem ti na to psala, že asi, jak na tom ležíš, když marodíš. Takže jsem měla pocit, že to není běžné tvé bolení zad, co znáš, ale novinka s tím covidem spjatá. A proto, když ti to takto mohlo jít do nohy(nohou?) si myslím, že stejně tak do močového ústrojí, kde se to projeví zánětem. Po covidu. Nám se to projevovalo zánětem, aniž by nějaká nemoc před tím vůbec existovala. Jen čistě od problému s páteří, který jsme vůbec neměly. Mě záda nebolela, sestřenku taky ne. Jen tam bylo něco posunuté, nějaký spasmus či co vím, který se uvolnil mechanicky(se mnou škubnul, ona rodila) a najednou bylo po zánětech. Takže ono to s bolestí zad nemá nic společného, tohle prostě nebolelo, jen to působilo na něco, v našem případě na ty močové cesty.
Před nedávnem jsem dávala tohle: Včera volala mamka, že teta byla před cukrovkou na oči, musí to vyšetření vždycky mít a že jí tam něco našla. Prý nějakou bílou tečku, není si jistá, co to je, takže ji sune do spádové nemocnice na další vyšetření. Jsem si 100% jistá, že zbytečně, toto má v očích každý starší člověk, ale je třeba si vzájemně dohazovat kšeftíky, vždyť to pojišťovna, potažmo my, co po doktorech nechodíme, zaplatíme.
Rozuzlení případu oko: teta byla na tom CT, následně ještě na nějakém vyšetření, které neznala, nevěděla, jak se to jmenuje, ale blikali jí něčím do očí a měla zahlásit, když něco uvidí. Něco podobné jako audio na uši. Závěr: asi to bude něco vrozeného(jelikož chodí na oči pravidelně, tak asi sotva) ale žádný problém, všechno máte v pořádku. Krom těch dvou předchozích vyšetření, další dvě zbytečná s tím, že CT je hodně drahé vyšetření s hodně velkým zářením👎 A ne, že bych neříkala, že jsem si 100% jistá, že to zbytečné bude.
Naše kočky napadlo snad jednou, když vlezli za mnou na sedačku a měla jsem na noťas připojenou nabíječku, že co jim to bimbá před nosem, to packou chytit a očichat. Stejně to udělal Leonek, pak Gucci a za pár let tady Viktěna. Jinak tu mám hozenou za květináčem, kde lehá Gucci, občas Vikťa rozpaterku plnou nabíjecích kabelů+zapnutá lampička a nikoho nikdy nenapadlo do toho hrabat. Ale jak jsem psala, Gucci chodí hodně ven, ta se zabaví tam, Vikťa venku nebo se mnou.
Niki, tak konečně👍 nemohlo to trvat věčně😉 Kurňa, to teda byl zážitek, zkušenost, viď?!?😜 To spodní prádlo bych ještě hodila do pračky na pořádné vymáchání, klidně s tím octem. Hlavně to z toho dostaň.
Bořek🤣🤣🤣
A na okna tě zvu, i s kočičákama, když vám to mytí tak jde😜 Já se do toho ještě nepustila, nechce se mi ani trochu, když je venku tak hnusně. Ráno jsem šla zase v chumelenici, ale dneska už určitě budou legíny😉 Na tělo mi bylo až horko, jen ty nohy jsem měla zase červené😏
Už jsem to psala a toto mi to Bobi potvrzuje: tu kyčel a spol, máš od páteře. Jsem si jistá, že většina zánětů močáku je od páteře, ne-li všechny. Potvrdilo se to jak u mě, tak u mé sestřenky. Obě jsme na to trpěly, já tedy jen cca dva roky, ona 15let! Mě srovnal záda ,,léčitel", ona porodila a od té doby jsme ani jedna zánět močáku neměly. Dostaneš od doktorky ATB(za těch 30let si nevzpomenu, jak se jmenujou) samozřejmě ti to přejde, ale za mě to není řešení, ne dlouhodobé, mě se to vrátilo za měsíc zpátky. Investovala bych peníze do nějakého dobrého fyzioterapeuta, všude je nějaký ,,vyhlášený", na kterého jsou od lidí dobré recenze. Kol Olomouce určitě nějaký bude, poptej se, projeď NET. Krom peněz tě to tedy bude stát i nějaké pravidelné cviky, co ti ,,předepíše". Mamka cvičí už ne tak poctivě, ale ruka už ji nikdy nebolí (celá ruka, mrtvěla jí a pak strašně bolela tak, že plakala bolestí, i přes růžové pilule)
