Aktuálně: 3 725 inzerátů211 192 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 08.10.2023, 22:12:50 xxx.xxx.94.82

Pučme je ,,sestřička"😉 U něj ani nebudeš mít ,,syndrom bílého pláště"😜

Jinak teda koukám, že tě to parádně sešrotovalo👎 A s tím jdeš jako zítra do práce? Já vím, u compu to snad zvládneš, ale i tam je můžeš nakazit. Vedení to nevadí, že tam chodíte takhle chcíplé? Tom by tě asi přerazil, kdyby jsi mu do práce přišla prskat bacily😏

Vidíš?!? Soused vypadá OK👍

lesnizinka
lesnizinka 08.10.2023, 22:04:02 xxx.xxx.94.82
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.10.2023, 20:08:31

To jste možná na to kápnula. Akorát pp chov sotva, to by chovatel správně napsal, co vlastně chová😉

lesnizinka
lesnizinka 08.10.2023, 09:15:22 xxx.xxx.94.82

A Bobi s tím kolem😏 mi mamka říká(vezla jsem jí v pátek maso na koprovku, tak jsem tam vletěla s ním a vzala jsem si vajíčka, co mi na botníku nachystala) Tak mi pak do telefonu říká: můžeš mi říct, proč sis s těma vajíčkama nevzala vedle ten nachytaný SVŮJ kastrol?? (dávala jsem jí v něm uvařené maso pro Mandy) Já ho honem umývám, ať si ho vezmeš a ty ho tam necháš ležet!🙄 Jo, pamatuju si, že jsem na něj koukla a blesklo mi: Mandynka tu má nachystané něco dobrého k obědu😛 Ale nenapadlo mě do něj kouknout, protože jsem spěchala, ani mě nenapadlo, že je to můj kastol. Pokračuje: ty máš v té hlavě taky někdy nasráno!🤪

lesnizinka
lesnizinka 08.10.2023, 09:08:04 xxx.xxx.94.82

Reni, včera mi volala mamka: já se na to vys…😠 Po obědě mě bralo na spaní tak, že si chvilku zdřímnu a pak půjdu pokračovat v rytí zahrádky. Usnu, rána jak z děla, vyletěla jsem, nevěděla pochopitelně, co se děje a nakonec, po prochození baráku jsem na balkoně našla spadlý velký květináč, prasknul jak majznul o dlažbu.

A to mi nepřipadlo, že by nějak foukalo, dnes mnohem víc. 

lesnizinka
lesnizinka 08.10.2023, 09:03:47 xxx.xxx.94.82

Čau holky, tady je taky vítr, doteď bylo teplo a sluníčko. Bylo hlášeno 15st a déšť, probudím se, vychází slunko a je 17st, hmm😉 No netrvalo dlouho, od severu se začala navalovat mračna, setmělo se, teplota spadla zatím teda jen o půl stupně, ale je vidět, že se to mění. Kočiny spaly venku, přišli - Gucci za mnou do ložnice - měla štěstí, že jsem už byla vzhůru a viděla ji za oknem, jinak tam mohla sedět hodinu jak pikola😜 Viktěnka ležel u komína. Přiběhnul, naházel do sebe kapsičku. Jsem nezkontrolovala, jestli mají v garáži v misce granule. Kontroluju to vždycky ráno, jak jdu na okruh, jenže jak teď nechodím, tak jsem na to úplně zapomněla🙄 Ale tak mají doma, hlady by neumřeli😉

Niki, psala jsi vlastně, jakový film jsi musela nutně vidět??😉

To se sousedy…tě lituju🙄 Vím, nemusí být vždycky jen problematičtí, naši v novostavbě, co bude vedle se rýsují zatím dobře, jsou eko, mlaďoši, nedělají s ničím zatím vědu. No z druhé strany mám pole, pole blba. S tím nic nenadělám a nevím, komu to kdy prodá…ještě může být i hůř. Jak? Tento tam není, opruzuje tak dvakrát, třikrát ročně. No kdyby to prodal a postavil tam stejný blb, ani nedomyslet👎

