Tak dobře, že má švagrová ještě tu druhou paní👍
Já jsem včera vyhodila hodně odřezků masa, hlavně teda loje, ale lišák by to snědl. Bohužel, ráno miska plná, měla jsem už dlouho podezření, že liška nechodí😟 A Macek tu včera taky nebyl, nevím jestli předevčírem, to je divné, protože jsem měla dojem, že tu někde už bydlí. Jak jsem šoupla za okno do misky, v mžiku byl u ní a teď je plná od včerejška😟
Tom pořád horečku, ráno vstává s 37.7, večer má skoro 39. A to se cpe léky tak, že se až divím. Bere si ibuprofen, protože ho bolí ta hlava, mezitím měl i nějaký paralen a acylpyrin. Ráno přišel s tím, že ho začíná bolet v krku. Napadlo mě ještě, že mu koupím nějaký ten horký coldrex, tuším ho doma nemáme. Stejně musím do zásilkovny a ke strejdovi s tou elektrikou.
Včera jsem se domluvila s mamkou, že nebudu péct. Vloni jsem měla covid, tak jsem nepekla, předloni jo, ale stejně jsme toho moc nesnědli a zbytečně to skončilo na kompostu pak☹️ Takže budu u mamky jí pomáhat, to bude asi smysluplnější. Nekoupila si levnější máslo, já v mrazáku mám, tak jí ho vemu. Něco peče z půl dávky, tak co máme rádi, upeče z celé a já si krabičku vezmu.
Prádlo visí….to bych právě teď potřebovala já😛 Prasknul mi ve vichru ten kruhový sušák a tak nemám možnost nic pověsit ven. V zimě to neva, hodím to na zábradlí do haly a za půl dne je to suché. Vyvoním barák😉navlhčím barák(narozdíl od tebe to potřebujem😉) a nelimituje mě počasí. Jenže teď bych potřebovala vyvěsit tu čínskou záclonu na luft, ať z ní vyjde ten divný puch chemický z výroby. Neležíme v tom, tak to až tak neva, když se to vyvětrá. Prát je nechci, ať nejsou zrovna zmačkané a nemusím řešit ještě to.
Teď jsem skončila🙄Padám na hubu, fakt jsem se za celý den zastavila cca na dvě hodiny i s obědem. Ve středu jsem koupila maso kočkám a nám na jídlo, takže jsem to musela ještě zpracovat…tudíž jsem rovnou šoupnula do trouby dusit hovězí na paprice (našla jsem nějaký recept, ať nejíme pořád totéž) Ještě nevím s čím, prý s knedlíkem nebo rýží. To až zítra, na co bude chuť🙂
Přišel mi ,,těhotný balík z Číny"😛 Respektive někdy po 21h jsem si vzpomněla, že mi v poledne od branky zvonila pošťačka, že má pro mě nějaku cizinu a hodí mi to přes branku(jako vždy) protože to do schránky nevleze. Tak jsem ještě běžela pro to a cestou zjistila, že prší😏 U branky tři malé balíčky a jeden velký. To jsem myslela, že je ta záclona, snad. Nakonec: v tom velkém bylo snad 10 malých, včetně záclony, svetru, řetízku pro mamku, krémíky, kalhotky(dělala jsem revizi a třetinu starých vyházela) - byla to stranda, kolik serepetiček tam vlezlo😛vybalovala jsem to snad půl hodiny😀 Takže přišla i ta poslední záclona super…psali totiž, že přijde asi až 21. a já se bála, že s vyřizováním na celnici a naše Pošta…budem na Vánoce v ložnici bez té jedné záclony. A přišla, tak supéééér👍
Fikovnice: Šlapka…?😲
To neznáš?😉 To používají turisti😀
Já mám Buggyro těch serepetiček, dá se říct minimum. Záclony jen v ložnicích, obýváku a jídelně, to je možná tak 5.tina oken. Dvě deky na sedačce, co na nich ležíme, 4 polštářky, které se převlékají. Koberec pod stolkem a teda i pod jídelním stolem. Dva malé v hale a předložky v koupelně…to je myslím vše. Do Vánoc mi slíbili konečně po x letech zarámovat koberec (jako ten gobelín😉) do haly na zeď. Krom estetického hlediska doufám, že tam bude tlumit zvuk. Teď spíš řešíme, jak ho z Brna dostat, protože do auta asi nevleze. Čekáme, až napíšou přesný rozměr s rámem a poměříme…no už ale tušíme.