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 26.11.2023, 16:54:28
Bych medu sežrala flašku na posezení, páč je to sladké a co je sladké, od toho se neodtrhnu😜
No jo, ale co ti teda lapí na těch hlasivkách, když zánět to není?😲 A našli ti stafylokoka a zánět to není? Vždyť to jde proti sobě!? Já vím, že stafylokoka máme taky všichni, tak jako zvířata ty giardiee, problém je jen, když se to přemnoží. Pak je ti ale tato info(že ho máš) tak nějak k ho.nu😏
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 26.11.2023, 15:07:53
Navaluje z medu?😲 Tak to jsem fakt ještě neslyšela😛 No pamatovala jsem, že jsi psala, žes někde dostala ATB, tak jsem myslela, že bereš. No koukám, že jsi podobný expert jak já😉
Ježíš néé, Jana bere ATB, já myslela podpůrně, prý ho dožáže likvidovat a taky na imunitu, kterou má, no a teď teprve bude mít v ři…👎
Jani, psala jsi, že piješ teplou vincentku, což je dobře. Na toho stafylokoka…zkusila bych med. Prostě minimálně lžičku ráno, nezapíjet, nechat ,,projet" krkem. Pokud nejsi alergik. Nějaký kvalitní přímo od včelaře, nebo nějaké té jejich spešl prodejny, mívají i s propolisem.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.11.2023, 08:28:58
Jo, jo, normálně to naliju do myčky, na dno. Kapsli na údržbu jsem tam dala jednou…dostala jsem ji tuším k tabletám jako dárek(byla přibalená)
U nás je sníh všude, trochu, je -0,8. Ráno, když jsem vstávala, byla chumelenice. Cestou jsem neměla. Jen nechutně fučelo, což je horší než mráz👎
Niki dá jen kortikoidy, nic jiného není. Jak jsem psala, je to nepříjemné, ale neumírá se na to, prostě bych to vydržela. Ještě mě napadlo Niki, omýt se vodou s octem. Trošinkou octa, malou lžičkou na litr. Čistý ocet jsme s Tomem vyhodnotili jako nejůčinější na různé štípance a kousance, proti třeba fenistilu účinkuje téměř okamžitě, do pár sekund to úplně přestane svědit. A to Tom se jen tak na vyzkoušení něčeho ukecat nedá, narozdíl ode mě, já vyzkouším všechno hned. Ale měl kousanec v létě na holeni, velkou bouli, otok, svědilo to jak kráva a když se to po mazání fenistilem neztratilo ani druhý den, spíš rozlézalo na ještě větší otok, našla jsem někde radu na ten ocet. Od té doby, jak ho něco kouslo, šel si hned kápnout ocet na tamponek a potřít. To je u něj skoro zázrak, fakt jen tak něco nepřijme, ale tu poznal, že to vážně pomáhá. A svědění, co si budem, to snese teda dlouhodobě málokdo.
Niki čekala jsem, že písneš, že už o hodně lepší a prdlajz?!?😲 A třeba fenistil jsi nezkoušela? A jak se jmenuje, co ti nabídnuli?
Kdyby mi netekla voda na mytí, vlila bych do vany několik rychlovarných konvic, naředila a omyla se v tom. V té kose, co je venku, bych studenou nepoužila, kdyby mi platili😎 Mamka má dneska sraz, takže jsem jí zavírala slepice a Mandy.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 25.11.2023, 11:57:51
Bála? Čeho? Ocet je sice kyselina, ale jen pár procentní, vždyť to jíš v každém nálevu, tak proč by to nedala myčka či pračka😉 A navíc si tam hned dopustí vodu a naředí to.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 24.11.2023, 13:55:17
Do myčky dávám tablety 3v1 nebo tak něco. Ale je tam násypka na sůl, já mám tedy dole, takové kolo, co se odšroubuje a nasype sůl. To není kvůli mytí, ale jen čistě kvůli myčce.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 25.11.2023, 10:51:34
Ne, zjišťovala jsem to jako první, půl roku po.