Niki, už si nevzpomínám, ale nebyla jsi na nějakém plicním vyšetření(rentgen a pak to na dýchání, nevím jak se přesně jmenuje)? Nemáš třeba astma? Fakt ten kašel máš celkem často a hodně😟 Ale nemusím chodit daleko. Sestřenky i teta jsou strašně horkokrevné, my chodíme v mikinách, jim je hrozně vedro i v tričku. No není snad týdne, kdyby jedna, druhá, všechny tři😏 nebyly nachcípané a nekašlaly👎 Ale vadné průdušky máme po dědovi poděděné, takže asi to bude i tím, že nás to hodně sejme. Já ani ne tak kašel, jen sípu spíš, odkašlávám. 

lesnizinka
lesnizinka 07.10.2023, 10:28:14 xxx.xxx.94.82

Já vím Reni, ,,z" kukuřice…vidím to až teď a kaju se😔😉ale už se k opravě nedostanu. 

lesnizinka
lesnizinka 07.10.2023, 07:54:26 xxx.xxx.94.82
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.10.2023, 06:56:20

Sehnat oběd Bobuš, první tedy sehnat něco k jídlu a uvařit oběd😉 S tím kinem má Bobča pravdu, hned mě to taky napadlo😊 Měla jsi Bobi ještě prolézt Lidl, jestli tam někde ten adaptér nemají, tam se taky prodává ledasco. Já ani kašel Niki skoro nemám, jen ráno pravidelně, než to odkašlu a někdy i večer před spaním, přes den občas, ale nenazvala bych to ani kašlem. V neděli jsem zalehla a myslím, že v neděli se budu moct prohlásit za zdravou, už druhý den nemám teplotu. V pondělí asi vyrazím na první obchůzku. Ano, ráno je fest zima, těch 6 běžně, už byly i 4st kterýsi den. 

Včera jsme ještě k večeru přivezli ten vozík bobků, chvíli s tím bojovali, protože ho nedostanem na místo, tak jsme ho ručně zacouvali alespoň na kraj pole a tam ho s popojížděním dolů postupně vysypali, takže je rozhozený, jen trochu jinde, než jsme původně chtěli. Ale neva, tam jsem pak následně, do tmy, rozvážela ten první, co jsme vysypali na plachtu. Jo a ještě jsem vlastně pak už potmě obrala klásky s kukuřice, aby se mohly rostliny zlikvidovat, uklidit. 

lesnizinka
lesnizinka 06.10.2023, 17:11:29 xxx.xxx.94.82
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 06.10.2023, 16:56:50

To máš celkem jedno, v konečném důsledku hlavně, když to u něj nebude taky projev nemoci, v což doufám.  

lesnizinka
lesnizinka 06.10.2023, 16:01:43 xxx.xxx.94.82

Souvis s Fidem mě napadnul hned. Možná i jen pozná, že je nemocný a má potřebu na to nějak upozornit. 

lesnizinka
lesnizinka 06.10.2023, 15:59:05 xxx.xxx.94.82

No ano Bobi, je to tuším do anglické zástrčky. Ale už se ty adaptéry, jak píšou holky běžně dostanou…ten soused kamioňák by neměl?