Bobi, zapomněla jsem reagovat na tu švagrovou…to je teda zlé, že jí umřela ta šlapka😢 S kým teď bude chodit?!? Přestane a průšvih😟
Někdo nahlásil to O2, ještě to není 100%, ale jakžtakž to jde.
Byla jsem na tom kompostu pak, že když jsem venku vypojím tu prodlužku od velké borovice-světýlek z nefunkční zásuvky a natáhnu ji, i když neesteticky do garáže. To jsem si pomohla🙄 až jsem to slavnostně zapnula zjistila jsem, že světýlka jsou vytržená z toho trafíčka, co všechna mají. Zkusila jsem to alespoň provizorně připojit přes drátky, ale nejdou. Tak jsem si zase zanadávala…a je mi to prd platné😏 nesvítí, ach jo🙄 Já se tak těšila😟 Vloni nesvítili, ale to mi nevadilo, stejně umřel Worušek a měli jsme na Vánoce covid. Ale letos už jsem to chtěla zapojit. Zkusím to vzít ke strejdovi, jestli neví, co s tím. Blbé je, že těch myslím 50m je na stromě a nevím, jestli to není někde utržené třeba, jak bylo na pergole. V té borovici to není vidět.
Tak jsem se sem musela jít uklidnit…tradiční věšení záclon. Ano, i to patří k Vánocům a jednou, jestli to nebude tyhle, mě z toho šlak trefí jistojistě😈 Nikoho, nikoho asi nenapadlo, když jsme řešili výrobu garnýže, jako součást obkladu, že musí být plýtká, protože je také uzounká a nikdo tam prstíčky nedosáhne vložit tu žabku do kolejnice. Tom má delší prsty, i úzké, tomu to, když chytí ten správný grif, už pak celkem jde. No marodí, takže je to na mě. Jednu žabku jsem tam dostávala tak půl minuty, v lepším případě. Žabek na jedné zácloně asi 20. 10 mi v procesu popadá, takže slézt ze schůdků, posbírat, znova ponavlékat a ještě tak dvakrát🙄Záclony 4. Padlo asi tisíc nadávek nejhrubšího zrna, ulámala a obrátila jsem si tři nehty, bacila se do holeně, mlátila rukou a hlavou do zdi, takže budu nakonec i debil😏a to mám polovinu🙄Musím z košem na kompost(alespoň vychládnu😛) a k obědu bude zeleninový salát s tuňákem a vajíčkem - včera jsem koupila salát právě taky. Mám to napůl. Mám chuť na maso a omáčky, ale vím, že bych se neunesla, tak žeru salát😜 U nás sluníčko sem tam vykukne, dneska teda myslím ne, ale tma není, včera půl dnes pršelo, to byla tma jak v ranci. Ale mě to nevadí. Já mám dokonce ráda ty mlhavé sychravé dny, dneska ráno byl právě jeden takový. Co mi vadí, to bláto absolutně všude, zlatý sníh a poledovice😛
Čau vespolek, nejde nám připojení, ani telka nenačítá a jde hnusně, takže jdu pracovat a sem vlezu, až jestli to někdo opraví. Doufám, že alespoň do Vánoc🙄
Tom má pořád 38st, ale tak je to teprve druhý den. Bolí ho dost hlava, ale jeho i normálně občas bolívá.