Tak já frajerka si vyšla na okruh…viděla jsem na západě ten černočerný mrak😉 Za chvíli chumelenice jak blázen, dala jsem kapuci z mikiny. Jenže pak jsem se v polovině otočila proti, to bylo výživné, natáhla jsem i kapuci z bundy, jenže strašně šlehalo do ksichtu, hlavu jsem skláněla až někde pod prsa😎 z bundy to jelo dolů, ale na dlouhé mikině jsem měla nános jak sněhulák, o tenkých legínách nemluvě, na těch to teda nestálo, ale zvlhly. Přišla jsem domů, když už skoro přestalo(teď už slunko) Tom jak mě viděl, tak si dělal srandu: to je pech toto, že?!?😜 Sundala jsem legíny, od půl stehen, kde končí mikina, jsem měla nohy nějak tečkovaně rudé a ještě se mě neohřály🙄 Zateplené legíny má zásilkovna, budou v pondělí, musím vydržet😎 Zapomněla jsem asi napsat, že se mi Bobi posr….robot vysavač👎 Píšu Bobi, protože Bobča ho viděla, když byl nový😉 Vyjel ze základny a zastavil, zhasnul, znova se zkusil rozjet, zase ticho, pak zahlásil chybu laseru. Zdálo se mi, že se mu to na hlavě neprotáčí. Ve čtvrtek jsem ho posílala do Prahy na servis, budou volat, co mu je a kolik to bude stát. Uvidíme😕 Štve mě to, i když obývák a jídelnu nevysává, protože jsou tam tři schodky a koberečky, na halu a patro je to velký pomocník, hlavně v ložnici super, protože máme velkou postel, kam ani pod celou pořádně vysavačem nedosáhnu a on mi to pěkně projede. I se šatnou, koupelnou, WC. Hodím ho tam a za hodinu zajdu pro něj. Stačí odělat předložky v koupelně, pár kytek, než se tam štrachat s ručním vysavačem😏 Tím pak tak jednou za měsíc vysaju pavučiny po zdích😉
Já jsem taky cizího Macka párkrát potkala v kuchyni a obýváku😏 protože v létě jsou všechny dveře dokořán…minimálně pracovna a obývákové francouzské šoupačky. Jednou dal značku v pracovně, myslela jsem, že mě klepne, jak jsem ucítila ten smrad😲no naštěstí uvědoměle na obložení, kde se to dalo v pohodě umýt😉
Čtvrtek-pátek jsme byli v Liberci. Včera nás probudila pořádná chumelenice, vločky jak prachové peří. Ale na zemi to nezůstávalo. Mamka hlásila, že u nás hezky sluníčko a umývá okna Vánocům. Domů jsme vyrazili někdy těsně před 16h, na kopcích kol Liberce už byl sníh, ale nepadalo. Začalo pršosněžit někde za Boleslaví a bylo to prakticky celou cestu. Potmě je to blbé. Vysočina…ta byla výživná, na teploměru nula, jelo se za sypačem sotva 70kou. Naštěstí jen ca 10km, nebo by mě trefilo. Pak teplota vyskočila na 1+ a to už jsme si troufnuli jet…všichni. U nás na Moravě (Brno a dál na východ) jen jemně mrholilo, cesty i suché. Přijeli jsme domů v půl deváté, naštěstí kolona u Brna, která už je tam zřejmě na věky, celkem jela. Nevím, jestli Macek už umí dvířkama do garáže, ale cítila jsem tam zase značky. Jsem zvědavá, co na tohle vymyslím…jak to řešit🙄 Že jim žere granule by nevadilo, ale smradit to tam a otravovat mi kočky nebude☹️
Teď se probudím a bílo u nás. Taky to roztaje, je 1+ a už spíš mrholí, než sněží.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 24.11.2023, 15:02:19
Taky tak😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.11.2023, 12:26:27
Já dávám ocet protože za a) nepoužáívám aviváž a za b) máme tak tvrdou vodu, že bych měla pračku za chvíli zabetonovanou. Já nehraju na nějaký calgon, protože odmítám dávat předražený ocet, sodu, sůl, nebo co v tom vlastně je. Musela jsem se smát, když mi servisák kladl na srdce, že musím do myčky dávat hlavně tu sůl do myčky. Přečtu si složení a za pětkrát takovou cenu je to normální sůl! Ach bože….😏