Jinak…nám od rána nešla do 14h elektrika, takže až pak jsem sháněla mamuta😏 A ještě do toho přijeli tcháni na šípky a pro trávu, kterou jsem jim musela nasekat. A to jsem tu ležela u časopisů, že nemytá, bez makeupu nevytáhnu paty, dokud to nespustí a nezkulturním se😎 Je to 14 dní, co byla dvakrát po sobě hlášená, že nepůjde, no nám šla. Teď mi někdy v úterý mamka říkala, že hlásil rozhlas, že zase někde nepůjde, jim jo, ale neví, jak nám. Tak nešla. Tom nadával, že už je to tu jak někde v Bangladéši😛

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2023, 20:59:38 xxx.xxx.91.233

Ach jo, četly jste? Teprve hrozná zpráva o Patricii, teď to dorazila Anička Slováčková😟 Nedávno, někdy o prázdninách jsem četla nějaké její vyjádření už nevím k čemu, ale si jasně pamatuju, že mi blesklo: nevrátila se jí sakra ta rakovina? No tak tady bych byla raděj, kdyby mě intuice zradila😟 Ne, nejsem žádná fanynka, ale je to mladá holčina a musí čelit takovému hnusu👎

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2023, 20:55:57 xxx.xxx.91.233
kometa:

V přírodě vyhání kočka jakékoliv velikosti mláďata kvůli potravní konkurenci. U domácích a dostatečně krmených koček toto odpadá.

Neřekla bych, že úplně, je to také pudová záležitost. 

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2023, 17:43:34 xxx.xxx.91.233

Aha, už jste mezitím probraly co a jak…tak je to jasné, jsem štíhlá, rozhodně nejdu😜

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2023, 17:33:02 xxx.xxx.91.233

Bobi, ty jsi se mi zase neukázala!!! Až teď uvažuju, kde je sakryš dneska ta Bobča, že určo nepsala, mítám zpátky a najednou tě najdu!😲😛👍 Gymnastiku na WC😜 Asi jsem i psala, jak jsem si před 3týdny udělala selskou omeletu, po které se takřka s jistotou pos…Jenže ji mám strašně ráda, tak to holt risknu. Ne jen, že jsem se potento dřív, než jsem ji vůbec dojedla, ale rozhodila jsem si trávení na 14 dní, kdy jsem zas měla takové koliky, že jsem škrábala na WC nehty zeď. Ale ne, nepoučím se😎

A abych vysvětlila. Mítám zpátky(tedy listuju) je jedna z frází, co ještě používali prarodiče, třeba Tom mi říkal, že to nikdy neslyšel) Jenže…já vůbec netuším, jakové i/y, protože nevím, podle čeho by to mělo být, z čeho odvozeno😔  

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2023, 16:54:20 xxx.xxx.91.233

Buggyro, původně jsem to chtěla citovat, ale pak jsem odpovídala na všechno ostatní a násleně si vzpomněla, že jsem nepsala nic k tomu vašemu. Už jsem se k němu nevracela, jen napsala koment😉 Vidíte, daly sme to dohromady. A jak jste hezky popsala život s koníkama👍🙂 A jablka pro ně? Nepsaly jste tu knačky, že jablka se ji  nemají, stejně jako mrkev dávat? 

Já jsem posmýkala křoviňákem hořčici na políčku a všechen ostatní plevel, dokud mi držela baterka. Pak jsem šla opravovat potůček do jezera, skoro u vtoku se časem naplavilo tolik bahna, že se ucpal a místo do jezera, vytékal už u vrb do trávníku. Momentálně nějakou dobu neteče voda, ani nebyla moc potřeba, tak bahno není zaplavené a dá se odtěžit. Není to sranda, je to tak 20-30cm mocnost…malty. Takže jsem vyvezla dvoje kolečka, ale i s tím nabíráním a 150m cestou do kopce, s plným kolečkem jsem byla brzy ,,hotová", takže jsem muži oznámila, že to tedy vyberu, ale potřebuju blbce😉co to bude vozit(vždycky mi tvrdil, že jemu to vyvážení čehokoliv až na kompost nevadí. A tohle není ani na kompost, vypleskne se to na pole, se to zaorá) Ještě si myslím, že minimálně 6tery kolečka.  Asi jo, asi zase zaorá, zatím jsem nanašla odvahu to nepoorat. Jak vidím ten hustý porost plevelů….nic jiného nezbyde, než to zorat🙄