Známé včera umřel muž😢 jen o pár let starší než já (neměl ani 60) Infarkt, mrtvice, nebo embolka, až po pitvě. Volali jí do práce, že on nepřišel do práce. Poslala tam sousedku, moji tetu, ale ta se nedozvonila, nedotřískala. Tak doběhla z práce a šly tam spolu. Ležel v kuchyni, jak se oblékal do práce. Už byl mrtvý nejmíň hodinu - dle záchranky(že když jim operátorka říkala, ať dělají masáž srdce, měl už posmrtné skvrny, říkala teta, ale teda do záchranky masírovaly)
Ne-e Niki, myslím, že jsi žádné fotky nedala.
Tom zatím s teplotou bojuje ne moc s dobrým výsledkem, ještě pořád má 38. Ale jsem mu říkala, že to chce prostě trochu trpělivosti, za půl dne to ze 100 na 0 nespadne. A ani to není dobré hned srazit. Prostě je nemocný a musí to pár dní vyležet. Tak ječí, že to nejde, že už ho všechno bolí. Měla jsem to před pár měsíci, takže vím😏Já mít teda 38, tak ležím jak Lazar a ani se nehnu, protože to jsem mrkev😛 Mě stačí k umrtvení 37.3🙄
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 13.12.2023, 15:43:54
Není to sice na mě, ale já si myslím, že problém je v dávkování. Tak nějak tuším, že člověk, když už to pere, si řekne: dám tam kapku navíc, ať to fakt voní…a je👎 U těch vzorků…je to pytlíček, pytlíček na pračku. Dala jsem pytlíček, ještě z něj předtím ,,odebrala" pár kapek do vody na mytí podlahy a chlap oblečení nosí, potil se v tenisových trikách a bez sebemenšího problému a to on je potvrzený alergik.
Fikovnice: Nemyslím, že by Niki nefungovala kvůli GKK. Spíš tipuju, že oblbnutí způsobily antihistaminika…
Já právě prosila, ať sem Niki vypíše, CO KONKRÉTNĚ jí dávali.
A Raduš, Ty to píšeš tak jako, že Niki poškodili ve špitále…ale na začátku byla ta Puella (když jsem si googlila recenze, hrozila jsem se).
Ne, ne, já to píšu jako fakt, že kortikoidy jsou svinstvo, kterému se u určitých nemocí a problémů člověk nevyhne, ale netušila jsem, že se po nich cítí mizerně? Myslela jsem, že právě přijde velká úleva, že problémy jsou pak sice různé, ale až u dlouhodobého užívání. Workovi, když dala kortikoidy na zánět prostaty, bylo mu hned druhý den líp. Jinak bez zkušeností, u nás v rodině je nikdy nikdo nebral.
Niki většinu dostávala v injekcích, tak asi neví.
Niki…no zvládla, ale že by jsi byla ready, to se říct nedá😟Snad jak se tělo očistí od všechn těch sajrajtů. co do tebe rvali, bude už líp. Nevěděla jsem, že kortikoidy až takto ovlivňují fungování člověka, vždyť to dostávají i děti?!😲
Bohužel, u nás taky na chuja👎 V neděli jsme byli na vystoupení dětí, bylo to v tělocvičně. Bylo tam poměrně chladno, ani jsem si nesundala bundu, jen rozepla. Tom si kabát shodil, pod ním měl tlustý svetr, ale po chvíli, že mu od zdi táhne na záda, si ho jen přehodil přes ramena. V pondělí mi říká: jsem zvědavý, co jsme tam zase chytnuli, začínají mě nějak bolet ta bedra. Já na to: nestraš, nechci zase covid na Vánoce! Minule jsme ho tam chytli od jeho kolegyně, kterou jsme vezli👎 Dneska nad ránem mi cinkne SMS, koukám 4.50, který debil, nějaká reklama? Tom: mám 39st a nejde to srazit, acylpyrin nezabral, nepotím se, vzal jsem si teď paralen. Letím za ním, prý ať mu uvařím nějaký potící čaj. Tak jsem půl hodiny vařila čaj, než se ochládnul, abych dala med a citron. Takže na jistotu to chytnu taky👎 Jsem moc zvědavá, kdo u nás ty Vánoce nachystá😎
Už jsem o té spodničce uvažovala. Ale šaty jsou to,,úzká roura na tělo" měla jsem pocit, že se tam v pase rýsují i ty punčocháče, takže víc tam toho ani přibírat nechci. Spodničku samo nemám, možná mamka. Přemýšlela jsem, jestli nevlézt do švadlenky a prostě koupit něco, čím ty šaty podšiju. Nerada bych ovšem koupila něco, co nakonec bude lepit taky😏
Aviváž jsem myslím někde četla. Nejsem si jistá, že nějakou mám, možná zbytek nějaké staré, kterou jsem nevyhodila(nic nevyhodím😉) a lila ji do vody na podlahy.
Bavlněné kalhotky Bobi….ty asi nemám ani jedny. Mě nějak nejsou příjemné, přijde mi, jako bych měla plenku. Že toho na těle mám nějak moc. Já totiž většinu dne, chodím naostro. Doma vždycky, v zahradě většinou. Mezi lidi samozřejmě ne😛Pod tyto šaty jsem si ani kalhotky nevzala, stačily punčocháče. Stejný problém😎přišlo mi, že už tam mám narvaných milion věcí, pod ty úzké šaty a kalhotky jsem musela vysvléct🙄A to je nijak nemám moc natěsno, ale já prostě nesnáším ty silonky a když už jsem musela mít ty, tak nic víc, stačilo😏
Doumývala jsem venkovní okna, předtím to nešlo, mrzlo. Vyvezla jsem vrchovaté obr kolečko listí ze vchodu - konečně v těch mrazech spadla většina listí z vistárie, teď jsme v tom do vchodu museli normálně brodit😛 To ne😉vítr to sfoukal do rohů, ale fakt by to byla 20cm vrstva. Opravila jsem si světýlka, která jsem na vistárii ve vchodu na podzim přeťala plotostřihem. Jsk jsem byla v ráži a fidlila to🙄 Vloni mi je spojoval strejda, obkouknula jsem😉 jak na to a letos už jsem je opravila sama👍 Jsem na sebe hrdá😀Ale na příští rok musím koupit nová, už jsem koukala, že jich dobrá polovina(těch pidi led žároviček) nesvítí, asi je vypálilo slunko, jak jsou tam napořád😟 Počkám, jestli budou po Vánocích někde v akci, potřebuju alespoň 30m. Vzala bych i 50, aby bylo alespoň kolem přední strany baráku, ale nevím, jak je upevnit tam, kde jsou cihly…musela bych tam navrtat nějaká očka asi…a to by mě Tom nejspíš zabil😜
Tyhle jsou taky silnější, mají vzor, takové jako káro. Jo materiál…normální punčocháče prostě, ale jelikož je jim asi 100let😛 je možné, že materiálově už to postoupilo jinam. Mě bylo líto kupovat jiné, když tyhle mi leží ve skříni roky😎 A taky jsem si nebyla jistá, jestli by to nebylo z bláta do louže jen o pár stovek lehčí😉
První, co mě napadlo, jestli to nejste vy?!?😜 Záhy jsem pochopila, že je to nějaký americký mastodont🤪 a celé nejspíš vtip😉
Buggyro, dávala vy ste vůbec už někdy kočičáky? Snad je vidím poprvé😲 U nás - Vikťa jak vyžle - už jsem byla několikrát rozhodnutá, že s ním pofrčím na veterinu, abych zjistila proč. Z toho se mi zase zdálo, že se lepší. Nevidím problém na záchodku, nevidím, že by nežral, nemůžu přijít na to, proč netloustne😟
Gučinka spala někde venku(v garáži?) večer domů nepřišla. Ráno, jak jsem se probudila seděla mi v patře na terase za dveřma. Bože Gucci ty jsi trubka, jak tam jako dlouho sedíš??😏 Pak se po mě pošlapala a málem mi prošlápla břicho…to je šílená tučibomba😲 snad to ani raděj nefotit. Chtěla jsem poslat vánoční přání chovatelce..no nevím teda😏 Ona sice ví, tušila, upozorňovala nás, že Gucci bude velká kočka po taťkovi, že ten je fakt velký a Gucci se mu podobá nejvíc. No tohle by asi ani nečekala😜 Já vím, že jí to zkracuje život, ale co já s ní mám dělat? Kdyby byla sama, schovám jídlo, ale já potřebuju pořád cpát do Viktěny a nedat jí, tak mezi nima ještě vyprovokuju nevraživost, což rozhodně nechci, ani tak to není bůhví jaková láska😏
Jsem zvědavá jak přežije Niki dnešek, hlavně se snad neoháže😎 Prádlo…no nevím Bobi, co nosí Niki, ale já nemám levné prádlo, to bych rozhodně nevyhodila. Když už si dražší kalhotky koupím, koupím si je proto, že se mi strašně moc líbí a ty bych nedala😉 Jinak si na práci hodně objednávám i z Číny, tak kalhotky za 50Kč ty jo, ty by klidně letěly, ale i tak si myslím, že vyprání a neutralizace v sodě třeba…by mělo stačit, dělá se to tak i u nádob, které se myjou od chemie.