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2023, 10:29:26 xxx.xxx.90.226

Jedna pikoška😉 Postřeh. Objev😉 Včera jel Tom z práce jinou cestou a asi kilometr od baráku, je takový bývalý mlýn na samotě u lesa, teď je z něho penzion. A skoro u silnice. Říkal, že když se blížil, přecházela k mlýnu liška. Na druhé straně cesty, se k ní připojila velká bílá asi angorská kočka a šlapaly spolu k mlýnu😉 Říkal, že na to čuměl jak puk. Už teda byla tma, tak jen co viděl ve světlech, dál už je neviděl. Říkám mu: a nebyl to třeba bišonek? Néé, bylo to takové nadýchané, taková ta bílá dlouhá srst a podle chůze to byla velká chlupatá kočka prostě.

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2023, 10:24:07 xxx.xxx.90.226
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.10.2023, 08:16:09

Jsme tady ten váš příspěvek zakecaly😊 Koně, jako hřebce? U nás na pastvině už je koní jen pár, majitel měl mrtvici, synové chov víceméně ruší, tady mají jen koně na dožití. Nemají v ohradníkách elektriku, ale když tu jedna mírně nezodpovědná chovatelka v okolí pustí koně jen tak k lesu, za chvíli je mají koňáci v ohradě, protože jeden z těch samovenčičů je hřebec. 

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2023, 10:12:30 xxx.xxx.90.226

Byla jsem v 18 na mamografu s bulkou. Proč tedy na mamografu, podle toho, co jsi dávala? A už vůbec nemuvě o tom, že následně mě poslali na ultrazvuk, kde mi doktorka vysvětlila, že je to fibroadenom,  v mladém věku celkem častý. Ale asi bylo nutné mladou blbou holku první vyděsit ,,nálezem" na mamografu, neřkuli, že jsem tam od bolesti málem zdechnula. Když onemocním mám smůlu a umřu. Ostatně umřu, jako všichni ostatní, jen bez těch měsíců hnusných a zbytečných procedur kolem. Ty si ráda nechám ujít. Ne, mě nepřijde, že pár měsíců mizerného života něco řeší. 

Ááá, zapomněla jsem to CT. Samozřejmě vím, že je tam proti obyčejnému rentgenu mnohem vyšší záření, proto se vrátím k sonu: proč na všechno, kde to jen trochu jde nevyužívat sono a posílat lidi na ty všechny ostatní procedury, neřkuli, jako prvnotní? Když nic nenajdu na sonu přes to, že vím, že ten člověk má vážné problémy, postupuju o krok výš, ne? 

Opěvovaná kolonoskopie: u většiny lidí, co říkali, hodně bolestivá i přes anestezii. A nemálo případů protrženého střeva. Prostě tam nepošlu člověka, který měl jednou koliku. 

lesnizinka
lesnizinka 05.10.2023, 07:47:55 xxx.xxx.90.226

Ano, jak píše Buggyra, teďka na podzim, nebo brzy zjara se vystříhají větve, co odplodily, poznáš je Niki podle zbytků květenství. Až těsně u země to stříhni. A nepolam si nové pruty, které budou plodit příští rok. Pohnoj kobližkama. Rozrůstat se ti budou, pokud maliny poctivě neobryješ, nejlíp tam nezaryješ kolem nějaké třeba lino, budou se rychle rozrůstat dál a dál. Tedy v naší zemi moc ne, ale v kvalitní nejspíš jo. My je jen obsékáme sekačkou. U ostružiny totéž, staré odplozené pruty vystříhnout, vyvázat nahoru nové. Já je tahám po plotě. 

Tak snad přes NET jsem ti to nenasadila😉 ty jsi si to přitáhnula odkud? Včera už začal chrchlat i Tom. Má celý víkend školní akci, jestli se mu to rozjede, tak mě asi zabije😔😉