Jo holky dotaz: která nosíte hodně sukně? Já vůbec😎 O víkendu jsme byli na akci a já si slavnostně dala snad po 20letech silonky a ty úpletové šaty. No to bylo teda něco👎 Ta sukně na těch silonkách byla doslova přilepená, to se jen cpalo nahoru, neustále jsem se snažila to stáhnout zpátky, ale bez nějakého efektu. Chvilku pomohlo, když jsem ty silonky potřela sněhem😎 Je v dnešní době nějaký spolehlivý přípravek, v čem to vyprat, nebo nastříkat, aby to takhle nelepilo?😲 Ani lepidlo by snad nemělo lepší efekt, než tahle kombinace dvou elektrizujících materiálů👎
Taky ten termín neznám…nesetkala jsem se, nepotřebuju, že áno😉 Ale tak člověka to napadne, vo co asi go.
Včera jsem si pomohla debílos🙄 Umyju sprcháč, který není přes vodní kámen vidět chemií - muž řve🙄 Umyju ho octem - muž řve😏Tak mě včera napadlo, že ho zkusím umýt parním čističem, jestli to pustí. První jsem ho teda stejně nastříkala octem, aby to líp rozpouštělo😉 Za prvé je tam jen pidi kartáček, takže mi málem upadla ruka, jak jsem to po centimetru drhla a čistič je poměrně těžký. Nemluvě o tom, že jsem to celé drhla snad 5x, než to bylo alespoň ucházejícně čisté👎 Dneska mě bolí ne jen ruce a ramena, záda jak jsem se tam kroutila, ale dokonce i stehna, jak jsem dřepěla. Kdybych to vzala chemií a hubkou, mám to tak 10x rychlej a 10x bych byla míň nadřená. Nacož mi muž vynadal, že je tam stejně smrad a na co to jako čistím, když to bude za týden totéž?!?🙄 No aby jsi alespoň někdy viděl, že je ten sprcháč skleněný😛Nemluvě o tom, že byl ku.evsky drahý🙄 a přes ten vápenec to ani není poznat👎 (ne, že by k nám, natož do koupelny někdo chodil😉to je čistě pro náš pocit😀)
Našla si to na NETu i s tím videem s cizí kočkou. Ale to je v poho, klidně podle toho mohla učit svou kočku, to neřeším 🙂
Podle psaní je Míša dítě. Zřejmě takové koťátko zařídili rodiče a Míša dostala tohle vysvětlení. ,,Skvělí rodiče"🙄co by pro holčičku přející si koťátko neudělali, že? 👎
Mě asi ne, neháže. Jinak….to je vtípek, ne reálná situace😉
Udělala jsem si malou pauzičku(šla jsem si dole pro vysavač na okno😉) tak kuknu a…Nikča nic, ještě lapí u toho doktora??😲